Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach

Publication date 2015-04-13
End date 2015-04-22 10:00:00
Instytucja Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach
Miejscowość Suwałki
Województwo podlaskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 82634 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 158942209
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków pacjentom oddziału SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach w diecie ogólnej i cukrzycowej zgodnie z przedłożonymi jadłospisami opracowanymi przez Wykonawców na powtarzające się 2-tygodniowe cykle żywieniowe.
Wymagania dotyczące jadłospisów:
- muszą spełniać wymagania żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego i Oddziału Rehabilitacji Neurologicznej w diecie ogólnej i cukrzycowej,
- opracowane i podpisane przez upoważnione osoby (posiadające wymagane kwalifikacje i doświadczenie tj. dietetyka - informacje dot. osoby opracowującej jadłospisy i jej kwalifikacji należy dołączyć do Wyliczenia kosztów osobodnia żywienia, każda strona powinna być parafowana przez dietetyka,
- codziennie dostarczony posiłek musi być zgodny z dostarczonym jadłospisem podpisanym przez dietetyka, opracowanym na 2 tygodniowy cykl żywieniowy,
- jadłospisy mogą uwzględniać stosowanie zamiennie warzyw i owoców występujących sezonowo,
- wymagane jest aby posiłki były pozbawione kości ze względu na to, iż pozostałości umieszczane będą w rozdrabniaczu,
- do diety cukrzycowej należy zaplanować i odrębnie wycenić posiłek nocny,
- wartość odżywcza posiłku nocnego stanowi dodatkowe wyżywienie i nie może wpływać ujemnie na wyżywienie w diecie cukrzycowej. Zapotrzebowanie na posiłek nocny będzie składane jednocześnie z zapotrzebowaniem podstawowym. Ponadto informujemy, że przewiduje się ok. 3 pacjentów wymagających posiłków nocnych na dobę.
Wymagane jest aby dostarczane pożywienie było umieszczane w pojemnikach zamkniętych (nie dopuszczane są dostawy w reklamówkach, opakowaniach otwartych),
odbiór termosów wykorzystywanych do przewożenia posiłków - musi następować bezpośrednio po wydaniu posiłków, temperatura dostarczonego posiłku nie może być niższa niż 63 °C (w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego, że temperatura dostarczonego posiłku jest niższa Wykonawca zobowiązuje się w ciągu 60 minut dostarczyć posiłki zgodnie z przedmiotem zamówienia: z jadłospisem, odpowiednią temperaturą 63 °C, odpowiednią jakością),
jadłospisy muszą zawierać co najmniej następujące dane:
- nazwę posiłku,
- nazwę potrawy i jej gramaturę,
- wyszczególnienie produktów każdej potrawy i ich masy,
- wartość kaloryczną poszczególnych posiłków,
- rozłożenie (%) udziału energii w poszczególnych posiłkach,
- wartość kaloryczną dzienną w tym: wartość odżywcza z białka (udział % w kaloryczności dziennej), wartość odżywcza z tłuszczu (udział % w kaloryczności dziennej),
- przy sporządzaniu jadłospisów należy przyjąć zalecane normy:
a) dieta ogólna przewidziane 3 posiłki,
b) dieta cukrzycowa - 5 posiłków dziennie.
Właściwe ilości składników odżywczych (białko, tłuszcz, węglowodany), śniadania i kolacje urozmaicone w warzywa i owoce, właściwe rozłożenie udziału energii w poszczególnych posiłkach (np. w diecie ogólnej: śniadanie 30-35%, obiad 35-40%, kolacja 25-30%), w diecie cukrzycowej wymagane jest:
- do każdego śniadania dodatkowo uwzględnić warzywa,
- do drugiego śniadania i podwieczorka bardziej urozmaicić np. sok warzywny, owoc, ser biały, wędlina,
- nie dopuszcza się w żywieniu dodatku chrupek i wafli ryżowych bądź sucharów ze względu na stan zdrowia pacjentów z zaburzeniami odruchu połykania,
- uwzględnienie w jadłospisie do kolacji zup mlecznych.

Przygotowane posiłki dostarczane będą przez wykonawcę do SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach, ul. Waryńskiego 22A, każdego dnia tygodnia środkiem transportu i na koszt Wykonawcy w niżej podanych godzinach:
śniadanie 7.30
obiad 12.00
kolacja 16.00
oraz dodatkowo o 9.30 i 17.30 posiłki pacjentom z dietą cukrzycową.

Posiłki muszą być przygotowywane i dostarczone do Kuchenki Oddziałowej w sposób umożliwiający ich bezpośrednie wydanie pacjentom (gorące, podział na porcje, wędlina i ser żółty w plastrach, chleb krojony, porcje mięsne muszą być pozbawione kości itp.).
Wykonawca będzie pobierał i przechowywał próbki potraw do celów sanitarno-epidemiologicznych w miejscu ich wyprodukowania.
Ilość i rodzaj średnie dzienne zapotrzebowanie w okresie od czerwca 2015r. do maja 2016r.: dieta ogólna - 31, dieta cukrzycowa - 14

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacjiw Suwałkach
Ulica ul. Waryńskiego 22A
Nr domu 22A
Miejscowosc Suwałki
Kod poczt 16-400
Wojewodztwo podlaskie
Tel 087 5662233
Fax 087 5662260
Internet WWW: http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/
Regon 79031793700000
E mail sgt@spzozor.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Rodz zam U
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie zamawiający nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień
Wiedza Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej jednej usługi odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z dołączoną informacją o zrealizowaniu podobnego zadania pod względem wartości i rodzaju - przez podobne zamówienie należy rozumieć zamówienie którego czas wykonywania i zakres był co najmniej taki jak w prowadzonym postępowaniu, Wskazana usługa musi być zrealizowana w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie.
Potencjal Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę posiadania zaplecza technicznego i lokalowego z niezbędnym wyposażeniem do prowadzenia zbiorowego żywienia i transportu posiłków (wskazanie i opis miejsca przygotowania posiłków, zaplecza technicznego, opis sposobu dostarczania posiłków we własnych termosach, i inne informacje świadczące o możliwości zachowania ciągłości realizacji zamówienia
Zdolne Wykaz kadry proponowanej do realizacji zamówienia, informacje o personelu - ilość, struktura zawodowa, w szczególności dot. dietetyka należy podać informacje i dołączyć dokumenty potwierdzające uprawnienia do sporządzania jadłospisów.
Sytuacja Posiadanie przez Wykonawcę dokumentu ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 6 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 9 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 10 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Inne dokumenty 1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez Wykonawcę - załącznik Nr 1 2) Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 PZP - załącznik nr 2 3) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 PZP - załącznik nr 3 4) Zaakceptowany wzór umowy - załącznik nr 4 5) Wykaz kadry do realizacji zamówienia wraz z dołączonymi uprawnieniami - załącznik nr 5 6) Wyliczenie kosztów osobodnia żywienia na podstawie jadłospisów sporządzonych przez Wykonawcę wraz z załączonym jadłospisem zatwierdzonym przez dietetyka - wypełniony i podpisany przez wykonawcę - załącznik nr 6 7) Oświadczenie dotyczące grupy kapitałowej z art. 26 ust. 2d Prawa zamówień publicznych - załącznik nr 7 8) Oświadczenie - załącznik nr 8 9) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub z przedstawionych dokumentów rejestrowych
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena B
Kryt 1p 95
Kryt 2 Termin płatności
Kryt 2p 5
Spec www Strona WWW: http://bip.spzozors.wrotapodlasia.pl/
Spec war SP ZOZ Ośrodek Rehabilitacji w Suwałkach, ul. Waryńskiego 22A, 16-400 Suwałki
Data skl 22/04/2015
Godz skl 10:00
Miejsce SP ZOZ Ośrodek Rehabilitacji w Suwałkach, ul. Waryńskiego 22A, 16-400 Suwałki, sekretariat pokój nr 210
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)