Dostawa produktów żywnościowych tj. ryb, olejów i tłuszczów roślinnych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2016 roku Sygn. 44/ŻYW/15

Publication date 2015-08-20
End date 2015-09-02 10:30:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 3811
Miejscowość Kraków
Województwo małopolskie
Branża
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Oleje zwierzęce lub roślinne

Szczegóły

Numer ogłoszenia 214028 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 33110002, 154000002, 154110002
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest dostawa ryb, olejów i tłuszczów roślinnych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania tj. na teren miasta Krakowa do kompleksu wojskowego Rząska, ul. Krakowska 2 w 2016 roku.
Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na 2 części tj.:
Część I - Ryby;
Część II - Oleje i tłuszcze roślinne.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 1 stanowi załącznik nr 11 do SIWZ;
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 2 stanowi załącznik nr 12 do SIWZ.
Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia zakresu przedmiotu zamówienia niniejszej umowy nie więcej niż 20 % o czym zobowiązany będzie powiadomić Wykonawcę pisemnie.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia lub zmniejszenia ilości danego artykułu, kosztem innego w granicach nieprzekraczających ogólnej ceny ofertowej.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 3811
Ulica Rząska, ul. Krakowska 2
Nr domu 2
Miejscowosc Kraków
Kod poczt 30-901
Wojewodztwo małopolskie
Tel +48 261135116, +48 261133017
Fax +48 261135059, +48 261135165
Internet www.35wog.mil.pl
Regon 12150664500000
E mail szpk@35wog.mil.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Jednostka Budżetowa
Rodzaj zam inny Jednostka Budżetowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 2
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 29/12/2016
Wadium cześć nr 1 w kwocie - 1160,00 zł (słownie zł: tysiąc sto sześćdziesiąt) cześć nr 2 w kwocie - 510,00 zł (słownie zł: pięćset dziesięć)
Zaliczka Nie
Uprawnienie a) dla części nr 1 aktualną na dzień składania ofert decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności. b) dla części nr 2 aktualną na dzień składania ofert decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej); Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) c) dla części nr 1 oraz 2 aktualny potwierdzony w 2015 r. dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: 10.1.c.1. certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 10.1.c.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub 10.1.c.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Wiedza Zamawiający nie wyznaczył szczegółowych wymagań w tym zakresie.
Potencjal Zamawiający nie wyznaczył szczegółowych wymagań w tym zakresie.
Zdolne Zamawiający nie wyznaczył szczegółowych wymagań w tym zakresie.
Sytuacja Zamawiający nie wyznaczył szczegółowych wymagań w tym zakresie.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 5 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 6 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 7 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw 10.1 Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania: a) dla części nr 1 aktualną na dzień składania ofert decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności. b) dla części nr 2 aktualną na dzień składania ofert decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej); Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) c) dla części nr 1 oraz 2 aktualny potwierdzony w 2015 r. dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: 10.1.c.1. certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub 10.1.c.2. zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub 10.1.c.3. protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Niepelnosprawne Tak
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.35wog.mil.pl/przetargi-rok/2015
Spec war Jednostka Wojskowa 3811 ul. Krakowska 2, Rząska 30-901 Kraków
Data skl 02/09/2015
Godz skl 10:30
Miejsce Jednostka Wojskowa 3811 ul. Krakowska 2, Rząska 30-901 Kraków Kancelaria jawna, budynek nr 1, pokój nr 120 (piętro I) w godzinach 8.00 - 11:00 i 13.00 - 15.00
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)