Dostawa artykułów spożywczych w 2016 roku CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Publication date | 2015-12-01 |
End date | 2015-12-09 11:00:00 |
Instytucja | Dom Pomocy Społecznej |
Miejscowość | Bystrzyca Kłodzka |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 325898 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w 2016 roku CPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne pogrupowanych na części: Część I - Drób CPV 15111200-6; Wieprzowina CPV 15113000-3 Część II - Produkty mięsno-wędliniarskie CPV 15131100-6 Część III - Produkty mleczarskie CPV 15500000-3; Margaryna i podobne produkty CPV 15431000-8 Część IV - Różne produkty spożywcze CPV 15800000-6; Jaja CPV 03142500-3; Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne CPV 15400000-2; Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4 Część V - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Część VI - Owoce, warzywa i podobne produkty CPV 15300000-1 Część VII - Ryby przetworzone i konserwowane CPV 15200000-01 OpisKurczaki770 kg Nogi z kurcząt 350 kg Filet z kurczaka 150 kg Wątroba drobiowa 60 kg Łopatka b/k 650 kg Mięso wieprzowe od szynki 150 kg Karczek b/k 125 kg Schab b/k 200 kg Żeberka wieprzowe 110 kg Filet z indyka 250 kg Mięso gulaszowe z indyka 200 kg Kości wieprzowe 170 kgSzynka indycza 40 kg Pieczeń dietetyczna 8 kg Salceson z indyka 46 kg Krakowska z indyka 46 kg Szynka wieprzowa wiejska 105 kg Smaczek w galarecie 58 kg Baleron 45 kg Polędwica sopocka 80 kg Polędwica drobiowa 45 kg Szynka konserwowa wieprzowa 135 kg Schab biały - wędlina 28,5 kg Kurczak po staropolsku 10 kg Pasztet kremowy drobiowy 45 kg Pasztet kremowy wieprzowy 65 kg Pasztet zapiekany 128 kg Pasztet drobiowy 50g, bez konserwantów, bez glutaminianu, bez wieprzowiny 3000 szt Kaszanka 96 kg Salceson włoski 82 kg Mortadela 80 kg Kiełbasa szynkowa wieprzowa 65 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa 65 kg Kiełbasa żywiecka 32 kg Kiełbasa śląska 75 kg Kiełbasa domowej roboty/wiejska 70 kg Kiełbasa podwawelska 100 kg Kiełbasa zielonogórska / luksusowa 73 kg Kiełbasa biała parzona 105kg Ogonówka 40 kg Serdelki wieprzowe 150 kg Parówki drobiowe 190 kg Boczek wędzony 32 kg Konserwa mięsna 330g (zawartość mięsa wieprzowego min. 90%) 25 sztMleko 2% 10865l Mleko w proszku (zawartość tłuszczu min.26%) 75 kg Śmietana 12% 430 l Masło roślinne w kostce 250g 553kg Masło śmietankowe ekstra w kostce 200g 365 kg Margaryna do pieczenia ciast w kostce 250 g (typu Palma z murzynkiem) 20 kg Margaryna do smażenia w kostce 250g 200 kg Twaróg 500 kg Serek/twaróg śmietankowy 25 kg Ser topiony różne smaki 90 kg Ser topiony krążki 302 op Ser topiony blok 100g 1206 szt Ser żółty podpuszczkowy, pełnotłusty ( (zawartość tłuszczu min.40%) 270 kg Serek twarogowo-śmietankowy w porcji (typu kiri, naturek) 330 op Serek twarogowo-śmietankowy w porcji wielosmakowy 20g (typu tartare ) 2000 szt Serek smakowy 150g 1550 szt Serek wiejski 150 g 1550 szt Serek homogenizowany waniliowy 150 g 30 szt Kefir 150g 310 szt Jogurt owocowy 130g 3000szt Jogurt naturalny 150 g 1500 sztJaja (L 63g-73g) 22200 szt Olej 1l 383 szt Olej 0,5 l 40 szt Ryż 207 kg Mąka pszenna typ 500 610 kg Płatki owsiane 0,5 kg 180 szt Kasza manna 110 kg Kasza kukurydziana 30 kg Kasza gryczana 50 kg Kasza jęczmienna 60 kg Kleik ryżowy 300g 15 op Mąka ziemniaczana 40 kg Cukier kryształ 1500 kg Cukier puder 10 kg Sól 226 kg Herbata czarna granulowana 100g 1100 szt Kawa zbożowa 1 kg 250 szt Makaron różny 400 kg Zacierka babuni 250g 20op Ocet 1l 72 szt Musztarda stołowa 180 g 577 szt Cynamon 20 g 56 szt Przyprawa do piernika 20 g 6 szt Gałka muszkatołowa 25g 16 szt Kminek 40g 40 op Soda oczyszczona 70 g 10 szt Proszek do pieczenia 40g 30 szt Cukier waniliowy 30g 360 szt Ketchup łagodny 0,5kg 102 szt Kalafior mrożony 140 kg Brokuł mrożony 20 kg Dżem 330g 2300 szt Syrop owocowy 330ml 150 szt Miód naturalny 25 g 3800 szt Kwasek cytrynowy 20g 20 szt Kakao naturalne 200g 122 szt Czekolada mleczna100g 100 szt Wafelki kakaowe bez polewy 28g 1640 szt Rodzynki w czekoladzie mlecznej 150g 100 op Napój owocowy 200ml 100 szt Ciastka - biszkopty z galaretką w czekoladzie 130g (typu delicje) 100 op Batonik czekoladowy nadziewany 50 g (typu Pawełek) 160 szt Chrzan w słoikach 60 szt Kukurydza konserwowa 130 szt Imbir 20g 17 szt Groszek konserwowy 75 szt Koncentrat pomidorowy 30% 200g 110 szt Sok pomidorowy 1l 130 szt Biszkopty 150 g 5 op Suchary 285g 10 op Wiórka kokosowe 100g 5 op Galaretka owocowa w proszku 17szt Śmietana w proszku typu śnieżka 10 szt Jabłka prażone 900g 10 szt Goździki 10 opChleb pszenny krojony 0,6kg 8770szt. Bułka paryska krojona 0,4 kg 7867 szt. Chleb graham krojony 0,5 kg 2185 szt. Bułki drożdżowe 120g 1323 szt. Pączki 316 szt.Ziemniaki 9000 kg Ziemniaki młode (czerwiec, lipiec, sierpień) 3000 kg Kapusta biała 400 kg Kapusta młoda 223 szt Kapusta pekińska 285 kg Kapusta kiszona 350 kg Kapusta czerwona 342 kg Kapusta włoska 105 szt Seler korzeń 210 kg Seler młody z nacią 50 szt Pietruszka korzeń 210 kg Marchew 1400 kg Sałata 240 szt Burak czerwony 625 kg Botwina pęczek 15 szt Por kg 50 kg Por szt. 155 szt Papryka czerwona 52 kg Pieczarki 20 kg Cukinia 20 kg Ogórek zielony szklarniowy 60 kg Ogórek zielony gruntowy 90 kg Kalafior (min.500g) 50 szt Brokuł (min.500g) 20szt Fasolka szparagowa 20 kg Czosnek kg 15 kg Rzodkiewka-pęczek 800 szt Szczypior-pęczek 145 szt Koper zielony-pęczek 325 szt Pietruszka natka-pęczek 100 szt Cebula 500 kg Pomidor czerwiec-wrzesień 500 kg Pomidor paźdźernik-maj 400 kg Sałatki warzywne konserwowe 900g 70 szt Sałatka szwedzka 900g 120 szt Ogórki kiszone 65 kg Ogórki małosolne 20 kg Szczaw konserwowy 330g 40 szt Papryka konserwowa 900g 120 szt Ogórki konserwowe 900g 400 szt Fasola sucha 50 kg Groch suchy 20 kg Jabłka 1150 kg Cytryny 20 kg Banany 200 kg Mandarynka 20 kg Nektaryna 30 kg Brzoskwinia puszka 5 szt Kiwi kg 20 kg Kiwi koszyk 12 szt Susz owocowy - mieszanka 250g 15 op Grzyby suszone - podgrzybek 0,5 kgFilet mrożony z miruny, bez skóry, 110-170g shaterrpack 300 kg Makrela wędzona 66 kg Konserwa rybna w pomidorach 330g 994 szt Śledzie matias 180 kg Sałatka śledziowa 30 kg Masełko rybne 45 kg Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym konserwa 170g 455 szt Karp żywy 8 kg |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Dom Pomocy Społecznej |
Ulica | ul. Górna 23 |
Nr domu | 23 |
Miejscowosc | Bystrzyca Kłodzka |
Kod poczt | 57-500 |
Wojewodztwo | dolnośląskie |
Tel | 0-74 8110555 |
Fax | 0-74 8110550 |
Internet | www.dps.bystrzyca.bip-info.org |
Regon | 00031054500000 |
E mail | dpsbystrzyca@wp.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 7 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2016 |
Wadium | nie wymaga się |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów. |
Wiedza | Na potwierdzenie spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia wykonawca przedłoży wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Wykaz powinien zawierać co najmniej 1 dostawę odpowiadającą wartością, ilością i asortymentem szczegółowemu spisowi przedmiotu zamówienia części przedmiotu zamówienia, na którą składana jest oferta. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów. |
Potencjal | Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów. |
Zdolne | Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów. |
Sytuacja | Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Ocena spełnienia warunku dokonana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie przedłożonych dokumentów. |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający dopuszcza zmianę cen zawartych w ofercie wyłącznie w oparciu o wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za kwartał 2016 roku ogłaszany komunikatem Prezesa GUS w Monitorze Polskim, jeżeli wskaźnik ten wzrośnie lub zmaleje o minimum 3%. Cena danych towarów może być w takim przypadku zmniejszona lub zwiększona o tyle procent o ile wzrośnie lub ulegnie zmniejszeniu wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za kwartał danego roku. Zmiana cen wymaga uprzedniego pisemnego zawiadomienia zamawiającego przez wykonawcę wraz ze wskazaniem podstawy zmiany. |
Kryt cena | A |
Spec www | www.dps.bystrzyca.bip-info.or |
Spec war | Dom Pomocy Społecznej ul. Górna 23; 57-500 Bystrzyca Kłodzka |
Data skl | 09/12/2015 |
Godz skl | 11:00 |
Miejsce | Dom Pomocy Społecznej ul.Górna 23; 57-500 Bystrzyca Kłodzka, sekretariat |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |