Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz Sprzedaż wraz z sukcesywną dostawą różnych artykułów spożywczych na rzecz DPS Dom Kombatanta im. św Rafała Kalinowskiego z siedzibą w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10 dla zamówienia o szacunkowej wartości poniżej kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
| Publication date | 2016-05-24 |
| End date | 2016-06-01 09:00:00 |
| Instytucja | Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego |
| Miejscowość | Lubliniec |
| Województwo | śląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 132442 / 2016 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 31425003, 153200007, 153314001, 153217001, 153314276, 153324008, 153314623, 154310008, 154112004, 156121002, 156141006, 158310002, 158641003, 158712305, 158712738, 158511009, 158712501, 158711108, 158724005, 158610001, 158200002 |
| Adres strony internetowej siwz | |
| BZP | Zobacz |
Przedmiot zamówienia
| Cukier 1 kg 1 szt 2 500 Cukier puder 500g 1 szt 40 Cukier waniliowy 32g 1 szt 200 Kasza kukurydziana gat. I 0,4 - 1 kg 1 kg 150 Kasza gryczana gat. I 0,4 - 1 kg 1 kg 90 Kasza gryczana 4 x 100g (woreczki) 0,4 kg 1 szt 10 Kasza jaglana 4 x 100g (woreczki) 0,4 kg 1 szt 15 Kasza jęczmienna gat. I 1 kg 1 szt 250 Kasza jęczmienna 4 x 100g (woreczki) 0,4 kg 1 szt 15 Kasza manna gat. I 1 kg 1 szt 250 Mąka pszenna typ 450 lub 500 1 kg 1 szt 1 000 Mąka ziemniaczana 1 kg 1 szt 400 Mak 1 kg 1 szt 10 Makaron Czaniec 4-jajeczny (krajanka rosołowa) 250g 1 szt 700 lub równoważny* Płatki jęczmienne 0,4 - 1 kg 1 kg 100 Płatki ryżowe 0,25 - 1 kg 1 kg 100 Płatki owsiane górskie 0,4 - 1 kg 1 kg 100 Ryż długoziarnisty gat. I 1 kg 1 szt 500 Sól spożywcza 1 kg 1 szt 600 Aromat do ciast 10 ml 1 szt 30 Bazylia 10g 1 szt 10 Czosnek granulowany 20g 1 szt 400 Cynamon 20g 1 szt 50 Fix do potraw meksykańskich 25g 1 szt 20 Gałka muszkat. miel. 10g 1 szt 20 Herbata (czarna) 100g 1 szt 1 100 Imbir mielony 15g 1 szt 20 Kakao naturalne ciemne 100g 1 szt 70 Kawa zbożowa 500g 1 szt 260 Kminek 20g 1 szt 30 Kwasek cytrynowy 50g 1 szt 120 Liść laurowy 8g 1 szt 80 Lubczyk suszony 10g 1 szt 50 Majeranek 10g 1 szt 200 Miód pszczeli w pudełkach (nie w saszetkach) 25g 1 szt 2 200 Oregano 10g 1 szt 10 Papryka słodka 20g 1 szt 220 Pieprz czarny mielony 50g 1 szt 200 Proszek do pieczenia 30g 1 szt 20 Przyprawa CURRY 200g 1 szt 20 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw, 1 kg 1 szt 130 zawartość suszonych warzyw min. 15% Przyprawa ziarenka smaku 200g 1 szt 50 Rodzynki kg 1 szt Suchary (bez cukru) 285g 1 szt 60 Susz warzywny (skład: marchew, seler, pietruszka, 100g 1 szt 50 lubczyk, por) Tymianek 10g 1 szt 10 Ziele angielskie op 15g 1 szt 80 Zioła prowansalskie 10g 1 szt 10 Żelatyna 50g 1 szt 250 Jaja L szt 1 szt 26 000 Brzoskwinie (puszki) 850g 1 szt 10 Chrzan tarty 180-200g 1 szt 80 Dżem owoce min. 30g w 100g produktu 260-300g 1 szt 500 Fasola szparagowa konserwowa 500g 1 szt 300 Fasola czerwona konserwowa 400g 1 szt 50 Groszek konserwowy zielony (nie suszony) 400g 1 szt 700 Kompot wiśnia (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 240 Kompot czarna porzeczka (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 240 Koncentrat barszczu 300-350 ml 1 szt 100 Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 200g 1 szt 250 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 0,9l 1 szt 140 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Ketchup 500g 1 szt 50 Kukurydza konserwowa 400g 1 szt 50 Majonez dekoracyjny 400ml 1 szt 150 Mandarynki (puszki) 312g 1 szt 10 Marmolada wieloowocowa 400g 1 szt 200 Musztarda 350g 1 szt 250 Ocet 0,5l 1 szt 100 Olej 3l 1 szt 50 Olej 1l 1 szt 200 Olej 0,5l 1 szt 60 Ogórek konserwowy 900 ml 1 szt 100 Pasztet drobiowy PROFI