Sukcesywna dostawa prowiantu na statek Baltica GDY-100

Publication date 2015-12-14
End date 2015-12-22 10:00:00
Instytucja Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy
Miejscowość Gdynia
Województwo pomorskie
Branża
  • Różne produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 342256 / 2015
Document type ZP-400
Cpv code 158000006
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa, nabiału, wędlin, mięsa, konserw mięsnych i rybnych, ryb, mrożonek, tłuszczy, towarów sypkich paczkowanych, przypraw
i dodatków do potraw, przetworów z owoców, przetworów warzywnych, warzyw, owoców, napojów, soków, syropów, kawy, herbaty, kakao oraz słodyczy na statek Baltica GDY-100 na podstawie składanych przez Zamawiającego zamówień cząstkowych .
Miejsce wykonania zamówienia - port Dalmor S.A. Gdynia - Statek Baltica, ul. Hryniewieckiego 10. Przedmiot zamówienia został szczegółowo zapisany w załączniku B do SIWZ - Opis przedmiotu zamówienia oraz w załączniku C do SIWZ - wzór umowy.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy
Ulica ul. Kołłątaja 1
Nr domu 1
Miejscowosc Gdynia
Kod poczt 81-332
Wojewodztwo pomorskie
Tel 58 7356100, 7356105, 7356108
Fax 58 7356110
Internet www.mir.gdynia.pl
Regon 00014473300000
E mail zamowienia.publiczne@mir.gdynia.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Państwowy Instytut Badawczy
Rodzaj zam inny Państwowy Instytut Badawczy
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium Zamawiający nie żąda wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Wiedza Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w ciągu 3 ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, to w tym okresie wykonał, a w przypadku zamówień ciągłych, wykonuje minimum dwie sukcesywne dostawy artykułów spożywczych o wartości minimum 100 000,00 złotych na rok każda
Potencjal Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Zdolne Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Sytuacja Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt III.4.3.1) zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub przed notariuszem. Dokument powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca do oferty załączy również parafowany i wypełniony Opis przedmiotu zamówienia/Formularz cenowy - załącznik B do SIWZ.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Mając na uwadze zapisy art. 144 ustawy Pzp Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian istotnych postanowień zawartej umowy w stosunku do treści złożonej oferty w formie aneksu podpisanego przez obie strony w następujących okolicznościach: 1) zmiany szacunkowych ilości asortymentu wymienionego w załączniku nr 2 do umowy, pod warunkiem nieprzekroczenia łącznej kwoty wynagrodzenia za przedmiot umowy brutto, 2) zmniejszenie wartości umowy max. o 40 % w przypadku ograniczenia zapotrzebowania na artykuły żywnościowe wynikające np. ze zmniejszenia ilości dni pracy statku w morzu, zmniejszenia dziennej stawki żywieniowej przypadającej na jedną osobę, zmniejszenia ilości osób biorących udział w rejsach lub innych przyczyn nie znanych w momencie zawarcia umowy, 3) zmiany danych Wykonawcy poprzez zmianę nazwy firmy, adresu siedziby, zmianę formy prawnej Wykonawcy, 4) zmiany osób odpowiedzialnych za realizację umowy oraz ich danych kontaktowych, 5) zmiany adresów, na które będą przekazywane zamówienia cząstkowe, 6) zmiany cen brutto w stosunku do podanych w załączniku nr 2 do umowy w okoliczności zmiany wysokości podatku od towarów i usług, pod warunkiem zachowania stawek wynagrodzenia netto.
Kryt cena B
Kryt 1p 96
Kryt 2 Termin przydatności do spożycia dla artykułów sypkich: mąki różne
Kryt 2p 2
Kryt 3 Termin przydatności do spożycia dla pozostałych produktów sypkich i konserw
Kryt 3p 2
Spec www http://www.mir.gdynia.pl/przetargi
Spec war Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy, ul. Kołłątaja 1, 81-332 Gdynia, Sekcja Zamówień Publicznych i przetargów, pok. 725
Data skl 22/12/2015
Godz skl 10:00
Miejsce Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy, ul. Kołłątaja 1, 81-332 Gdynia, Sekcja Zamówień Publicznych i przetargów, pok. 725
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat Nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)