Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych. Nr sprawy: ŻYWN/517/2015

Publication date 2015-09-01
End date 2015-09-10 10:00:00
Instytucja Jednostka Wojskowa 4213
Miejscowość Wrocław
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty,
  • Pieczywo,
  • Wyroby ciastkarskie i ciasta

Szczegóły

Numer ogłoszenia 129011 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 158110006, 156125006, 158111007, 158121004, 158122005
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 134 000 euro na dostawę pieczywa i wyrobów cukierniczych

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Jednostka Wojskowa 4213
Ulica ul. Obornicka 100-102
Miejscowosc Wrocław
Kod poczt 50-984
Wojewodztwo dolnośląskie
Tel 261 656 244
Fax 261 656 228
Internet www.2wog.wp.mil.pl
Regon 02062570100000
E mail 2wog.zamowienia.publiczne@wp.mil.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Adres dyn zak www.2wog.wp.mil.pl
Rodzaj zam Inny: jednostka wojskowa
Rodzaj zam inny jednostka wojskowa
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2016
Zaliczka Nie
Uprawnienie 1. dysponowanie wdrożonym oraz stosowanym systemem bezpieczeństwa żywności HACCP; 2. Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego zobowiązany jest do posiadania: a) aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub b) aktualnej decyzji Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub c) aktualnego zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli 3. posiadanie potwierdzenia zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), tj.: a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia lub b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a, lub c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu. Warunek wymieniony w pkt. 5.1. ppkt. 1) pppkt. 3 dotyczy Wykonawców, którzy prowadzą działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63 ust. 2 pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.);
Oswiadczenie potwierdzenia 10 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty 1. Pełnomocnictwo - w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum); 2. Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje Zasady systemu HACCP - wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. /podstawa prawna żądania dokumentu wymienionego w pkt. 6.1.6 SIWZ - art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.)/. 3.Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego do oferty należy załączyć: a) aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub b) aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu, w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia lub c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organ urzędowej kontroli /podstawa prawna żądania dokumentu wymienionego w pkt. 6.1.7 SIWZ - art. 27 ust. 2 w zw. z art. 3 ust. 10 ustawy z dnia 11.05.2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2005 r. nr 31 poz. 265 z późn. Zm. art. 61 i 62ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm./ 6.1.8. Potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.), tj.: a) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia lub b) potwierdzenie złożenia wniosku o wpis do rejestru zakładów, o którym mowa w lit. a, lub c) potwierdzenie złożenia wniosku o zatwierdzeniu zakładu.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena B
Kryt 1p 90
Kryt 2 Częstotliwość dostawy
Kryt 2p 10
Spec www www.2wog.wp.mil.pl
Spec war W-w, ul. Obornicka 100-102, bud. nr 2 pok. 101 za zal. pocztowym, opł. 31,00 zł wynosi, przelewem 62 1010 1674 0001 2722 3100 0000 NBP O/O Wrocław tyt. ŻYWN/517/2015
Data skl 10/09/2015
Godz skl 10:00
Miejsce Wrocław, ul. Obornicka 100-102, bud. nr 2, I piętro, pok. 121 Kancelaria Jawna
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. szkoleń poligonowych; szkoleń rezerw osobowych; osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej; w sytuacjach kryzysowych w rozumieniu ustawy z dnia 26 kwietnia 2007 r. o zarządzaniu kryzysowym - Dz.U. Nr 89, poz. 590, ze zm.; w okresie mobilizacji i szkolenia po okresie mobilizacyjnego rozwinięcia) Sprzedawca zobowiązuje się do: 1) zwiększenia, w stosunku do wcześniej złożonych zamówień, ilości i częstotliwości dostaw własnym transportem i na swój koszt do miejsca stacjonowania jednostek wojskowych lub miejsca szkoleń poligonowych, a nawet innych wskazanych przez Odbiorcę miejsc na terenie kraju; 2) zmniejszenia, w stosunku do wcześniej złożonych zamówień, ilości i częstotliwości dostaw w przypadkach, których nie można było przewidzieć w dacie zawarcia umowy (np. restrukturyzacja Sił Zbrojnych). 2.1) Kupujący, zgodnie z art. 144 ust. 1 Ustawy, zastrzega sobie możliwość wprowadzenia istotnych zmian do treści zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Sprzedawcy, jeżeli konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, w następujących przypadkach i zakresie: a) zmiany obowiązujących aktów prawnych w zakresie uprawnień żołnierzy do bezpłatnego wyżywienia - tj. rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 4 marca 2011 r. w sprawie wyżywienia żołnierzy czynnej służby wojskowej (Dz.U. Nr 63, poz. 327) oraz rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 11 grudnia 2009 r. w sprawie bezpłatnego wyżywienia żołnierzy zawodowych i kandydatów na żołnierzy zawodowych (Dz.U. Nr 216, poz. 1679, z późn. zm.); b) wstrzymania dostaw z powodu braku towaru na rynku krajowym; c) zmiany w okresie obowiązywania umowy ustawowej stawki podatku VAT określonej w § 4 ust. 1 - na zgodną z obowiązującymi przepisami; d) Cena w okresie obowiązywania umowy może być waloryzowana na podstawie wniosku Sprzedawcy lub Kupującego, jeżeli wskaźnik wzrostu cen towarów dla poszczególnych grup produktów, opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny w publikacji branżowej Ceny, handel, usługi - wskaźnik zmiany cen żywności i napojów bezalkoholowych o tytule Ceny w gospodarce narodowej- miesięczne, ulegnie zmianie o 5 % w stosunku do cen obowiązujących w umowie. e) Waloryzowana cena obowiązywać będzie od daty podpisania aneksu do umowy 2) W celu dokonania zmian zapisów umowy wnioskowanych przez Stronę, zobowiązana jest ona pisemnie wystąpić z propozycją zmiany warunków umowy wraz z ich uzasadnieniem. 3)Zmiany umowy mogą być dokonywane wyłącznie za zgodą obu Stron, w formie pisemnej (w postaci aneksu) pod rygorem nieważności.

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)