Wielkopolski 131g 1 szt 1 600 bez dodatków, skład: mięso drobiowe-14%, wątroba z kurcząt-12%, serca z kurcząt-3%, wątroba wieprzowa, jajka, kasza manna. lub równoważny* Papryka konserwowa 900 ml 1 szt 140 Powidła śliwkowe 400g 1 szt 200 Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i 0,96l 1 szt 140 warzywnych. Składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka Szczaw konserwowy 350g 1 szt 120 Sok owocowy bez cukru 200 ml 1 szt 200 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330 ml 1 szt 150 typu Kubuś Sos Tatarski 250g 1 szt 30 Makaron świderki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 350 Makaron muszelki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 100 Makaron gwiazdki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 50 OpisCukier 1 kg 1 szt 2 500Cukier puder 500g 1 szt 40 Cukier waniliowy 32g 1 szt 200 Kasza kukurydziana gat. I 0,4 - 1 kg 1 kg 150 Kasza gryczana gat. I 0,4 - 1 kg 1 kg 90 Kasza gryczana 4 x 100g (woreczki) 0,4 kg 1 szt 10 Kasza jaglana 4 x 100g (woreczki) 0,4 kg 1 szt 15 Kasza jęczmienna gat. I 1 kg 1 szt 250 Kasza jęczmienna 4 x 100g (woreczki) 0,4 kg 1 szt 15 Kasza manna gat. I 1 kg 1 szt 250 Mąka pszenna typ 450 lub 500 1 kg 1 szt 1 000 Mąka ziemniaczana 1 kg 1 szt 400 Mak 1 kg 1 szt 10 Makaron Czaniec 4-jajeczny (krajanka rosołowa) 250g 1 szt 700 lub równoważny* Płatki jęczmienne 0,4 - 1 kg 1 kg 100 Płatki ryżowe 0,25 - 1 kg 1 kg 100 Płatki owsiane górskie 0,4 - 1 kg 1 kg 100 Ryż długoziarnisty gat. I 1 kg 1 szt 500 Sól spożywcza 1 kg 1 szt 600Aromat do ciast 10 ml 1 szt 30 Bazylia 10g 1 szt 10 Czosnek granulowany 20g 1 szt 400 Cynamon 20g 1 szt 50 Fix do potraw meksykańskich 25g 1 szt 20 Gałka muszkat. miel. 10g 1 szt 20 Herbata (czarna) 100g 1 szt 1 100 Imbir mielony 15g 1 szt 20 Kakao naturalne ciemne 100g 1 szt 70 Kawa zbożowa 500g 1 szt 260 Kminek 20g 1 szt 30 Kwasek cytrynowy 50g 1 szt 120 Liść laurowy 8g 1 szt 80 Lubczyk suszony 10g 1 szt 50 Majeranek 10g 1 szt 200 Miód pszczeli w pudełkach (nie w saszetkach) 25g 1 szt 2 200 Oregano 10g 1 szt 10 Papryka słodka 20g 1 szt 220 Pieprz czarny mielony 50g 1 szt 200 Proszek do pieczenia 30g 1 szt 20 Przyprawa CURRY 200g 1 szt 20 Przyprawa warzywna uniwersalna do zup i potraw, zawartość suszonych warzyw min. 15% 1 kg 1 szt 130 Przyprawa ziarenka smaku 200g 1 szt 50 Rodzynki kg 1 szt Suchary (bez cukru) 285g 1 szt 60 Susz warzywny (skład: marchew, seler, pietruszka, 100g 1 szt 50 lubczyk, por) Tymianek 10g 1 szt 10 Ziele angielskie op 15g 1 szt 80 Zioła prowansalskie 10g 1 szt 10 Żelatyna 50g 1 szt 250Jaja L szt 1 szt 26 000.Brzoskwinie (puszki) 850g 1 szt 10 Chrzan tarty 180-200g 1 szt 80 Dżem owoce min. 30g w 100g produktu 260-300g 1 szt 500 Fasola szparagowa konserwowa 500g 1 szt 300 Fasola czerwona konserwowa 400g 1 szt 50 Groszek konserwowy zielony (nie suszony) 400g 1 szt 700 Kompot wiśnia (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 240 Kompot czarna porzeczka (masa owoców po odcieku min. 400g) 0,9l 1 szt 240 Koncentrat barszczu 300-350 ml 1 szt 100 Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 200g 1 szt 250 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Koncentrat pomidorowy pasta pomidorowa 0,9l 1 szt 140 (bez dodatku wody, bez konserwantów) KOTLIN lub PUDLISZKI 30% lub równoważny* Ketchup 500g 1 szt 50 Kukurydza konserwowa 400g 1 szt 50 Majonez dekoracyjny 400ml 1 szt 150 Mandarynki (puszki) 312g 1 szt 10 Marmolada wieloowocowa 400g 1 szt 200 Musztarda 350g 1 szt 250 Ocet 0,5l 1 szt 100 Olej 3l 1 szt 50 Olej 1l 1 szt 200 Olej 0,5l 1 szt 60 Ogórek konserwowy 900 ml 1 szt 100 Pasztet drobiowy PROFI Wielkopolski 131g 1 szt 1 600 bez dodatków, skład: mięso drobiowe-14%, wątroba z kurcząt-12%, serca z kurcząt-3%, wątroba wieprzowa, jajka, kasza