Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej

Publication date 2015-08-12
End date 2015-08-21 10:00:00
Instytucja Zespół Obsługi Oświaty
Miejscowość Chmielnik
Województwo świętokrzyskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 206090 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:-warzyw,-owoców,-pieczarek;-ziemniaków. Zamówienie udzielane jest w częściach i przewiduje się do zamówienia następujące ilości szacunkowe dla poszczególnych części:
Część 1 - warzywa - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1a do SIWZ.
1.Cebula-600 kg 2.Marchew-1 200 kg 3.Seler (korzeń)-500 kg 4.Pietruszka (korzeń) -1 000 kg 5.Por-1 500 szt. 6. Ogórki sałatkowe- 600 kg 7.Pietruszka natka (w pęczkach) 1 500 szt. 8.Szczypior (w pęczkach)-200 szt. 9.Koper świeży (w pęczkach)-2 500 szt. 10.Czosnek (główka)-300 szt.11.Rzodkiewka (w pęczkach)-300 szt.12.Kapusta biała-500 szt. 13.Kapusta biała młoda (w czerwcu)-300 szt. 14. Kapusta czerwona-400 szt. 15.Kalafior (minimum 1,5kg)-300 szt.16.Brokuły-300 szt.
17.Buraki czerwone-2 000 kg 18.Fasola Jaś duży-400 kg 19. Kapusta kwaszona (wiadro 10kg)-1 500 kg 20.Kapusta pekińska-1 500 szt. 21. Papryka czerwona, słodka-100 kg 22. Pomidory-200 kg 23.Sałata zielona-400 szt. 24. Fasola szparagowa (żółta)-300 kg 25.Papryka zielona-150 kg 26.Papryka żółta-150 kg.
Część 2 - owoce - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1b do SIWZ.
1.Jabłka-4 000 kg 2.Mandarynki-500 kg 3. Banany-1 000 kg;4.Kiwi -200 kg;5. Pomarańcze - 1 500 kg 6.Nektarynki -200 kg 7.Brzoskwinie-200 kg 8.Śliwki Węgierki (duże) (od września do listopada)-300 kg 9.Gruszki (od września do listopada) 800 kg
10.Truskawki świeże (maj czerwiec)-400 kg.
Część 3 - ziemniaki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1c do SIWZ.
1.Ziemniaki jadalne (w workach siatkowych po 15kg) -15 000 kg.
2.Ziemniaki jadalne (młode w miesiącu czerwcu) - 3 000 kg.
Część 4 - pieczarki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1d do SIWZ.
1.Pieczarki- 500 kg
Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia.Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu
Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Gimnazjum im. gen. K. Tańskiego w Chmielniku.
Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych.
W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji.
Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru.
Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość.Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni . Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego.
Uwaga! Ilekroć w niniejszej treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz:lub równoważne.
Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się liczby uczniów i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność uczniów i pracowników szkoły z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych od nauki szkolnej itp.).
Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym.
Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie liczby uczniów lub pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zespół Obsługi Oświaty
Ulica Plac Kościuszki 7
Nr domu 7
Miejscowosc Chmielnik
Kod poczt 26-020
Wojewodztwo świętokrzyskie
Tel 41 354 32 73
Fax 41 354 32 73 wew. 121
Internet www.chmielnik.com
Regon 26013725200000
E mail oswiata@chmielnik.com
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 4
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Tak
Zam uzupelniajace Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiących nie więcej niż 20 % wartości zamówienia podstawowego i polegających na rozszerzeniu dostawy, jeżeli zmiana wykonawcy powodowałaby konieczność nabywania rzeczy o innych parametrach technicznych, co powodowałoby niekompatybilność techniczną lub nieproporcjonalnie duże trudności techniczne w użytkowaniu i dozorze, jeżeli zamówienie podstawo-we zostało udzielone w trybie przetargu nieograniczonego lub ograniczonego, a zamówienie uzupełniają-ce było przewidziane w ogłoszeniu o zamówieniu dla zamówienia podstawowego i jest zgodne z przed-miotem zamówienia podstawowego.
Czas D
Data zak 30/06/2016
Wadium Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
Zaliczka Nie
Niepelnosprawne Nie
Uprawnienie Na potwierdzenie w/w warunku należy złożyć oświadczenie w trybie art.22 ustawy PZP. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie wg formuły spełnia lub nie spełnia, na podstawie przedstawionych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń wymaganych postanowieniami SIWZ.
Wiedza Na potwierdzenie w/w warunku należy złożyć oświadczenie w trybie art.22 ustawy PZP. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie wg formuły spełnia lub nie spełnia, na podstawie przedstawionych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń wymaganych postanowieniami SIWZ.
Potencjal Na potwierdzenie w/w warunku należy złożyć oświadczenie w trybie art.22 ustawy PZP. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie wg formuły spełnia lub nie spełnia, na podstawie przedstawionych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń wymaganych postanowieniami SIWZ.
Zdolne Na potwierdzenie w/w warunku należy złożyć oświadczenie w trybie art.22 ustawy PZP. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie wg formuły spełnia lub nie spełnia, na podstawie przedstawionych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń wymaganych postanowieniami SIWZ.
Sytuacja Na potwierdzenie w/w warunku należy złożyć oświadczenie w trybie art.22 ustawy PZP. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana będzie wg formuły spełnia lub nie spełnia, na podstawie przedstawionych przez Wykonawców dokumentów i oświadczeń wymaganych postanowieniami SIWZ.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Inne dokumenty Pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy Oświadczenie o podwykonawcach.
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Treść umowy ( Załącznik nr 3 do SIWZ) zostanie odpowiednio dostosowana w zależności od tego, czy w wyniku niniejszego przetargu zostanie wybrany jeden, czy więcej Wykonawców. Umowa będzie zawierała zapis iż ustalenia zawarte w niniejszej umowie są ostateczne i nie mogą ulec zmianie, chyba, że: -nastąpi zmiana ustawowej stawki podatku VAT, - zmiana ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zmianę liczby uczniów lub pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. -w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT Zamawiający może dokonać zmiany umowy w zakresie wynagrodzenia Wykonawcy, a ewentualna zmiana może nastąpić ze skutkiem od dnia ogłoszenia w Dzienniku Ustaw i wejścia w życie ustawy zmieniającej wysokość stawki podatku VAT do dnia zakończenia realizacji przedmiotu zamówienia, po złożeniu stosownego wniosku o dokonanie takiej zmiany przez Wykonawcę lub przez Zamawiającego, -zmiany te można będzie wprowadzić wyłącznie za zgodą obu umawiających się stron w formie pisemnej.
Kryt cena B
Kryt 1p 95
Kryt 2 Termin płatności
Kryt 2p 5
Spec www www.chmielnik.com
Spec war Gmina Chmielnik - Zespół Obsługi Oświaty Plac Kościuszki 7 26-020 Chmielnik
Data skl 21/08/2015
Godz skl 10:00
Miejsce Gmina Chmielnik - Zespół Obsługi Oświaty Plac Kościuszki 7 26-020 Chmielnik Sekretariat - pokój 102
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat Nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)