Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym dotyczącego dostaw mięsa wieprzowego, drobiowego, podrobów wieprzowych.

Publication date 2015-12-04
End date 2015-12-14 10:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Koszalin
Województwo zachodniopomorskie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Tłuszcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 331606 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 151000000, 154121000
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa wieprzowego, drobiowego, podrobów wieprzowych dla Zakładu Karnego w Koszalinie i Aresztu Śledczego w Koszalinie , które wg Wspólnego Słownika Zamówień należą do grupy 15100000-0 oraz 15412100-0. Artykuły spożywcze objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych. Mięso powinno mieć termin przydatności nie krótszy niż 5 dni (przechowywane w warunkach chłodniczych) licząc od dnia zrealizowania dostawy. Wszystkie artykuły mają mieć barwę i zapach swoistą dla danego wyrobu.

Lp.
Przedmiot zamówienia
J.m.
Łączna szacunkowa ilość w kg w okresie obowiązywania umowy
Ilość dla Aresztu Śledczego
w Koszalinie wraz z Oz Dobrowo w kg
Ilość dla Zakładu Karnego
w Koszalinie
w kg
Kod CPV
1.
Mięso gulaszowe wieprzowe kl. II (bez kości)
kg
18700
10200
8500
15113000-3
2.
Mięso gulaszowe drobiowe (bez kości)
kg
4800
800
4000
15112000-6
3.
Wątroba wieprzowa
kg
2700
1800
900
15114000-0
4.
Smalec wieprzowy
kg
1850
850
1000
15412100-0
Wymagania:
Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Towar musi być o dobrym smaku,
dostarczany w stanie nieuszkodzonym i niezabrudzonym.
Podane ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia o 30%), przy zachowaniu podanej przez wykonawcę ceny brutto za dany produkt. Z tytułu niezrealizowania całości dostaw, wykonawcy nie przysługują roszczenia wobec zamawiającego. Zamawiający zobowiązuje się do wybrania nie mniej niż 70% ilości asortymentu. Zamawiający zastrzega sobie prawo wydłużenia okresu obowiązywania umowy do czasu wyczerpania ilości przedmiotu zamówienia. Podane ilości szacunkowe odpowiadają ilościom w stosunku do planowanych potrzeb dla poszczególnych jednostek. Zamawiający przewiduje możliwość przesunięcia między jednostkami ilości danego przedmiotu zamówienia, bez przekroczenia łącznej ilości zamówionego asortymentu.
Mięso gulaszowe wieprzowe klasy II B (minimum 60/40 z czego 60 % stanowi mięso a 40 % tłuszcz).
Sposób pakowania: mięso pakowane w pojemnikach do 20 kg lub według potrzeb zamawiającego.
Wygląd: mięso czyste, suche lub lekko wilgotne-połyskujące, w przekroju nie powinna występować krew, niedopuszczalna powierzchnia mokra, oślizgła lub ze śladami jakichkolwiek zanieczyszczeń, pleśni.
Barwa: mięso - różowe do ciemnoczerwonego, tłuszcz - biały z odcieniem kremowym lub lekko różowym.
Zapach: charakterystyczny dla mięsa wieprzowego świeżego, bez oznak wskazujących na zaparzenia mięsa lub rozpoczynający się proces psucia, niedopuszczalny zapach obcy płciowy lub moczowy.
Konsystencja: jędrna, elastyczna

Mięso gulaszowe drobiowe.
Sposób pakowania: mięso pakowane w pojemnikach do 20 kg lub według potrzeb zamawiającego.
Wygląd: mięso czyste, suche lub lekko wilgotne-połyskujące, pozbawione skóry, kości i ścięgien, bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych, nie powinna występować krew, niedopuszczalna powierzchnia mokra, oślizgła lub ze śladami jakichkolwiek zanieczyszczeń, pleśni.
Barwa: jednolita jasna różowa.
Zapach: charakterystyczny dla mięsa drobiowego świeżego, bez oznak wskazujących na zaparzenia mięsa lub rozpoczynający się proces psucia, niedopuszczalny zapach obcy płciowy lub moczowy.
Konsystencja: jędrna, elastyczna

Wątroba wieprzowa.
Sposób pakowania: wątroba pakowana w pojemnikach do 20 kg lub według potrzeb zamawiającego.
Wygląd: wątroba złożona z kilku płatów oddzielonych od siebie z wyciętym woreczkiem żółciowym, struktura nieznacznie ziarnista, powierzchnia gładka lekko błyszcząca i wilgotna, dopuszcza się lekkie zmatowienie powierzchni asortymentu spowodowane częściowym obeschnięciem.
Barwa: brązowo-wiśniowa.
Zapach: charakterystyczny dla danego asortymentu, niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny zapach obcy jełki, kwaśny, stęchły.
Konsystencja: jędrna.

Smalec wieprzowy (wytapiany ze słoniny wieprzowej wykorzystywany do przyrządzania potraw)
Sposób pakowania: smalec formowany w baton do 2 kg/szt.
Wygląd: w przekroju czysty, jednolity, zwięzły, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń, pleśni.
Barwa: biała, biała z odcieniem jasnoniebieskim lub jasnokremowym, biała z odcieniem szarym, żółta.
Zapach: charakterystyczny dla danego asortymentu z posmakiem i zapachem skwarkowym, wędzonkowym, tłuszczu solonego, przypalony, niedopuszczalny zapach świadczący o nieświeżości lub inny zapach obcy.
Konsystencja: stała, twarda lub miękka, oleista, smarowna.
W formularzach ofertowych podano nazwy skrócone przedmiotu zamówienia, które są tożsame z powyższym opisem przedmiotu zamówienia.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny
Ulica ul. Strefowa 17
Nr domu 17
Miejscowosc Koszalin
Kod poczt 75-950
Wojewodztwo zachodniopomorskie
Tel 094 3475200
Fax 094 3410042
Internet www.sw.gov.pl
Regon 00126674000000
E mail zk_koszalin@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Zakład Karny w Koszalinie
Rodzaj zam inny Zakład Karny w Koszalinie
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2016
Wadium Wadium nie jest wymagane.
Zaliczka Nie
Uprawnienie Weryfikacja spełnienia tego warunku będzie dokonana na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu.
Sytuacja Weryfikacja będzie dokonana na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz oświadczeń o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego złożonych w ofercie wykonawców.
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Inne dokumenty Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt. 3, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli w kraju zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem - wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów. Prawidłowo wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1 do specyfikacji) Na potwierdzenie spełniania warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których stanowi art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz akceptacji SIWZ i warunków umowy (załącznik nr 2 do specyfikacji). Oprócz ww. oświadczenia wykonawca w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach, o których stanowi art. 24 ust. 1 ustawy Pzp zobowiązany jest złożyć następujące dokumenty: oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 do specyfikacji). Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej: Lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacja o tym, że wykonawca nie należy do grupy kapitałowej (załącznik nr 4 do specyfikacji).
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.zp.sw.gov.pl
Spec war Zakład Karny w Koszalinie, ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin
Data skl 14/12/2015
Godz skl 10:00
Miejsce Zakład Karny w Koszalinie, ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin - sekretariat.
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)