Dostawy żywności w roku szkolnym 2015/2016 dla Zespołu Szkół Sportowych w Radlinie z podziałem na 5 zadań.
| Publication date | 2015-07-30 |
| End date | 2015-08-07 10:00:00 |
| Instytucja | Zespół Szkół Sportowych im. Komisji Edukacji Narodowej w Radlinie |
| Miejscowość | Radlin |
| Województwo | śląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 113731 / 2015 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000008, 151000009, 152000000, 153000001, 154000002, 155000003, 156000004, 158000006, 158100009 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1.Przedmiotem zamówienia jest cykliczna dostawa środków żywności dla Zamawiającego, który to przedmiot zamówienia jest podzielony na następujące zadania: 1) zadanie nr 1 - dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, produktów mięsnych, zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym zał. Nr 1 SIWZ, 2) zadanie nr 2 - dostawa owoców i warzyw, świeżych i mrożonych, zgodnie z formularzem cenowym, którego wzór stanowi zał. Nr 2 do SIWZ, 3) zadanie nr 3 - dostawa produktów mleczarskich, zgodnie z formularzem cenowym, którego wzór stanowi zał. Nr 3 do SIWZ, 4) zadanie nr 4 - dostawa świeżego pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich, zgodnie z formularzem cenowym, którego wzór stanowi zał. Nr 4 do SIWZ, 5) zadanie nr 5 - dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych, olejów, tłuszczy zwierzęcych i roślinnych, produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, i różnych produktów spożywczych, zgodnie z formularzem cenowym, którego wzór stanowi zał. Nr 5 do SIWZ 2.Zakres odpowiedzialności Wykonawcy, w zakresie objętym proponowaną ceną ofertową, obejmuje także : 1) zapewnienie transportu towarów objętych zadaniem, środkiem transportu przystosowanym do ich przewożenia (spełniającym wymagania określone odrębnymi przepisami) do miejsca jego składowania na terenie Zamawiającego wraz z rozładunkiem, 2) zapewnienie jakości towarów i ich oznakowania zgodnie z normami obowiązującymi na terenie Unii Europejskiej, 3) realizacja dostaw rozłożonych w czasie, według poszczególnych zleceń, składanych przez Zamawiającego, na piśmie, z wyprzedzeniem, co najmniej 2-ch dni. OpisDostawa produktów zwierzęcych, mięsa, produktów mięsnych (mięso wieprzowe, wołowe,drobiowe,wędliny), zgodnie z formularzem cenowym stanowiącym zał. Nr 1 SIWZ,Dostawa owoców i warzyw, świeżych i mrożonych, zgodnie z formularzem cenowym, którego wzór stanowi zał. Nr 2 do SIWZ,Dostawa produktów mleczarskich (mleko, maślanka, jogurty, kefir, sery, masło, margaryna), zgodnie z formularzem cenowym, którego wzór stanowi zał. Nr 3 do SIWZ,Dostawa świeżego pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich (chleb, bułki, drożdżówki, pączki, tarta bułka), zgodnie z formularzem cenowym, którego wzór stanowi zał. Nr 4 do SIWZ,Dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych, olejów, tłuszczy zwierzęcych i roślinnych, produktów przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, i różnych produktów spożywczych (cukier, mąka, kasze, makarony, sól, ryby, przyprawy, olej jadalny, jaja, soki, słodycze, konserwy), zgodnie z formularzem cenowym, którego wzór stanowi zał. Nr 5 do SIWZ |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Zespół Szkół Sportowych im. Komisji Edukacji Narodowej w Radlinie |
| Ulica | ul. Rogozina 55 |
| Nr domu | 55 |
| Miejscowosc | Radlin |
| Kod poczt | 44-310 |
| Wojewodztwo | śląskie |
| Tel | 032 4558330 |
| Fax | 032 4558330 |
| Internet | www.um.radlin.pl |
| Regon | 27659202100000 |
| E mail | mzopo@radlin.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 5 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | D |
| Data zak | 24/06/2016 |
| Wadium | Nie dotyczy |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie |
| Wiedza | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie |
| Potencjal | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie |
| Zdolne | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie |
| Sytuacja | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Dok podm zag 3 | Tak |
| Dok potw 5 | Tak |
| Inne dok potw | 1. 1.Oświadczenie o terminie wykonania zamówienia, gwarancji jakości towarów i przyjęciu warunków płatności - według wzoru zał. nr 9 do SIWZ. 2.Oświadczenie, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wszystkie wymagane przepisami normy i parametry dotyczące tego rodzaju towaru oraz, że jest dopuszczony do obrotu na terenie Polski - według wzoru zał. nr 10 do SIWZ |
| Inne dokumenty | 1) Wypełniony/e i podpisany/e formularz cenowy/e według wzoru zał. nr 1-5 do SIWZ, stosownie do zadania |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | 1. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen, która odbywa się w następujący sposób: 1) dla dostaw świeżych warzyw i owoców: a) począwszy od drugiego miesiąca obowiązywania umowy, jako wskaźnik cen dla świeżych warzyw i owoców przyjmuje się notowania cen dla tej grupy towarów publikowane na stronie internetowej Warszawskiego Rolno-Spożywczego Rynku Hurtowego S.A. Bronisze www.fresh-market.pl/ceny/ceny-z-rynków-hurtowych/warszawa, b) punktem odniesienia jest pierwsze notowanie w miesiącu następującym po zawarciu umowy; c) jeżeli ceny świeżych warzyw i owoców objętych zamówieniem, pierwszego notowania w miesiącach następnych po miesiącu określonym lit. b) wzrosną lub zmniejszą się, w stosunku do pierwszego notowania w miesiącu , o ponad 5%, to Wykonawca dokonuje zmiany ceny jednostkowej dostarczanego towaru o zmieniony (in plus lub in minus) wskaźnik procentowy (do jednego miejsca po przecinku); d) w przypadku świeżych warzyw i owoców, nie objętych notowaniem cen, stosuję się wskaźnik asortymentu pokrewnego (np. papryka czerwona - papryka żółta, kapusta biała - kapusta pekińska); e) jeżeli bark asortymentu pokrewnego stosuje się wskaźnik ogólny, wyliczony jako iloraz sumy wzrostów/spadków notowań cen przez 25 (ilość asortymentu świeżych warzyw i owoców w przedmiocie zamówienia); 2) do pozostałych towarów określonych w przedmiocie zamówienia: a) na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego, złożony nie więcej niż dwa razy w trakcie obowiązywania umowy, b) podstawą zmiany ceny jest wskaźnik cen grup towarów i usług konsumpcyjnych, opublikowany na stronie internetowej GUS www.stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ceny-handel/wskazniki-cen/wskażniki-cen-towarów-i-usług konsumpcyjnych/ - jeżeli ulegnie zmianie, w sumie o ponad 5%, okresie od miesiąca realizacji umowy do miesiąca poprzedzającego złożenie wniosku, przy czym : zmiana powodująca zmniejszenie lub zwiększenie cen przyjętych w umowie może być dokonana na wniosek zgłoszony na piśmie, nie wcześniej niż po 4 miesiącach obowiązywania umowy; na składającym wniosek ciąży udokumentowanie zasadności zmiany umowy; nowa cena będzie obowiązywała od daty wskazanej w aneksie do umowy. 3) zmiana ceny na zasadach określonych w pkt 1) nie wymaga zmiany umowy; 2. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany umowy w przypadku ustawowych zmian w przepisach regulujących postanowienia umowy. |
| Kryt cena | A |
| Spec www | www.um.radlin.pl |
| Spec war | Miejski Zespół Obsługi Placówek Oświatowych w Radlinie; 44-310 Radlin, ul. Rymera 15 (budynek Urzędu Miasta Radlin, III piętro, pokój 401 lub 408) |
| Data skl | 07/08/2015 |
| Godz skl | 10:00 |
| Miejsce | Miejski Zespół Obsługi Placówek Oświatowych w Radlinie; 44-310 Radlin, ul. Rymera 15 (budynek Urzędu Miasta Radlin, III piętro, pokój 401 lub 408) |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Inf dodat | Nie dotyczy |
| Czy uniewaznienie | Nie |