Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów piekarskich dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A

Publication date 2016-03-31
End date 2016-04-08 11:00:00
Instytucja Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A.
Miejscowość Lądek-Zdrój
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie,
  • Pieczywo,
  • Wyroby ciastkarskie i ciasta

Szczegóły

Numer ogłoszenia 32717 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 158100009, 158110006, 158111007, 158112008, 158114000, 158120003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia są: Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów piekarskich dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A. zgodnie z szczegółowym zestawieniem określonym w załączniku nr 1a do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera zał. nr A do SIWZ. 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a) ustawą z dnia 25.VIII.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015r., poz. 594) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 08 stycznia 2015r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015r., poz. 29). 3. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązuje się do dostaw towarów wyszczególnionych w zał. nr 1a, które będą odbywały się w okresie obowiązywania umowy - sukcesywnie - w/g ustalonego harmonogramu. 3.1. Dostawy przedmiotu zamówienia winny być realizowane do magazynów punktów żywienia Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A., w Lądku Zdroju: a) Szpital Uzdrowiskowy Jubilat ul. Wolności 4a, Szpital Uzdrowiskowy Adam ul. Wolności 2, Szpital Uzdrowiskowy Jan ul. Paderewskiego 7, oraz w Długopolu Zdroju: a) Szpital Uzdrowiskowy Mieszko ul. Zdrojowa 8, Szpital Uzdrowiskowy Dąbrówka ul. Wolna 4, transportem Wykonawcy i na jego koszt .3.2. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym transportem spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25. VIII. 2006r. w sprawie bezpieczeństwa żywności i żywienia ( DZ.U poz. j. w.).3.3. Wykonawca powinien dysponować minimalnie jednym specjalistycznym środkiem transportu.3.4. Szczegółowe warunki dostaw: - Wykonawca będzie wykonywał dostawy na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, telefonicznie (faksem) lub e - mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do wskazanych obiektów Zamawiającego, o których mowa w pkt.3.1. powyżej. Ewentualne zmiany dotyczące zamówienia towarów wyszczególnionych w formularzu cenowym - zał. nr 1a mogą odbywać się w formie telefonicznej. - Wykonawca będzie wykonywał dostawy dwa razy dziennie (oprócz niedziel i świąt). Pierwsza dostawa do godz. 6:30, a druga do godz. 12:00. W sytuacjach wyjątkowych (nie dających się wcześniej przewidzieć) Zamawiający zastrzega sobie dostawę towaru w czasie nie dłuższym niż do 2 godz. od chwili zgłoszenia telefonicznego przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. 3.5. Wykonawca zobowiązuje się do:1. Realizowania na rzecz Zamawiającego systematycznych dostaw artykułów spożywczych wyszczególnionych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1a do SIWZ.2. Terminowej dostawy bezpośrednio do wskazanych obiektów Zamawiającego, o których mowa w pkt.3.1. powyżej.3. Dostarczenia przedmiotu umowy wolnego od wad i o należytej jakości. Wykonawca zagwarantuje Zamawiającemu, że przedmiot zamówienia będzie wolny od cech powszechnie uznawanych za wady jakościowe takie jak: gorzki, kwaśny zbyt słony smak, stęchły, zanieczyszczony, mechanicznie, z objawami pleśni, psucia, zawilgocenia oraz uszkodzenia.4. Dostaw towarów opatrzonych w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia. Wykonawca zobowiązuje się do dostawy towarów pakowanych w opakowania jednostkowe. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zbiorczych np. - koszach plastikowych, pudłach tekturowych, workach foliowych - odpowiednio oznakowanych zgodnie z przepisami, ułożony wg asortymentu w sposób gwarantujący zachowanie najwyższej jakości produktu. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami. Towar dostarczony przez Wykonawcę musi być: I gatunku, pozbawiony wad, opatrzony w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia, posiadać właściwe atesty, stosownie do obowiązujących przepisów.5. Nadto produkty powinny mieć oznaczony termin przydatności do spożycia i powinny być dostarczone nie później niż 12 godzin od momentu wypieku. W razie wątpliwości co do jakości dostarczanych produktów, Zamawiający zleci przeprowadzenie badań przez specjalistyczne laboratorium. W razie stwierdzenia odchyleń od normy, kosztami badania obciążony zostanie Wykonawca. 6. Stosowania lub wdrażania systemu HACCP w firmie oraz posiadać wdrożony lub wdrażać GMP (dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna). 3.6. Ze strony Zamawiającego upoważnionymi do odbioru towaru i sprawdzenia jego jakości są magazynierzy oraz odpowiedni Kierownicy. Zakres zamówienia zawiera się w kwocie o wartości szacunkowej powyżej 30 000 euro, a poniżej ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznie 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2015r. poz.2164) zwaną dalej Pzp

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A.
Ulica ul. Wolności 4
Nr domu 4
Miejscowosc Lądek-Zdrój
Kod poczt 57-540
Wojewodztwo dolnośląskie
Tel 74 8 115 470
Fax 74 8 115 470
Internet www.uzdrowisko-ladek.pl
Regon 00028828300000
E mail grazyna.kus@uzdrowisko-ladek.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Podmiot Leczniczy - Spółka Akcyjna Województwa Dolnośląskiego
Rodzaj zam inny Podmiot Leczniczy - Spółka Akcyjna Województwa Dolnośląskiego
Rodz zam D
Czy czesci Nie
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 06/06/2017
Wadium Zamawiający wymaga od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości: 3000,00 zł (słownie: trzy tysiące złotych)
Zaliczka Nie
Uprawnienie Za spełnienie warunku Zamawiający uzna przedłożenie oświadczenia o posiadaniu uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania wg zał. nr 2 do SIWZ.
Wiedza Za spełnienie warunku Zamawiający uzna przedłożenie wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw (minimalnie jednej polegającej na dostawach produktów spożywczych tj. pieczywa, wyrobów piekarskich, ciastkarskich) wg zał. nr 6 do SIWZ o wartości brutto co najmniej: 150000,00zł - jedna (słownie: sto pięćdziesiąt tysięcy złotych), w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów (minimalnie jednego), czy dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
Potencjal Zamawiający uzna za spełnienie warunku złożenie oświadczenia o posiadaniu potencjału technicznego niezbędnego do wykonania zamówienia wg załącznika nr 2 do SIWZ.
Zdolne Zamawiający uzna za spełnienie warunku złożenie oświadczenia o dysponowaniu osobami zdolnymi do wykonania zamówienia wg załącznika nr 2 do SIWZ.
Sytuacja Zamawiający uzna za spełnienie warunku złożenie oświadczenia o znajdowaniu się w sytuacji ekonomicznej i finansowej pozwalającej na wykonanie zamówienia wg załącznika nr 2 do SIWZ.
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 5 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 minimalnie jednej dostawy polegającej na dostawach produktów spożywczych tj. pieczywa, wyrobów piekarskich, ciastkarskich wg zał. nr 6 do SIWZ o wartości brutto co najmniej: 150000,00zł - jedna (słownie: sto pięćdziesiąt tysięcy złotych)
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 3 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 4 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok potw 5 Tak
Inne dok potw a) decyzje odpowiednich służb o posiadaniu/dysponowaniu minimum jednym specjalistycznym środkiem transportu artykułów spożywczych. b) Oświadczenia Wykonawcy o stosowaniu lub wdrażaniu systemu HACCP w firmie oraz wdrożonym lub wdrażanym GMP (dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna).
Inne dokumenty 1. Formularz ofertowy - zał. nr 1 do SIWZ; 2. Formularz cenowy - zał. nr 1a do SIWZ; 3. Zaakceptowany projekt umowy - zał. nr 5 do SIWZ; 4. Dokument lub pełnomocnictwo, z których wynika uprawnienie osoby (osób) do składania oświadczeń woli i reprezentowania wykonawcy, jeżeli prawo to nie wynika z rejestru. W takiej sytuacji dokument lub pełnomocnictwo muszą być integralną częścią oferty.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Zmiany są dopuszczalne: Zmiana terminu realizacji umowy: wynikać będzie z okoliczności, za które strony umowy nie ponoszą odpowiedzialności, wynikać będzie z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego, których nie można było przewidzieć w chwili wszczęcia postępowania w wyniku, którego zawarto umowę; zmiana terminu realizacji umowy z powodu niewykorzystania w pełnym zakresie zamówień umożliwiające przedłużenie czasu trwania umowy o następne okresy, Zmiana wynagrodzenia: zmiany cen przewyższających 30% w stosunku do cen obowiązujących w dniu podpisania umowy, zmieniona zostanie stawka podatku VAT na produkty będące przedmiotem umowy przy czym zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto.
Kryt cena B
Kryt 1p 90
Kryt 2 Termin płatności
Kryt 2p 10
Spec www www.uzdrowisko-ladek.pl
Spec war Uzdrowisko Lądek-Długopole S. A. ul. Wolności 4 57-540 Lądek Zdrój, pok. nr 4 (parter) Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia
Data skl 08/04/2016
Godz skl 11:00
Miejsce Uzdrowisko Lądek-Długopole S. A., ul. Wolności 4, 57-540 Lądek Zdrój, pok. nr 105 (I piętro) Sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)