Sukcesywna dostawa produktów spożywczych do kuchni SPSK w Otwocku DZP/11/2016
Publication date | 2016-01-26 |
End date | 2016-02-02 09:45:00 |
Instytucja | Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im prof. Adama Grucy CMKP |
Miejscowość | Otwock |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 17906 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158000006, 158100009, 151311305, 151100002, 153000001, 155000003, 31425003, 152200006 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa produktów spożywczych do kuchni SPSK w Otwocku 2.Zamówienie zostało podzielone na 8 części/pakietów Pakiet nr 1 - Mleko i przetwory Pakiet nr 2 - Mięso i przetwory Pakiet nr 3 - Jaja Pakiet nr 4 - Pieczywo Pakiet nr 5 - Warzywa i owoce Pakiet nr 6 - Produkty spożywcze Pakiet nr 7 - Mrożonki Pakiet nr 8 - Mieszanki i diety specjalnej Dokładny zakres przedmiotu zamówienia został opisany w załącznikach nr 1 i 10 do SIWZ tj. formularzu cenowym oraz szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiający z uwagi na specyfikę przedmiotu zamówienia i niemożność przewidzenia faktycznego zapotrzebowania zastrzega sobie prawo przesunięć w zakresie rzeczowym i ilościowym towaru z zastrzeżeniem, że wprowadzone zmiany nie mogą skutkować przekroczeniem wysokości zobowiązania finansowego określonego w ofercie oraz zawartej umowie. Wykonawca zobowiązany jest do podania nazwy producenta/nazwy handlowej dla każdego oferowanego produktu. Niepodanie przez Wykonawcę nazwy producenta/nazwy handlowej dla każdego oferowanego produktu lub wskazanie poprzez ww. informacje produktu o gorszych parametrach niż wymagane przez Zamawiającego nie będzie możliwe do poprawienia w trybie art. 87 ust. 2 pkt 3 ustawy PZP, ponieważ stanowiłoby niedopuszczalną zmianę treści oferty i spowoduje odrzucenie oferty Wykonawcy na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy PZP. Zamawiający wymaga, aby zaoferowane i dostarczane produkty spełniały odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym warunki sanitarne w zakresie pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania i transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Ponadto, wszystkie zaoferowane produkty powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi. Dostarczana żywność powinna posiadać odpowiednie terminy przydatności, zgodnie z wytycznymi opisanymi w załączniku nr 10 do SIWZ. Zamawiający wymaga, aby producent/wytwórca oferowanych wyrobów posiadał wdrożony i stosowany system zasad GHP, GMP, HACCP (wykonawca zobowiązany będzie do złożenia stosowanych oświadczeń i dokumentów opisanych w rozdziałach VII i XV SIWZ w przedmiotowym zakresie) Zamawiający wymaga, aby produkty dostarczane były transportem własnym Wykonawcy, na jego koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2010 Nr 136, poz. 914) (wykonawca zobowiązany będzie do złożenia stosowanych oświadczeń i dokumentów opisanych w rozdziałach VII i XV SIWZ w przedmiotowym zakresie) 3.Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych we wzorze umowy stanowiącym Załącznik nr 4 do SIWZ 4.Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazano jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że wskazane patenty, znaki towarowe, pochodzenie określają parametry techniczne, eksploatacyjne, użytkowe, co oznacza, że Zamawiający dopuszcza złożenie oferty w tej części przedmiotu zamówienia o równoważnych parametrach technicznych, eksploatacyjnych i użytkowych. Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowany przez niego przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. OpisPakiet nr 1 - Mleko i przetworyPakiet nr 2 - Mięso i przetworyPakiet nr 3 - JajaPakiet nr 4 - PieczywoPakiet nr 5 - Warzywa i owocePakiet nr 6 - Produkty spożywczePakiet nr 7 - MrożonkiPakiet nr 8 - Mieszanki i diety specjalne |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im prof. Adama Grucy CMKP |
Ulica | ul. Konarskiego 13 |
Nr domu | 13 |
Miejscowosc | Otwock |
Kod poczt | 05-400 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 22 7794031 w. 477 |
Fax | 22 7794031 w. 477 |
Internet | www.spskgruca.pl |
Regon | 00029015600000 |
E mail | dzp@spskgruca.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Tak |
Ilosc czesci | 8 |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Nie |
Czas | Obowiązuje termin |
Czas mies | 2 |
Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium. |
Zaliczka | Nie |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Dok potw 5 | Tak |
Inne dok potw | 1.Oświadczenie, że producent/wytwórca zaoferowanych wyrobów posiada wdrożony i stosowany system zasad GHP, GMP, HACCP wg wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ. 2.Oświadczenie, że zakład produkcyjny został odebrany i jest kontrolowany przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej i/lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej wg wzoru stanowiącego załącznik nr 7 do SIWZ. 3.Oświadczenie, że transport produktów żywnościowych będzie odbywał się przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2010 Nr 136, poz. 914) oraz, że środki transportu zostały dopuszczone do przewozu żywności przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej wg wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do SIWZ. 4.Certyfikat dezynfekcji (świadectwo dezynfekcji) dla zaoferowanych jaj - dotyczy pakietu nr 3 5.Certyfikat Ferma wolna od salmonelli - - dotyczy pakietu nr 3 |
Inne dokumenty | Oświadczenia i dokumenty, jakie mają dostarczyć Wykonawcy mający siedzibę poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej 2)Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem, wystawionym nie wcześniej niż w terminach określonych dla poszczególnych rodzajów dokumentów. Wymagania, jakie musi spełniać oferta składana przez dwa lub więcej podmiotów (Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia np. konsorcja, spółki cywilne): 1)Każdy z Wykonawców oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy PZP w zakresie wymaganym przez Zamawiającego; 2)Każdy z Wykonawców zobowiązany jest do złożenia wraz z ofertą listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 ustawy PZP, albo informację o tym, że nie należy do grupy kapitałowej. wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ 3)Co najmniej jeden z Wykonawców lub kilku z nich łącznie muszą spełniać warunki działu w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy PZP w zakresie opisanym przez Zamawiającego; 4)Oferta musi być podpisana w taki sposób, by prawnie zobowiązywała wszystkich Wykonawców występujących wspólnie; 5)Wykonawcy występujący wspólnie zobowiązani są ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego; 6)Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z podmiotem występującym jako reprezentant pozostałych. 4.W zakresie nieuregulowanym SIWZ, zastosowanie mają przepisy rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U. 2013 nr 0 poz. 231) 5.Złożenie wymaganych oświadczeń lub dokumentów po upływie terminu składania ofert jest możliwe jedynie w trybie art. 26 ust 3 ustawy PZP. W sytuacji, kiedy Wykonawca nie złoży wymaganych przez Zamawiającego oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy PZP lub nie złoży pełnomocnictwa albo złoży wymagane przez Zamawiającego oświadczenia i dokumenty, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy PZP, zawierające błędy lub złoży wadliwe pełnomocnictwo, Zamawiający wezwie go do ich złożenia w wyznaczonym terminie (za wyjątkiem sytuacji, kiedy mimo ich złożenia oferta Wykonawcy podlegałaby odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania). Złożone na wezwanie Zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania ofert. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | zakres zmian został opisany w załączniku nr 4 do siwz |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 95 |
Kryt 2 | czas wymiany reklamowanego towaru w zakresie danego pakietu |
Kryt 2p | 5 |
Spec www | www.spskgruca.pl |
Spec war | Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im. prof. Adama Grucy CMKP ul. Konarskiego 13 05-400 Otwock Dział Zamówień Publicznych |
Data skl | 02/02/2016 |
Godz skl | 09:45 |
Miejsce | Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny im. prof. Adama Grucy CMKP ul. Konarskiego 13 05-400 Otwock Dział Zamówień Publicznych lub Sekretariat Dyrekcji |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Inf dodat | Zamawiający żąda przedłożenia do wglądu najpóźniej w dniu zawarcia umowy następujących dokumentów: Certyfikatu potwierdzającego wdrożenie i stosowanie systemów GHP, GMP, HACCP Aktualnej decyzji Państwowej Inspekcji Sanitarnej i/ lub Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej dla zakładu produkcyjnego Wykazu środków transportów , które będą wykorzystywane do przewożenia żywności do kuchni SPSK z podaniem: Rodzaju Marki Producenta, Nr rejestracyjnego samochodów Aktualnej decyzji Państwowej Inspekcji Sanitarnej dla wykazanych środków transportu potwierdzającej dopuszczenie pojazdów do przewożenia żywności Zamawiający informuje, że kryteria oceny ofert zostały dokładnie opisane w pkt XIV SIWZ |
Czy uniewaznienie | Nie |