DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁOWKI SZKOLNEJ PRZY INTERNACIE ZESPOŁU SZKÓŁ NR 3 W TOMASZOWIE LUBELSKIM
Publication date | 2015-08-03 |
End date | 2015-08-12 11:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkół nr 3 im. Macieja Rataja |
Miejscowość | Tomaszów Lubelski |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 196132 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 156125006, 155000003, 151000009, 158000006, 152000000, 151120006, 153311008, 31210005, 153000001, 31425003, 158510008, 158500001, 32121001, 32200009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy internacie Zespołu Szkół nr 3 w Tomaszowie Lubelskim przy ul. Hallera 5. Przedmiot zamówienia został podzielony na 14 CZĘŚCI od nr I do XIV . Wspólny słownik kodów CPV: 15000000-8 CZĘŚĆ I PIECZYWO Kod CPV 15612500-6 CZĘŚĆ II MLEKO I JEGO PRZETWORY Kod CPV 15500000-3 CZĘŚĆ III MIĘSO wieprzowe i wyroby wędliniarskie Kod CPV 15100000-9,15131120-2 CZĘŚĆ IV RÓŻNE PRODUKTY SPOZYWCZE Kod CPV 15800000-6 CZĘŚĆ V RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE Kod CPV 15200000-0 CZĘŚĆ VI DRÓB Kod CPV 15112000- 6 CZĘŚĆ VII MROŻONKI Kod CPV 15331100-8 CZĘŚĆ VIII OWOCE ŚWIEŻE Kod CPV 03121000-5 CZĘŚĆ IX WARZYWA Kod CPV 15300000-1 CZĘŚĆ X JAJA KURZE Kod CPV 03142500-3 CZĘŚĆ XI PRODUKTY MĄCZNE GOTOWE Kod CPV 15851000-8 CZĘŚĆ XII MAKARONY Kod CPV 15850000-1 CZĘŚC XIII ZIEMNIAKI Kod CPV 03212100-1 CZĘŚĆ XIV WARZYWA SEZONOWE świeże Kod CPV 0322000-9 2.Szczegółowy opis każdej części zawierają Arkusze kalkulacyjne oferty, jako załączniki nr 1.1 do 1.14 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia stanowiący integralną ich część. OpisChleb zwykły krojony waga nie mniej jak 500g szt. 7000Chleb razowy mieszany waga nie mniej jak 500g szt. 200 Bułka zwykła waga nie mniej jak 50 g Szt. 14 000 Bułka tarta kg 150 Drożdżówka 100 g szt. 2000 Pierożki ( z kaszą , kapusta ) waga nie mniej niż 60 g szt. 4000 Pączek waga nie mniej jak 60 g szt. 500 Makowiec 500 g szt. 20 Cebularz Szt. 1200Mleko spożywcze zaw.2% tł. w opak. 1 l. litr 3000 Śmietana zaw. 18 % tł. litr 100 Śmietana Kubek op.450 ml zaw.18% tł. szt. 800 Masło ex .zawartość tł. 82,5% op. 0.200 g kg 300 Twaróg półtłusty Kg. 350 Ser topiony 100 g Szt. 1800 Ser żółty półtłusty kg 250 Jogurt kubek op. nie mniej 125 ml. szt 4400 Serek wiejski op. nie mniej jak 150 g szt 1000Mięso mielone wieprzowo-wołowe kg. 450 Mięso wieprzowe gulaszowe II kl.kg. 450 Karkówka wieprzowa b/k kg 150 Karkówka z kością kg 200 Schab wieprzowy z kością kg. 650 Schab wieprzowy b/k kg 100 Wątroba wieprzowa kg. 100 Żeberka wieprzowe(Paski) kg. 200 Boczek wędzony parzony kg. 100 Baleron kg. 30 Kiełbasa krakowska kg. 150 Mielonka wieprzowa Smaczek w galaretce kg. 100 Kiełbasa zwyczajna kg. 50 Kiełbasa łopatkowa kg. 100 Kiełbasa wiejska kg. 300 Kiełbasa szynkowa z kminkiem kg 420 Pieczeń rzymska kg 100 Polędwica sopocka kg 320 Ogonówka kg 420 Paróweczki szynkowe wieprzowe kg 150 Szynka parzona domowa kg 500 Flaki krojone odgotowane kg 90Cukier biały kryształ- paczkowany op.1kg 900 Kg Chrzan tarty w słoiku op. Nie mniej jak 160 g 70 Szt Kakao ciemne holenderskie sypkie op. Nie mniej jak 100 g 60 Szt Dżem wiśniowy op. nie mniej jak 280g 400 Szt Dżem truskawkowy , op. nie mniej jak 280 g 400 Szt Dżem śliwkowy - nie mniej jak 280g 100 Szt Marmolada owocowa op. 500 g 30 Szt Fasolka konserwowa czerwona op.nie mniejsze jak 400g 40 szt Fasolka konserwowa biała op. 400 g 30 Szt Groszek konserwowy op. nie mniej jak 400 g 140 Szt Gałka muszkatołowa mielona 20 g 10 Szt Herbata granulowana 100 g 120 Szt Herbata ekspresowa op. zaw. 100 saszetek 20 Op Kawa inka op. nie mniejsze jak 150 g 65 Szt Keczup pikantny op. 1000 g 150 Szt Keczup PIKANTNY op. nie mniej jak 500 g 90 Szt Koncentrat pomidorowy 30 % op. Nie mniej jak 200g 280 Szt Kukurydza konserwowa słodka -Op. nie mniejsze jak 400 g 130 Szt Kwasek cytrynowy op. Nie mniej jak 20g 80 Szt Majonez dekoracyjny nie mniej jak 700 g Firmy Winiarylub inny równoważny 110 Szt musztarda delikatesowa op. nie mniej 180g 100 Szt Majeranek torebka op. 20g 110 Szt Miód naturalny wielokwiatowy op. słoik 1300 kg 20 Szt Ocet spirytusowy 10 % op. 05 l. 10 Szt Przyprawa do zup w płynie op. - 1 l Firmy Winiar lub inny równoważny 130 Szt Pieprz naturalny czarny mielony Op. nie mniej jak 20g 300 Szt Pieprz ziołowy torebka op. 20 g 30 Szt Papryka w proszku słodka mielona Op. nie mniej jak 20 g 220 Szt Pietruszka susz- natka op nie mniej jak 20g 180 Szt Koper susz nać op. nie mniej jak 20 g 100 Szt Przyprawa do potraw typu Vegeta lub inny równoważny op.200 g 150 Szt Ryż biały op. 1 kg 100 Kg Rosołki drobiowe 120 g Firmy Winiar lub inny równoważny 180 szt Sól kuchenna spożywcza 150 Kg Ziele angielskie torebka 15g 10 Szt Liść laurowy torebka 15 g 20 Szt Mąka ziemniaczana op. 1000 g 30 Kg Mąka pszenna luksusowa typ 550 370 Kg Olej jadalny rzepakowy op. 1 litr 90 Szt Olej jadalny rzepakowy op. Nie mniej jak 3 l. 110 szt Margaryna śniadaniowa z zaw. Olejów roślinnych op. 500 g 700 szt Kasza jęczmienna wiejska op.1000g 40 Kg Kasza gryczana op. 1000 g 100 Kg Płatki kukurydziane zwykłe op. nie mniej jak 425 g 100 Szt. Ogórek konserwowy poj. 0.9 l 300 Szt Papryka konserwowa poj. 0,9 l 250 Szt Serek top. Krążki op. 140 g 600 op Serek top. plastry op. 150g 900 op Konserwa turystyczna nie mniejjak op. 135g 900 Szt Pasztet drobiowy nie mniej jak op.135g 1200 Szt Delikat do mięs Knor lub równoważny op. 700 g 10 Szt Delikat do ryb op. 700g 2 Szt Delikat do drobiu op. 700 g 9 Szt Sos ogrodowy sałatkowy op.900 g 18 Szt Ptasie mleczko op. Nie mniej jak 500g 200 Op Ciastka pierniczki lukrowane op luz 40 Kg Cukierki czekoladowe Wedell luz lub inny równoważny 35 Kg Czekolada Wedel op. 100 g lub równoważny 400 Szt Ciastka pierniczki korzenne luz 10 kgFilet z ryby morszczuk mrożony SHP Kg 300 Filet śledziowy b/skóry w zalewie octowo-olejowej kg 150 Makrela wędzona Kg 100 Konserwa rybna śledz w pomidorach op. nie mniej jak 170 g Szt. 250 Konserwa rybna szprot w oleju op. nie mniej jak 170 g Szt. 100 Paprykarz szczeciński op. 300 g Szt. 350Filet drobiowy świeży Kg 450 Porcje rosołowe Kg 100 Udka z kurczaka świeża Kg 600Mieszanka mrożona wielowarzywna 7 składnikowa Op.2,5 kg op 50 Kalafior mrożony Op.2.50 kg op. 30 Szpinak mrożony - liśćop.2.50 kg op 30Jabłka gat. I kg 1600 Gruszka Kg 200 Śliwka kg 100Burak ćwikła kg. 350 Cebula biała kg. 300 marchew kg. 400 seler (korzeń ) kg. 30 por kg. 50 Pietruszka korzeń kg. 15 Kapusta czerwona kg. 60 Kapusta biała kg. 600 Kapusta włoska kg. 100 Kapusta pekińska kg. 200 Kapusta kiszona kg. 150 Ogórek kwaszony kg. 200 Fasola biała kg. 100 Groch łupany kg. 20 Czosnek kg. 22 Pieczarka kg. 80 Szczypior Peczk. 220Jaja kurze świeże kl. I Szt 8000Pierogi ruskie domowe Kg. 400 Pierogi z kapustą i pieczarkami kg. 180 Naleśniki z serem kg 200 Kopytka świeże Kg 150Makaron świderki op. Nie mniej jak 1000 g szt 150 Makaron gniazda wstążkiop. Nie mniej jak 500g Szt . 100 Makaron spaghetti op. 400 g Szt. 400 Makaron łazanki Lubella lub równoważny op. Nie mniej jak 400g Szt.150Ziemniaki jadalne późne op. worek nie mniej jak 30 kg Polska Norma - PN-R-74450:1975 Kg 6500POMIDOR ŚWIEŻY kg 550 OGÓREK ŚWIEZY Kg 350 SAŁATA Szt 250 PAPRYKA ŚWIEŻA kg 30 KALAFIOR ŚWIEŻY szt 40 Rzodkiewka p. 80 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zespół Szkół nr 3 im. Macieja Rataja |
Ulica | ul. Hallera 5 |
Nr domu | 5 |
Miejscowosc | Tomaszów Lubelski |
Kod poczt | 22-600 |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 084 6650505 |
Fax | 084 6650505 |
Internet | www.zsnr3.odt.pl |
Regon | 00019851600000 |
E mail | jadwigazerebiec@vp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: jednostka samorządowa |
Rodzaj zam inny | jednostka samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 14 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 30/06/2016 |
Wadium | nie dotyczy |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | W celu wykazania spełnienia przez wykonawcę warunku zamawiający żąda załączenia do oferty oświadczenia wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Pzp- załącznik nr 3 do SIWZ. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganego oświadczenia, według formuły spełnia/nie spełnia. |
Wiedza | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków w tym zakresie będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia. |
Potencjal | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków w tym zakresie będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia. |
Zdolne | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków w tym zakresie będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia. |
Sytuacja | Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tych warunków. Ocena spełnienia przez wykonawców warunków w tym zakresie będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia. |
Oswiadczenie potwierdzenia 10 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Zamawiający dopuszcza zmiany w umowie w trakcie realizacji dostawy w przypadkach niżej wymienionych. 1.1.Nie przewiduje się wzrostu cen podanych w ofercie bez względu na zaistniałą w międzyczasie sytuację za wyjątkiem zmiany stawki podatku VAT, która następuje z mocy prawa. 2.Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień umowy (art.144 ust.1 ustawy Pzp) i określa warunki tej zmiany w zakresie: 2.1. obniżenia cen towaru o procent zmiany ceny (okres promocji ) 2.2. zmiany nazwy towaru w przypadku, kiedy nowy towar spełnia wszystkie parametry towaru, który przestał być wytwarzany 3. W przypadku zwiększenia, bądź ograniczenia ilości żywionych dzieci Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia bądź zwiększenia ilości zamawianych. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. 4.każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, jednak Zamawiający nie dopuszcza zmiany ceny netto na wyższą od oferowanej. |
Kryt cena | A |
Spec www | http://www.zsnr3.odt.pl/ogloszenia-i-przetargi |
Spec war | Zespół Szkół Nr 3 w Tomaszowie lubelskim ul. Hallera 5 , 22-600 Tomaszów Lubelski |
Data skl | 12/08/2015 |
Godz skl | 11:00 |
Miejsce | Zespół Szkół Nr 3 w Tomaszowie lubelskim ul. Hallera 5 , 22-600 Tomaszów Lubelski sekretariat szkoły parter |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Inne dok potw | Pełnomocnictwo do podpisania oferty oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza , względnie do podpisania również innych dokumentów złożonych wraz z ofertą, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. |
Inne dokumenty | Pełnomocnictwo do podpisania oferty oryginał lub kopia potwierdzona za zgodność z oryginałem przez notariusza , względnie do podpisania również innych dokumentów złożonych wraz z ofertą, o ile prawo do ich podpisania nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. |