DD/ZP 2201/2016 POSTĘPOWANIE NA DOSTAWĘ WARZYW I OWOCÓW
| Publication date | 2016-05-09 |
| End date | 2016-06-03 11:00:00 |
| Instytucja | Zakład Karny w Kłodzku |
| Miejscowość | Kłodzko |
| Województwo | dolnośląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 115322 / 2016 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 32121001, 32211117, 32211124, 32211100, 32223219, 32214103, 153310007, 158900003, 153000001, 32214103, 32212709, 32211100, 32214206, 32212503 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| CZĘŚĆ I: WARZYWA I OWOCE: 1) Buraki ćwikłowe czerwone CPV 03221111-7 świeże bez liści, zdrowe, czyste, suche, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 2) Marchew (bez naci) CPV 03221112-4 świeża, zdrowa, czysta, sucha, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o średnicy 3-5 cm. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 3) Pietruszka korzeń CPV 03221110-0 zdrowa, czysta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych o średnicy 4-7 cm. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 4) Cebula CPV 03221113-1 zdrowa, czysta, sucha o dobrym smaku bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 5) Jabłka II gatunek CPV 03222321-9 jabłka zdrowe, czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych i śladów gnilnych. Dostawy w opakowaniach 15 kg; 6) Seler korzeniowy CPV 03221110-0 czysty, zdrowy, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 7) Kapusta głowiasta biała CPV 03221410-3 zdrowa czysta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 8) Kapusta kwaszona CPV-15331000-7 barwa skrawków biała lub kremowobiała albo szara z odcieniem żółtawym w zależności od odmiany, smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, skrawki jędrne chrupkie, w klasie II dopuszcza się skrawki o lekko obniżonej jędrności, sok jasnoszary opalizujący, grubość skrawków nie większa niż 1-3 mm. Opakowania - worki plastikowe od 5 do 10 kg lub wiadra plastikowe 10 kg - 20 kg. Nie dopuszczamy dostaw w beczkach. Data przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. 9) Ogórek kiszony CPV-15331000-7 produkt dostarczany w sztukach, nie rozdrobniony, smak i zapach charakterystyczny dla ogórka kwaszonego aromatyczny słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, jędrne, chrupkie, sok jasno-szaro-zielony. Opakowania - worki plastikowe od 5 do 10 kg lub wiadra plastikowe 10 kg - 20 kg. Nie dopuszczamy dostaw w beczkach. Data przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. 10) Pomidory CPV-1121240-5 okrągłe, całe, świeże, twarde, czyste wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolny od nadmiernego zawilgocenia, bez obcych zapachów, nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych. Nie dopuszcza się pęknięć i widocznych zielonych piętek. Sposób pakowania powinien być taki, aby należycie chronił pomidory przed uszkodzeniem. Nie powinny to być miękkie opakowania tj. worki foliowe. Pomidory I klasy powinny być dobrej jakości, wystarczająco jędrne i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Dopuszcza się następujące lekkie wady pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd pomidorów, ich trwałość i wygląd w opakowaniu. Dopuszcza się niewielkie puste komory lekkie wady kształtu lub rozwoju, lekkie wady barwy, lekkie wady skórki, bardzo lekkie odgniecenia. Minimalna średnica pomidorów 35 mm, sposób pakowania powinien być taki, aby należycie chronił pomidory przed uszkodzeniami. Wyłącznie w kartonach lub w skrzynkach. Zabrania się pakowania w reklamówki i miękkie worki foliowe. Pomidory powinien mieścić się w przedziale wagowym od 0,1kg-0,15kg; 11) Pieczarki CPV 15890000-3 kolor- śnieżnobiały średnica 20-40 mm, 40-55 mm, zamknięte bez plam wodnych i bakteryjnych, bez okrywy, bez zniekształceń i bez łuski, długość trzonu 10-30 mm. Opakowania od 1kg do 10 kg. 12) Papryka świeża CPV-15300000-1 świeża , bez plam wodnych i bakteryjnych, nie uszkodzona od 1kg do 15 kg. 13) Kapusta czerwona CPV 03221410-3 główka zwarta, bez liści zewnętrznych, waga 1,2-2,5kg/1 szt, kolor czerwony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowana w worki siatkowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 14) Kapusta pekińska CPV 03221410-3 główka zwarta, bez liści zewnętrznych, waga 1,2-1,5 kg/1 szt, kolor jasno zielony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowane w folię pojedynczo każda główka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 15) Ogórek świeży długi CPV 03221270-9 jadalne do bezpośredniego spożycia, długość 25-30 cm, barwa ciemno zielona, zapach świeży, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zmian biologicznych, pakowane w worki foliowe 5-10 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 16) Por CPV03221110-0 długość 40-50 cm, średnica 2-5 cm, czysta, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowany w skrzynki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 17) Kalafior CPV 03221420-6 główka zwarta, bez liści zewnętrznych, waga 1,2-2,5 kg/1 szt, kolor biały, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, niezmarznięte, pakowane w skrzynki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 18) Cukinia CPV 03221250-3 bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, niezmarznięta, pakowana w skrzynki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Waga jednostkowa 0,3 kg - 2 kg. CZĘŚĆ II: ZIEMNIAKI: 1) Ziemniaki CPV 03212100-1 ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min 5 cm, bulwy dojrzałe, zdrowe, niezzieleniałe, czyste suche, nienadmarznięte, jedno-odmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku bez pustych miejsc w środku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. OpisCZĘŚĆ I: WARZYWA I OWOCE:1) Buraki ćwikłowe czerwone CPV 03221111-7 świeże bez liści, zdrowe, czyste, suche, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 2) Marchew (bez naci) CPV 03221112-4 świeża, zdrowa, czysta, sucha, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, o średnicy 3-5 cm. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 3) Pietruszka korzeń CPV 03221110-0 zdrowa, czysta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych o średnicy 4-7 cm. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 4) Cebula CPV 03221113-1 zdrowa, czysta, sucha o dobrym smaku bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 5) Jabłka II gatunek CPV 03222321-9 jabłka zdrowe, czyste bez śladów uszkodzeń mechanicznych i śladów gnilnych. Dostawy w opakowaniach 15 kg; 6) Seler korzeniowy CPV 03221110-0 czysty, zdrowy, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 7) Kapusta głowiasta biała CPV 03221410-3 zdrowa czysta, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. Dostawy w opakowaniach od 10 do 30 kg; 8) Kapusta kwaszona CPV-15331000-7 barwa skrawków biała lub kremowobiała albo szara z odcieniem żółtawym w zależności od odmiany, smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej, aromatyczny, słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, skrawki jędrne chrupkie, w klasie II dopuszcza się skrawki o lekko obniżonej jędrności, sok jasnoszary opalizujący, grubość skrawków nie większa niż 1-3 mm. Opakowania - worki plastikowe od 5 do 10 kg lub wiadra plastikowe 10 kg - 20 kg. Nie dopuszczamy dostaw w beczkach. Data przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. 9) Ogórek kiszony CPV-15331000-7 produkt dostarczany w sztukach, nie rozdrobniony, smak i zapach charakterystyczny dla ogórka kwaszonego aromatyczny słono-kwaśny bez posmaków i zapachów obcych, jędrne, chrupkie, sok jasno-szaro-zielony. Opakowania - worki plastikowe od 5 do 10 kg lub wiadra plastikowe 10 kg - 20 kg. Nie dopuszczamy dostaw w beczkach. Data przydatności do spożycia min. 3 miesiące od daty dostawy. 10) Pomidory CPV-1121240-5 okrągłe, całe, świeże, twarde, czyste wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, wolny od nadmiernego zawilgocenia, bez obcych zapachów, nie dopuszcza się pomidorów z objawami gnicia lub innymi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych. Nie dopuszcza się pęknięć i widocznych zielonych piętek. Sposób pakowania powinien być taki, aby należycie chronił pomidory przed uszkodzeniem. Nie powinny to być miękkie opakowania tj. worki foliowe. Pomidory I klasy powinny być dobrej jakości, wystarczająco jędrne i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany. Dopuszcza się następujące lekkie wady pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd pomidorów, ich trwałość i wygląd w opakowaniu. Dopuszcza się niewielkie puste komory lekkie wady kształtu lub rozwoju, lekkie wady barwy, lekkie wady skórki, bardzo lekkie odgniecenia. Minimalna średnica pomidorów 35 mm, sposób pakowania powinien być taki, aby należycie chronił pomidory przed uszkodzeniami. Wyłącznie w kartonach lub w skrzynkach. Zabrania się pakowania w reklamówki i miękkie worki foliowe. Pomidory powinien mieścić się w przedziale wagowym od 0,1kg-0,15kg; 11) Pieczarki CPV 15890000-3 kolor- śnieżnobiały średnica 20-40 mm, 40-55 mm, zamknięte bez plam wodnych i bakteryjnych, bez okrywy, bez zniekształceń i bez łuski, długość trzonu 10-30 mm. Opakowania od 1kg do 10 kg. 12) Papryka świeża CPV-15300000-1 świeża , bez plam wodnych i bakteryjnych, nie uszkodzona od 1kg do 15 kg. 13) Kapusta czerwona CPV 03221410-3 główka zwarta, bez liści zewnętrznych, waga 1,2-2,5kg/1 szt, kolor czerwony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowana w worki siatkowe 10 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 14) Kapusta pekińska CPV 03221410-3 główka zwarta, bez liści zewnętrznych, waga 1,2-1,5 kg/1 szt, kolor jasno zielony, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowane w folię pojedynczo każda główka, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 15) Ogórek świeży długi CPV 03221270-9 jadalne do bezpośredniego spożycia, długość 25-30 cm, barwa ciemno zielona, zapach świeży, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zmian biologicznych, pakowane w worki foliowe 5-10 kg, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 16) Por CPV03221110-0 długość 40-50 cm, średnica 2-5 cm, czysta, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, pakowany w skrzynki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 17) Kalafior CPV 03221420-6 główka zwarta, bez liści zewnętrznych, waga 1,2-2,5 kg/1 szt, kolor biały, bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, niezmarznięte, pakowane w skrzynki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 18) Cukinia CPV 03221250-3 bez uszkodzeń mechanicznych i zmian biologicznych, niezarobaczywiona, niezmarznięta, pakowana w skrzynki, odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. Waga jednostkowa 0,3 kg - 2 kg.1) Ziemniaki CPV 03212100-1 ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min 5 cm, bulwy dojrzałe, zdrowe, niezzieleniałe, czyste suche, nienadmarznięte, jedno-odmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku bez pustych miejsc w środku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych. |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Zakład Karny w Kłodzku |
| Ulica | ul. Bohaterów Getta 16 |
| Nr domu | 16 |
| Miejscowosc | Kłodzko |
| Kod poczt | 57-300 |
| Wojewodztwo | dolnośląskie |
| Tel | 074 8651800, 8651854 |
| Fax | 074 8673017 |
| Regon | 00032056100000 |
| E mail | zk_klodzko@sw.gov.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Administracja rządowa terenowa |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 2 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | Obowiązuje termin |
| Czas mies | 6 |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania warunku udziału w postępowaniu. |
| Wiedza | zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania warunku udziału w postępowaniu. |
| Potencjal | zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania warunku udziału w postępowaniu. |
| Zdolne | zamawiający nie dokonuje opisu sposobu oceny spełniania warunku udziału w postępowaniu. |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Dok podm zag 2 | Tak |
| Inne dokumenty | formularz cenowy i ofertowy prawidłowo wypełniony |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | wszelkie zmiany dopuszcza się nie wcześniej niż po upływie połowy okresu na jaki została zawarta umowa. 2) Wszelkich zmian zawartej umowy można dokonać tylko jeden raz w trakcie trwania umowy. 3) Zmian dokonuje się na pisemny wniosek Wykonawcy, który powinien zawierać szczegółową analizę warunków rynkowych oraz wszelką dokumentację (kserokopie pism producentów, innych dostawców itp.) potwierdzającą zmiany na jakie powołuje się Wykonawca, 4) zmian dokonuje się również z inicjatywy Zamawiającego w przypadkach określonych w §7 ust. 3 i 4 projektu umowy. |
| Kryt cena | B |
| Kryt 1p | 90 |
| Kryt 2 | termin płatności |
| Kryt 2p | 10 |
| Spec www | www.sw.gov.pl |
| Spec war | Zakład Karny Kłodzko ul. Bohaterów Getta 16 57-300 Kłodzko |
| Data skl | 03/06/2016 |
| Godz skl | 11:00 |
| Miejsce | Zakład Karny Kłodzko ul. Bohaterów Getta 16 57-300 Kłodzko Sekretariat. |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |