Dostawy konserw i tłuszczy
| Publication date | 2016-04-06 |
| End date | 2016-04-18 10:00:00 |
| Instytucja | Zakład Karny w Przytułach Starych |
| Miejscowość | Rzekuń |
| Województwo | mazowieckie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 78998 / 2016 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 152430003, 152400002, 151210006, 151313101, 152210003, 152000000, 154111003, 154310008 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Część 1 1.Paprykarz szczeciński waga netto : 330 g Produkt rybny sterylizowany. skład : ryba rozdrobniona ( co najmniej 30 %), ryż, koncentrat pomidorowy, cebula, błonnik, mąka grochu, sól spożywcza, ocet, przyprawy. Paprykarz - 3 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g - 330g netto, nomenklatura CPV: 15243000-3, Polska Norma: PN-A-86763:1991/Az 4:2001. 2. Paprykarz szczeciński waga netto : 135 g skład : woda, mięso ryb morskich co najmniej 26 %, koncentrat pomidorowy, ryż, olej roślinny, cebula, sól, cukier, ocet spirytusowy, przyprawy, mąka pszenna (zawiera gluten). Paprykarz - 150 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 135g netto, nomenklatura CPV: 15243000-3, Polska Norma: PN-A-86763:1991/Az 4:2001. 3. Sałatka rybna waga netto : 300 g Konserwa rybna sterylizowana. skład : rozdrobnione mięso ryb (co najmniej 40 %), w tym makrela (co najmniej 5 %), woda, cebula, koncentrat pomidorowy, kapusta, pasternak, cukier, błonnik sojowy, sól, białkosojowe, olej roślinny, przyprawy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy, ekstrakt papryki. Może zawierać śladowe ilości : glutenu, gorczycy, jaj, mleka, selera. Przeciętna (przybliżona) wartość odżywcza w 100 g produktu : 6) wartość energetyczna 448 KJ / 107 kcal (energia 5 %) 7) białko 8,4 g 8) węglowodany 7,6 g 9) tłuszcz 4,1 g (6 %) Sałatka rybna - 2 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto, nomenklatura CPV: 15240000-2, Polska Norma: PN - A-86763:1991/Az 4:2001. 4. Sałatka rybna waga netto : 330 g Produkt rybny sterylizowany. skład : ryba rozdrobniona (w tym makrela co najmniej 20 %), woda, warzywa, ( co najmniej 6,5 % w różnych proporcjach, cebula, pasternak, seler, pietruszka, marchew), koncentrat pomidorowy, kasza manna, olej roślinny, błonnik, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E 330, przyprawy. W zakładzie obecne substancje alergenne: mąka pszenna, kasza manna, seler, gorczyca, białko mleka. Sałatka rybna z makreli -2 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 330g netto, nomenklatura CPV: 15240000-2, Polska Norma: PN - A-86763:1991/Az 4:2001. Daty przydatności do spożycia co najmniej 90 dni od daty dostawy dla części 1 i 2. Część 2 2) Konserwa mięsna waga netto : 300 g Konserwa sterylizowana. Mielonka wysokowydajna. skład : woda, mięso wieprzowe co najmniej 20 %, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt co najmniej 19 %, skórki wieprzowe, skórki drobiowe, serca drobiowe, skrobia pszenna, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, białko sojowe, błonnik pszenny, stabilizatory: E 450(i), E 450(iii), E 451 (i), E 451(i), wzmacniacz smaku E 621, przeciwutleniacz E 316, substancja konserwująca E250. Produkt zawiera gluten, soję, gorczycę, seler. 3 000kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto CPV- 15131000 - 5, . 2. Pasztet drobiowy waga netto : 130 g Konserwa sterylizowana drobiowo-wieprzowa. skład : woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt co najmniej 19 %, wątroba z kurcząt do 9,5 %, skórki kurczęce, tłuszcz wieprzowy do 7 %, tłuszcz roślinny utwardzony, mąka pszenna (gluten), syrop glukozowy, sacharoza, aromat, białko sojowe i zwierzęce (zawiera jaja), skrobia z groszku, sól, przyprawy, ekstrakt pieprzu, substancja zagęszczająca E 412, przeciw utleniacz E 316, wzmacniacz smaku E621, substancja konserwująca E 250. 150kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 135g netto, CPV- 15131310 -1 4. Pasztet drobiowy waga netto : 300 g Pasztet drobiowy. Konserwa sterylizowana. skład : woda, surowce drobiowe co najmniej 43 %, w tym surowce kurczęce co najmniej 21,5 % (mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka co najmniej 11 %, skórki kurczęce, wątroba kurczęca) oraz mięso oddzielone maechanicznie z indyka co najmniej 21,5 %, mąka pszenna (zawiera gluten), kasza manna z pszenicy, sól, białko sojowe, stabilizator E415, białko zwierzęce kolagenowe wieprzowe, cukry, (maltodekstryna, glukoza), cebula, wzmacniacze smaku E 621, E 635, aromaty, przeciw utleniacz E 316, hydroliat białka roślinnego (zawiera soję), przyprawy (z gorczycą), kkstrakt drożdżowy, regulator kwasowości E 330, olej roślinny, tłuszcz roślinny utwardzony, substancja konserwująca E250. 3 000kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto, CPV- 15131310 -1 Daty przydatności do spożycia co najmniej 90 dni od daty dostawy dla części 1 i 2. Część 3 1. Ryba mrożona: mintaj tusza lub dorsz bałtycki tusza (Gadus morhua callarias) albo miruna tusza - 1 000 kg netto (ilość szacunkowa), bez glazury, odpowiednio pakowane i oznakowane z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 60 dni od daty dostawy, nomenklatura CPV: 15221000-3, Polska Norma: PN-A-86753:1996. 2. Śledź w płatach - 2 500 kg netto (ilość szacunkowa), opakowanie jednostkowe do 5 kg., waga 1 szt. płat od 100 do 200 g., śledź solony lub marynowany w zalewie octowej, CPV: 3. Burgery rybne (kotlety rybne) panierowane mrożone - 4 500kg netto (ilość szacunkowa), waga 1 szt. od 0,060 kg do 0,080 kg, nomenklatura CPV: 15200000-0, Polska Norma: PN-A-86772:1985. Daty przydatności do spożycia dla części 3 co najmniej 60 dni od daty dostawy. Część 4 1. Olej roślinny -5 000 l (ilość szacunkowa), kod CPV 15411100-3, opakowania jednostkowe do 5l, Olej otrzymany z surowego oleju rzepakowego, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu (odszlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji), odbarwianiu (bieleniu) oraz odwanianiu (dezodoryzacji) 2. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa - 20 000 kg netto (ilość szacunkowa), opakowanie jednostkowe do 0,5 kg. Produkt spożywczy w formie plastycznej lub płynnej emulsji, głównie typu woda w oleju, wytwarzany z tłuszczów i olejów jadalnych. kod CPV 15431000-8 Daty przydatności do spożycia dla części 4 co najmniej 90 dni od daty dostawy. |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Zakład Karny w Przytułach Starych |
| Ulica | Przytuły Stare 13A |
| Nr domu | 13A |
| Miejscowosc | Rzekuń |
| Kod poczt | 07-411 |
| Wojewodztwo | mazowieckie |
| Tel | 29 764 42 22 |
| Fax | 29 764 89 29 |
| Internet | www:zp.sw.gov.pl |
| Regon | 14628308000000 |
| E mail | zk_przytuly_stare@sw.gov.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Administracja rządowa terenowa |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 4 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | D |
| Data zak | 30/04/2017 |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ |
| Wiedza | Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ |
| Potencjal | Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub/oraz przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia potencjału technicznego |
| Zdolne | Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub/oraz przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia osób |
| Sytuacja | Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub/oraz przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia swoich zasobów |
| Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | 1. Umowa zawarta zostanie z uwzględnieniem postanowień wynikających z treści niniejszej specyfikacji oraz danych zawartych w ofercie. 2. Postanowienia umowy zawarto w załączniku nr 1. 3. Cena za dostarczony towar, zgodnie ze złożoną ofertą obowiązywać będzie do końca roku kalendarzowego w którym zawarto umowę, chyba że zmiana ceny będzie korzystna dla Zamawiającego. 4. W następnym roku obowiązywania umowy podwyższenie ustalonej ceny może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług ustalony przez GUS za rok poprzedzający podwyżkę. W przypadku kształtowania się wskaźnika na poziomie ujemnym Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny o w/w wskaźnik. 5. Podwyższenie ceny wymaga pisemnej zgody Zamawiającego. 6. Cena może ulec zmianie w każdym czasie w przypadku zmiany stawki podatku VAT. 7. Informację o planowanej zmianie cen Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie nie później niż w terminie 14 dni przed terminem wprowadzenia zmiany. 8. Obniżenia ceny może nastąpić w każdym momencie obowiązywania umowy. |
| Kryt cena | B |
| Kryt 1p | 95 |
| Kryt 2 | Data przydatności do spożycia dłuższa od minimalnej |
| Kryt 2p | 5 |
| Spec www | sw.gov.pl |
| Spec war | Zakład Karny w Przytułach Starych 07-411 Rzekuń, Przytuły Stare 13A tel. 29 764 42 22, fax 029 764 89 29 |
| Data skl | 18/04/2016 |
| Godz skl | 10:00 |
| Miejsce | Zakład Karny w Przytułach Starych 07-411 Rzekuń, Przytuły Stare 13A sekretariat |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |