Dostawa żywności na potrzeby Bursy Szkolnej w Lesku w 2016 r.
Publication date | 2015-12-18 |
End date | 2015-12-29 10:00:00 |
Instytucja | Bursa Szkolna |
Miejscowość | Lesko |
Województwo | podkarpackie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 348030 / 2015 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 151100002, 151311305, 151120006, 158110006, 153000001, 153311709, 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Dostawy produktów żywnościowych do Bursy Szkolnej w Lesku. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień: Kod CPV: 15800000-6 - produkty spożywcze; 15500000-3 - produkty mleczarskie; 15110000-2 - mięso; 15131130-5 - wędliny; 15112000-6 - drób; 15811000-6 - pieczywo,15300000-1 - owoce i warzywa; 15331170-9 -warzywa mrożone. Podane ilości produktów są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu, tzn. nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Dostawy realizowane będą na podstawie bieżących zamówień składanych przez uprawnionego pracownika Zamawiającego /telefonicznie, pisemnie lub elektronicznie (maks. 2 razy dziennie). Dostawa, rozładunek i wniesienie realizowane będą na koszt dostawy wkalkulowany w cenę produktów objętych umową. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie własnymi środkami transportu Wykonawcy spełniającymi wymogi sanitarne. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie zamawiającego. Zamawiający zastrzega możliwość dostawy do 2 razy dziennie. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Dostarczane produkty winny odpowiadać Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. Materiał opakowaniowy winny być dopuszczony do kontaktu z żywnością. Dostarczane produkty będą świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie później, niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem: pieczywo i wyroby cukiernicze oraz wyroby garmażeryjne - wyprodukowane będą w dobie dostawy; ryby i mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy; warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia; mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż połowy jego okresu. Artykuły spożywcze mają spełniać normy zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. nr 1256 z 2015 r.) W przypadku dostawy produktu równoważnego, zamawiający wymaga, aby opakowanie tego produktu zawierało wszystkie informacje umożliwiające identyfikację. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczanych produktów (ukryte, nie ukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych, tj. ofert obejmujących artykuły odpowiadające właściwościom artykułów wyszczególnionych w Formularzu cenowym, różniących się od nich nazwą i producentem. Ze względu na często zmieniające się nazwy produktów Zamawiający w trakcie trwania umowy dopuszcza także możliwość dokonywania zakupów artykułów równoważnych takich, które nie zostaną wymienione w formularzu ofertowym, a odpowiadają właściwościom artykułów wyszczególnionych w formularzu, różnią się od nich nazwą i producentem. Decyzję o uznaniu towaru za równoważny podejmuje Zamawiający. Szczegółowy wykaz produktów zawierają załączniki 1-2 dołączone do SIWZ OpisArtykuły ogólnospożywcze i nabiałoweWarzywa i owoceMięso, wędliny, dróbPieczywo, artykuły piekarnicze i cukierniczeMrożonki |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Bursa Szkolna |
Ulica | ul. Piłsudskiego 31 |
Nr domu | 31 |
Miejscowosc | Lesko |
Kod poczt | 38-600 |
Wojewodztwo | podkarpackie |
Tel | 13 469 62 73 |
Fax | 13 469 62 73 |
Internet | http://www.bursalesko.republika.pl |
Regon | 37110098400000 |
E mail | bursalesko@op.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 5 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Tak |
Zam uzupelniajace | Przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających (polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień) w zakresie nie większym niż 50% wartości podstawowego zamówienia. |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2016 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wadium |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający uzna warunek za spełniony jeśli Wykonawca przedstawi odpowiednie oświadczenie |
Wiedza | Zamawiający nie wymaga spełnienia tego warunku |
Potencjal | Zamawiający nie wymaga spełnienia tego warunku |
Zdolne | Zamawiający nie wymaga spełnienia tego warunku |
Sytuacja | Zamawiający nie wymaga spełnienia tego warunku |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 10 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 5 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 6 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok podm zag 2 | Tak |
Dok podm zag 3 | Tak |
Dok podm zag 4 | Tak |
Dok podm zag 5 | Tak |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | a) w stosunku do terminu, zakresu realizacji umowy: a) w przypadku gdy konieczność wprowadzenia zmian wynika z potrzeb Zamawiającego, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy: b) w stosunku do osób: zmiana osób reprezentujących w przypadku zmian organizacyjnych c) Inne: w przypadku zmiany stawki podatku VAT - o różnicę wynikającą z jej dotychczasowej wielkości a wprowadzoną zmianą; |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 80 |
Kryt 2 | Termin płatności |
Kryt 2p | 20 |
Spec www | http://www.bursalesko.republika.pl |
Spec war | Bursa Szkolna ul. Piłsudskiego 31, 38-600 Lesko Pokój Dyrektora Bursy |
Data skl | 29/12/2015 |
Godz skl | 10:00 |
Miejsce | Bursa Szkolna ul. Piłsudskiego 31, 38-600 Lesko Pokój Dyrektora Bursy |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |