Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków pacjentom Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Olsztynie

Publication date 2014-12-30
End date 2015-01-07 11:00:00
Instytucja Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Olsztynie
Miejscowość Olsztyn
Województwo warmińsko-mazurskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 265751 / 2014
Document type ZP-400
Cpv code 158942209, 553210006, 555200001
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest realizacja kompleksowej usługi pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków pacjentom Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Olsztynie zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami i przepisami dotyczącymi placówek leczniczych, która obejmuje m.in.:
1) przygotowywanie przez Wykonawcę posiłków poza siedzibą Zamawiającego, na bazie lokalowo-sprzętowej Wykonawcy - minimum trzy posiłki dziennie z zastrzeżeniem diet specjalnych ustalanych przez lekarza w porozumieniu z dietetykiem Wykonawcy,
2) sporządzanie dekadowego jadłospisu przez dietetyka Wykonawcy z uwzględnieniem jadłospisu przedstawionego w ofercie oraz przekazywanie Zamawiającemu do zatwierdzenia w terminie min. siedmiu dni przed rozpoczynającą się dekadą,
3) dostarczanie posiłków do Zamawiającego środkami transportu Wykonawcy, (w termosach, pojemnikach GN lub innych szczelnie zamkniętych pojemnikach utrzymujących odpowiednią temperaturę posiłków)
- szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 10 i 11 do SIWZ.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Olsztynie
Ulica ul. Warszawska 30
Nr domu 30
Miejscowosc Olsztyn
Kod poczt 10-082
Wojewodztwo warmińsko-mazurskie
Tel 89 524 53 50, 89 524 53 80
Fax 89 524 53 80
Regon 28031463200000
E mail przetargi@szpital.uwm.edu.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Rodz zam U
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości w wysokości 8 000,00 zł. (słownie: osiem tysięcy złotych).
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności objęte przedmiotem zamówienia, zgodnie z przepisami, o których mowa w art. 61, w związku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.).
Wiedza Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże posiadanie wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert dwóch usług należytego wykonania zamówienia o wartości brutto nie mniejszej niż 350 000,00 złotych brutto, słownie: trzysta pięćdziesiąt tysięcy złotych brutto, każda z nich. Za zakres usług potwierdzający zdolność Wykonawcy do należytego wykonania zamówienia w odniesieniu do jego rzetelności, rozumianej jako solidne i sumienne wywiązanie się z uprzednio zaciągniętych zobowiązań w ramach profesjonalnej realizacji zleconych mu zadań, Zamawiający uważa usługi zbiorowego żywienia pacjentów podobne swoim zakresem do przedmiotu zamówienia w zakresie lecznictwa zamkniętego, w szpitalu lub w podobnej placówce sektora ochrony zdrowia z ilością nie mniejszą niż 140 łóżek oraz udokumentuje, że ww. usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
Potencjal 1.Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje kuchnią, w której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego, która posiada aktualną decyzję lub pozwolenie, właściwego Inspektoratu Sanitarnego na jej prowadzenie. Ponadto Zamawiający wymaga oświadczenia Wykonawcy, że na wypadek awarii kuchni głównej, bądź zdarzenia losowego albo z innych przyczyn czasowego braku możliwości przygotowywania posiłków będzie dysponował w celu zapewnienia ciągłości żywienia drugą tzw. kuchnią awaryjną, zapasową. 2. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że realizacja transportu zewnętrznego będzie odbywać się środkiem transportu posiadającym pozytywną decyzję właściwego Inspektoratu Sanitarnego, przy czym Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże się posiadaniem, np.: ostatniego protokołu kontrolnego sporządzonego przez właściwy Inspektorat Sanitarny lub inny dokument potwierdzający nadzór nad transportem służącym do przewożenia żywności. Ponadto Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże posiadanie w okresie zamówienia, co najmniej dwóch środków transportu przeznaczonych do transportu żywnośc
Zdolne Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj. kierownikiem kuchni, dietetykiem i minimum jednym wykwalifikowanym kucharzem, 1) Kierownik kuchni (szef): wskazana osoba posiada minimum 5-letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), jako kierownik kuchni w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, posiada wykształcenie wyższe związane z gastronomią lub żywieniem i żywnością. 2) Wykwalifikowany dietetyk - zawód dietetyk: wskazana osoba posiada minimum 5 letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), jako dietetyk w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, legitymuje się minimum wyższym średnim o profilu dietetyka. 3) Wykwalifikowany kucharz - zawód kucharz: wskazana osoba posiada minimum 5 letni staż pracy (przy czym, co najmniej rok pracy w okresie 3 letnim poprzedzającym dzień, w którym upływa termin składania ofert), w zawodzie kucharz w jednostkach stacjonarnych, całodobowo udzielających świadczeń żywienia szpitalnego, legitymuje się minimum średnim wykształceniem gastronomicznym lub związanym z żywnością i żywieniem
Sytuacja Zamawiający nie precyzuje, nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu określonego w art. 22 ust.1 ustawy P.z.p.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 6 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 9 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 10 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 7 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw 1) Wykonawca wykaże, że przedmiot zamówienia w zakresie świadczenia usługi będzie realizowany zgodnie z wdrożonym systemem analizy i nadzoru jakości zdrowotnej żywności, system produkcji żywności zgodnie z wymogami HACCP lub są stosowane zasady jakościowe oparte na podstawie certyfikatu jakości ISO 22000 lub równoważne. Na potwierdzenie powyższych przedłoży zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań Wykonawcy z normami jakościowymi, systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich, tj. HACCP albo certyfikat jakości ISO 22000 lub równoważne. 2) Oświadczenie Wykonawcy dotyczące dysponowania na wypadek awarii kuchni głównej, bądź zdarzenia losowego albo z innych przyczyn czasowego braku możliwości przygotowywania posiłków, drugą tzw. kuchnię awaryjną, zapasową w celu zapewnienia ciągłości żywienia.
Inne dokumenty 1) Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy formularz ofertowy (wzór stanowi Załącznik Nr 1 do SIWZ). 2) Wypełniony i podpisany Załącznik Nr 2 do SIWZ Formularz asortymentowo - cenowy. 3) Dekadowy jadłospis diet podstawowych. 4) Wykaz części zamówienia, jakie Wykonawca zamierza powierzyć do wykonania Podwykonawcom (wzór stanowi Załącznik Nr 6 do SIWZ). 5) Pełnomocnictwo w oryginale do podpisywania oferty o ile nie wynika ono z dokumentów rejestrowych załączonych do oferty lub poświadczone notarialnie.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Wszelkie zmiany postanowień umowy określono w Załączniku Nr 9 do SIWZ Projekt Umowy.
Kryt cena B
Kryt 1p 95
Kryt 2 Różnorodność oferowanych posiłków
Kryt 2p 5
Spec www http://www.usk-olsztyn.pl
Spec war Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Olsztynie, ul. Warszawska 30, 10-082 Olsztyn - budynek administracji, Sekretariat Szpitala
Data skl 07/01/2015
Godz skl 11:00
Miejsce Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Olsztynie, ul. Warszawska 30, 10-082 Olsztyn - budynek administracji, Sekretariat Szpitala
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)