Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzebiu-Zdroju

Publication date 2016-02-11
End date 2016-03-02 10:00:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Jastrzębie-Zdrój
Województwo śląskie
Branża
  • Margaryna i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Mleko,
  • Różne produkty spożywcze i produkty suszone

Szczegóły

Numer ogłoszenia 30520 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 158900003, 152200006, 152400002, 154310008, 155110003, 155000003, 151310005
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy nabiału, tłuszczów, konserw rybnych, konserw mięsnych
i innych art. spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu Zdroju.

Zamawiający ustala łączną wielkość zamówienia na :

część I Ogólnospożywcze
1.Cukier - 17000 kg
2.Liść laurowy - 16 kg
3.Ziele angielski - 30 kg
4.Majeranek - 12 kg
5.Pieprz naturalny czarny mielony - 160 kg
6.Papryka mielona ostra - 45 kg
7.Przyprawa sucha ( typu Vegeta lub równoważne )- 270 kg
8.ocet - 600 L
9.Herbata expresowa ( torebki 1,5g )- 250 000 szt
10.Sól jadalna jodowana 3000 - kg
11.Przyprawa w płynie do zup - 1800 kg
12.kotlety sojowe - 1500 kg
13.Dżem ( wiaderka )- 250 kg
14.Marmolada ( wiaderka ) - 250 kg
15.Koncentrat pomidorowy 30%- 2800 kg
16.Fasola Jaś średni- 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
17.Groch łuskany - 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
18.Syrop wysokosłodzony ( owocowy do sporządzania napojów dopuszcz.smaki: malina wiśnia, truskawka) opak 0,2 - 2Lit ) - 100 L
19.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy). - 250 kg
20.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 230 kg
21.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg( termin przydatności do spożycia min.5 miesięcy)- 130 kg
22.Cynaon mielony - 35 kg
23.Zupa w proszku pieczarkowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 120 kg
24.Zupa w proszku brokułowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy ) - 120 kg
25.Czosnek granulowany - 30 kg
26.Oregano - 5 kg
27.Kminek - 5 kg
28.Pietruszka zielona sucha - 30 kg
29.Koper suchy - 40 kg
30.Musztarda - 150 kg ( pojemniki waga do 5 kg)
część II (Ryby) CPV 152 20000-6
1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg
- wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą
Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia.
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 250 kg
2. Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia.
Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej.
Opakowania kartonowe do 5kg
- wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia
Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 2200 kg

część III (konserwy rybne) CPV 152 40000-2

1.Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg
2.Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg
3.Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1400 kg
4.Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg
(dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp)

część IV (Tłuszcze) CPV 15431000-8
1.Tłuszcz roślinny (typu Margaryna) do smarowania pieczywa zawartość tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 17000 kg
2.Tłuszcz roślinny do smarowania ( typu Masło roślinne lub równoważne ) o zawartości tłuszczu
od 60% - 80% w kostkach od 150g do 300g - 1700 kg
3.Olej roślinny - 1400 L

część V (Mleko granulowane) CPV 155 11000-3
Mleko odtłuszczone granulowane ( minimalna zawartość białka 34%, bez domieszki oleju roślinnego ), ( worki nie przekraczające 15 kg ) - 2000kg

część VI (Nabiał) grupa CPV 155

1.Ser twaróg półtłusty ( w kostkach o wadze 0,2-1kg ) - 6000 kg
2.Serek fromage naturalny ( w opakowaniu 100 gram) - 500 kg
3.Serek granulowany czysty (w opak.100g -200g) - 500 kg
4.Śmietana 12% - 2400 L
5.Ser topiony czysty ( opak.100gram ) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 1200 kg
6.Kefir - 2000 kg ( opakowania 5-10 kg )
7.Jogurt owocowy 100- 150 gr - 3000 szt

część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5
1.Pasztet drobiowy czysty ( bez dodatków) w alupack *- 1500 kg
2.Konserwy mięsne ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem **- 2000 kg
3.Konserwy wieprzowa mielona sterylizowana -w alupack * - 920 kg
4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana -w alupack * - 800 kg

* o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g, itp)
** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp.
Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania.

Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów

Opis

część I Ogólnospożywcze
1.Cukier - 17000 kg
2.Liść laurowy - 16 kg
3.Ziele angielski - 30 kg
4.Majeranek - 12 kg
5.Pieprz naturalny czarny mielony - 160 kg
6.Papryka mielona ostra - 45 kg
7.Przyprawa sucha ( typu Vegeta lub równoważne )- 270 kg
8.ocet - 600 L
9.Herbata expresowa ( torebki 1,5g )- 250 000 szt
10.Sól jadalna jodowana 3000 - kg
11.Przyprawa w płynie do zup - 1800 kg
12.kotlety sojowe - 1500 kg
13.Dżem ( wiaderka )- 250 kg
14.Marmolada ( wiaderka ) - 250 kg
15.Koncentrat pomidorowy 30%- 2800 kg
16.Fasola Jaś średni- 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
17.Groch łuskany - 2000 kg ( worki nie przekraczające 15 kg )
18.Syrop wysokosłodzony ( owocowy do sporządzania napojów dopuszcz.smaki: malina wiśnia, truskawka) opak 0,2 - 2Lit ) - 100 L
19.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy). - 250 kg
20.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 230 kg
21.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg( termin przydatności do spożycia min.5 miesięcy)- 130 kg
22.Cynaon mielony - 35 kg
23.Zupa w proszku pieczarkowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 120 kg
24.Zupa w proszku brokułowa w opak. 1-5kg ( termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy ) - 120 kg
25.Czosnek granulowany - 30 kg
26.Oregano - 5 kg
27.Kminek - 5 kg
28.Pietruszka zielona sucha - 30 kg
29.Koper suchy - 40 kg
30.Musztarda - 150 kg ( pojemniki waga do 5 kg)
Artykuły Ogólnospożywcze - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącuczęść II (Ryby)
1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg
- wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą
Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia.
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 250 kg
2. Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia.
Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej.
Opakowania kartonowe do 5kg
- wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń;
- zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny;
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia
Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta - 2200 kgczęść III (konserwy rybne)

1.Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg
2.Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg
3.Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1400 kg
4.Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg
(dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp)część IV (Tłuszcze)
1.Tłuszcz roślinny (typu Margaryna) do smarowania pieczywa zawartość tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 17000 kg
2.Tłuszcz roślinny do smarowania ( typu Masło roślinne lub równoważne ) o zawartości tłuszczu
od 60% - 80% w kostkach od 150g do 300g - 1700 kg
3.Olej roślinny - 1400 Lczęść V
Mleko odtłuszczone granulowane ( minimalna zawartość białka 34%, bez domieszki oleju roślinnego ), ( worki nie przekraczające 15 kg ) - 2000kgczęść VI (Nabiał)

1.Ser twaróg półtłusty ( w kostkach o wadze 0,2-1kg ) - 6000 kg
2.Serek fromage naturalny ( w opakowaniu 100 gram) - 500 kg
3.Serek granulowany czysty (w opak.100g -200g) - 500 kg
4.Śmietana 12% - 2400 L
5.Ser topiony czysty ( opak.100gram ) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 1200 kg
6.Kefir - 2000 kg ( opakowania 5-10 kg )
7.Jogurt owocowy 100- 150 gr - 3000 sztczęść VII (Konserwy mięsne)
1.Pasztet drobiowy czysty ( bez dodatków) w alupack *- 1500 kg
2.Konserwy mięsne ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem **- 2000 kg
3.Konserwy wieprzowa mielona sterylizowana -w alupack * - 920 kg
4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana -w alupack * - 800 kg

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny
Ulica ul. C. K. Norwida 23
Nr domu 23
Miejscowosc Jastrzębie-Zdrój
Kod poczt 44-268
Wojewodztwo śląskie
Tel 32 4759230
Fax 32 475 92 33
Internet www.sw.gov.pl
Regon 00031980700000
E mail dkw_jastrzebie_zdroj@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Zakład Karny
Rodzaj zam inny Zakład Karny
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 7
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/03/2017
Zaliczka Nie
Niepelnosprawne Nie
Wadium Zamawiający rezygnuje z możliwości żądania wadium
Uprawnienie Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Wiedza za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy przedstawią z wykorzystaniem wzoru zawartego w załączniku nr 12 wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostaw (dostawy) odpowiadających rodzajem przedmiotowi zamówienia, a także o łącznej wartości odpowiadającej co najmniej kwotom: a) 100 000 zł dla części I (Art. ogólnospożywcze) b) 18 000 zł dla części II (Ryby) c) 45 000 zł dla części III (Konserwy rybne) d) 71 000 zł dla części IV (Tłuszcze) e) 28 000 zł dla części V (Mleko granulowane) f) 100 000 zł dla części VI (Nabiał) g) 33 000 zł dla części VII (Konserwy mięsne) Wykaz powinien zawierać informacje o wartości, przedmiocie, datach wykonania i podmiotach, na rzecz których dostawy zostały wykonane, wraz z załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Potencjal Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Zdolne Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Sytuacja Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisanego oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Dok podm zag 4 Tak
Dok podm zag 5 Tak
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny w przypadku zmiany stawki VAT. Zmiana ceny następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę, przy czym stawka netto pozostaje bez zmian przez okres ważności oferty (związania) oraz okres realizacji (wykonania) zamówienia. Wykonawca zawiadomi Zamawiającego o konieczności zmiany przedstawiając kopię odpowiednich dokumentów.
Kryt cena A
Spec www www.sw.gov.pl
Spec war Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju ul.C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie-Zdrój
Data skl 02/03/2016
Godz skl 10:00
Miejsce Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju ul.C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie-Zdrój - SEKRETARIAT
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)