Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.

Publication date 2016-04-12
End date 2016-04-22 09:45:00
Instytucja Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie - Oddział w Radomiu
Miejscowość Radom
Województwo mazowieckie
Branża
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Warzywa przetworzone,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Wyroby ciastkarskie i ciasta,
  • Kawa, herbata i podobne produkty,
  • Destylowane napoje alkoholowe,
  • Wody mineralne,
  • Sprzęt nadawczy,
  • Radiolatarnie,
  • Aparatura nadawcza wideo

Szczegóły

Numer ogłoszenia 85632 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 151000009, 151120006, 32122002, 32121001, 31425003, 32210006, 153310007, 32221107, 32223006, 155000003, 154000002, 156000004, 158600004, 159810008, 159100009, 158120003
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1.Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia został wyszczególniony, co do rodzaju i ilości prognozowanych, wskazanych w poszczególnych częściach od Nr 1 do Nr 6.
2.Wykonawca gwarantuje dobrą jakość dostarczanego towaru i oświadcza, że dostarczone artykuły spożywcze nie są przeterminowane i posiadają minimalny termin ważności określony w SIWZ.
3.Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności zgodnie z poniższymi aktami prawnymi:
-ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2015.594 j.t. ze zm.);
-ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.2015.678 j.t. ze zm.);
-ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2015.594 j.t. ze zm).
4.Wymagania w zakresie znakowania opakowań:
Każde opakowanie musi posiadać etykietę zawierającą, co najmniej następujące dane:
a.nazwa produktu, odmiana,
b.termin przydatności do spożycia,
c.masę netto,
d.warunki przechowywania,
e.nazwę i adres producenta.
5.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych:
Nr 1 - Mięso i przetwory mięsne,
Nr 2 - Warzywa, owoce i jaja,
Nr 3 - Nabiał i produkty mleczarskie
Nr 4 - Różne artykuły spożywcze,
Nr 5 - Pieczywo,
Nr 6 - Wyroby cukiernicze,
Wykonawca może złożyć ofertę na jedną część zamówienia, kilka części lub na całość zamówienia.
Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty.

6.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych, zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy prawo zamówień publicznych, pod warunkiem, iż oferowany asortyment będzie o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych, zgodnie z wymogami Polskich Norm. W takim przypadku, Wykonawca zobowiązany jest przedstawić wraz z ofertą jego szczegółową specyfikację, z której w sposób niebudzący żadnej wątpliwości Zamawiającego winno wynikać, iż zastosowany asortyment jest o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych w odniesieniu do asortymentu określonego przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia.
7.Zamawiający nie dopuszcza:
a.składania ofert wariantowych,
b.zawarcia umowy ramowej,
c.ustanowienia dynamicznego systemu zakupów,
d.wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej,
e.rozliczeń w walutach obcych.
8.Zamawiający nie przewiduje:
a.zwrotu kosztów udziału w postępowaniu, z wyłączeniem przypadków o których mowa
w art. 93 ust. 4 ustawy Prawo zamówień publicznych
b.udzielenia zamówień uzupełniających o których mowa w art.67 ust.1 ustawy prawo zamówień publicznych,
c.określenia wymagań, o których mowa w art. 29 ust.4 ustawy prawo zamówień
publicznych,
9.Zamawiający zastrzega sobie możliwość niepełnej realizacji wartości zamówienia poprzez zmniejszenie do 20% ilości i asortymentu artykułów spożywczych w danej części przedmiotu zamówienia.
10.Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez Zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują Wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie jednego dnia roboczego od telefonicznego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot złej jakości towaru i dostarczenie towaru wolnego od wad następuje na koszt Wykonawcy.
11.Zamawiający wymaga wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom.
12.Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w terminach uzgodnionych z Zamawiającym w następujący sposób:

Nr 1 - Mięso i przetwory mięsne
Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 5 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 7.00 do 10.00. Dopuszcza się różnicę w ilościach pomiędzy złożonym zamówieniem a realizacją dostawy nie więcej niż +/- 200 gram. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 3 dni od dnia dostawy.

Nr 2 - Warzywa, owoce i jaja
Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 7.00 do 10.00. Termin przydatności do spożycia jaj winien wynosić 28 dni od dnia dostawy.

Nr 3 - Nabiał i produkty mleczarskie,
Dostawa nabiału i produktów mleczarskich musi odbywać się następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 7.00 do 10.00. W przypadku jogurtów i serków Zamawiający zastrzega sobie prawo do podania dokładnej ilości towaru w dzień poprzedzający dostawę do godz. 14.30. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 10 dni od dnia wskazanego na etykiecie danego asortymentu.


Nr 4 - Różne artykuły spożywcze
Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy od 1 do 3 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt), w godzinach od 7.00 do 10.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturach podanych w załączniku ofertowym Wykonawcy. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 30 dni od dnia wskazanego na etykiecie danego asortymentu.

Nr 5 - Pieczywo
Dostawa pieczywa, bułek, będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym i odbywać się będzie do godziny 08:00 następnego dnia. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 3 dni.

Nr 6 - Wyroby cukiernicze
Dostawa wyrobów cukierniczych, słodkich bułek, będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym i odbywać się będzie do godziny 10:00 następnego dnia. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 3 dni.

Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj: świeżych, I gatunku, czystych, bez objawów chorób pleśni, bez obcych zapachów, (nie robaczywych - dotyczy warzyw i owoców, nie kruszących się, dopieczonych - dotyczy pieczywa), o właściwej gramaturze oraz z właściwym terminem przydatności do spożycia. Jakość sprzedawanego towaru będzie zgodna z wymaganiami Polskich Norm i UE. Towary będą oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami.

13.Wskazane w załącznikach (1-6) do niniejszej SIWZ ilości poszczególnych artykułów są przybliżone i mogą ulec zmianie w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego (ilości asortymentu mogą ulec zmniejszeniu do 20%). Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załącznikach do SIWZ.

Opis

Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy mięsa i przetworów mięsnych wynosi od 3 do 5 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 7.00 do 10.00. Dopuszcza się różnicę w ilościach pomiędzy złożonym zamówieniem a realizacją dostawy nie więcej niż +/- 200 gram. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 3 dni od dnia dostawy.Dostawa warzyw i owoców odbywać się będzie w zależności od potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia zamówienia telefonicznego. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 7.00 do 10.00. Termin przydatności do spożycia jaj winien wynosić 28 dni od dnia dostawy.Dostawa nabiału i produktów mleczarskich musi odbywać się następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt) w godzinach od 7.00 do 10.00. W przypadku jogurtów i serków Zamawiający zastrzega sobie prawo do podania dokładnej ilości towaru w dzień poprzedzający dostawę do godz. 14.30. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 10 dni od dnia wskazanego na etykiecie danego asortymentu.Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od daty złożenia telefonicznego zamówienia. Średnia częstotliwość dostawy od 1 do 3 razy w tygodniu (oprócz niedziel i świąt), w godzinach od 7.00 do 10.00. Towar musi być dostarczany w opakowaniach i gramaturach podanych w załączniku ofertowym Wykonawcy. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 30 dni od dnia wskazanego na etykiecie danego asortymentu.Dostawa pieczywa, bułek, będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym i odbywać się będzie do godziny 08:00 następnego dnia. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 3 dni.Dostawa wyrobów cukierniczych, słodkich bułek, będą zamawiane w zależności od potrzeb za uprzednim powiadomieniem telefonicznym i odbywać się będzie do godziny 10:00 następnego dnia. Średnia częstotliwość dostawy od 3 do 5 razy w tygodniu. Termin przydatności do spożycia winien wynosić minimum 3 dni.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie - Oddział w Radomiu
Ulica ul. Chorzowska 16/18
Nr domu 16/18
Miejscowosc Radom
Kod poczt 26-600
Wojewodztwo mazowieckie
Tel 048 3656900
Fax 048 3654970
Internet www.cdr.gov.pl
Regon 01590053900025
E mail radom@cdr.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Jednostka Doradztwa Rolniczego
Rodzaj zam inny Jednostka Doradztwa Rolniczego
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 6
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 31/12/2016
Wadium Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Zaliczka Nie
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena B
Kryt 1p 90
Kryt 2 Termin płatności
Kryt 2p 10
Spec www www.cdr.gov.pl
Spec war Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu ul. Chorzowska 16/18 26 - 600 Radom
Data skl 22/04/2016
Godz skl 09:45
Miejsce Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu ul. Chorzowska 16/18 26 - 600 Radom
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)