Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów mięsnych, wędlin oraz drobiu i wyrobów drobiarskich dla Politechniki Wrocławskiej we Wrocławiu.
| Publication date | 2016-03-24 |
| End date | 2016-04-04 10:00:00 |
| Instytucja | Politechnika Wrocławska |
| Miejscowość | Wrocław |
| Województwo | dolnośląskie |
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 67308 / 2016 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 151100002, 151311305 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Sukcesywna dostawa mięsa i wyrobów mięsnych, wędlin oraz drobiu i wyrobów drobiarskich dla Politechniki Wrocławskiej we Wrocławiu w ilości i asortymencie wskazanym w Opisie przedmiotu zamówienia - Kalkulacja cenowa stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ. Szczegółowy zakres wykonania przedmiotu zamówienia znajduje się we wzorze umowy, stanowiącym Załącznik nr 4 SIWZ. W niniejszym postępowaniu Zamawiający przewiduje prawo opcji, polegające na ewentualnym zwiększeniu zamówienia maksymalnie do 20% ilości zamówienia podstawowego - zwiększania ilości artykułów spożywczych w czasie trwania umowy. Podane odpowiednio w Załączniku nr 5 SIWZ ilości stanowią jedynie szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zrealizować w okresie trwania umowy. |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Politechnika Wrocławska |
| Ulica | ul. Wybrzeże Wyspiańskiego 27 |
| Nr domu | 27 |
| Miejscowosc | Wrocław |
| Kod poczt | 50-370 |
| Wojewodztwo | dolnośląskie |
| Tel | 71 3202182,3203145 |
| Fax | 71 3202143 |
| Internet | http://przetargi.pwr.edu.pl/ |
| Regon | 55181193009000 |
| E mail | bzp@pwr.edu.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Uczelnia publiczna |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Nie |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | Obowiązuje termin |
| Czas mies | 12 |
| Wadium | 15 tys. zł |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 uPzp |
| Wiedza | W kwestii warunku udziału w postępowaniu dot. wiedzy i doświadczenia, Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że zrealizował/realizuje w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonaną/wykonywaną dostawę o podobnym charakterze tj. polegającej na: sukcesywnej dostawie mięsa zrealizowanej/ lub zrealizowanej w ciągu 12 miesięcy na kwotę nie mniejszą niż 200 tys. zł |
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 8 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Inne dokumenty | W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego (Załącznik nr 5 do SIWZ wraz z ewentualnymi Informacjami dla Wykonawców), Zamawiający żąda: NAZWA DOKUMENTU LUB OŚWIADCZENIA 1. Próbek, opisów lub fotografii produktów, które mają zostać dostarczone, których autentyczność musi zostać poświadczona przez Wykonawcę na żądanie Zamawiającego, tj.: Wykonawca przedkłada opis oferowanego przedmiotu zamówienia - opis przedmiotu zamówienia - kalkulacja cenowa, wydrukowany, odpowiednio wypełniony i podpisany Załącznik nr 5 do SIWZ. |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | Zgodnie z przepisem art. 144 uPzp Zamawiający przewiduje możliwość zmian istotnych postanowień Umowy w stosunku do treści oferty na podstawie, której dokonano wyboru Wykonawcy, o których mowa we wzorze umowy, stanowiący odpowiednio Załącznik nr 4 do SIWZ. |
| Kryt cena | A |
| Spec www | www.pwr.edu.pl |
| Spec war | Biuro Zamówień Publicznych Politechniki Wrocławskiej ul. Smoluchowskiego 19, bud. A-5, pok. 409 50-370 Wrocław |
| Data skl | 04/04/2016 |
| Godz skl | 10:00 |
| Miejsce | Biuro Zamówień Publicznych Politechniki Wrocławskiej ul. Smoluchowskiego 19, bud. A-5, pok. 409 50-370 Wrocław |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |