Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie w okresie od 01.09.2016 r. do 30.06.2017 r.
| Publication date | 2016-05-10 |
| End date | 2016-05-18 08:45:00 |
| Instytucja | Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie |
| Miejscowość | Lublin |
| Województwo | lubelskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 117084 / 2016 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158000006, 151000003, 151000009, 155000003, 158960005, 158110006, 153000001, 150000008 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 2 w Lublinie w podziale na zadania: Część 1 Dostawa różnych artykułów spożywczych - kod CPV 15.80.00.00-6 Część 2 Dostawa mięsa drobiowego - kod CPV 15.10.00.00-9 Część 3 Dostawa mięsa i wyrobów wieprzowych i wołowych - kod CPV 15.10.00.00-9 Część 4 Dostawa mleka i przetworów mlecznych - kod CPV 15.50.00.00-3 Część 5 Dostawa mrożonek - kod CPV 15.89.60.00-5 Część 6 Dostawa pieczywa - kod CPV 15.81.10.00-6 Część 7 Dostawa owoców i warzyw - kod CPV 15.30.00.00-1 Część 8 Dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych - kod CPV 15.00.00.00-8 |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie |
| Ulica | ul. Mickiewicza 24 |
| Nr domu | 24 |
| Miejscowosc | Lublin |
| Kod poczt | 20-433 |
| Wojewodztwo | lubelskie |
| Tel | 81 744 03 22 |
| Fax | 81 744 03 22 |
| Internet | www.2sp.lublin.pl |
| Regon | 00071448490943 |
| E mail | poczta@sp2.lublin.eu |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Inny: Szkoła publiczna |
| Rodzaj zam inny | Szkoła publiczna |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 8 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | D |
| Data roz | 01/09/2016 |
| Wadium | Zamawiający nie wymaga wadium |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | W przetargu udział wziąć mogą Wykonawcy, którzy: a. Złożą ważną i odpowiednią ofertę oraz oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp o spełnieniu warunków podmiotowych dotyczących posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, sytuacji ekonomicznej i finansowej, posiadania aktualnego zezwolenia Terenowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, posiadania aktualnej decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaj produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie (art. 20 ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. nr 17, poz. 127), lub decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy, a w przypadku organu kontroli żywności, jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzją Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organu Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności - jeżeli ustawy nakładają taki obowiązek. Sprawdzenie w/w warunków udziału w postepowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń w oparciu o metodę 0-1 wg zasady spełnia/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ. |
| Wiedza | Ocena spełnienia tego warunku nastąpi w oparciu o metodę 0-1 na zasadzie kwalifikacji spełni/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ. |
| Potencjal | Ocena spełnienia tego warunku nastąpi w oparciu o metodę 0-1 na zasadzie kwalifikacji spełni/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ. |
| Zdolne | Ocena spełnienia tego warunku nastąpi w oparciu o metodę 0-1 na zasadzie kwalifikacji spełni/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ. |
| Sytuacja | Ocena spełnienia tego warunku nastąpi w oparciu o metodę 0-1 na zasadzie kwalifikacji spełni/nie spełnia, na podstawie dołączonego do oferty Oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, którego wzór stanowi załącznik nr 10 do SIWZ. |
| Oswiadczenie potwierdzenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Dok podm zag 3 | Tak |
| Inne dokumenty | 1. Wypełniony i podpisany formularz oferty wg załącznika nr 9 do SIWZ. 2. Wypełniony i podpisany formularz ofert cenowych części dla wybranej części od nr 1 do nr 8 wg załączników do SIWZ o nr: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. 3. Upoważnienie do podpisania oferty powinno wynikać z dokumentów dołączonych do oferty, w przypadku gdy oferenta zastępuje pełnomocnik do oferty musi być dołączone pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby upoważnione do reprezentowania oferenta. Zgodnie z art. 23 ust. 1 Pzp Wykonawcy mogą ubiegać się wspólnie o udzielenie zamówienia. W w/w przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4. Zezwolenie Terenowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem. 5. Aktualna decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie lub decyzja Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy, a w przypadku organu kontroli żywności sprawującego nadzór, jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzania do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organu Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności, - jeżeli ustawy nakazują taki obowiązek. Jeżeli Wykonawca nie złoży wymaganych dokumentów i oświadczeń niniejszej specyfikacji lub nie spełni jednego bądź więcej warunków, jego oferta zostanie odrzucona lub Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania z uwzględnieniem art. 26 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zgodnie z art. 24 ust. 4 ustawy ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Kryt cena | B |
| Kryt 1p | 95 |
| Kryt 2 | Termin płatności |
| Kryt 2p | 5 |
| Spec www | www.bip.lublin.eu/bip/sp2 |
| Spec war | Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie, ul. Mickiewicza 24, 20-433 Lublin |
| Data skl | 18/05/2016 |
| Godz skl | 08:45 |
| Miejsce | Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Kochanowskiego w Lublinie, ul. Mickiewicza 24, 20-433 Lublin, Sekretariat |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |