PIECZYWO, MIĘSO, WĘDLINY, SMALEC, DRÓB I JAJA (Nr rej. Ż/17/15)
Publication date | 2015-08-20 |
End date | 2015-09-03 10:00:00 |
Instytucja | Ortopedyczno-Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny im. W. Degi UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu |
Miejscowość | Poznań |
Województwo | wielkopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 124089 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa, mięsa, wędlin, smalcu, drobiu i jaj określonych w Załączniku nr 2 do SIWZ, w którym podano szacunkową ilość produktów usystematyzowanych w 11 pakietach. Zamawiający wymaga aby: 1) Mięso, wędliny i drób charakteryzowały się świeżością, nie były poddawane wcześniejszym procesom mrożenia (z wyjątkiem poz.1 Pakietu Nr 8), nie posiadały obcych zapachów, nalotów i oślizgłości. 2) Pieczywo było świeże i spełniało wymagania stawiane przez odpowiednie przepisy prawa i normy jakościowe. 3) Minimalny okres przydatności do spożycia w dniu dostarczenia wynosił: a) dla pieczywa i świeżego mięsa - 3 dni; b) dla jaj, wędlin i kurczaków mrożonych - 14 dni; c) w pozostałych przypadkach - minimum 2/3 całego okresu ważności produktu, określonego przez producenta. 4) Asortyment był dostarczany w oddzielnych, czystych, plastikowych pojemnikach przeznaczonych do transportu żywności. 5) Produkty dowożone były samochodem chłodnią (z wyjątkiem pieczywa określonego w Pakiecie Nr 1). OpisPIECZYWOMIĘSO WIEPRZOWEPODROBYSMALECBOCZEK WĘDZONYWĘDLINY WIEPRZOWEKIEŁBASY, PARÓWKIKURCZAKIINDYKIWĘDLINY DROBIOWEJAJA |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Ortopedyczno-Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny im. W. Degi UM im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu |
Ulica | ul. 28 Czerwca 1956 r. nr 135/147 |
Miejscowosc | Poznań |
Kod poczt | 61-545 |
Wojewodztwo | wielkopolskie |
Tel | 61 8310142, 8310242 |
Fax | 61 8310107 |
Internet | www.orsk.ump.edu.pl |
Regon | 00028885700000 |
E mail | zamowienia.publiczne@orsk.ump.edu.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 11 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 12 |
Wadium | Nie dotyczy |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie precyzuje wymagań dotyczących niniejszego warunku. Spełnieniem warunku będzie złożenie przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. |
Wiedza | Zamawiający nie precyzuje wymagań dotyczących niniejszego warunku. Spełnieniem warunku będzie złożenie przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. |
Potencjal | Zamawiający nie precyzuje wymagań dotyczących niniejszego warunku. Spełnieniem warunku będzie złożenie przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. |
Zdolne | Zamawiający nie precyzuje wymagań dotyczących niniejszego warunku. Spełnieniem warunku będzie złożenie przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. |
Sytuacja | Zamawiający nie precyzuje wymagań dotyczących niniejszego warunku. Spełnieniem warunku będzie złożenie przez Wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają określonym wymaganiom należy złożyć : 1) Certyfikat, zaświadczenie Zakładu o wprowadzonym i stosowanym systemie bezpieczeństwa żywności i żywienia HACCP lub dokumenty równoważne dla firm dystrybucyjnych. 2) Zaświadczenie potwierdzone opinią Inspektoratu Sanitarnego, że środek transportu spełnia warunki higieniczno-sanitarne i może służyć do przewozu żywności. |
Inne dokumenty | 1) W przypadku gdy umocowanie osoby podpisującej ofertę nie wynika z właściwego rejestru, należy dołączyć oryginał lub odpis notarialny pełnomocnictwa do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w tym postępowaniu i zawarcia umowy, podpisany przez osoby do tego umocowane zgodnie z odpisem z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej. 2) Formularz ofertowy (sporządzony wg wzoru Zamawiającego). 3) Cennik (sporządzony wg wzoru Zamawiającego). 4) Określenie części zamówienia, która będzie wykonana przez Podwykonawcę (dotyczy tylko Wykonawcy, który ma zamiar powierzyć wykonanie części zamówienia Podwykonawcy). 5) Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 ustawy, albo informacja o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (sporządzona wg wzoru Zamawiającego). |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Określone w SIWZ. |
Spec www | www.orsk.ump.edu.pl |
Spec war | Ortopedyczno - Rehabilitacyjny Szpital Kliniczny im. W. Degi UM w Poznaniu ul. 28 Czerwca 1956r nr 135/147, 61-545 Poznań - Dział Zamówień Publicznych i Sprzedaży (pok. 173 i 174) |
Data skl | 03/09/2015 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Kancelaria Szpitala (pok. 35), mieszcząca się w siedzibie Zamawiającego przy ul. 28 Czerwca 1956r nr 135/147 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | Nie dotyczy |
Czy uniewaznienie | Nie |
Kryt cena | C |