Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie w okresie od 01.09.2016 r. do 30.06.2017 r.

Publication date 2016-05-10
End date 2016-05-18 08:45:00
Instytucja Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie
Miejscowość Lublin
Województwo lubelskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Produkty mleczarskie,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 117084 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 158000006, 151000003, 151000009, 155000003, 158960005, 158110006, 153000001, 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 2 w Lublinie w podziale na zadania:

Część 1 Dostawa różnych artykułów spożywczych - kod CPV 15.80.00.00-6
Część 2 Dostawa mięsa drobiowego - kod CPV 15.10.00.00-9
Część 3 Dostawa mięsa i wyrobów wieprzowych i wołowych - kod CPV 15.10.00.00-9
Część 4 Dostawa mleka i przetworów mlecznych - kod CPV 15.50.00.00-3
Część 5 Dostawa mrożonek - kod CPV 15.89.60.00-5
Część 6 Dostawa pieczywa - kod CPV 15.81.10.00-6
Część 7 Dostawa owoców i warzyw - kod CPV 15.30.00.00-1
Część 8 Dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych - kod CPV 15.00.00.00-8

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie
Ulica ul. Mickiewicza 24
Nr domu 24
Miejscowosc Lublin
Kod poczt 20-433
Wojewodztwo lubelskie
Tel 81 744 03 22
Fax 81 744 03 22
Internet www.2sp.lublin.pl
Regon 00071448490943
E mail poczta@sp2.lublin.eu
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: Szkoła publiczna
Rodzaj zam inny Szkoła publiczna
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 8
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data roz 01/09/2016
Wadium Zamawiający nie wymaga wadium
Zaliczka Nie
Uprawnienie W przetargu udział wziąć mogą Wykonawcy, którzy: a. Złożą ważną i odpowiednią ofertę oraz oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp o spełnieniu warunków podmiotowych dotyczących posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, sytuacji ekonomicznej i finansowej, posiadania aktualnego zezwolenia Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, posiadania aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaj produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. nr 17, poz. 127), lub decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy, a w przypadku organu kontroli żywności, jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzją Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organu Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności - jeżeli ustawy nakładają taki obowiązek. Sprawdzenie w/w warunków udziału w postepowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń w oparciu o metodę 0-1 wg zasady spełnia/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ.
Wiedza Ocena spełnienia tego warunku nastąpi w oparciu o metodę 0-1 na zasadzie kwalifikacji spełni/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ.
Potencjal Ocena spełnienia tego warunku nastąpi w oparciu o metodę 0-1 na zasadzie kwalifikacji spełni/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ.
Zdolne Ocena spełnienia tego warunku nastąpi w oparciu o metodę 0-1 na zasadzie kwalifikacji spełni/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ.
Sytuacja Ocena spełnienia tego warunku nastąpi w oparciu o metodę 0-1 na zasadzie kwalifikacji spełni/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ.
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Inne dokumenty 1. Wypełniony i podpisany formularz oferty wg załącznika nr 9 do SIWZ. 2. Wypełniony i podpisany formularz ofert cenowych części dla wybranej części od nr 1 do nr 8 wg załączników do SIWZ o nr: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. 3. Upoważnienie do podpisania oferty powinno wynikać z dokumentów dołączonych do oferty, w przypadku gdy oferenta zastępuje pełnomocnik do oferty musi być dołączone pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby upoważnione do reprezentowania oferenta. Zgodnie z art. 23 ust. 1 Pzp Wykonawcy mogą ubiegać się wspólnie o udzielenie zamówienia. W w/w przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4. Zezwolenie Terenowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem. 5. Aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie lub decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy, a w przypadku organu kontroli żywności sprawującego nadzór, jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organu Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, - jeżeli ustawy nakazują taki obowiązek. Jeżeli Wykonawca nie złoży wymaganych dokumentów i oświadczeń niniejszej specyfikacji lub nie spełni jednego bądź więcej warunków, jego oferta zostanie odrzucona lub Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania z uwzględnieniem art. 26 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zgodnie z art. 24 ust. 4 ustawy ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena B
Kryt 1p 95
Kryt 2 Termin płatności
Kryt 2p 5
Spec www www.bip.lublin.eu/bip/sp2
Spec war Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie, ul. Mickiewicza 24, 20-433 Lublin
Data skl 18/05/2016
Godz skl 08:45
Miejsce Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie, ul. Mickiewicza 24, 20-433 Lublin, Sekretariat
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)