Dostawa produktów żywnościowych tj. mięsa i przetworów mięsnych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2016 roku Sygn. 42/ŻYW/15
Publication date | 2015-08-12 |
End date | 2015-08-26 10:30:00 |
Instytucja | Jednostka Wojskowa 3811 |
Miejscowość | Kraków |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 206018 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151100002, 151110009, 151111000, 151120006, 151311305, 151311350, 151214009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych: mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, mięsa drobiowego oraz wędlin z mięsa drobiowego przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania tj. na teren miasta Krakowa do kompleksu wojskowego Rząska, ul. Krakowska 2 w 2016 roku. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na 4 części tj. Część I - mięso czerwone Część II - wędliny z mięsa czerwonego Część III - mięso drobiowe Część IV - wędliny z mięsa drobiowego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 1 stanowi załącznik nr 12 do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 2 stanowi załącznik nr 13 do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 3 stanowi załącznik nr 14 do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 4 stanowi załącznik nr 15 do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia zakresu przedmiotu zamówienia niniejszej umowy nie więcej niż 20 % o czym zobowiązany będzie powiadomić Wykonawcę pisemnie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia lub zmniejszenia ilości danego artykułu, kosztem innego w granicach nieprzekraczających ogólnej ceny ofertowej. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Jednostka Wojskowa 3811 |
Ulica | Rząska, ul. Krakowska 2 |
Nr domu | 2 |
Miejscowosc | Kraków |
Kod poczt | 30-901 |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | +48 261135116, +48 261133017 |
Fax | +48 261135059, +48 261135165 |
Internet | www.35wog.mil.pl |
Regon | 12150664500000 |
E mail | szpk@35wog.mil.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Jednostka Budżetowa |
Rodzaj zam inny | Jednostka Budżetowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 4 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 29/12/2016 |
Wadium | cześć nr 1 w kwocie - 4 800,00 zł (słownie zł: cztery tysiące osiemset) cześć nr 2 w kwocie - 4 000,00 zł (słownie zł: cztery tysiące) cześć nr 3 w kwocie - 1000 ,00 zł (słownie zł: tysiąc) cześć nr 4 w kwocie - 130,00 zł (słownie zł: sto trzydzieści) |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | a) dla części nr 1,2,3 oraz 4 aktualną na dzień składania ofert decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności. Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) b) dla części nr 1,2,3 oraz 4 aktualny potwierdzony w 2015 r. dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: 10.1.b.1. certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 10.1.b.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub 10.1.b.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. |
Wiedza | Zamawiający nie wyznaczył szczegółowych wymagań w tym zakresie. |
Potencjal | Zamawiający nie wyznaczył szczegółowych wymagań w tym zakresie. |
Zdolne | Zamawiający nie wyznaczył szczegółowych wymagań w tym zakresie. |
Sytuacja | Zamawiający nie wyznaczył szczegółowych wymagań w tym zakresie. |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 5 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 6 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 7 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Inne dokumenty | a) dla części nr 1,2,3 oraz 4 aktualną na dzień składania ofert decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności. Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) b) dla części nr 1,2,3 oraz 4 aktualny potwierdzony w 2015 r. dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: 10.1.b.1. certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 10.1.b.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub 10.1.b.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.35wog.mil.pl/przetargi-rok/2015 |
Spec war | Jednostka Wojskowa 3811 ul. Krakowska 2, Rząska 30-901 Kraków |
Data skl | 26/08/2015 |
Godz skl | 10:30 |
Miejsce | Jednostka Wojskowa 3811 ul. Krakowska 2, Rząska 30-901 Kraków Kancelaria jawna, budynek nr 1, pokój nr 120 (piętro I) w godzinach 8.00 - 11:00 i 13.00 - 15.00 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |