Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym dotyczącego dostaw mięsa wieprzowego, drobiowego, podrobów wieprzowych.
Publication date | 2015-12-04 |
End date | 2015-12-14 10:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny |
Miejscowość | Koszalin |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 331606 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000000, 154121000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa wieprzowego, drobiowego, podrobów wieprzowych dla Zakładu Karnego w Koszalinie i Aresztu Śledczego w Koszalinie , które wg Wspólnego Słownika Zamówień należą do grupy 15100000-0 oraz 15412100-0. Artykuły spożywcze objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych. Mięso powinno mieć termin przydatności nie krótszy niż 5 dni (przechowywane w warunkach chłodniczych) licząc od dnia zrealizowania dostawy. Wszystkie artykuły mają mieć barwę i zapach swoistą dla danego wyrobu. Lp. Przedmiot zamówienia J.m. Łączna szacunkowa ilość w kg w okresie obowiązywania umowy Ilość dla Aresztu Śledczego w Koszalinie wraz z Oz Dobrowo w kg Ilość dla Zakładu Karnego w Koszalinie w kg Kod CPV 1. Mięso gulaszowe wieprzowe kl. II (bez kości) kg 18700 10200 8500 15113000-3 2. Mięso gulaszowe drobiowe (bez kości) kg 4800 800 4000 15112000-6 3. Wątroba wieprzowa kg 2700 1800 900 15114000-0 4. Smalec wieprzowy kg 1850 850 1000 15412100-0 Wymagania: Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Towar musi być o dobrym smaku, dostarczany w stanie nieuszkodzonym i niezabrudzonym. Podane ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia o 30%), przy zachowaniu podanej przez wykonawcę ceny brutto za dany produkt. Z tytułu niezrealizowania całości dostaw, wykonawcy nie przysługują roszczenia wobec zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do wybrania nie mniej niż 70% ilości asortymentu. Zamawiający zastrzega sobie prawo wydłużenia okresu obowiązywania umowy do czasu wyczerpania ilości przedmiotu zamówienia. Podane ilości szacunkowe odpowiadają ilościom w stosunku do planowanych potrzeb dla poszczególnych jednostek. Zamawiający przewiduje możliwość przesunięcia między jednostkami ilości danego przedmiotu zamówienia, bez przekroczenia łącznej ilości zamówionego asortymentu. Mięso gulaszowe wieprzowe klasy II B (minimum 60/40 z czego 60 % stanowi mięso a 40 % tłuszcz). Sposób pakowania: mięso pakowane w pojemnikach do 20 kg lub według potrzeb zamawiającego. Wygląd: mięso czyste, suche lub lekko wilgotne-połyskujące, w przekroju nie powinna występować krew, niedopuszczalna powierzchnia mokra, oślizgła lub ze śladami jakichkolwiek zanieczyszczeń, pleśni. Barwa: mięso - różowe do ciemnoczerwonego, tłuszcz - biały z odcieniem kremowym lub lekko różowym. Zapach: charakterystyczny dla mięsa wieprzowego świeżego, bez oznak wskazujących na zaparzenia mięsa lub rozpoczynający się proces psucia, niedopuszczalny zapach obcy płciowy lub moczowy. Konsystencja: jędrna, elastyczna Mięso gulaszowe drobiowe. Sposób pakowania: mięso pakowane w pojemnikach do 20 kg lub według potrzeb zamawiającego. Wygląd: mięso czyste, suche lub lekko wilgotne-połyskujące, pozbawione skóry, kości i ścięgien, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych, nie powinna występować krew, niedopuszczalna powierzchnia mokra, oślizgła lub ze śladami jakichkolwiek zanieczyszczeń, pleśni. Barwa: jednolita jasna różowa. Zapach: charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak wskazujących na zaparzenia mięsa lub rozpoczynający się proces psucia, niedopuszczalny zapach obcy płciowy lub moczowy. Konsystencja: jędrna, elastyczna Wątroba wieprzowa. Sposób pakowania: wątroba pakowana w pojemnikach do 20 kg lub według potrzeb zamawiającego. Wygląd: wątroba złożona z kilku płatów oddzielonych od siebie z wyciętym woreczkiem żółciowym, struktura nieznacznie ziarnista, powierzchnia gładka lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się lekkie zmatowienie powierzchni asortymentu spowodowane częściowym obeschnięciem. Barwa: brązowo-wiśniowa. Zapach: charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny zapach obcy jełki, kwaśny, stęchły. Konsystencja: jędrna. Smalec wieprzowy (wytapiany ze słoniny wieprzowej wykorzystywany do przyrządzania potraw) Sposób pakowania: smalec formowany w baton do 2 kg/szt. Wygląd: w przekroju czysty, jednolity, zwięzły, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, pleśni. Barwa: biała, biała z odcieniem jasnoniebieskim lub jasnokremowym, biała z odcieniem szarym, żółta. Zapach: charakterystyczny dla danego asortymentu z posmakiem i zapachem skwarkowym, wędzonkowym, tłuszczu solonego, przypalony, niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny zapach obcy. Konsystencja: stała, twarda lub miękka, oleista, smarowna. W formularzach ofertowych podano nazwy skrócone przedmiotu zamówienia, które są tożsame z powyższym opisem przedmiotu zamówienia. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Zakład Karny |
Ulica | ul. Strefowa 17 |
Nr domu | 17 |
Miejscowosc | Koszalin |
Kod poczt | 75-950 |
Wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Tel | 094 3475200 |
Fax | 094 3410042 |
Internet | www.sw.gov.pl |
Regon | 00126674000000 |
E mail | zk_koszalin@sw.gov.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Zakład Karny w Koszalinie |
Rodzaj zam inny | Zakład Karny w Koszalinie |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2016 |
Wadium | Wadium nie jest wymagane. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Weryfikacja spełnienia tego warunku będzie dokonana na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. |
Sytuacja | Weryfikacja będzie dokonana na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz oświadczeń o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego złożonych w ofercie wykonawców. |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Inne dokumenty | Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt. 3, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem - wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów. Prawidłowo wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1 do specyfikacji) Na potwierdzenie spełniania warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których stanowi art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz akceptacji SIWZ i warunków umowy (załącznik nr 2 do specyfikacji). Oprócz ww. oświadczenia wykonawca w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach, o których stanowi art. 24 ust. 1 ustawy Pzp zobowiązany jest złożyć następujące dokumenty: oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do specyfikacji). Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej: Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacja o tym, że wykonawca nie należy do grupy kapitałowej (załącznik nr 4 do specyfikacji). |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Kryt cena | A |
Spec www | www.zp.sw.gov.pl |
Spec war | Zakład Karny w Koszalinie, ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin |
Data skl | 14/12/2015 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Zakład Karny w Koszalinie, ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin - sekretariat. |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |