Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin do jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie
Publication date | 2015-12-14 |
End date | 2015-12-21 10:00:00 |
Instytucja | Fundacja "Żak" Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie |
Miejscowość | Olsztyn |
Województwo | warmińsko-mazurskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 342248 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151311305, 151130003, 151120006, 151111000, 151140000 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, mięsa białego i wędlin dla jednostek gastronomicznych Fundacji ŻAK Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie; 2. Wykaz obiektów gastronomicznych administrowanych przez Fundację ŻAK UWM objętych dostawami w zakresie objętym przedmiotem zamówienia: 1) Magazyn Żywności, Olsztyn, ul. Prawocheńskiego 4; 2) Restauracja Kortowska, Olsztyn, ul. Heweliusza 28; 3) Stołówka Akademicka Kuźnia smaków, Olsztyn, ul. Prawocheńskiego 4; 4) Bar Pod Klonem, Olsztyn, ul. Oczapowskiego 12b 5) Kropka, Olsztyn, ul. Kanfojskiego 4; 6) Bar Filmowy, Olsztyn, ul. Obitza 1; 7) Bufet Akademicki Centrum Konferencyjne ul. Dybowskiego 11.; 8) Biblioteka Cafe, Olsztyn, ul. Oczapowskiego 12B; 9) Cafe Bar, Olsztyn, ul. Warszawska 30, Budynek Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Olsztynie; 3. Zamawiający wymaga, by wykonawca świadczył dostawy przez okres 6 dni (od poniedziałku do soboty) od godz. 5:30 do godz. 16:00. 4. Dostawa zamówienia powinna być realizowana na podstawie wypełnionego formularza Zlecenia na koszt i ryzyko Wykonawcy w środkach transportu przystosowanych do przewozu przedmiotu zamówienia w należytych warunkach sanitarnych zgodnie z wymaganiami określonymi w przepisach prawa. 5. Dostawy realizowane będą przez Wykonawcę od 1 kg, łącznie z rozładunkiem i wniesieniem zamówionego towaru (minimum logistyczne). 6. Czas realizacji złożonego zamówienia nie przekroczy 3h liczonych od godziny złożenia zamówienia. 7. Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: 7.1 Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymogi i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami w szczególności, takimi jak: a) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (tekst jednolity z dnia 08.04.2015r. Dz. U. z 2015r. poz. 594 ze zm.) b) Ustawa z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity z dnia 07.11.2014r. Dz. U. z 2014r. poz. 1577 ze zm.), c) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno spożywczych (tekst jednolity z dnia 23.04.2015r. Dz. U. z 2015r. poz. 678 ze zm.), d) Rozporządzenie (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004r., str. 55; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14) zmienione przez Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1243/2007 z dnia 24.10.2007r. (Dz. Urz. UE L 281 z 25.10.2007r. str. 8), e) Rozporządzenie (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004r., str. 206; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 75) ze zmianami dotyczącymi Załącznika nr I - Świeże mięso - Rozporządzenie (WE) Nr 1021/2008 z dnia 18.10.2008r. Dz. Urz. UE L 277 z 18.10.2008r. ze zm.), f) Rozporządzenie Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa Żywnościowego, powołującego Europejski Urząd np.: Bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa Żywności (Dz. U. UE L Nr 31, poz. 1), g) Rozporządzenie nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z Żywnością oraz uchylającego Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L Nr 338, poz. 4), h) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (tekst jednolity Dz. U. 2014r. poz. 774), i) Rozporządzenie nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L Nr 139, poz. 1). 7.2 Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego zagwarantowania spełnienia warunków jakościowych produktów oraz terminów ważności na dostarczony towar. 7.3 Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 7.3 Opakowania jednostkowe oraz transportowe (zbiorcze) muszą być oznakowane zgodne z wymogami Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Do każdej dostawy Wykonawca dołączy dokumenty potwierdzające termin przydatności do spożycia na dany towar. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Fundacja "Żak" Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie |
Ulica | ul. Kanafojskiego 2 |
Nr domu | 2 |
Miejscowosc | Olsztyn |
Kod poczt | 10-722 |
Wojewodztwo | warmińsko-mazurskie |
Tel | 089 52333231 w. 42 |
Fax | 089 5233366 w. 28, 0895234856 |
Internet | www.zak.olsztyn.pl |
Regon | 51053665100000 |
E mail | przetargi@zak.olsztyn.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: Fundacja utworzona przez Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie |
Rodzaj zam inny | Fundacja utworzona przez Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Tak |
Zam uzupelniajace | 20% zamówienia podstawowego określonego w II.1.4) niniejszego ogłoszenia |
