dostawa produktów żywnościowych
| Publication date | 2015-12-09 |
| End date | 2015-12-18 14:00:00 |
| Instytucja | Zespół Szkół w Legionowie |
| Miejscowość | Legionowo |
| Województwo | mazowieckie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 182037 / 2015 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 151000009, 151120006, 152200006, 154000002, 155000003, 156000004, 153000001 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiot zamówienia został podzielony na 6 ofert częściowych. Dostawa artykułów spożywczych w 2016 r. dla uczniów Zespołu Szkół w Legionowie przy ul. Zegrzyńskiej 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa rodzajowo-ilościowych sześć ofert częściowych załączonych do SIWZ: - oferta częściowa nr 1 - obejmuje produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, - oferta częściowa nr 2 - obejmuje drób, - oferta częściowa nr 3 - obejmuje oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, - oferta częściowa nr 4 - produkty mleczarskie, - oferta częściowa nr 5 - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonki, - oferta częściowa nr 6 - owoce, warzywa i podobne produkty. Terminy dostaw, asortyment i ilość określona zostanie każdorazowo w pisemnym zamówieniu, które może być doręczone Wykonawcy za pomocą faxu, mailem lub w zamówieniu telefonicznym składanym przez Zamawiającego, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawa zamówionych towarów będzie się odbywała sukcesywnie ściśle według wskazań Zamawiającego. 2. Dostarczane produkty spożywcze powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w szkołach, w tym spełniać warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto, szczególnie wędliny powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Producent (wytwórca) oferowanych artykułów żywnościowych winien posiadać certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności. Dostarczona żywność musi być świeża z odpowiednim terminem przydatności do spożycia według obowiązujących norm i tak: mięso surowe temp. 2-40C - 48 godzin, wędliny drobnorozdrobnione temp. 2-40C - 4-6 dni, wędzonki temp. 2-40C - 7-8 dni, podrobowe 2-40C - 72 godziny, homogenizowane 2-40C - do 4 dni. 3. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego własnym transportem na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914, z późn. zm.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia Opisprodukty zwierzęce, mięso i produkty mięsnedostawa drobiuoleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinneprodukty mleczarskieryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonkiowoce, warzywa i podobne produkty |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Zespół Szkół w Legionowie |
| Ulica | ul. Zegrzyńska 3 |
| Nr domu | 3 |
| Miejscowosc | Legionowo |
| Kod poczt | 05-119 |
| Wojewodztwo | mazowieckie |
| Tel | 022 7745950 |
| Fax | 022 7745950 |
| Internet | zs.legionowo.pl |
| Regon | 01522698800000 |
| E mail | G4leg@wp.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Inny: placówka oświatowa |
| Rodzaj zam inny | placówka oświatowa |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 6 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Tak |
| Zam uzupelniajace | W miarę posiadania środków finansowych i potrzeb Zamawiający przewiduje udzielenie zamówienia uzupełniającego w poszczególnych asortymentach do 20% wartości zamówienia |
| Czas | D |
| Data zak | 31/12/2016 |
| Wadium | 1)dla oferty częściowej nr 1 - 1.200,00 PLN słownie: jeden tysiąc dwieście złotych, 2)dla oferty częściowej nr 2 - 400,00 PLN słownie: czterysta złotych, 3)dla oferty częściowej nr 3 - 1.100,00 PLN słownie: jeden tysiąc sto złotych, 4)dla oferty częściowej nr 4 - 2.000,00 PLN słownie: dwa tysiące złotych, 5)dla oferty częściowej nr 5 - 1.500,00 PLN słownie: jeden tysiąc pięćset złotych, 6)dla oferty częściowej nr 6 - 2.700,00 PLN słownie: dwa tysiące siedemset złotych |
| Zaliczka | Nie |
| Wiedza | Za spełnienie warunku niezbędnego doświadczenia Zamawiający uzna wykazanie się przez Wykonawcę odpowiednim doświadczeniem tj. w ostatnich 3 latach przed upływem terminu składania ofert, a jeśli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, przynajmniej jedną dostawą artykułów żywnościowych do magazynów na wybrany poniżej asortyment: - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne , - drób, - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne oraz produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, - produkty mleczarskie, - ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz mrożonki, - owoce, warzywa i podobne produkty. Wymagana kwota dostaw odpowiadających przedmiotowi zamówienia poniżej 30 000 euro brutto w ciągu roku kalendarzowego dla każdego asortymentu w poszczególnych ofertach częściowych |
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Inne dokumenty | Producent (wytwórca) oferowanych artykułów żywnościowych winien posiadać certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdrażania systemu HACCP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności. Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, Zamawiający, w celu oceny, czy Wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów żąda dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia, c) charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia, d) oświadczenia o solidarnej odpowiedzialności z Wykonawcą innego podmiotu za szkodę Zamawiającego powstałą wskutek nie udostępnienia tych zasobów. |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | Zgodnie z art. 144 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje zmiany zawartej umowy w zakresie ofert częściowych dotyczące: 1) sezonowej obniżki cen, Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić aktualne ceny przy najbliższej dostawie, 2) wzrostu cen o wskaźnik inflacji opublikowany przez Główny Urząd Statystyczny po przynajmniej kwartalnej dostawie. Ceny w odniesieniu do warzyw i owoców zawartych w ofercie częściowej nr 6 są cenami zmiennymi: - będą przy każdej dostawie ustalane na podstawie przeciętnych notowań cen warzyw i owoców obowiązujących na Warszawskim Rolno - Spożywczym Rynku Hurtowym S.A. Bronisze dostarczonych przez Wykonawcę Zamawiającemu powiększone o marżę Wykonawcy określoną w ofercie częściowej, - przy cenach niższych niż na giełdzie w Broniszach podanych przez producenta warzyw, owoców mają zastosowanie zapisy w zdaniu pierwszym pkt 1) i 2) |
| Kryt cena | A |
| Spec www | zs.legionowo.pl zakładka Gimnazjum nr 4 wejść do BIP na dole strony i w Przetargi |
| Spec war | siedziba zamawiającego u Kierownika Administracyjno - Gospodarczego na I piętrze, pokój nr 249 w cenie 30,00 PLN po uprzednim uzgodnieniu tel. (22) 774 59 50 |
| Data skl | 18/12/2015 |
| Godz skl | 14:00 |
| Miejsce | Sekretariat, pokój nr 1 na parterze Zespołu Szkół w Legionowie przy ul. Zegrzyńskiej 3, 05-119 Legionowo |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |