Dostawa mięsa dla kuchni Szpitala Praskiego Sp. z o.o. w Warszawie
Publication date | 2015-04-01 |
End date | 2015-04-09 10:00:00 |
Instytucja | Szpital Praski p.w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 72746 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
3. Opis przedmiotu zamówienia. a) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (mięso) na potrzeby kuchni w Szpitalu Praskim p.w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Warszawie. b) Dostarczane artykuły powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto, powinno cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczane mięso musi być świeże, schłodzone ale nie mrożone, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia (5 dni od daty dostawy), według obowiązujących norm. Nie dopuszcza się dostaw mięs rozmrażanych. c) Ponadto producent /wytwórca oferowanych wyrobów winien posiadać aktualny certyfikat systemu HACCP oraz HDI lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP i HDI wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności. d) Przez cały okres realizacji zamówienia Wykonawca musi posiadać decyzje właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego. e) Zamawiający wymaga, aby mięso było dostarczane w zamkniętych, plombowanych lub metkowanych opakowaniach bądź w pojemnikach plastykowych z pokrywami, posiadającymi atesty. Pojemniki mają być czyste i nieuszkodzone. f) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych, wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006r Nr 171 poz. 1225) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. g) Zamawiający wymaga aby do każdej partii dostawy Wykonawca dołączył następujące informacje w języku polskim: nazwa i waga dostarczanego wyrobu, data produkcji i przydatności do spożycia lub minimalnej trwałości, informację o warunkach przechowywania oraz producencie towaru. h) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik nr 2 Formularz cenowy. Zamawiający informuje, że ilości podane w załączniku nr 2 są jedynie ilościami orientacyjnymi i mogą ulec zmianie w czasie trwania umowy w zależności od rodzaju stosowanych diet i ilości przyjmowanych przez Zamawiającego pacjentów. Zmniejszenie ilości przedmiotu zamówienia w toku jego realizacji nie może przekroczyć 20% ilości określonej w niniejszej SIWZ. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Szpital Praski p.w. Przemienienia Pańskiego Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością |
Ulica | Al. Solidarności 67 |
Nr domu | 67 |
Miejscowosc | Warszawa |
Kod poczt | 03-401 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 22 6187190 |
Fax | 22 6187190 |
Regon | 01229882300000 |
E mail | zamowienia@praski.waw.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Podmiot prawa publicznego |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia nie spełnia, w oparciu o oświadczenia Wykonawców o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz na podstawie złożonych wraz z ofertą dokumentów żądanych przez Zamawiającego, potwierdzających spełnienie tych warunków. |
Wiedza | Warunek będzie spełniony jeżeli wykonawcaw okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie - sporządzony według wzoru wykazu stanowiącego Załącznik nr 5 do SIWZ. Wykonawca potwierdzi spełnianie warunku udziału w postępowaniu, jeżeli wykaz będzie zawierał co najmniej dwie dostawy produktów mięsnych o wartości co najmniej 100 000,00 zł brutto każda. |
Potencjal | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia nie spełnia, w oparciu o oświadczenia Wykonawców o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz na podstawie złożonych wraz z ofertą dokumentów żądanych przez Zamawiającego, potwierdzających spełnienie tych warunków. |
Zdolne | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia nie spełnia, w oparciu o oświadczenia Wykonawców o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz na podstawie złożonych wraz z ofertą dokumentów żądanych przez Zamawiającego, potwierdzających spełnienie tych warunków. |
Sytuacja | Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie spełnia nie spełnia, w oparciu o oświadczenia Wykonawców o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz na podstawie złożonych wraz z ofertą dokumentów żądanych przez Zamawiającego, potwierdzających spełnienie tych warunków. |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | a) Aktualną decyzję o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydaną przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z póź zm.) lub decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. b) Oświadczenie Wykonawcy, że posiada atesty na dostarczane produkty (HACCP/ HDI), a także oświadczenie, iż na każde żądanie Zamawiającego przedstawi dokumenty potwierdzające to oświadczenie (wg wzoru na Zał. nr 6 do SIWZ). Uwaga: wymagane certyfikaty należy dołączyć do umowy, która będzie zawarta z wybranym Wykonawcą. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Projekt umowy stanowi załącznik nr 7 do SIWZ Zamawiający zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje zmiany postanowień niniejszej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy w poniższym zakresie: 1) zwiększenie lub zmniejszenie ilości asortymentu, będącego przedmiotem umowy i wyszczególnionego w Załączniku nr 1 do niniejszej umowy, bez konieczności zmiany wartości przedmiotu umowy, o której mowa w § 2 ust. 1 niniejszej umowy, 2) zmiany ceny jednostkowej brutto poszczególnego asortymentu, będącego przedmiotem umowy i wyszczególnionego w Załączniku nr 1 do niniejszej umowy, w przypadku, o którym mowa w § 2 ust. 4 niniejszej umowy, 3) zakupu towaru o tych samych parametrach lecz niższej cenie jeżeli nastąpi zmiana ceny producenta lub zostanie dopuszczony nowy, równoważny produkt o niższej cenie, 4) wydłużenia terminu realizacji umowy, o którym mowa w § 3 ust.1 niniejszej umowy, z chwilą niewykorzystania przez Zamawiającego wartości umowy, o której mowa w § 2 ust. 1 niniejszej umowy, 5) zmiany terminu realizacji umowy, jej wartości oraz zwiększenie ilości przedmiotu umowy, w przypadku wystąpienia okoliczności powyższe uzasadniających niezależnych od Wykonawcy i Zamawiającego, 6) zmiany ilości przedmiotu umowy pomiędzy poszczególnymi pozycjami przedmiotu zamówienia, określonymi w załączniku nr 1 do umowy, 7) zmiany wynikające ze zmiany przepisów prawnych związanych z umową, zgodnie z terminem obowiązywania w/w przepisów. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 90 |
Kryt 2 | Termin realizacji zamówienia |
Kryt 2p | 10 |
Spec www | www.szpitalpraski.pl |
Spec war | SZPITAL PRASKI P.W. PRZEMIENIENIA PAŃSKIEGO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Al. Solidarności 67, 03-401 WARSZAWA DZIAŁ ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH BUDYNEK D POKÓJ 15 |
Data skl | 09/04/2015 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | SZPITAL PRASKI P.W. PRZEMIENIENIA PAŃSKIEGO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Al. Solidarności 67, 03-401 WARSZAWA SEKRETARIAT ZARZĄDU BUDYNEK D POKÓJ 12 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |