Przetarg nieograniczony na sukcesywne dostawy mięsa i przetworów mięsnych do Zakładu Karnego w Gębarzewie.

Publication date 2015-07-16
End date 2015-07-24 11:00:00
Instytucja Zakład Karny w Gębarzewie
Miejscowość Żydowo
Województwo wielkopolskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 105797 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 151000009, 151130003, 151111000, 151311305, 151311343, 151140000, 151310005
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Szczegółowy zakres zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego w okresie jednego roku mięsa i przetworów mięsnych w następującej ilości i asortymencie:
1.Boczek surowy z kością.
Mięso wieprzowe, świeże, surowe, nieprzerośnięte tłuszczem. Całe płaty o wadze od 1,00 kg do 5 kg. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Ilość -600 kg.
2.Łopatka z kością.
Element wieprzowy (przednia część) w kształcie nieforemnego bloku. Tkanka mięśniowa nieprzerośnięta tłuszczem. Barwa czerwona do ciemnoczerwonej.
Powierzchnia czysta, gładka, niezakrwawiona nie postrzępiona, bez śladów przekrwawień, głębszych nacięć.
Ilość -7 370 kg.
3.Karkówka z kością.
Mięso wieprzowe, świeże, nieprzerośnięte tłuszczem. Całe płaty o wadze od 2,00 kg do 5 kg. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Ilość -430kg.
4.Boczek wędzony.
Mięso wieprzowe, świeże, surowe nieprzerośnięte tłuszczem. Całe płaty o wadze od 1,00 kg do 5 kg. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Ilość -1 760 kg.
5.Mięso wołowe bez kości I.
Mięso wieprzowe, świeże, surowe, nieprzerośnięte tłuszczem. Całe płaty o wadze od 1,00 kg do 5 kg. Mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Ilość -60 kg.
6.Kiełbasa piwna.
Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wieprzowego w osłonkach naturalnych wieprzowych o równej średnicy ok.26-28 mm, wędzona i parzona.
Ilość -1 600 kg.
7.Kiełbasa zwyczajna.
Wyrób średnio rozdrobniony. Produkt otrzymany z mięsa wołowego i wieprzowego w osłonkach naturalnych
wieprzowych o równej średnicy ok. 26-28 mm, wędzona i parzona.
Ilość -800 kg.
8.Kiełbasa śląska.
Kiełbasa wieprzowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie
mniej niż 75% wsadu, surowcowego), wędzona, parzona, podsuszana, średnio rozdrobniona.
Ilość -1 000 kg.
9.Kiełbasa zielonogórska.
Wyrób wyprodukowany z peklowanego mięsa wieprzowego średnio rozdrobnionego, nadziewana w jelita wieprzowe naturalne lub w osłonce sztucznej. Kiełbasa parzona. Smak i zapach charakterystyczny do użytych surowców i przypraw.
Ilość -1 520kg.
10.Kiełbasa biała parzona.
Wyrób średnio rozdrobniony parzony, w osłonkach naturalnych o średnicy ok. 26-28 mm. Kawałki mięs związane masą wiążącą, równomiernie rozmieszczone w przekroju.
Ilość -350 kg.
11.Kiełbasa szynkowa.
Kiełbasa czysto wieprzowa, wędzona, parzona, grubo rozdrobniona.
Ilość -160 kg.
12.Mielonka.
Wyrób średnio rozdrobniony, z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, wyrób w osłonce poliamidowej. Batony (prostokątne) o długości ok.
30 - 40 cm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo- różowa.
Ilość -680 kg.
13.Mortadela.
Wyrób parzony drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowego, skórek wieprzowych oraz surowców tłuszczowych. Wyrób w osłonce poliamidowej. Baton okrągły
o długości ok. 30 - 40 cm i średnicy ok. 60 - 80 mm. Osłonka ściśle przylegająca do farszu. Masa równomiernie rozmieszczona, konsystencja miękka, plastyczna. Barwa w przekroju kremowo - różowa.
Ilość -600 kg.
14.Parówka wieprzowa.
Wyrób z mięsa wieprzowego w jelicie wieprzowym, wędzony i parzony o bardzo delikatnym smaku. Przekrój jednolity. Barwa na przekroju mięsa jasnoróżowa do różowej. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw.
Ilość -1 150 kg.
15.Salceson biały.
Produkt z podrobów i surowców mięsnych parzony,w osłonkach poliamidowych lub naturalnych o długości ok. 30 -40 cm. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka,plastyczna.
Ilość -1000 kg.
16.Kaszanka.
Wyrób w osłonie poliamidowej lub naturalnej, powierzchnia czysta,osłonka ściśle przylegająca do farszu, w kształcie batonu,o długości ok. 40 -50 cm. Barwa ciemno- brunatna, kasza szara z odcieniem brunatnym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Skład surowcowy: wątroba, płuca, skórki, tłuszcz, kasza jęczmienna.
Ilość -2 320 kg.
17.Wątrobianka.
Wyrób podrobowy nie krwisty z wątroby wieprzowej, słoniny kaszy manny, cebuli, przypraw, wędzony o konsystencji smarownej, w osłonce naturalnej lub sztucznej.
Ilość -1 350 kg.
18.Ozory wieprzowe.
Wieprzowe, świeże, w pierwszym gatunku.
Ilość -80 kg.
19.Serca wieprzowe .
Podroby wieprzowe, całe, powinny być właściwie ukształtowane, oczyszczone z błony wewnętrznej i krwi, odcięte na wysokości wpustu i zwieracza serca,
zapach charakterystyczny dla serc wieprzowych świeżych, barwa ciemno- różowa.
Ilość -750 kg.
20.Wątroba wieprzowa.
Podroby wieprzowe o wadze przeciętnej od 2 do 3 kg, barwa ciemnoczerwona. Wątroba schłodzona, niemrożona.
Kształt i wielkość jednolita pod względem gramatury i wyglądu.
Ilość -1 250 kg.
21.Metka cebulowa.
Wyrób surowy, peklowany w transparentnej osłonce. Na przekroju kształt kulisty, surowce równomiernie rozłożone, barwa mięsa jasnoróżowa do różowej, tłuszczu biała do kremowej. Konsystencja smarowna. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych surowców i przypraw z akcentem cebuli.
Ilość -750 kg.
22.Konserwa mięsna (konserwa w puszkach metalowych lub aluminiowych z wieczkiem łatwootwieralnym, wielkość opakowania jednostkowego
( bezpośredniego) 0,300 kg) Konserwa z mięsa mieszanego,
skórek i tłuszczu, z przyprawami. Wygląd ogólny -kształt nadany przez zastosowane opakowanie,powierzchnia czysta. Konsystencja i struktura -dość ścisła, surowce równomiernie rozłożone,niedopuszczalne składniki zbyt rozdrobnione, pozaklasowelub z chrząstkami, ścięgnami itp. Opakowania jednostkowe - puszki metalowe z samo otwieraczem, wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością o wielkości 0,300 kg. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeń mechanicznych.
Ilość -800 kg.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny w Gębarzewie
Ulica Gębarzewo
Miejscowosc Żydowo
Kod poczt 62-241
Wojewodztwo wielkopolskie
Tel 061 4292300
Fax 061 4262453
Internet www.zp.sw.gov.pl
Regon 00079113100000
E mail dkw_gebarzewo@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa
Rodzaj zam inny Jednostka organizacyjna więziennictwa
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Zaliczka Nie
Uprawnienie Za spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2013r. poz.907 z późn. zm) zwanej dalej ustawą (oświadczenie stanowi załącznik nr 3 do SIWZ).
Wiedza Za spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2013r. poz.907 z późn. zm) zwanej dalej ustawą (oświadczenie stanowi załącznik nr 3 do SIWZ).
Potencjal Za spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2013r. poz.907 z późn. zm) zwanej dalej ustawą (oświadczenie stanowi załącznik nr 3 do SIWZ).
Zdolne Za spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2013r. poz.907 z późn. zm) zwanej dalej ustawą (oświadczenie stanowi załącznik nr 3 do SIWZ).
Sytuacja Za spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych (Dz. U. z 2013r. poz.907 z późn. zm) zwanej dalej ustawą (oświadczenie stanowi załącznik nr 3 do SIWZ).
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dokumenty 1.Wypełniony i podpisany przez osobę (osoby) upoważnioną do podpisywania oświadczeń woli w imieniu oferenta, formularz ofertowy - według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. 2.Wypełniony i podpisany przez osobę (osoby) upoważnioną do podpisywania oświadczeń woli w imieniu oferenta, formularz cenowy - według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. 3.Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób podpisujących ofertę, o ile fakt ten nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 4.W przypadku korzystania z podwykonawstwa - oświadczenie wykonawcy w którym zawarta będzie informacja nt. części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1.Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy PZP przewiduje możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy. 2.Zmiany postanowień umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1)zmniejszenia wielkości dostaw towarów w zależności od faktycznych stanów żywionych oraz pojemności jednostki. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych i prawnych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie, 2)zmiany ceny zamawianego towaru w sytuacji określonej w § 3 ust. 2 pkt. 1 i 2 projektu umowy, 3)zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, 4)nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, 5)terminu realizacji przedmiotu zamówienia jedynie w przypadkach niezależnych od wykonawcy, na skutek klęsk żywiołowych spowodowanych nieodwracalnymi działaniami przyrody lub na skutek działań osób trzecich. Udowodnienie ww. sytuacji leżeć będzie po stronie wykonawcy.
Kryt cena A
Spec www www.zp.sw.gov.pl
Spec war Zakład Karny w Gębarzewie 62-241 Żydowo
Data skl 24/07/2015
Godz skl 11:00
Miejsce Oferty należy składać w siedzibie Zakładu Karnego w Gębarzewie Zakład Karny w Gębarzewie 62-241 Żydowo
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)