Przetarg nieograniczony o wartoci szacunkowej zamówienia mniejszej od kwok określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy ryb produktów rybnych, znak postępowania D/Kw-220/03/2016

Publication date 2016-05-13
End date 2016-07-01 09:30:00
Instytucja Zakład Karny
Miejscowość Racibórz
Województwo śląskie

Szczegóły

Numer ogłoszenia 121782 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 152210003, 152330000, 152410009
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz
They depend on the

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia sa sukcesyne dostawy niżej wymienionych artykułów spożywczych:
grupa I
1. Mintaj mrożony filet b/s shatterpack w opakowaniach kartonowych do 25 kg
(płat z mintaja o nieregularnej wielkości i kształcie, oddzielony od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym róznolegle od kręgosłupa, bez skory i wyrostków ościstych kręgosłupa; błolna otrzewna i żebra usunięte, zmrożony , pokryty glazurą)
Wymagania: Brak oznak rozmrożenia, nie uszkodzona glazura ochronna, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, tkanka mięsna jasna (bez przekrwień i przebarwień), o naturalnej barwie charakterystycznej dla mintaja; niedopuszczalna obecność pasożytów. Powierzchnia cięć równa, gładka, bez poszarpań krawędzi; nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności, kości, ości, skóry, skrzepów krwi. Tkanka mięsna sprężysta po rozmrożeniu, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu, niedopuszczalna zbyt miękka i mazista. Zapach właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach świeżej ryby danego gatunku, niedopuszczalny zapach gnilny. Tekstura po ugotowaniu: zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla mintaja,; dopuszcza się lekko miękką
Sposób mrożenia: SHP shatter pack: ryby układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokach
zawartość glazury: 3-5%
pakowanie: filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii umożliwiających łatwe oddzielenie każdego fileta, tzw. shatter pack, zapakowane w pudła kartonowe. Dopuszcza się pojedyncze przypadki filetów przymarzniętych krawędziami, ale dające się łatwo rozdzielić. Opakowania powinny zabezpieczać filety przed zniszczeniem, zanieczyszczeniem, wysuszką. Powinny być całe, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, bez obcych zapachów oraz wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Każde opakowanie zbiorcze powinno posiadać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwa gatunku ryby, termin przydatności do spożycia lub data produkcji, zawartość glazury, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami
termin przydatności do spożycia min 30 dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego;
ilość 2500 kg
grupa II
1. Filet śledziowy ala matias
płaty mięsa śledzia o równej wielkości, wyrównanym kształcie, oddzielone od pozostałych części anatomicznych ryby cięciem, wykonanym równolegle od kręgosłupa z pozostawieniem skóry lub bez skóry, bez wyrostków ościstych kręgosłupa, błona otrzewna i żebra usunięte, utrwalone solą kuchenną
w opakowaniach do 10 kg
Wymagania dla śledzi solonych a la matias:
- filety błyszczące o naturalnym, jasnym zabarwieniu właściwym dla śledzi, całe, nie uszkodzone, oprawienie staranne, płaty równej wielkości, wyrównane w kształcie,
- smak i zapach: właściwy dla ryb dojrzałych, bez naleciałości znamionujących początek rozkładu,
- tkanka mięsna: mięso właściwie związane, sprężyste, bez rozwarstwień i uszkodzeń
- solanka: nie powinna wykazywać obcych zapachów oraz smaku jełkiego lub gorzkiego. Dopuszcza się solankę zalewową lekko zmętniałą
- właściwości fizykochemiczne i biologiczne: Brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych.
Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji (rozpadające się), przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów; zapach mięsa: jełki, kwaśny, gnilny, inny obcy; smak mięsa: jełki, kwaśny, gorzki, metaliczny, chemiczny, inny obcy, słodki z równoczesnym występowaniem różowej barwy mięsa; mazista tekstura tkanki mięsnej, występowanie pasożytów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego
termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni
Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta.; ilość (masa netto ryby po odcieku) 1600 kg
grupa III
III
Konserwy rybne
w puszkach metalowych posiadających uchwyt do otwierania ręcznego bez użycia otwieracza mechanicznego (samo otwieracz) Nie dopuszcza się opakowań typu alupak
1. Paprykarz
puszka o gramaturze od 290 do 330g
Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze
termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy
Konserwy rybne muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim puszkach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Zawartość ryby min. 40%; ilość 2600 kg
2. Sałatka rybna
puszka o gramaturze od 290 do 330g
Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze
termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy
Konserwy rybne muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim puszkach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Zawartość ryby min. 40%; ilość : 2500 kg
3. Ryba w pomidorach
puszka o gramaturze od 290 do 330g
Dostawca zobowiązuje się dostarczać produkty o jednej, stałej gramaturze
termin ważności minimum 6 miesięcy od dnia dostawy
Konserwy rybne muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych, zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim puszkach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta. Zawartość ryby min. 40%;
ilość : 2500 kg

rzedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2015 poz 594.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy
2) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. Dz.U.UE.L.2002.31.1z późn. zm.);
3) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337, z późn. zm.);
4) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.);
5) Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. Z 2015 poz 29)

Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości.

ówienia.
6) Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok),zawartość glazury (jeśli dotyczy) oraz warunki przechowywania. Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu , a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Zakład Karny
Ulica ul. Eichendorffa 14
Nr domu 14
Miejscowosc Racibórz
Kod poczt 47-400
Wojewodztwo śląskie
Tel 032 4539600
Internet www.sw.gov.pl
Regon 00032021300000
E mail dkw_raciborz@sw.gov.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowośi prawnej: zakład karny
Rodzaj zam inny państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowośi prawnej: zakład karny
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 3
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas D
Data zak 21/08/2017
Wadium Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 2400 PLN (słownie: dwa tysiące czterysta złotych 00/100): grupa I 400,00 zł grupa II 300,00 zł grupa III 1 700 zł Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 01-07-2016r do godziny 9:30 (Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu , ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O/ Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWY RYB I PRODUKTÓW RYBNYCH znak postępowania D/Kw-220/03/2016, GR............ Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 01-07-2016r do godziny 9:30 . Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium. Zamawiający uzna , że termin wpłaty wadium został dotrzymany,jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
Zaliczka Nie
Uprawnienie na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów i oświadczeń,. zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Wiedza na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów i oświadczeń,. zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Zdolne na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów i oświadczeń,. zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Sytuacja na podstawie złożonych przez wykonawcę dokumentów i oświadczeń,. zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 4 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 13 Tak
Oswiadczenie potwierdzenia 16 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Dok podm zag 2 Tak
Dok podm zag 3 Tak
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Kryt cena A
Spec www www.sw.gov.pl
Spec war Zakład Karny ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz Dział Kwatermistrzowski
Data skl 01/07/2016
Godz skl 09:30
Miejsce sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)