DOSTAWA MIĘSA I ARTYKUŁÓW WĘDLINIARSKICH, DROBIU MLEKA I ARTYKUŁÓW MLECZARSKICH, RYB PRZETWORZONYCH I KONSERW ORAZ PIECZYWA I ARTYKUŁÓW PIEKARSKICH - 5 ZADAŃ
Publication date | 2015-11-26 |
End date | 2015-12-04 14:00:00 |
Instytucja | Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego |
Miejscowość | Lublin |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 173683 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003, 151000009, 151121007, 152000000, 158100009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, artykułów wędliniarskich i mięsa drobiowego, mleka i artykułów mleczarskich oraz ryb przetworzonych i konserw, pieczywa i artykułów piekarskich. Zakres zamówienia obejmuje 5 nw. zadań: Zadanie nr 1 - Dostawa mięsa i artykułów wędliniarskich, Zadanie nr 2 - Dostawa mięsa drobiowego, Zadanie nr 3 - Dostawa mleka i artykułów mleczarskich, Zadanie nr 4 - Dostawa ryb przetworzonych i konserw, Zadanie nr 5 - Dostawa pieczywa i artykułów piekarskich. 2. Szczegółowe wymagania w stosunku do w/w asortymentu zamówienia i jego zakres oraz dokładne parametry, zawierają załączniki nr 1-5 do SIWZ, określające obligatoryjne wymagania Zamawiającego odnośnie przedmiotu zamówienia. 3. Dostarczany asortyment będzie świeży, w przypadku ryb - zad. nr 4, poz. 1-3, mrożony, z terminem przydatności do spożycia dostarczonego asortymentu, nie krótszym niż ¼ okresu zdatności do spożycia podanym na opakowaniu, licząc od chwili dostawy do Zamawiającego, w I gatunku - wysoka jakość potwierdzona, dla zad. nr 5, dyplomem, wyróżnieniem lub certyfikatem zdobytym na ogólnopolskim kiermaszu, jarmarku, konkursie - w ciągu ostatnich 3 lat. 4. Opis ten należy odczytywać wraz z ewentualnymi zmianami treści specyfikacji, będącymi wynikiem np udzielonych odpowiedzi na zapytania wykonawców. 5. Strony dopuszczają możliwość zamian ilościowych poszczególnych pozycji asortymentowych, będących przedmiotem umowy w obrębie zadania pod warunkiem, że wartość dostarczonego przedmiotu zamówienia nie może przekroczyć ogólnej wartości zadania. 6. Zamawiający nie wymaga aby całość zamówienia była wykonana samodzielnie przez Wykonawcę. Opismięso i artykuły wędliniarskie - 10 pozycji asortymentowychmięso drobiowe - 3 pozycje asortymentowemleko i artykuły mleczarskie - 10 pozycji asortymentowychryby przetworzone i konserwy - 6 pozycji asortymentowych,pieczywa i artykułów piekarskich - 7 pozycji asortymentowych |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego |
Ulica | ul. Biernackiego 9 |
Nr domu | 9 |
Miejscowosc | Lublin |
Kod poczt | 20-089 |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 81 740 86 14 |
Fax | 81 740 39 34 |
Internet | www.janbozy.lublin.pl (lub przez www.spszw.lublin.pl) |
Regon | 43099240200000 |
E mail | zamowienia@spszw.lublin.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 5 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/03/2017 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przetargowego |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o dokument przedłożony przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit b) na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. a). Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, posiadanie wymaganej prawem aktualnej decyzji państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie rodzaju żywności objętej przedmiotem zamówienia, o której mowa w z art. 61 i 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594). |
Wiedza | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. b) SIWZ. Zamawiający uzna warunek udziału w postępowaniu za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże wykonanie lub wykonywanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie - co najmniej dwóch zamówień, w tym przynajmniej jedna z wykazanych dostaw zrealizowana była dla zakładu żywienia zbiorowego typu zamkniętego, których przedmiotem była dostawa mięsa i artykułów wędliniarskich (Zad. nr 1) dostawa mięsa drobiowego (Zad. nr 2) dostawa mleka i artykułów mleczarskich (Zad. nr 3), dostawa ryb przetworzonych i konserw (Zad. nr 4), pieczywa i artykułów piekarskich (Zad. nr 5) odpowiednio, o łącznej wartości nie mniejszej niż: 605 553,74 zł, w przypadku składania ofert na wszystkie zadania, a w przypadku składania ofert na wybrane zadania, o wartości nie niższej niż wartość zadania, na które jest składana oferta: Numer Zadania Dostawa o wartości w PLN 1 - 234 213,75; 2 - 33 750,00; 3 - 262 065,00; 4 - 11 355,00; 5 - 64 170,00; Łącznie: 605 553,74. |
Potencjal | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. c) SIWZ. Zamawiający uzna za spełnienie warunku udziału w postępowaniu dysponowanie co najmniej dwoma środkami transportu do przewozu żywności. |
Zdolne | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. c) SIWZ |
Sytuacja | Ocena spełnienia powyższego warunku zostanie dokonana wg. formuły spełnia - nie spełnia w oparciu o oświadczenie przedłożone przez Wykonawcę zgodnie z wymaganiem Zamawiającego, określonym w pkt. 5.3. lit. a) SIWZ na potwierdzenie warunku określonego w ppkt. 5.1. lit. d) SIWZ |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | WYMAGANIA ZAMAWIAJĄCEGO DOTYCZĄCE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: Wymagania Zamawiającego dotyczące przedmiotu, określonego w Zad. 1-5, zawierają Załączniki Nr 1-5 do SIWZ. Ponadto Zamawiający wymaga, aby: 9.1. Samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia były dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, a realizacja dostaw odbywała się będzie zgodnie z wymaganiami sanitarnymi, a w przypadku artykułów żywnościowych wymagających zachowania właściwych warunków chłodniczych, również zapewnienia właściwego ciągu temperaturowego (zad. 1-4), zgodnie z zaleceniem producenta. 9.2 Wszystkie dostarczane artykuły żywnościowe odpowiadały warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, podlegającym wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej i przestrzeganiu zasad higieny, a Wykonawca winien wdrażać lub posiadać wdrożony system HACCP, zgodnie z art. 59 i 73 Obwieszczenia Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 8 kwietnia 2015 r. (Dz. U. poz. 594), w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 9.3. Oferowany przedmiot zamówienia spełniał wymagania Zamawiającego w zakresie wymagań granicznych opisanych w zestawieniu parametrów granicznych, określonych w Załącznikach nr 1-5 do SIWZ. W celu potwierdzenia, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest również do załączenia wraz z ofertą nw. dokumentów: 9.4. Oświadczenia Wykonawcy, iż samochody dostawcze niezbędne do realizacji zamówienia są dopuszczone do przewozu żywności przez uprawniony do tego podmiot, a realizacja dostaw odbywać się będzie zgodnie z wymaganiami sanitarnymi, a w przypadku artykułów żywnościowych wymagających zachowania właściwych warunków chłodniczych, również zapewnienia właściwego ciągu temperaturowego (zad. 1-4), zgodnie z zaleceniem producenta. 9.5. Oświadczenia Wykonawcy, iż wszystkie dostarczane artykuły żywnościowe będą odpowiadać warunkom jakościowym, zgodnym z obowiązującymi Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, podlegającym wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej i przestrzeganiu zasad higieny, a Wykonawca winien wdrażać lub posiadać wdrożony system HACCP, zgodnie z art. 59 i 73 Obwieszczenia Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 8 kwietnia 2015 r. poz. 594, w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Wzór ww. oświadczeń, stanowi Załącznik nr 11 do SIWZ. 9.6. Prawidłowo wypełnione tabele parametrów granicznych, określone w Załącznikach nr 1-4 do SIWZ, z zaznaczeniem właściwej kolumny TAK lub NIE dla każdego z parametrów/warunków. |
Inne dokumenty | WYKONAWCY WSPÓLNIE UBIEGAJĄCY SIĘ O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA: 8.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia ustanawiają Pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i takie pełnomocnictwo powinni dołączyć do oferty. Pełnomocnictwo powinno: - jednoznacznie określać postępowanie, do którego się odnosi i precyzować zakres umocowania - wymieniać wszystkich Wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia - każdy z Wykonawców udzielających pełnomocnictwa musi podpisać się na dokumencie pełnomocnictwa, zgodnie z zasadą reprezentacji. 8.2. Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. W odniesieniu do wymagań postawionych przez Zamawiającego, każdy z przedsiębiorców wchodzących w skład konsorcjum lub każdy ze wspólników wchodzących w skład spółki cywilnej oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Pzp, tzn. każdy z nich z osobna musi złożyć oświadczenia i dokumenty wymagane w pkt. 6. Dokumenty wymienione w pkt. 5.3. konsorcjanci lub wspólnicy mogą złożyć wspólnie. Kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy wchodzącego w skład konsorcjum lub spółki cywilnej muszą być poświadczane za zgodność z oryginałem przez tego wykonawcę (konsorcjanta lub wspólnika). 8.3. Zgodnie z art. 141 ustawy Pzp. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 8.4. Wszelka korespondencja i rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z Pełnomocnikiem. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w przypadku: a) zmiany sposobu konfekcjonowania (wielkość opakowania) - nastąpi przeliczenie ilości na odpowiednią ilość opakowań oraz sztuk w opakowaniu. b) zmiany nazwy produktu, nazwy producenta, gramatury opakowania - przy niezmienionym produkcie, c) zmiany danych podmiotów zawierających umowę ( np. w wyniku przekształceń, przejęć). Po stronie Wykonawcy leży obowiązek udokumentowania powyższych okoliczności. 2. W okresie obowiązywania umowy ceny mogą ulec zmianie w przypadku zmiany ustawowej stawki podatku VAT. Strony umowy sporządzą wówczas stosowny aneks do umowy, przy czym nowa stawka podatku VAT obowiązywała będzie po dniu podpisania aneksu przez Strony umowy. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 90 |
Kryt 2 | Czas wymiany zakwestionowanego produktu |
Kryt 2p | 10 |
Spec www | www.janbozy.lublin.pl (lub przez www.spszw.lublin.pl) |
Spec war | Samodzielny Publiczny Szpital Wojewódzki im. Jana Bożego ul. Biernackiego 9, 20-089,Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia pok. nr 12A. |
Data skl | 04/12/2015 |
Godz skl | 14:00 |
Miejsce | Kancelaria Samodzielnego Publicznego Szpitala Wojewódzkiego im. Jana Bożego ul. Biernackiego 9, 20-089 (w budynku administracyjnym pok. 27) lub drogą pocztową ( na własne ryzyko) |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Dok podm zag 2 | Tak |