Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do warsztatów szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej.
| Publication date | 2015-08-18 |
| End date | 2015-08-28 09:00:00 |
| Instytucja | Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych |
| Miejscowość | Bielsko-Biała |
| Województwo | śląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 211878 / 2015 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158100009, 158400008 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do Warsztatów Szkolnych Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej: Pakiet 1e - Pieczywo (Załącznik 1 e) Pakiet 1h - Dodatki cukiernicze (Załącznik 1h). Artykuły żywnościowe muszą być wolne od wad z aktualnym terminem przydatności do spożycia, muszą być zgodne z Normami Polskimi i wymogami sanitarnymi oraz dostarczone transportem i na koszt dostawcy. Termin dostawy i ilość wybranych artykułów żywnościowych będzie uzgadniany każdorazowo z Wykonawcą telefonicznie. OpisWartość i zakres zamówienia określa załącznik nr 1e- Formularz cenowy do specyfikacji istotnych warunków zamówieniaWartość i zakres zamówienia określa załącznik nr 1h- Formularz cenowy do specyfikacji istotnych warunków zamówienia |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych |
| Ulica | ul. Wyspiańskiego 5 |
| Nr domu | 5 |
| Miejscowosc | Bielsko-Biała |
| Kod poczt | 43-300 |
| Wojewodztwo | śląskie |
| Tel | 33 812 44 29 |
| Fax | 33 812 44 29 |
| Internet | www.gastronom.edu.pl |
| Regon | 07233207400000 |
| E mail | zsgih@op.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Adres dyn zak | www.gastronom.edu.pl |
| Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 2 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | D |
| Data zak | 31/12/2015 |
| Wadium | Nie pobiera się wadium. |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | Ocena spełnienia warunku - nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę dokumentu, o którym mowa w Części VII, punkt II, ppkt. 1, punkt III, ppkt 1, 2. |
| Wiedza | Ocena spełnienia warunku - nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów, o których mowa w Części VII, punkt II, ppkt. 1, 2, 3. |
| Potencjal | Ocena spełnienia warunku - nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w Części VII, punkt II, ppkt 1. |
| Zdolne | Ocena spełnienia warunku - nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w Części VII, punkt II, ppkt 1. |
| Sytuacja | Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów, o których mowa w Części VII punkt II ppkt 1. |
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Inne dokumenty | 1.Oryginał oferty przetargowej sporządzonej na formularzu ofertowym stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ. 2.Wypełniony/e formularz/e cenowy/e (załącznik nr 1e, 1h). 3.Pełnomocnictwo (w oryginale) do reprezentowania wykonawców ubiegających się wspólnie (konsorcja, spółki cywilne) o przedmiotowe zamówienie, określające zakres udzielonego pełnomocnictwa (pełnomocnik winien być powołany przez wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie). 4.Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu ( w trybie art. 44 ustawy Prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 roku (Dz. U. z 2013 poz. 907,984,1047 i 1473 oraz z 2014 poz. 423), zwanej dalej Pzp - wg wzoru - Załącznik nr 2 do niniejszego SIWZ. 5.Dokumenty potwierdzające, że dostawy wymienione w w/w wykazie (zgodnie z pkt 2) zostały wykonane należycie (referencje zamawiających). 6.Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, w celu udowodnienia, iż Wykonawca będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia - w przypadku gdy wykonawca wskaże, że będzie polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów (art. 26 ust.2b znowelizowanej ustawy pzp). 7. Oświadczenie wykonawcy (na formularzu ofertowym Załącznik nr 1 do SIWZ ) : - Oświadczamy, że zapoznaliśmy się ze Specyfikacją Istotnych Warunków Zamówienia i nie wnosimy do niej zastrzeżeń oraz zdobyliśmy konieczne informacje do przygotowania oferty. - Oświadczamy, że uważamy się związani niniejszą ofertą przez wskazany czas w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. - Oświadczamy, że Projekt Umowy (Załącznik nr 4) został przez nas zaakceptowany i zobowiązujemy się w przypadku wyboru naszej oferty do zawarcia umowy na wyżej wymienionych warunkach w miejscu i terminie wyznaczonym przez Zamawiającego. |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Kryt cena | B |
| Kryt 1p | 95 |
| Kryt 2 | termin płatności |
| Kryt 2p | 5 |
| Spec www | www.gastronom.edu.pl |
| Spec war | Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych ul. Wyspiańskiego 5, 43-300 Bielsko-Biała |
| Data skl | 28/08/2015 |
| Godz skl | 09:00 |
| Miejsce | Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych ul. Wyspiańskiego 5, 43-300 Bielsko-Biała (sekretariat) |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |