Publication date |
2015-06-26 |
End date |
2015-07-07 11:30:00 |
Instytucja |
Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie |
Miejscowość |
Oleszno |
Województwo |
zachodniopomorskie |
Branża |
- Produkty mleczarskie,
- Mleko,
- Śmietana,
- Masło,
- Produkty serowarskie,
- Ser świeży,
- Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery,
- Ser twardy,
- Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
|
Szczegóły
|
Numer ogłoszenia |
156720 / 2015 |
Document type |
ZP-400 |
Cpv code |
155000003, 155513101, 155513204, 155510005, 155300002, 155111004, 155112108, 155117000, 155440003, 155400005, 155421000, 155430006, 155421000, 155120000 |
Adres strony internetowej siwz |
|
BZP |
Zobacz
|
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Jednostka Wojskowa 3378 Drawsko Pomorskie
|
Ulica |
ul. Główna 1
|
Nr domu |
1
|
Miejscowosc |
Oleszno
|
Kod poczt |
78-513
|
Wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
Tel |
261474572
|
Fax |
261474571
|
Internet |
16wog.wp.mil.pl
|
Regon |
32099164900000
|
E mail |
16wog.zam.pub@wp.mil.pl
|
Czy obowiazkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zam |
Inny: MON jednostka wojskowa
|
Rodzaj zam inny |
MON jednostka wojskowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy czesci |
Nie
|
Czy wariant |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy uzup |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zak |
31/12/2015
|
Wadium |
Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium na przedmiot zamówienia w kwocie 14 000 zł.
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że posiada obowiązującą decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii wydaną zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego tekst jednolity Dz. U. z 2014 r., poz. 1577 lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz. U. z 2015 r., poz. 594
lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730.
|
Wiedza |
Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje należycie dostawy min. 2 dostawy o wartości min. - 30 000,00 zł brutto każda odpowiadające swoim rodzajem dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia .
|
Potencjal |
Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ
|
Zdolne |
Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ
|
Sytuacja |
Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia załącznik nr 4 do SIWZ
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenie potwierdzenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dok podm zag 1 |
Tak
|
Dok podm zag 2 |
Tak
|
Dok podm zag 3 |
Tak
|
Inne dokumenty |
Wdrożony system HACCP w jednej z następujących form
a) certyfikat systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo
b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz. U. z 2015 r. poz. 594
2) wypełniony i podpisany druk Formularz ofertowy o treści załącznika nr 2 do SIWZ,
3) wypełniony i podpisany druk Formularz cenowy o treści załącznika nr 3 do SIWZ,
4) dowód wniesienia wadium,
5) oświadczenie o posiadaniu polisy ubezpieczeniowej na czas obowiązywania umowy załącznik nr 11 do SIWZ.
|
Niepelnosprawne |
Nie
|
Kod trybu |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy w terminie 30 dni od powzięcia wiadomości o powyższych okolicznościach. W takim wypadku Wykonawca może żądać jedynie wynagrodzenia należnego mu z tytułu wykonania części umowy.
Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, jeżeli one dotyczą
a. zmiany świadczenia Wykonawcy na świadczenie lepszej jakości przy zachowaniu tożsamości przedmiotu zamówienia,
b. wydłużenia terminu wykonania umowy z powodu okoliczności niezależnych od Wykonawcy,
c. zmiany danych Wykonawcy np. zmiana siedziby, adresu, nazwy,
d. podwykonawcy uczestniczącego w realizacji umowy, w wypadku, kiedy Wykonawca określi go co do tożsamości w ofercie.
3. Zmiany umowy wymagają formy pisemnego aneksu pod rygorem nieważności.
|
Kryt cena |
A
|
Spec www |
16wog.wp.mil.pl
|
Spec war |
Jednostka Wojskowa nr 3378 Drawsko Pomorskie
ul. Główna 1
78-513 OLESZNO
|
Data skl |
07/07/2015
|
Godz skl |
11:30
|
Miejsce |
Jednostka Wojskowa nr 3378 Drawsko Pomorskie
ul. Główna 1
78-513 OLESZNO
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Okres liczba dni |
30
|
Czy uniewaznienie |
Nie
|