manna. lub równoważny* Papryka konserwowa 900 ml 1 szt 140 Powidła śliwkowe 400g 1 szt 200 Przyprawa w płynie do zup, sosów, potraw mięsnych i 0,96l 1 szt 140 warzywnych. Składniki: woda, sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, E635), ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat. Szklana ciemna butelka Szczaw konserwowy 350g 1 szt 120 Sok owocowy bez cukru 200 ml 1 szt 200 Sok przecierowy marchwiowo-owocowy 300-330 ml 1 szt 150 typu Kubuś Sos Tatarski 250g 1 szt 30Makaron świderki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 350 Makaron muszelki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 100 Makaron gwiazdki 4-jajeczny 1 kg 1 szt 50 |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 1 |
| Nazwa | Dom Pomocy Społecznej "Dom Kombatanta" im. św. Rafała Kalinowskiego |
| Ulica | ul. Cyrana 10 |
| Nr domu | 10 |
| Miejscowosc | Lubliniec |
| Kod poczt | 42-700 |
| Wojewodztwo | śląskie |
| Tel | 034 3564004 |
| Fax | 034 3564192 |
| Internet | http://www.dpskombatant.pl |
| Regon | 00127019600000 |
| E mail | rupik@wp.pl |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna nie mająca osobowości prawnej. |
| Rodzaj zam inny | Samorządowa jednostka organizacyjna nie mająca osobowości prawnej. |
| Rodz zam | D |
| Czy czesci | Tak |
| Ilosc czesci | 5 |
| Czy wariant | Nie |
| Czy dialog | Nie |
| Czy uzup | Nie |
| Czas | D |
| Data zak | 31/12/2016 |
| Wadium | Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium. |
| Zaliczka | Nie |
| Uprawnienie | Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. |
| Wiedza | Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. |
| Potencjal | Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. |
| Zdolne | Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego przez Wykonawcę w postępowaniu oświadczenia stanowiącego załącznik nr 5 do SIWZ. |
| Sytuacja | Zamawiający ocenia ten warunek na podstawie złożonego dokumentu potwierdzającego ubezpieczenie Wykonawcy od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności (w szczególności, chodzi o działalność, która jest zgodna z przedmiotem zamówienia), przy czym ubezpieczenie musi spełniać następujące warunki minimalne: a) okres ubezpieczenia: aktualne na chwilę składania ofert. |
| Oswiadczenie potwierdzenia 13 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 1 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 3 | Tak |
| Oswiadczenia wykluczenia 4 | Tak |
| Dok grup kap 1 | Tak |
| Dok podm zag 1 | Tak |
| Dok podm zag 2 | Tak |
| Dok podm zag 3 | Tak |
| Inne dokumenty | 1. Wypełniony i podpisany przez osoby/ę upoważnione/ą do reprezentowania Wykonawcy formularz oferty - według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ 2. Wypełniona i podpisana przez osoby/ę upoważnione/ą do reprezentowania Wykonawcy kalkulacja ofertowa - według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ 3. W przypadku gdy Wykonawca upoważnia do reprezentowania w postępowaniu inną osobę stosowne pełnomocnictwo z wyszczególnieniem zakresu upoważnienia. 4. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (np. Konsorcjum, spółka cywilna), na zasadach określonych w art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych: a) Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. b) Przepisy dotyczące Wykonawcy stosuje się odpowiednio do Wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia. c) Jeżeli zostanie wybrana oferta złożona przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, to Zamawiający przed zawarciem umowy będzie żądał umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. 5. Wykonawca może polegać na potencjale technicznym innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi zasobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia stanowiące załącznik nr 7 do SIWZ. Wykonawca nie musi składać o ile nie dotyczy. 1/. Zakres pisemny zobowiązania, o którym mowa powyżej, powinien zawierać co najmniej informacje wynikające z § 1, ust. 6, pkt. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2013 r. poz. 231). 2/. Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w ust. 5 SIWZ polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, Zamawiający, w celu oceny, czy Wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający żąda w przypadku warunku, o których mowa w ust. 5 SIWZ dokumentów dotyczących w szczególności: a) zakresu dostępnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia, c) charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. 3/. Jeżeli w ocenie Zamawiającego informacje będą niewystarczające tj. Zamawiający uzna, iż Wykonawca w niewystarczający sposób udowodnił dysponowanie niezbędnymi zasobami podmiotów trzecich dla spełnienia warunków udziału w postępowaniu zażąda, odpowiednio do okoliczności, na podstawie art. 26 ust 3 Pzp odpowiednich dokumentów od Wykonawcy 4/. Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów zgodnie z art. 26 ust. 2b, odpowiada solidarnie z wykonawcą za szkodę zamawiającego powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów nie ponosi winy. 5/. Kopie dokumentów dotyczących odpowiednio Wykonawcy lub podmiotów na zasobach których Wykonawca polega są poświadczane za zgodność z oryginałem odpowiednio przez Wykonawcę lub te podmioty. 6/. Wykonawca, który zamierza wykonywać zamówienie przy udziale podwykonawcy, musi wyraźnie w ofercie wskazać, jaką część (zakres zamówienia) wykonywać będzie w jego imieniu podwykonawca. Należy w tym celu wypełnić odpowiednio załącznik nr 1 do SIWZ - formularz ofertowy. W przypadku, gdy Wykonawca nie zamierza wykonywać zamówienia przy udziale podwykonawców, należy wpisać w formularzu ,nie dotyczy, lub inne podobne sformułowanie. Jeżeli Wykonawca zostawi ten punkt formularza nie wypełniony (puste pole) Zamawiający uzna, iż zamówienie zostanie wykonane siłami własnymi, bez udziału podwykonawców. |
| Niepelnosprawne | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Tak |
| Zmiana umowy | 1. Wszelkie zmiany postanowień umowy wymagają dla swojej ważności zachowania formy pisemnego aneksu. 2. Wszelkie zmiany postanowień umowy mogą nastąpić jedynie w zakresie określonym w art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający zastrzega sobie prawo dopuszczenia zmian w umowie w przypadku: a). zmiany ustawowej stawki VAT strony przewidują możliwość zmiany wynagrodzenia o wysokość podaną w obowiązujących przepisach prawa. b) zmiany terminu realizacji umowy. c) gdy zmiany będą korzystne dla Zamawiającego i nie będą: - wprowadzone nowe warunki, które gdyby zostały ujęte w ramach procedury przetargowej udzielenie zamówienia uniemożliwiłoby dopuszczenie innych ofert niż ta która została pierwotnie dopuszczona, - modyfikowały równowagi ekonomicznej umowy na korzyść Wykonawcy w sposób, który nie był przewidziany w postanowieniach pierwotnego zamówienia. |
| Kryt cena | B |
| Kryt 1p | 99 |
| Kryt 2 | Termin płatności |
| Kryt 2p | 1 |
| Spec www | http://www.dpskombatant.pl/strona-glowna BIP: http://www.lubliniec.starostwo.bip.info.pl/index |
| Spec war | Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego siedziba w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10, pok. nr 27, w godz. od 7:00 do 15:00 od poniedziałku do piątku. |
| Data skl | 01/06/2016 |
| Godz skl | 09:00 |
| Miejsce | Dom Pomocy Społecznej Dom Kombatanta im. św. Rafała Kalinowskiego siedziba w Lublińcu, ul. dr E. Cyrana 10, sekretariat pok. nr 35. |
| Termin | Obowiązuje termin |
| Okres liczba dni | 30 |
| Czy uniewaznienie | Nie |