Dostawy mięsa i wędlin do placówek Zespołu Żłobków m.st. Warszawy
Publication date | 2015-12-02 |
End date | 2015-12-10 09:00:00 |
Instytucja | Zespół Żłobków m.st. Warszawy |
Miejscowość | Warszawa |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 328256 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151315000, 151000009 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i wędlin do placówek Zespołu Żłobków m.st. Warszawy, odpowiadających jakościowo szczegółowym normom handlowym (branżowym) i ogólnej normie handlowej określonych w obowiązujących przepisach prawa. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Kalkulacji cenowej stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ oraz w Wymaganiach jakościowych surowców będących przedmiotem zamówienia stanowiącego załącznik do Kalkulacji cenowej. 3. Wspólny Słownik Zamówień: 15.13.15.00-0 Produkty drobiowe 15.10.00.00-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zespół Żłobków m.st. Warszawy |
Ulica | ul. Belgijska 4 |
Nr domu | 4 |
Miejscowosc | Warszawa |
Kod poczt | 02-511 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 022 5652355, 5652350 |
Fax | 022 8450714 |
Internet | www.zlobki.waw.pl |
Regon | 01571911300000 |
E mail | zam.publ@zlobki.waw.pl; rponiatowski@zlobki.waw.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2016 |
Wadium | 1. Wykonawca składający ofertę zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: 17.000,00 zł. (słownie: siedemnaście tysięcy złotych). 2. Wadium może być wniesione w następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze zobowiązaniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). 3. Szczegółowe warunki wniesienia wadium określa pkt 11 SIWZ. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający określa minimalne wymagania: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, 2) posiadają zgłoszoną działalność podlegającą urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, albo posiadają zgłoszoną działalność rejestrowaną związaną z produkcją, przetwarzaniem i dystrybucją produktów pochodzenia zwierzęcego, zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego |
Wiedza | Zamawiający określa minimalne wymagania: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali lub wykonują należycie co najmniej dwa zamówienia odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia tj. związane z dostarczaniem mięsa lub wędlin (suma dwóch zrealizowanych lub realizowanych zamówień ma wynosić co najmniej 650.000,00 zł. z podatkiem VAT) |
Potencjal | Zamawiający nie określa minimalnych wymagań spełnienia w/w warunku |
Zdolne | Zamawiający nie określa minimalnych wymagań spełnienia w/w warunku |
Sytuacja | Zamawiający określa minimalne wymagania: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej, kontraktowej, produkt) w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną sumę gwarancyjną co najmniej 300.000,00 PLN oraz limitem w zakresie odpowiedzialności za produkt wprowadzony do obrotu w wysokości co najmniej 150.000,00 PLN |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 13 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 16 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 17 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia opis 17 | oświadczenie podmiotu trzeciego, że ponosi odpowiedzialność solidarnie z Wykonawcą za szkodę zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 5 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 6 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 7 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Inne dokumenty | 1. Dowód wniesienia wadium. 2. Wypełniony formularz ofertowy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ. 3. Wypełniona kalkulacja cenowa (opis przedmiotu zamówienia) - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. 4. Kserokopie etykiet zaoferowanych artykułów lub inne dokumenty zawierające informacje pochodzące bezpośrednio od producenta i przez niego podpisane o oferowanym przedmiocie zamówienia w zakresie odnoszącym się do objęcia go systemem jakości. Zamawiający jednocześnie informuje, iż w/w dokumenty służą do oceny oferty w Kryterium nr 2 (jakość) Zamawiający będzie brał pod uwagę tylko i wyłączenie dokumenty złożone w ofercie na dzień upływu terminu składania ofert (w/w dokumenty w ramach kryterium oceny ofert nie podlegają uzupełnieniu w trybie art. 26 ust 3 ustawy PZP). 5. Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy oraz określa następujące warunki zmiany: 1) zmiany w zakresie lokalizacji do których następować będą dostawy przedmiotu zamówienia określonych w załączniku nr 3 do umowy w przypadku przejęcia lub uruchomienia przez Zamawiającego w trakcie realizacji umowy nowych lokalizacji, 2) zmiany cen jednostkowych artykułów będących przedmiotem zamówienia zawartych w Kalkulacji cenowej załączonej do oferty Wykonawcy - jedynie w przypadku zmiany ceny poszczególnych artykułów o minimum 10% w notowaniach cen artykułów na właściwym rynku branżowym (tj. Rynku mięsa drobiowego, Rynku wołowiny i cielęciny oraz Rynku mięsa wieprzowego) w Zintegrowanym Systemie Rolniczej Informacji Rynkowej Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, pod warunkiem zmiany ceny o co najmniej 10% w okresie poprzedzającym wystąpienie o zmianę tj. od daty zawarcia umowy lub aneksu do dnia wystąpienia o zmianę z zastrzeżeniem, że okresy uwzględniane przy zmianie cen nie mogą być dłuższe niż 2 miesiące - zmiana ceny jest możliwa na wniosek strony umowy, po przedstawieniu przez stronę dokumentów potwierdzających zmianę ceny (dostarczenie wydruków Biuletynów właściwego Rynku z okresu miesięcznego ukazujących się na stronie internetowej Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, potwierdzające wysokość cen notowanych na Rynku) w okresie poprzedzającym wystąpienie o zmianę, Zamawiający jednocześnie zastrzega, iż w wyniku zmiany, wzrost ceny danego półproduktu w badanym okresie nie może być wyższy od wzrostu ceny półproduktu, notowanej na właściwym Rynku Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej z okresu poprzedzającego wystąpienie o zmianę tj. od daty zawarcia umowy lub aneksu do dnia wystąpienia o zmianę, jak również po zmianie nie może przekroczyć 150% zaproponowanej ceny w Kalkulacji cenowej załączonej do oferty Wykonawcy, 3) zmiany środka transportu przy pomocy którego Wykonawca będzie realizował zamówienie - w przypadku, gdy Wykonawca nie będzie korzystać przy wykonywaniu zamówienia ze środka transportu wskazanego w wykazie stanowiącym załącznik nr 4 do umowy (np. gdy ulegnie awarii lub w przypadku utraty decyzji lub opinii lub zaświadczenia) obowiązany jest wskazać inny środek transportu przystosowany do przewozu produktów pochodzenia zwierzęcego: mięsa, mięsa drobiowego i wyrobów mięsnych, posiadający wymagane decyzje lub opinie lub zaświadczenia wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub Inspekcję Weterynaryjną i przedstawi je Zamawiającemu w postaci ich kserokopii, 4) zmiany osób wyznaczonych do kontaktów w sprawie realizacji umowy, 5) sprostowania oczywistych omyłek pisarskich i rachunkowych. Do dokonania zmiany wymagane jest zawarcie stosownego aneksu. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 95 |
Kryt 2 | Jakość |
Kryt 2p | 5 |
Spec www | http://www.zlobki.waw.pl/oferty.php?pid=25654 |
Spec war | Warszawa 02-511, ul. Belgijska 4, sekretariat II piętro. |
Data skl | 10/12/2015 |
Godz skl | 09:00 |
Miejsce | Warszawa 02-511, ul. Belgijska 4, sekretariat II piętro. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 24 ust. 2a ustawy Prawo zamówień publicznych wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcę, który w okresie 3 lat przed wszczęciem postępowania, w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, w szczególności, gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie, co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą dowolnych środków dowodowych.. Zamawiający informuje, iż nie wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, że podjął konkretne środki techniczne, organizacyjne i kadrowe, które mają zapobiec zawinionemu i poważnemu naruszaniu obowiązków zawodowych w przyszłości oraz naprawił szkody powstałe w wyniku naruszenia obowiązków zawodowych lub zobowiązał się do ich naprawienia |
Czy uniewaznienie | Nie |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |