Dostawy konserw i tłuszczy

Publication date 2016-04-06
End date 2016-04-18 10:00:00
Instytucja Zakład Karny w Przytułach Starych
Miejscowość Rzekuń
Województwo mazowieckie
Branża
  • Oleje zwierzęce lub roślinne,
  • Margaryna i podobne produkty

Szczegóły

Numer ogłoszenia 78998 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 152430003, 152400002, 151210006, 151313101, 152210003, 152000000, 154111003, 154310008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

Część 1

1.Paprykarz szczeciński
waga netto : 330 g
Produkt rybny sterylizowany.
skład : ryba rozdrobniona ( co najmniej 30 %), ryż, koncentrat pomidorowy, cebula, błonnik, mąka grochu, sól spożywcza, ocet, przyprawy.
Paprykarz - 3 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g - 330g netto, nomenklatura CPV: 15243000-3, Polska Norma: PN-A-86763:1991/Az 4:2001.

2. Paprykarz szczeciński
waga netto : 135 g
skład : woda, mięso ryb morskich co najmniej 26 %, koncentrat pomidorowy, ryż, olej roślinny, cebula, sól, cukier, ocet spirytusowy, przyprawy, mąka pszenna (zawiera gluten).
Paprykarz - 150 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 135g netto, nomenklatura CPV: 15243000-3, Polska Norma: PN-A-86763:1991/Az 4:2001.

3. Sałatka rybna
waga netto : 300 g
Konserwa rybna sterylizowana.
skład : rozdrobnione mięso ryb (co najmniej 40 %), w tym makrela (co najmniej 5 %), woda, cebula, koncentrat pomidorowy, kapusta, pasternak, cukier, błonnik sojowy, sól, białkosojowe, olej roślinny, przyprawy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy, ekstrakt papryki. Może zawierać śladowe ilości : glutenu, gorczycy, jaj, mleka, selera.
Przeciętna (przybliżona) wartość odżywcza w 100 g produktu :
6) wartość energetyczna 448 KJ / 107 kcal (energia 5 %)
7) białko 8,4 g
8) węglowodany 7,6 g
9) tłuszcz 4,1 g (6 %)
Sałatka rybna - 2 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto, nomenklatura CPV: 15240000-2, Polska Norma: PN - A-86763:1991/Az 4:2001.

4. Sałatka rybna
waga netto : 330 g
Produkt rybny sterylizowany.
skład : ryba rozdrobniona (w tym makrela co najmniej 20 %), woda, warzywa, ( co najmniej 6,5 % w różnych proporcjach, cebula, pasternak, seler, pietruszka, marchew), koncentrat pomidorowy, kasza manna, olej roślinny, błonnik, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E 330, przyprawy. W zakładzie obecne substancje alergenne: mąka pszenna, kasza manna, seler, gorczyca, białko mleka.
Sałatka rybna z makreli -2 000 kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 330g netto, nomenklatura CPV: 15240000-2, Polska Norma: PN - A-86763:1991/Az 4:2001.
Daty przydatności do spożycia co najmniej 90 dni od daty dostawy dla części 1 i 2.


Część 2

2) Konserwa mięsna

waga netto : 300 g
Konserwa sterylizowana. Mielonka wysokowydajna.
skład : woda, mięso wieprzowe co najmniej 20 %, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt co najmniej 19 %, skórki wieprzowe, skórki drobiowe, serca drobiowe, skrobia pszenna, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, białko sojowe, błonnik pszenny, stabilizatory: E 450(i), E 450(iii), E 451 (i), E 451(i), wzmacniacz smaku E 621, przeciwutleniacz E 316, substancja konserwująca E250.
Produkt zawiera gluten, soję, gorczycę, seler.
3 000kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto CPV- 15131000 - 5,
.
2. Pasztet drobiowy
waga netto : 130 g
Konserwa sterylizowana drobiowo-wieprzowa.
skład : woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt co najmniej 19 %, wątroba z kurcząt do 9,5 %, skórki kurczęce, tłuszcz wieprzowy do 7 %, tłuszcz roślinny utwardzony, mąka pszenna (gluten), syrop glukozowy, sacharoza, aromat, białko sojowe i zwierzęce (zawiera jaja), skrobia z groszku, sól, przyprawy, ekstrakt pieprzu, substancja zagęszczająca E 412, przeciw utleniacz E 316, wzmacniacz smaku E621, substancja konserwująca E 250.
150kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 135g netto, CPV- 15131310 -1

4. Pasztet drobiowy
waga netto : 300 g
Pasztet drobiowy. Konserwa sterylizowana.
skład : woda, surowce drobiowe co najmniej 43 %, w tym surowce kurczęce co najmniej 21,5 % (mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka co najmniej 11 %, skórki kurczęce, wątroba kurczęca) oraz mięso oddzielone maechanicznie z indyka co najmniej 21,5 %, mąka pszenna (zawiera gluten), kasza manna z pszenicy, sól, białko sojowe, stabilizator E415, białko zwierzęce kolagenowe wieprzowe, cukry, (maltodekstryna, glukoza), cebula, wzmacniacze smaku E 621, E 635, aromaty, przeciw utleniacz E 316, hydroliat białka roślinnego (zawiera soję), przyprawy (z gorczycą), kkstrakt drożdżowy, regulator kwasowości E 330, olej roślinny, tłuszcz roślinny utwardzony, substancja konserwująca E250.
3 000kg (ilość szacunkowa), w puszkach z otwieraczem o masie 300g netto, CPV- 15131310 -1
Daty przydatności do spożycia co najmniej 90 dni od daty dostawy dla części 1 i 2.

Część 3

1. Ryba mrożona: mintaj tusza lub dorsz bałtycki tusza (Gadus morhua callarias) albo miruna tusza - 1 000 kg netto (ilość szacunkowa), bez glazury, odpowiednio pakowane i oznakowane z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 60 dni od daty dostawy, nomenklatura CPV: 15221000-3, Polska Norma: PN-A-86753:1996.
2. Śledź w płatach - 2 500 kg netto (ilość szacunkowa), opakowanie jednostkowe do 5 kg., waga 1 szt. płat od 100 do 200 g., śledź solony lub marynowany w zalewie octowej, CPV:
3. Burgery rybne (kotlety rybne) panierowane mrożone - 4 500kg netto (ilość szacunkowa), waga 1 szt. od 0,060 kg do 0,080 kg, nomenklatura CPV: 15200000-0, Polska Norma: PN-A-86772:1985.
Daty przydatności do spożycia dla części 3 co najmniej 60 dni od daty dostawy.

Część 4

1. Olej roślinny -5 000 l (ilość szacunkowa), kod CPV 15411100-3, opakowania jednostkowe do 5l, Olej otrzymany z surowego oleju rzepakowego, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu (odszlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji), odbarwianiu (bieleniu) oraz odwanianiu (dezodoryzacji)

2. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa - 20 000 kg netto (ilość szacunkowa), opakowanie jednostkowe do 0,5 kg. Produkt spożywczy w formie plastycznej lub płynnej emulsji, głównie typu woda w oleju, wytwarzany z tłuszczów i olejów jadalnych. kod CPV 15431000-8
Daty przydatności do spożycia dla części 4 co najmniej 90 dni od daty dostawy.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny w Przytułach Starych
Ulica Przytuły Stare 13A
Nr domu 13A
Miejscowosc Rzekuń
Kod poczt 07-411
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 29 764 42 22
Fax 29 764 89 29
Internet www:zp.sw.gov.pl
Regon 14628308000000
E mail zk_przytuly_stare@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja rządowa terenowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 4
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 30/04/2017
Zaliczka Nie
Uprawnienie Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ
Wiedza Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ
Potencjal Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub/oraz przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia potencjału technicznego
Zdolne Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub/oraz przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia osób
Sytuacja Wykonawca potwierdzi spełnianie tego warunku składając oświadczenie zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ lub/oraz przedstawi pisemne zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia swoich zasobów
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1. Umowa zawarta zostanie z uwzględnieniem postanowień wynikających z treści niniejszej specyfikacji oraz danych zawartych w ofercie. 2. Postanowienia umowy zawarto w załączniku nr 1. 3. Cena za dostarczony towar, zgodnie ze złożoną ofertą obowiązywać będzie do końca roku kalendarzowego w którym zawarto umowę, chyba że zmiana ceny będzie korzystna dla Zamawiającego. 4. W następnym roku obowiązywania umowy podwyższenie ustalonej ceny może nastąpić o wskaźnik cen towarów i usług ustalony przez GUS za rok poprzedzający podwyżkę. W przypadku kształtowania się wskaźnika na poziomie ujemnym Wykonawca zobowiązany jest do obniżenia ceny o w/w wskaźnik. 5. Podwyższenie ceny wymaga pisemnej zgody Zamawiającego. 6. Cena może ulec zmianie w każdym czasie w przypadku zmiany stawki podatku VAT. 7. Informację o planowanej zmianie cen Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie nie później niż w terminie 14 dni przed terminem wprowadzenia zmiany. 8. Obniżenia ceny może nastąpić w każdym momencie obowiązywania umowy.
Kryt cena B
Kryt 1p 95
Kryt 2 Data przydatności do spożycia dłuższa od minimalnej
Kryt 2p 5
Spec www sw.gov.pl
Spec war Zakład Karny w Przytułach Starych 07-411 Rzekuń, Przytuły Stare 13A tel. 29 764 42 22, fax 029 764 89 29
Data skl 18/04/2016
Godz skl 10:00
Miejsce Zakład Karny w Przytułach Starych 07-411 Rzekuń, Przytuły Stare 13A sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)