1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne w miarę potrzeb Zamawiającego dostawy ryb, realizowane na rzecz 17 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Koszalinie, zgodnie z treścią SIWZ oraz Szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia - załącznik nr 1 do SIWZ oraz Wykazem rodzajowo-ilościowym przedmiotu zamówienia oraz miejsce dostaw - załącznik nr 2 do SIWZ. 2. Miejsca dostaw przedmiotu zamówienia: Centrum Szkolenia Sił Powietrznych w Koszalinie, ul. Wojska Polskiego 66 3. Dostawy przedmiotu zamówienia realizowane będą w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez Odbiorcę w zamówieniu oraz w opakowaniach przewidzianych w umowie - pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia przyjętych w umowie ilości, wartości i częstotliwości dostaw, w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć w chwili jej zawarcia (np. restrukturyzacja sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych) w formie pisemnej. Wartością umowy będzie wówczas końcowa wartość faktycznie zrealizowanych dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie. 5. Zamawiający jest uprawniony do zmiany asortymentów przewidzianych w umowie na inne asortymenty w niej przewidziane z zastrzeżeniem, że nie może ulec zmianie wartość całej umowy. Zmiana może dotyczyć rodzaju asortymentu, a także ich ilości. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym rozdziale SIWZ. Prawo do kontroli (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN - EN ISO/IEC 17025. Koszt pobrania prób i badania żywności poniesie Wykonawca w każdym przypadku, jeżeli ocena jakości dostarczonych towarów dokonana przez laboratoria przywołane wyżej okaże się niezgodna z normami jakościowymi i opisem przedmiotu zamówienia. 7. W szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych, restrukturyzacji sił zbrojnych, kryzysu, zagrożenia lub wojny lub innych zadań postawionych Zamawiającemu przez organa władzy państwowej), Wykonawca zagwarantuje bezpłatny dowóz towaru oraz zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw (przy niezmienności wartości umowy) do miejsc stacjono6wania jednostek wojskowych oraz innych miejsc wskazanych przez Zamawiającego 8. Na zamówienie zostanie podpisana umowa. Istotne postanowienia umowy - projekt umowy stanowią integralną część specyfikacji istotnych warunków zamówienia, który zawiera pozostałe warunki wykonania zamówienia nie uwzględnione w SIWZ i Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia |
Biuletyn |
1
|
Nazwa |
17 Wojskowy Oddział Gospodarczy
|
Ulica |
ul. 4 Marca
|
Miejscowosc |
Koszalin
|
Kod poczt |
75-901
|
Wojewodztwo |
zachodniopomorskie
|
Tel |
94 345 68 15; 94 345 61 95
|
Fax |
94 3456244
|
Internet |
www.17wog.wp.mil.pl
|
Regon |
33120312800000
|
E mail |
17wog.przetargi@wp.mil.pl
|
Czy obowiazkowa |
Tak
|
Dotyczy |
1
|
Rodzaj zam |
Podmiot prawa publicznego
|
Rodz zam |
D
|
Czy czesci |
Nie
|
Czy wariant |
Nie
|
Czy dialog |
Nie
|
Czy uzup |
Nie
|
Czas |
D
|
Data zak |
31/12/2016
|
Wadium |
Wadium nie jest wymagane
|
Zaliczka |
Nie
|
Uprawnienie |
Wykonawca powinien wykazać się:
Posiadaniem obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii wydaną zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z późn. zm.);
lub
Posiadaniem obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tekst jednolity Dz. U. z 2015 r.,poz. 594);
lub
Posiadaniem zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730).
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony na podstawie złożonych dokumentów i oświadczenia - załącznik nr 4 do SIWZ
|
Wiedza |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony na podstawie złożonego oświadczenia - załącznik nr 4 do SIWZ
|
Potencjal |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony na podstawie złożonego oświadczenia - załącznik nr 4 do SIWZ
|
Zdolne |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony na podstawie złożonego oświadczenia - załącznik nr 4 do SIWZ
|
Sytuacja |
Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony na podstawie złożonego oświadczenia - załącznik nr 4 do SIWZ
|
Oswiadczenie potwierdzenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 1 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 2 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 3 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 4 |
Tak
|
Oswiadczenia wykluczenia 8 |
Tak
|
Dok grup kap 1 |
Tak
|
Dok podm zag 1 |
Tak
|
Dok podm zag 2 |
Tak
|
Dok podm zag 3 |
Tak
|
Dok potw 5 |
Tak
|
Inne dok potw |
Certyfikat systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju.
albo
Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914 z późn. zm.)
|
Inne dokumenty |
1. Formularz oferty - załącznik nr 3, wypełniony i podpisany przez Wykonawcę (podpisanie formularza stanowi złożenie oświadczeń wymaganych od Wykonawcy w niniejszym postępowaniu, a zapisanych w formularzu). 2. Pełnomocnictwo określające zakres uprawnień osoby (-ób) upoważnionej przez Wykonawcę do jego reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, wystawione zgodnie z wymogami prawa, podpisane przez Wykonawcę. 3. Umowa spółki cywilnej.
W sytuacji gdy Wykonawca polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b uPzp, zobowiązany jest udowodnić, iż będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania nich przy wykonywaniu zamówienia. Dokument, z którego będzie wynikać zobowiązanie podmiotu trzeciego powinien wyrażać w sposób wyraźny i jednoznaczny wolę udzielenia Wykonawcy, ubiegającego się o zamówienie odpowiedniego zasobu i wskazywać: jaki jest zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu; w jaki sposób zostaną wykorzystane zasoby innego podmiotu przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia; jakiego charakteru stosunki będą łączyć Wykonawcę z innym podmiotem; jaki jest zakres i w jakim okresie inny podmiot będzie brał udział przy wykonywaniu zamówienia. 4. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków dopuszczających realizację przedsięwzięcia przez zatrudnionych u siebie cudzoziemców (dotyczy również podwykonawców) - na załączonym wzorze stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ. (załącznik do umowy - obowiązujący w dniu podpisania umowy z wybranym Wykonawcą). 5. Oświadczenie Wykonawcy za zatrudnionych pracowników o przestrzeganiu przez nich wewnętrznych przepisów obowiązujących w obiektach i na terenach Zamawiającego - na załączonym wzorze stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ (załącznik do umowy - obowiązujący w dniu podpisania umowy z wybranym Wykonawcą)
|
Niepelnosprawne |
Nie
|
Kod trybu |
PN
|
Kryt cena |
A
|
Spec www |
www.17wog.wp.mil.pl
|
Spec war |
siedziba Zamawiającego, lokal nr 207, budynek nr 15 w Koszalinie ul. 4 Marca 3 (Sekcja Zamówień Publicznych, przez Biuro Przepustek), numer telefonu 261456195
|
Data skl |
15/12/2015
|
Godz skl |
10:00
|
Miejsce |
w siedzibie Zamawiającego, Kancelaria Jawna 17 WOG (numer telefonu 261456417), która znajduje się na I piętrze, lokal nr 110 w budynku nr 15 Koszalin ul. 4 Marca 3 (przez Biuro Przepustek)
|
Termin |
Obowiązuje termin
|
Okres liczba dni |
30
|
Inf dodat |
Specyfikacja jest bezpłatna. Wykonawcy pobierający SIWZ ze strony internetowej związani są wszelkimi modyfikacjami i wyjaśnieniami do Specyfikacji zamieszczonymi na stronie internetowej Zamawiającego
|
Czy uniewaznienie |
Nie
|