Dostawa produktów suchych, tłuszczy, przypraw, koncentratów oraz wyrobów garmażeryjnych do Zespołów Oświatowych na terenie gminy Siedlce
| Publication date | 2016-04-01 |
| End date | 2016-04-20 09:30:00 |
| Instytucja | Gmina Siedlce |
| Miejscowość | Siedlce |
| Województwo | mazowieckie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 74520 / 2016 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158000006, 154000002, 158510008 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów suchych, tłuszczy, przypraw, koncentratów oraz wyrobów garmażeryjnych zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWIZ do Zespołów Oświatowych w: Białkach, Nowych Iganiach, Stoku Lackim, Strzale i Żelkowie-Kolonii. 3.2. Wymagania przy każdej dostawie: 1.Dostarczane produkty powinny być zgodne z zapisami Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225 z późn. zm. oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 poz. 1256 oraz Rozporządzeniem(W.E) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. 2. Trwałe etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów w języku polskim. 3. Warunki transportowe i higiena dostawy: - muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP i systemu HACCP - dokumenty do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPIS do przewozu żywności, aktualna karta zdrowia kierowcy, potwierdzenie wykonywania mycia i dezynfekcji pojazdu, którym przewożona jest żywność, potwierdzenie zachowania łańcucha chłodniczego - zapisy temperatur z komory transportowej. - wymagana czysta odzież ochronna kierowcy oraz schludny, estetyczny, nie budzący zastrzeżeń co do higieny wygląd. - realizacja zamówienia zgodnie z faktycznymi potrzebami w godz. 7.00 - 7.20 w dniu następującym po dniu złożenia zamówienia, bezpośrednio do magazynu żywnościowego do osoby upoważnionej - intendenta - dostawy we wszystkie dni robocze tygodnia, od poniedziałku do piątku. 4. W przypadku nie spełnienia w/w kryteriów, kryteriów jakościowych oraz wątpliwości co do zachowania łańcucha chłodniczego nastąpi odmowa przyjęcia żywności i spisany protokół reklamacji zgodnie z załącznikiem nr 2 do umowy. 5. Wykonawca musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.). 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia badań mikrobiologicznych przywożonego towaru na koszt Wykonawcy w przypadku wystąpienia istotnych wątpliwości Zamawiającego co do jakości artykułów. 7. Zamawiający dokonuje kontroli jakości dostarczanych produktów pod kątem zgodności oferowanego produktu z opisem produktu załączonym do oferty przy każdej dostawie. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia audytów u Wykonawcy pod kątem stosowania zasad GMP/GHP oraz systemu HACCP. |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Gmina Siedlce |
| Ulica | ul. Asłanowicza 10 |
| Nr domu | 10 |
| Miejscowosc | Siedlce |
| Kod poczt | 08-110 |
| Wojewodztwo | mazowieckie |
| Tel | 25 633 25 40 wew. 56 |
| Fax | 25 6323630 |
| Internet | www.gminasiedlce.pl |
| Regon | 71158255200000 |
| E mail | gmina@gminasiedlce.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Administracja samorządowa |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Nie |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Tak |
| Zam uzupelniajace | Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego do wartości 20% zamówienia podstawowego. Zamówienie uzupełniające polegać będzie na powtórzeniu zakresu zamówienia podstawowego |
| Czas | D |
| Data zak | 31/12/2016 |
| Wadium | Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 2.500,00 zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych). Wadium może być wnoszone w formach wymienionych w art. 45 ust. 6 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wadium musi obejmować okres związania ofertą, tj. 30 dni. Termin wniesienia wadium upływa dnia 20.04.2016 r. o godz. 9:30 Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego Bank Polska Kasa Opieki S.A. Podlaskie Centrum Korporacyjne Centrum Korporacyjne w Siedlcach, ul. Wojskowa 24, 08-110 Siedlce 77 1240 2685 1111 0010 6061 3364 Urząd Gminy Siedlce z dopiskiem: Dostawa produktów suchych, tłuszczy, przypraw, koncentratów oraz wyrobów garmażeryjnych do Zespołów Oświatowych na terenie gminy Siedlce Wadium wnoszone w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wniesienie wadium w pieniądzu będzie skuteczne jeżeli w podanym terminie znajdzie się na rachunku bankowym Zamawiającego. Wadium wnoszone w innej formie jak pieniądze Wykonawca składa w oryginale wraz z ofertą w oddzielnej kopercie. Nie należy oryginału dokumentu wadialnego trwale łączyć z ofertą. Gwarancje ubezpieczeniowe lub gwarancje bankowe oraz poręczenia złożone jako zabezpieczenie wadium muszą posiadać okres ważności nie krótszy niż okres związania ofertą, (pod rygorem wykluczenia Wykonawcy z postępowania) oraz umożliwiać Zamawiającemu otrzymanie określonej kwoty wadium bez jakichkolwiek warunków wstępnych i na jego pierwsze wezwanie. |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. |
| Wiedza | Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy o wartości 50.000,00 zł brutto każda związana z przedmiotem zamówienia (dostawą produktów suchych) wraz z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dowodu, określającego czy dostawy zostały wykonane w sposób należyty oraz wskazującego czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Przez dowody należy rozumieć: a) poświadczenie, b) inny dokument, jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia. |
| Potencjal | Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca przedstawi, iż dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania zamówienia tj.: 1) min. 1 samochodem dostawczym, posiadającymi decyzję wydaną przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą samochody dostawcze do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych. 2) min. 1 samochodem dostawczym, posiadającymi decyzję wydaną przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą samochody dostawcze do transportu żywności. |
| Zdolne | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. |
| Sytuacja | Zamawiający nie stawia szczegółowego warunku w tym zakresie. |
| Oswiadczenie potwierdzenia 4 | Tak |
| Oswiadczenie potwierdzenia 5 | Tak |
| Oswiadczenie potwierdzenia opis 5 | Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy o wartości 50.000,00 zł brutto każda związana z przedmiotem zamówienia (dostawą produktów suchych) wraz z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dowodu, określającego czy dostawy zostały wykonane w sposób należyty oraz wskazującego czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Przez dowody należy rozumieć: a) poświadczenie, b) inny dokument, jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać poświadczenia. |
| Oswiadczenie potwierdzenia 6 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Inne dokumenty | Oferta powinna zawierać następujące dokumenty: 1) Wypełniony i podpisany formularz oferty z podaniem ceny brutto przedmiotu przetargu oraz wypełniony o ceny jednostkowe oraz wartości poszczególnych pozycji załącznik cenowy. - załącznik nr 1 do oferty. 2) Dokumenty do oceny wiarygodności wymienione w pkt. 5 i 6 3) Wypełnione załączniki nr 2, 3, 4, 5, 6 do oferty. 4) Wypełniony i podpisany projekt umowy wraz z załącznikami- załącznik nr 7 do oferty. 5) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy, o ile ofertę składa pełnomocnik. 6) Dokument potwierdzający wniesienie wadium. |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | Zamawiający przewiduje zmianę umowy w przypadku gdy nastąpi zmniejszenie zakresu przedmiotowego umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia dostawy określonej w niniejszej umowie w stosunku do ilości, o której mowa w załączniku nr 1 do umowy bez praw do jakiegokolwiek wynagrodzenia i odszkodowania ze strony Wykonawcy. |
| Kryt cena | B |
| Kryt 1p | 95 |
| Kryt 2 | Termin płatności faktury |
| Kryt 2p | 5 |
| Spec www | www.gminasiedlce.pl oraz na stronie http://e-bip.pl/Start/26 |
| Spec war | Urząd Gminy Siedlce, ul. Asłonowicza 10, 08 -110 Siedlce |
| Data skl | 20/04/2016 |
| Godz skl | 09:30 |
| Miejsce | Oferty należy złożyć w siedzibie zamawiającego, w biurze podawczym( parter) lub przesłać pocztą do dnia 20.04.2016 r. o godz. 9:30 |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |