Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Jednostka Wojskowa 4229
|
Ulica |
ul. Pretficza 28
|
Nr domu |
28
|
Miejscowosc |
Wrocław
|
Kod poczt |
50-984
|
Wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Tel |
261 651 025
|
Fax |
261 651 085
|
Internet |
www.4rblog.wp.mil.pl
|
Regon |
93007787600000
|
Czy obowiazkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zam |
Inny: jednostka wojskowa
|
Rodzaj zam inny |
jednostka wojskowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy czesci |
Nie
|
Czy wariant |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy uzup |
Nie
|
Czas |
Obowiązuje termin
|
Czas dni |
60
|
Wadium |
nie dotyczy
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Warunek ten Zamawiający uzna za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże iż posiada uprawnienia do prowadzenia działalności gospodarczej w zakresie obejmującym przedmiot zamówienia.
W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający żąda:
jednego z poniższych dokumentów:
1.2.1 aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego
o zatwierdzeniu zakładu Wykonawcy, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego oraz żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 lub art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.) (na potwierdzenie spełniania warunku opisanego w rozdziale 5 ust. 1 pkt. 1.1)
lub
1.2.2 w przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca krajowy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), musi posiadać potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z cyt. ustawą:
a) aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowi kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia,
lub
b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a)
lub
c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzenie zakładu
|
Wiedza |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ).
|
Potencjal |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ).
|
Zdolne |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ).
|
Sytuacja |
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia (Załącznik nr 2 do SIWZ).
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dok podm zag 1 |
Tak
|
Inne dokumenty |
3. Dodatkowe wymagania:
3.1. Wykonawca musi posiadać oraz dołączyć do oferty dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP z jednej następujących form:
a) certyfikat systemu HACCP wdrożonego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacyjnego z siedzibą w Warszawie,
lub
b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP,
Podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.
c) w przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), musi złożyć oświadczenie na Załączniku nr 13 do SIWZ, iż Podwykonawca posiada dokument potwierdzający wdrożenie systemu HACCP.
3.2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie, iż oferowane przez niego produkty odpowiadają wymaganiom określonym w siwz oraz, że gwarantuje dostawy tych produktów w ilości i częstotliwości określonej w siwz, wg wzoru określonego
w Załączniku nr 5 do SIWZ.
3.3. Zamawiający wymaga, aby do oferty przetargowej dołączyć wyniki badań laboratoryjnych przechowalniczych potwierdzających trwałość produktu zgodnie ze specyfikacją na minimum 27 miesięcy, licząc od daty produkcji. Produkt powinien po tym okresie zachować wszystkie parametry fizyczne, chemiczne, mikrobiologiczne oraz organoleptyczne.
|
Niepelnosprawne |
Nie
|
Kod trybu |
PN
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
Zamawiający przewiduje zmiany postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której zostanie dokonany wybór wykonawcy, zgodnie z § 13 wzoru umowy stanowiącym Załącznik nr 6 do SIWZ.
|
Kryt cena |
B
|
Kryt 1p |
90
|
Kryt 2 |
dokument Systemu HACCP
|
Kryt 2p |
10
|
Spec www |
www.4rblog.wp.mil.pl
|
Spec war |
SIWZ jest na str. internet. www.4rblog.wp.mil.pl lub w siedzibie Zamawiającego Wrocław lub pocztą - opłata za siwz 42,00 zł. + opłata pocztowa.
|
Data skl |
03/09/2015
|
Godz skl |
09:00
|
Miejsce |
Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego w kancelarii Zamawiającego. Otwarcie ofert w dniu 03.09.2015r. o godz.10.30 w siedzibie Zamawiającego Wrocław.
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Okres liczba dni |
30
|
Inf dodat |
nie dotyczy
|
Czy uniewaznienie |
Nie
|