Dostawa czekolady
| Publication date | 2014-12-30 |
| End date | 2015-01-14 09:00:00 |
| Instytucja | Wojskowe Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa SP ZOZ |
| Miejscowość | Warszawa |
| Województwo | mazowieckie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 422060 / 2014 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158421003 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiot zamówienia: dostawa czekolad spełniających poniższe wymogi: 1. Masa netto jednej tabliczki czekolady 100g. 2. Opakowanie zbiorcze zawiera 8 sztuk czekolad, w tym: Czekolada pełna mleczna lub deserowa - 3 sztuki, Czekolada pełna mleczna z orzechami laskowymi - 1 sztuka, Czekolada pełna gorzka - 1 sztuka, Czekolada pełna mleczna z wiórkami kokosowymi - 2 sztuki, Czekolada pełna mleczna z innymi dodatkami (z wyłączeniem orzechów arachidowych) - 1 sztuka, 3. Łączna ilość kcal w opakowaniu wynosi minimum 4 300kcal. 4. Każda tabliczka czekolady zawiera opakowanie chroniące przed ciepłem, wilgocią lub innymi szkodliwymi dla czekolady czynnikami. Opakowanie winno być kolorowe i atrakcyjne graficznie. Uwaga! Opakowanie nie może być opakowaniem okolicznościowym lub świątecznym (na przykład bożonarodzeniowym). 5. Czekolady pakowane są w zbiorcze opakowanie (po 8 sztuk czekolad w opakowaniu). Druk 4+0 CMYK (pełny kolor jednostronnie), karton usztywniany 300g/m2, Dane, które zamieści Wykonawca na opakowaniu muszą być zgodne załącznikiem Nr 5a. Projekt graficzny będzie wykonany przez Wykonawcę i przedstawiony do akceptacji Zamawiającego. Wykonanie nastąpi po całkowitej akceptacji przez Zamawiającego. 6. Opakowanie każdej pojedynczej sztuki czekolady posiada datę przydatności do spożycia, nazwę własną produktu, dane adresowe dotyczące producenta, skład czekolady. Informacje dotyczące oferowanego przedmiotu zamówienia: - Czekolada spełnia wymogi Polskiej Normy numer PN-A-88102 z 1998r oraz Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 04.12.2002 w sprawie wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz. U z 2002r nr 214 poz. 1813 z późn. zm.) i Rozporządzenia MZ z dnia 26.04.2004 w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz. U z 2004r nr 104 poz. 1096 z późn. zm.) oraz inne wymagania szczegółowo określone w SIWZ. - Oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania przewidziane ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). - Termin przydatności do spożycia każdej czekolady nie może być krótszy niż sześć miesięcy licząc od daty dostawy do siedziby Zamawiającego. Czekolady w opakowaniach po 8 sztuk. Wielkość zamówienia - 34 000 opakowań. |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Wojskowe Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa SP ZOZ |
| Ulica | ul. Koszykowa 78 |
| Nr domu | 78 |
| Miejscowosc | Warszawa |
| Kod poczt | 00-671 |
| Wojewodztwo | mazowieckie |
| Tel | 022 6 845 557 |
| Fax | 022 6 845 135 |
| Internet | www.wckik.pl |
| Regon | 14013034600000 |
| E mail | zp@wckik.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Nie |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | Obowiązuje termin |
| Czas mies | 12 |
| Wadium | 1. Przystępując do postępowania wykonawca jest obowiązany wnieść wadium w wysokości 10 000,00pln. 2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wnoszone w: a) w pieniądzu, b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c) gwarancjach bankowych, d) gwarancjach ubezpieczeniowych, e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 257). 4. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy zamawiającego nr 58 1060 0076 0000 3300 0039 8185 prowadzony przez Bank BPH. Na poleceniu przelewu proszę wpisać: wadium sprawa nr 65/D/2014 |
| Zaliczka | Nie |
| Wiedza | W ramach przedmiotowego warunku Zamawiający wymaga aby Wykonawca wykazał się wykonaniem a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywaniem trzech dostaw wyrobów czekoladowych o wartości nie mniejszej niż 400 000,00zł brutto, każda w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu zamówienia, dat wykonania oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że dostawy te zostały wykonane należycie. 2.1. Ocenę spełniania warunków udziału w postępowaniu zamawiający przeprowadzi na podstawie oświadczenia i dokumentów, o których mowa w IX części niniejszej specyfikacji metodą spełnia - nie spełnia. |
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Dok podm zag 2 | Tak |
| Dok potw 1 | Tak |
| Dok potw 5 | Tak |
| Inne dok potw | 1. Świadectwa wdrożenia systemu analiz zagrożeń i krytycznych punktów kontroli, (system HACCP) zgodnie z ustawą z dnia 11.05.2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2001 r nr 63 poz. 634 z późn. zm) i Rozporządzeniem MZ z dnia 30.04.2004 w sprawie wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywienia i przestrzegania zasad higieny (Dz. U. z 2004 nr 120 poz. 1259 z późn. zm) według dyrektywy unii europejskiej 93/43/EWG lub pisemną opinię wydaną przez państwowego wojewódzkiego lub powiatowego inspektora sanitarnego o wdrożeniu i stosowaniu systemu HACCP u producenta, jeżeli ofertę składać będzie producent lub u dystrybutora i producenta jeżeli ofertę składać będzie dystrybutor. 2. Specyfikacje jakościowe oferowanego asortymentu - opis produktu sporządzony przez jednostkę kontroli jakości lub dział technologiczny zawierające w szczególności informacje: - opis wyrobu; - wykaz składników; - parametry fizykochemiczne; - wartość odżywcza 100g produktu w kcal; - termin przydatności do spożycia; - masa netto. |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | Zmiana umowy może nastąpić w razie zaistnienia okoliczności: 1. w razie konieczności podjęcia działań zmierzających do ograniczenia skutków zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, szczególnie zagrażające bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożące powstaniem szkody niewspółmiernie większej niż spowodowana działaniem lub zaniechaniem; 2. zaistnienie sytuacji pozwalającej na obniżenie kosztów realizacji zamówienia; 3. wystąpienia innych szczególnych okoliczności, za które Wykonawca nie jest odpowiedzialny; 4. zmiana w zakresie przedmiotu zamówienia w przypadku wystąpienia okoliczności, których nie dało się przewidzieć w chwili podpisania umowy, niezależnych od wykonawcy; 5. zmiana terminu realizacji umowy w przypadku wystąpienia okoliczności nieleżących po stronie wykonawcy; 6. ustawowej zmiany stawki podatku od towarów i usług VAT. |
| Kryt cena | B |
| Kryt 1p | 50 |
| Kryt 2 | Jakość |
| Kryt 2p | 50 |
| Spec www | www.wckik.pl |
| Spec war | Wojskowe Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa; Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej; ul. Koszykowa 78; 00-671 Warszawa 1. |
| Data skl | 14/01/2015 |
| Godz skl | 09:00 |
| Miejsce | Wojskowe Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa; Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej; ul. Koszykowa 78; 00-671 Warszawa 1; Kancelaria ogólna. |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |