Dostawa artykułów żywnościowych znak sprawy ZOZ/DZP/PN/17/16
| Publication date | 2016-05-19 |
| End date | 2016-05-31 10:00:00 |
| Instytucja | Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie |
| Miejscowość | Oława |
| Województwo | dolnośląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 55931 / 2016 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 150000008 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
| They depend on the | |
Przedmiot zamówienia
| 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest: Dostawa artykułów żywnościowych 2. Zamówienie obejmuje swoim zakresem 12 zadań: Lp Nazwa przedmiotu zamówienia 1 Zadanie nr 1 - artykuły różne 2 Zadanie nr 2 - warzywa i owoce 3 Zadanie nr 3 - jajka 4 Zadanie nr 4 - pieczywo i ciasto 5 Zadanie nr 5 - tłuszcze 6 Zadanie nr 6 - nabiał 7 Zadanie nr 7 - mięso i wędliny 8 Zadanie nr 8 - drób 9 Zadanie nr 9 - ryby 10 Zadanie nr 10 - mrożone warzywa 11 Zadanie nr 11 - lody 12 Zadanie nr 12 - woda 3. Ilości produktów, ich charakterystykę oraz parametry techniczno-użytkowe przedmiotu zamówienia określono w specyfikacjach asortymentowo-cenowych stanowiących załączniki nr 1, 2, 5, 5a i 9 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia (SIWZ). 4. Ilości zawarte w załączniku Nr 9 są ilościami orientacyjnymi. Zamawiający, sukcesywnie w miarę występujących potrzeb będzie każdorazowo ustalał wielkość zamówienia. 5. Wykonawca nie będzie domagał się realizacji pełnej wysokości przedmiotu zamówienia opisanego w Załączniku nr 9, a także nie będzie domagał się od Zamawiającego odszkodowania z tego tytułu.. 6. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert równoważnych. Pod pojęciem oferty równoważnej Zamawiający ma na myśli produkt o tych samych walorach organoleptycznych ( smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja), zawierający w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt podany przez Zamawiającego. Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu asortymentowo-cenowym. Opisane parametry przedmiotu zamówienia stanowią minimum jakościowe wymagane przez Zamawiającego. Udowodnienie równoważności leży po stronie Wykonawcy 7. Wskazanie przez Zamawiającego marki lub nazwy handlowej określa klasę produktu, będącego przedmiotem zamówienia i służy ustaleniu standardu, a nie wskazuje na konkretny wyrób lub konkretnego producenta. Oryginalne nazewnictwo lub symbolika podana została w celu prawidłowego określenia przedmiotu zamówienia. Modele wzorcowe stanowią przykładowe produkty spełniające wymogi Zamawiającego. OpisArtykuły różne - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZWarzywa i owoce - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZJajka - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZPieczywo i ciasto - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZTłuszcze - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZNabiał - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZMięso i wędliny - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZDrób - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZRyby - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZMrożone warzywa - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZLody - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZWoda - zgodnie z Załącznikiem nr 9 do SIWZ |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie |
| Ulica | ul. K. K. Baczyńskiego 1 |
| Nr domu | 1 |
| Miejscowosc | Oława |
| Kod poczt | 55-200 |
| Wojewodztwo | dolnośląskie |
| Tel | 71 3011300 wew. 440 |
| Fax | 71 3011312 |
| Internet | www.zozolawa.wroc.pl |
| Regon | 00030681600000 |
| E mail | m.zaplotna@zozolawa.wroc.pl; ikrzysztalowska@zozolawa.wroc.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 12 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | Obowiązuje termin |
| Czas mies | 12 |
| Zaliczka | Nie |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 2 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Inne dokumenty | 1) Oświadczenie, że oferowany przedmiotu zamówienia posiada ważne dokumenty dopuszczające do obrotu i używania wystawione zgodnie z przepisami prawa, dostawa odbywać się będzie pojazdem dopuszczonym do transportu żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia -Dz.U. z 2006r. nr 171, poz. 1225, oraz dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymagania określone w U stawie z dnia 5 grudnia 2008 roku o chorobach zakaźnych i zakażeniach (Dz. U. nr 234 poz. 1570). - załącznik nr 8. Warunkiem udziału w postępowaniu jest dołączenie do oferty: Oświadczenia zgodne z załącznikiem nr 8 |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | 3. Zamawiający dopuszcza zmiany umowy w stosunku do treści oferty w zakresie: a) zmiany danych Wykonawcy ( np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiana wynikająca z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy. b) numeru katalogowego produktu, c) sposobu konfekcjonowania, d) liczby opakowań, e) dostarczenia produktu zamiennego o parametrach nie gorszych od produktu objętego umową w przypadku, gdy wystąpi przejściowy brak produktu z przyczyn leżących po stronie producenta lub wycofanie produktu z obrotu, f) zmiany stawki podatku VAT, wówczas zmianie ulega kwota podatku VAT oraz cena brutto, a cena netto pozostaje bez zmian; g) nie zrealizowania przedmiotu zamówienia w terminie określonym w rozdziale VII SIWZ, Zamawiający może przedłużyć okres realizacji przedmiotu zamówienia do 6 miesięcy. h) w przypadku obniżki cen Wykonawcy lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawa zakupu przedmiotu zamówienia objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych, i) zmiana cen jednostkowych netto w przypadku owoców i warzyw ( Zadanie nr - 2 ) może nastąpić w przypadku zmiany cen producenta, nie więcej jednak niż o kwartalny wskaźnik wzrostu/spadku cen towarów i usług konsumpcyjnych (GUS), nie częściej niż raz na trzy miesiące. Powyższe zmiany nie mogą skutkować podwyższeniem ceny jednostkowej oraz wartości umowy i nie mogą być niekorzystne dla Zamawiającego. Za wyjątkiem pkt. f i pkt. i |
| Kryt cena | B |
| Kryt 1p | 90 |
| Kryt 2 | Termin dostawy |
| Kryt 2p | 10 |
| Spec www | www.zozolawa.wroc.pl |
| Spec war | Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie ul. Baczyńskiego 1 55-200 Oława |
| Data skl | 31/05/2016 |
| Godz skl | 10:00 |
| Miejsce | Zespół Opieki Zdrowotnej w Oławie ul. Baczyńskiego 1 pok 5 55-200 Oława |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |