Biuletyn |
1
|
Nazwa |
Jednostka Wojskowa 4213
|
Ulica |
ul. Obornicka 100-102
|
Miejscowosc |
Wrocław
|
Kod poczt |
50-984
|
Wojewodztwo |
dolnośląskie
|
Tel |
261 656 244
|
Fax |
261 656 228
|
Internet |
www.2wog.wp.mil.pl
|
Regon |
02062570100000
|
E mail |
2wog.zamowienia.publiczne@wp.mil.pl
|
Czy obowiazkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Adres dyn zak |
www.2wog.wp.mil.pl
|
Rodzaj zam |
Inny: jednostka wojskowa
|
Rodzaj zam inny |
jednostka wojskowa
|
Rodz zam |
D
|
Czy czesci |
Nie
|
Czy wariant |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy uzup |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zak |
31/12/2016
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
1. dysponowanie wdrożonym oraz stosowanym systemem bezpieczeństwa żywności HACCP;
2. Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego zobowiązany jest do posiadania:
a) aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub
b) aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub
c) aktualnego zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli
3. posiadanie potwierdzenia zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie
z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), tj.:
a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia lub
b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a, lub
c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu.
Warunek wymieniony w pkt. 5.1. ppkt. 1) pppkt. 3 dotyczy Wykonawców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r.
nr 136, poz. 914 z późn. zm.);
|
Oswiadczenie potwierdzenia 10 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dok podm zag 1 |
Tak
|
Inne dokumenty |
1. Pełnomocnictwo - w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum);
2. Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
/podstawa prawna żądania dokumentu wymienionego w pkt. 6.1.6 SIWZ - art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.)/.
3.Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć:
a) aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub
b) aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub
c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli
/podstawa prawna żądania dokumentu wymienionego w pkt. 6.1.7 SIWZ - art. 27 ust. 2
w zw. z art. 3 ust. 10 ustawy z dnia 11.05.2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2005 r. nr 31 poz. 265 z późn. Zm. art. 61 i 62ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm./
6.1.8. Potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), tj.:
a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia lub
b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a, lub
c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu.
|
Niepelnosprawne |
Nie
|
Kod trybu |
PN
|
Kryt cena |
B
|
Kryt 1p |
90
|
Kryt 2 |
Częstotliwość dostawy
|
Kryt 2p |
10
|
Spec www |
www.2wog.wp.mil.pl
|
Spec war |
W-w, ul. Obornicka 100-102, bud. nr 2 pok. 101 za zal. pocztowym, opł. 31,00 zł wynosi, przelewem 62 1010 1674 0001 2722 3100 0000 NBP O/O Wrocław tyt. ŻYWN/517/2015
|
Data skl |
10/09/2015
|
Godz skl |
10:00
|
Miejsce |
Wrocław, ul. Obornicka 100-102, bud. nr 2, I piętro, pok. 121 Kancelaria Jawna
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Okres liczba dni |
30
|
Czy uniewaznienie |
Nie
|
Czy zmiana umowy |
Tak
|
Zmiana umowy |
1. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. szkoleń poligonowych; szkoleń rezerw osobowych; osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej; w sytuacjach kryzysowych w rozumieniu ustawy z dnia 26 kwietnia 2007 r. o zarządzaniu kryzysowym - Dz.U. Nr 89, poz. 590, ze zm.; w okresie mobilizacji i szkolenia po okresie mobilizacyjnego rozwinięcia) Sprzedawca zobowiązuje się do:
1) zwiększenia, w stosunku do wcześniej złożonych zamówień, ilości i częstotliwości dostaw własnym transportem i na swój koszt do miejsca stacjonowania jednostek wojskowych lub miejsca szkoleń poligonowych, a nawet innych wskazanych przez Odbiorcę miejsc na terenie kraju;
2) zmniejszenia, w stosunku do wcześniej złożonych zamówień, ilości i częstotliwości dostaw w przypadkach, których nie można było przewidzieć w dacie zawarcia umowy (np. restrukturyzacja Sił Zbrojnych).
2.1) Kupujący, zgodnie z art. 144 ust. 1 Ustawy, zastrzega sobie możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Sprzedawcy, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w następujących przypadkach i zakresie:
a) zmiany obowiązujących aktów prawnych w zakresie uprawnień żołnierzy do bezpłatnego wyżywienia - tj. rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 marca 2011 r. w sprawie wyżywienia żołnierzy czynnej służby wojskowej (Dz.U. Nr 63, poz. 327) oraz rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 11 grudnia 2009 r. w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy zawodowych i kandydatów na żołnierzy zawodowych (Dz.U. Nr 216, poz. 1679, z późn. zm.);
b) wstrzymania dostaw z powodu braku towaru na rynku krajowym;
c) zmiany w okresie obowiązywania umowy ustawowej stawki podatku VAT określonej w § 4 ust. 1 - na zgodną z obowiązującymi przepisami;
d) Cena w okresie obowiązywania umowy może być waloryzowana na podstawie wniosku Sprzedawcy lub Kupującego, jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule Ceny w gospodarce narodowej- miesięczne, ulegnie zmianie o 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie.
e) Waloryzowana cena obowiązywać będzie od daty podpisania aneksu do umowy
2) W celu dokonania zmian zapisów umowy wnioskowanych przez Stronę, zobowiązana
jest ona pisemnie wystąpić z propozycją zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem.
3)Zmiany umowy mogą być dokonywane wyłącznie za zgodą obu Stron, w formie pisemnej
(w postaci aneksu) pod rygorem nieważności.
|