Dostawa mięsa i wędlin sprawa 19/15
Publication date | 2015-12-15 |
End date | 2015-12-23 11:30:00 |
Instytucja | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego |
Miejscowość | Koszalin |
Województwo | zachodniopomorskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 184819 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151130003, 154121000, 151140000, 151120006, 151123009, 151311305, 151312100, 151313101, 151311350, 151310005 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin. Nazwa oraz (ilość w kg): Karkówka wieprzowa b/k świeża kl. I- 1 000, Łopatka wieprzowa b/k świeża kl. I - 1 250, Schab wieprzowy b/k świeży kl. I 1 300, Szynka wieprzowa b/k świeża kl. I - 750, Słonina świeża kl. I -100, Flaki wołowe świeże krojone suche kl.I - 100, Uda drobiowe świeże , kl. A - 600, Filet z piersi kurczaka świeży kl. I - 600, Porcje rosołowe drobiowe-500, Wątróbka z kurczaka - 200, Kiełbasa śląska - 500, Kiełbasa podlaska - 600, Kiełbasa biała parzona - 450, Kabanosy - 450, Kiełbasa krakowska sucha - 400, Kiełbasa żywiecka - 600, Kiełbasa krakowska parzona - 500, Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 600, Parówki cienkie -550, Kiełbasa parówkowa - 400, Polędwica sopocka wędzona wieprzowa -550, Schab wieprzowy wędzony - 300, Szynka wędzona gotowana wieprzowa - 550, Baleron - 600, Boczek wędzony parzony b/k - 800, Pasztetowa podwędzana - 200, Pasztet zapiekany - 200, Kiełbasa salami - 400, Szynka drobiowa - 500, Szynka z piersi indyka - 500, Kiełbasa krakowska parzona drobiowa - 400, Pasztet z kurcząt typu podlaski - 500, Golonka konserwowa - 500, Szynka konserwowa - 500. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SIWZ Wykonawca zobowiąże się dostarczyć Zamawiającemu towar w ustalonej ilości i asortymencie w pierwszej klasie, w każdy dzień roboczy w godzinach od 7.30 do 10.00. Wyroby dostarczone będą do magazynu COS SG w Koszalinie przy ul Piłsudskiego 92. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. Zamawiający po stwierdzeniu niezgodności ilościowych lub ukrytych wad jakościowych postawi towar do dyspozycji Wykonawcy powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie lub telegraficznie o stwierdzonych brakach lub wadach. W przypadku dostarczenia towaru z wadami Zamawiający może odmówić jego przyjęcia i żądać wymiany na towar wolny od wad. Wymiana ta będzie dokonana na koszt Wykonawcy, w terminie 6 godzin od terminu dostawy. Dowóz przedmiotu zamówienia odbędzie się ubezpieczonym transportem Wykonawcy, loco magazyn Zamawiającego. Wykonawca przed podpisaniem umowy przedstawi wykaz pojazdów, którymi będzie dostarczał towar oraz kserokopie decyzji Inspektora Sanitarnego w zakresie dopuszczenia środka transportu do przewożenia artykułów spożywczych. Produkty zaoferowane przez Wykonawcę będą odpowiadały normom zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia - zał. nr 4. Wyroby dostarczone do magazynu powinny posiadać termin przydatności do spożycia lub minimalnej trwałości zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia. Wartość opakowań wyrobów - zwrotne lub jednorazowe - jest wliczona w cenę produktu. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej im. Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego |
Ulica | ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92 |
Nr domu | 92 |
Miejscowosc | Koszalin |
Kod poczt | 75-531 |
Wojewodztwo | zachodniopomorskie |
Tel | 94 34 44 062, 94 34 44 900 |
Fax | 94 34 44 700 |
Internet | www.cos.strazgraniczna.pl |
Regon | 33037474200000 |
E mail | zamowienia.cos@strazgraniczna.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Inny: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej |
Rodzaj zam inny | państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2016 |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych w zakresie tego warunku. Ocena jego spełnienia zostanie dokonana na podstawie treści złożonego przez wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu |
Wiedza | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych w zakresie tego warunku. Ocena jego spełnienia zostanie dokonana na podstawie treści złożonego przez wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu |
Potencjal | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych w zakresie tego warunku. Ocena jego spełnienia zostanie dokonana na podstawie treści złożonego przez wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu |
Zdolne | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych w zakresie tego warunku. Ocena jego spełnienia zostanie dokonana na podstawie treści złożonego przez wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu |
Sytuacja | Zamawiający nie określa wymagań szczegółowych w zakresie tego warunku. Ocena jego spełnienia zostanie dokonana na podstawie treści złożonego przez wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Inne dokumenty | 1. Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (Podstawa prawna : art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn.zm.); lub certyfikat HACCP. 2. Potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do WIJHARS właściwą ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy (Podstawa: art. 12 ustawy o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r., tekst jednolity.: Dz. U. z 2015 r., poz. 678 z późn. zm.). 3. Kserokopię obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt. 2 lit. b, c, d ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz. 1577) i obowiązującymi aktami wykonawczymi do tej ustawy) - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień; lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzających do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nieobjęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej (Podstawa prawna : art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2015 r., poz. 594 późn. zm.- jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień), lub decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydaną na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 nieobowiązującej już ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r., Nr 31, poz. 265 z późn. zm.). Powyższa decyzje administracyjne, które zostały uprzednio wydane na podstawie nieobowiązującej ww. ustawy, na mocy przepisów przejściowych tzn. art. 122 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2015 r., poz. 594 z późn. zm.) zachowują swoją ważność w zakresie spełnienia powyższych wymogów i będą w pełni akceptowane przez Zamawiającego |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Kupujący dopuszcza możliwość zmiany postanowień umowy w następujących przypadkach: a) gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy, np. VAT, przepisy branżowe dla przedmiotu zamówienia, b) zmiany ilościowe przedmiotu zamówienia w poszczególnych asortymentach, nie wpływające na zmianę ceny, c) konieczność zmiany danych dotyczących stron umowy. |
Kryt cena | A |
Spec www | http://www.cos.strazgraniczna.pl |
Spec war | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, 75-531 Koszalin, budynek nr 3, pokój nr 11 |
Data skl | 23/12/2015 |
Godz skl | 11:30 |
Miejsce | Centralny Ośrodek Szkolenia Straży Granicznej, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 92, 75-531 Koszalin, Kancelaria Jawna |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Wadium | nie jest wymagane |