Czas | D |
Data roz | 01/01/2016 |
Wadium | Każdy Wykonawca zaproszony do złożenia oferty zobowiązany jest zabezpieczyć swą ofertę wadium, w wysokości: 4.000,00 zł. (słownie: cztery tysiące złotych). Dalsze informacje dotyczące wadium zawarte są w SIWZ |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, tj. posiadają aktualną decyzję o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydaną przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz. U. z 2014r. poz. 1577 ze zm.) lub aktualną decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (tekst jednolity z dnia 08.04.2015r. Dz. U. z 2015r. poz. 594 ze zm.), |
Wiedza | Zamawiający za Wykonawcę posiadającego niezbędną wiedzę i doświadczenie uzna takiego, który: wykonał (a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje) w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie minimum (2) dwie dostawy mięsa i wyrobów mięsnych, każda o wartości co najmniej 90 000 zł w okresie minimum 12 miesięcznej umowy, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie. |
Potencjal | 3. Zamawiający za wykonawcę dysponującego potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawiającego pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia uzna takiego, który: złoży pisemne oświadczenie, iż dysponuje lub będzie dysponować niezbędnym potencjałem technicznym, tj. iż dysponuje co najmniej 4 samochodami przeznaczonymi do przewozu mięsa oraz wyrobów mięsnych, nie starszych niż z roku 2008, o ładowności co najmniej 2,5 tony, posiadających co najmniej izotermę oraz możliwość stałej kontroli temperatury przewozu produktów - zgodnie z załącznikiem nr 6 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. |
Zdolne | Zamawiający za wykonawcę dysponującego potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawiającego pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia uzna takiego, który: złoży pisemne oświadczenie, iż dysponuje lub będzie dysponować niezbędnym potencjałem technicznym, tj. iż dysponuje co najmniej 4 samochodami przeznaczonymi do przewozu mięsa oraz wyrobów mięsnych, nie starszych niż z roku 2008, o ładowności co najmniej 2,5 tony, posiadających co najmniej izotermę oraz możliwość stałej kontroli temperatury przewozu produktów - zgodnie z załącznikiem nr 6 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. |
Sytuacja | Zamawiający za Wykonawcę znajdującego się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia uzna takiego, który: a) posiada środki finansowe lub zdolność kredytową na kwotę co najmniej: 120.000,00 zł (słownie: sto dwadzieścia tysięcy złotych), b) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na kwotę, co najmniej: 100.000,00 zł (słownie: sto tysięcy złotych), |
Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 15 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 5 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 6 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 7 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do umowy, w trybie przewidzianym w art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, w następującym zakresie i w następujących przypadkach: 1) zmiany terminu wykonania zamówienia lub terminów zapłaty 2) zmiany ceny brutto przy czym cena netto pozostaje bez zmian w sytuacji, gdy zmieni się stawka podatku VAT 3) zmianę jakości, parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu zamówienia, w tym zmianę numeru katalogowego produktu bądź nazwy własnej produktu; 4) zmianę elementów składowych przedmiotu zamówienia na zasadzie ich uzupełnienia lub wymiany, o ile przedmiot zamówienia będzie miał elementy składowe; 5) zmianę sposobu konfekcjonowania przedmiotu umowy, w tym sposobu opakowania; 6) zmianę ilości szczegółowego asortymentu objętego przedmiotem zamówienia zgodnie z uzasadnionymi potrzebami Zamawiającego, jeśli w wyniku tych zmian nie nastąpi zwiększenie wartości umowy, 7) obniżenia ceny netto, 8) zmiana rachunku bankowego Wykonawcy. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 90 |
Kryt 2 | Jakość |
Kryt 2p | 10 |
Spec www | www.zak.olsztyn.pl |
Spec war | Fundacja ŻAK UWM w Olsztynie ul. Cz. Kanafojskiego 2 10-722 Olsztyn |
Data skl | 21/12/2015 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Sekretariat Fundacji ŻAK UWM w Olsztynie p. 7 ul. Cz. Kanafojskiego 2 10-722 Olsztyn |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Dok potw 1 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | Aktualna decyzję o spełnianiu wymagań w zakresie higieny i kontroli produktów pochodzenia zwierzęcego wydaną przez właściwy terytorialnie organ Inspekcji Weterynaryjnej zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz. U. z 2014r. poz. 1577 ze zm.) lub aktualną decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjętych urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (tekst jednolity z dnia 08.04.2015r. Dz. U. z 2015r. poz. 594 ze zm.). |