Dostawa nabiału i produktów mleczarskich do Zespołów Oświatowych na terenie gminy Siedlce
Publication date | 2016-03-30 |
End date | 2016-04-13 09:30:00 |
Instytucja | Gmina Siedlce |
Miejscowość | Siedlce |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 71018 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000003 |
Adres strony internetowej siwz | |
BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału i produktów mleczarskich zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWIZ do Zespołów Oświatowych w : Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii 3.2. Wymagania przy każdej dostawie: 1. Do każdej partii wysyłkowej Handlowy dokument identyfikacyjny, zgodnie z: Ustawą z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2014 poz.1577) 2. Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem(W.E) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. 3. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim. 4. Warunki transportowe i higiena dostawy: - muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP i systemu HACCP - dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej. - wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd. - realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta - dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku. 5. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy. 6. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowego Inspektora Weterynaryjnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego) 7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów. 8. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia audytów u Wykonawcy pod kątem stosowania zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP. 10. Wspólny słownik zamówień (CPV): Kod CPV: 15500000-3 produkty mleczarskie UWAGA! Termin dostawa jest równoznaczny z dostarczeniem odpowiedniego produktu pod wskazany adres oraz rozładunek we wskazanym miejscu. Przedmiotem zamówienia jest dostawa: 1. Ser biały (Świeży, półtłusty pakowany po 200g, pakowany w kostce, termin ważności co najmniej 14 dni) - 213 kg, 2. Ser biały (Świeży, twaróg półtłusty mielony, termin ważności co najmniej 14 dni) - 515 kg, 3. Serek biały kanapkowy (Świeży, max.10 % tłuszczu w 100g, zawiera czyste kultury mleczarskie, naturalny, pakowany po 200 g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 312 szt. 4. Serek waniliowy (Świeży, pakowany po 125 g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 2654 szt. 5. Serek owocowy (Świeży, pakowany po 125 g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 4104 szt. 6. Ser żółty (Gouda, pakowany po 0,5 kg hermetycznie, w kawałku termin ważności co najmniej 30 dni) - 102 kg. 7. Ser żółty plastry (Gouda, pakowany po 150 g hermetycznie, termin ważności co najmniej 30 dni) - 91 kg. 8. Śmietana do zup, sosów i sałatek 12% tłuszczu pakowana po 400g, zawiera: dodatek skrobi modyfikowanej, kukurydzianej, zagęszczona pektyną oraz mączką chleba świętojańskiego, termin ważności co najmniej 14 dni - 4722 szt. 9. Śmietana jogurtowa Pakowana po 350g, 10 % tłuszczu, termin ważności co najmniej 14 dni - 1290 szt. 10. Jogurt naturalny Typ grecki, pakowany po 400 g, bardzo gęsty termin ważności co najmniej 14 dni - 2250 szt. 11. Jogurt naturalny (Pakowany po 150 g, gęsty termin ważności co najmniej 14 dni) - 143 szt. 12. Jogurt naturalny (Pakowany po 400 g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 1100 szt. 13. Jogurt naturalny (Pakowany po 5 kg, termin ważności co najmniej 14 dni - 400 kg 14. Jogurt owocowy (Pakowany po od 130g do 150g, termin ważności co najmniej 14 dni) - 2717 szt. 15. Jogurt deser, dwukomorowy owocowy, pakowany po 125 g. termin ważności co najmniej 14 dni. - 2737 szt. 16. Masło extra w kostce. Zawiera min. 82 % tłuszczu, waga 0,200g, termin ważności co najmniej 14 dni. - 1768 szt. 17. Mleko Zawiera 2 % tłuszczu, 1 l karton, UHT. - 5580 szt. 18. Maślanka naturalna W butelce 1 litrowej, świeża , termin ważności co najmniej 14 dni - 21 szt. |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 1 |
Nazwa | Gmina Siedlce |
Ulica | ul. Asłanowicza 10 |
Nr domu | 10 |
Miejscowosc | Siedlce |
Kod poczt | 08-110 |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 25 633 25 40 wew. 56 |
Fax | 25 6323630 |
Internet | www.gminasiedlce.pl |
Regon | 71158255200000 |
E mail | gmina@gminasiedlce.pl |
Czy obowiazkowa | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
Rodz zam | D |
Czy czesci | Nie |
Czy wariant | Nie |
Czy dialog | Nie |
Czy uzup | Tak |
Czas | D |
Data zak | 31/12/2016 |
Wadium | Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 1.000,00 zł (słownie: tysiąc złotych). Wadium może być wnoszone w formach wymienionych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi obejmować okres związania ofertą, tj. 30 dni. Termin wniesienia wadium upływa dnia 13.04.2016 r. o godz. 9:30 Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego Bank Polska Kasa Opieki S.A. Podlaskie Centrum Korporacyjne Centrum Korporacyjne w Siedlcach, ul. Wojskowa 24, 08-110 Siedlce 77 1240 2685 1111 0010 6061 3364 Urząd Gminy Siedlce z dopiskiem: Dostawa nabiału i produktów mleczarskich do Zespołów Oświatowych na terenie gminy Siedlce Wadium wnoszone w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w innej formie jak pieniądze Wykonawca składa w oryginale wraz z ofertą w oddzielnej kopercie. Nie należy oryginału dokumentu wadialnego trwale łączyć z ofertą. Gwarancje ubezpieczeniowe lub gwarancje bankowe oraz poręczenia złożone jako zabezpieczenie wadium muszą posiadać okres ważności nie krótszy niż okres związania ofertą, (pod rygorem wykluczenia Wykonawcy z postępowania) oraz umożliwiać Zamawiającemu otrzymanie określonej kwoty wadium bez jakichkolwiek warunków wstępnych i na jego pierwsze wezwanie. |
Zaliczka | Nie |
Uprawnienie | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Wiedza | Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy o wartości 30.000,00 zł brutto każda związana z przedmiotem zamówienia (dostawą nabiału i produktów mleczarskich) wraz z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dowodu, określającego czy dostawy zostały wykonane w sposób należyty oraz wskazującego czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Przez dowody należy rozumieć: a) poświadczenie, b) inny dokument, jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia. |
Potencjal | Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi, iż dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania zamówienia tj. min. 2 samochodami dostawczymi, posiadającymi decyzję wydaną przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą samochody dostawcze do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych. |
Zdolne | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Sytuacja | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia 5 | Tak |
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 | Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy o wartości 30.000,00 zł brutto każda związana z przedmiotem zamówienia (dostawą nabiału i produktów mleczarskich) wraz z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dowodu, określającego czy dostawy zostały wykonane w sposób należyty oraz wskazującego czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Przez dowody należy rozumieć: a) poświadczenie, b) inny dokument, jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia |
Oswiadczenie potwierdzenia 6 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
Dok grup kap 1 | Tak |
Dok podm zag 1 | Tak |
Inne dokumenty | Oferta powinna zawierać następujące dokumenty: 1) Wypełniony i podpisany formularz oferty z podaniem ceny brutto przedmiotu przetargu oraz wypełniony o ceny jednostkowe oraz wartości poszczególnych pozycji załącznik cenowy. - załącznik nr 1 do oferty. 2) Dokumenty do oceny wiarygodności wymienione w pkt. 5 i 6 3) Wypełnione załączniki nr 2, 3, 4, 5, 6 do oferty. 4) Wypełniony i podpisany projekt umowy wraz z załącznikami- załącznik nr 7 do oferty. 5) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik. 6) Dokument potwierdzający wniesienie wadium. |
Niepelnosprawne | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający przewiduje zmianę umowy w przypadku gdy nastąpi zmniejszenie zakresu przedmiotowego umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia dostawy określonej w niniejszej umowie w stosunku do ilości, o której mowa w załączniku nr 1 do umowy bez praw do jakiegokolwiek wynagrodzenia i odszkodowania ze strony Wykonawcy. |
Kryt cena | B |
Kryt 1p | 95 |
Kryt 2 | Termin płatności faktury |
Kryt 2p | 5 |
Spec www | www.gminasiedlce.pl oraz na stronie http://e-bip.pl/Start/26 |
Spec war | Urząd Gminy Siedlce, ul. Asłanowicza 10, 08 - 110 Siedlce, II piętro pokój 31 |
Data skl | 13/04/2016 |
Godz skl | 09:30 |
Miejsce | Oferty należy złożyć w siedzibie zamawiającego, w biurze podawczym (parter) lub przesłać pocztą do dnia 13.04.2016 r. o godz. 9:30 |
Termin | Obowiązuje termin |
Okres liczba dni | 30 |
Czy uniewaznienie | Nie |
Zam uzupelniajace | Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego do wartości 20% zamówienia podstawowego. Zamówienie uzupełniające polegać będzie na powtórzeniu zakresu zamówienia podstawowego. |