Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznego Gimnazjum im. Jana Pawła II w Wińsku w roku szkolnym 2016/2017

Publication date 2016-07-06
End date 2016-07-19 10:00:00
Instytucja Publiczne Gimnazjum im. Jana Pawła II
Miejscowość Wińsko
Województwo dolnośląskie
Branża
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Przetworzone owoce i warzywa,
  • Warzywa przetworzone,
  • Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne,
  • Tłuszcze,
  • Produkty mleczarskie,
  • Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych,
  • Różne produkty spożywcze,
  • Pieczywo tostowe i wyroby piekarskie,
  • Produkty z ciasta makaronowego,
  • Herbata,
  • Przyprawy i przyprawy korzenne,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 122599 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 31425003, 155000003, 156000004, 158210009, 151000009, 151120006, 151121007, 158700007, 158500001, 158630005, 154122001, 153000001, 152200006, 153300000, 153311709, 158000006, 154000002, 153000001, 156000004, 152400002, 150000008
Adres strony internetowej siwz
BZP Zobacz
They depend on the

Przedmiot zamówienia

1. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - część od 1 do 11.

2. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na wybraną przez siebie część lub części.
3. Opis przedmiotu zamówienia

Przedmiot zamówienia obejmuje 11 części z możliwością składania ofert na poszczególne części.

Część Nr 1 - Dostawa jaj - (CPV: 03142500-3)
Część Nr 2 - Dostawa artykułów mleczarskich i nabiałów-(CPV: 15500000-3)

Część Nr 3 - Dostawa artykułów z przemiału zbóż -(CPV: 15600000-4)
Część Nr 4 - Dostawa pieczywa świeżego oraz wyrobów piekarskich i ciastkarskich-(CPV: 15821000-9)
Część Nr 5 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i wędlin-(CPV: 15100000-9)

Część nr 6 - Dostawa drobiu i wyrobów drobiarskich - (15112000-6; 15112100-7)

Część Nr 7 - Dostawa przypraw, makaronów, tłuszczy, herbat i innych-(CPV: 15870000-7) (CPV: 15850000-1)(CPV: 15863000-5) (CPV: 15412200-1)

Część Nr 8 -Dostawa warzyw i owoców-(CPV: 15300000-1)

Część Nr 9 - Dostawa mrożonek-(CPV: 15220000-6) (CPV: 15330000-0) (CPV: 15331170-9)
Część Nr 10 - Dostawa pozostałych art. żywnościowych-(CPV: 15800000-6) (CPV: 15400000-2)(CPV: 15300000-1) (CPV: 15600000-4) (CPV: 15240000-2)
Część nr 11 - Dostawa wyrobów garmażeryjnych - CPV: 15000000-8; 15800000-6; 15851000-815890000-3; 15894200-3)

Zamówienie obejmuje dostarczenie produktów wymienionych w poszczególnych częściach do stołówki Publicznego Gimnazjum w Wińsku na koszt Wykonawcy zadania w terminach oraz ilościach określonych przez Zamawiającego.

Wykonawca będzie dostarczał artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia sukcesywnie, zgodnie ze składanymi oddzielnie zamówieniami.

Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ. Podane w formularzu cenowym ilości produktów żywnościowych określają przewidywane zapotrzebowanie stołówki Publicznego Gimnazjum w Wińsku na w/w produkty w okresie trwania umowy. Zamawiający nie gwarantuje Wykonawcy, że złoży zamówienie sumaryczne (w pełnym wymiarze), jest to uzależnione od zapotrzebowania, jakie będzie istniało w okresie realizacji umowy.

Każdy artykuł spożywczy musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie.

Wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w 1/4 okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.

Zgodnie z art.29 ust.3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych na wskazane asortymenty stanowiące przedmiot zamówienia, tj. produktów innych producentów niż wymienione w dokumentach z zastrzeżeniem, by ich minimalne parametry jakościowe nie były gorsze niż parametry i cechy wskazanych produktów. Zaoferowany produkt równoważny należy opisać w zał.nr.6 do SIWZ.

UWAGA:

Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w Formularzu cenowym (poszczególnych części) była wypełniona, nie wypełnienie przez wykonawcę jakiejkolwiek z pozycji w wybranej części spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy w zakresie tej części.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedną lub więcej ze wskazanych w specyfikacji części.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych
5. Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej
6. Zamawiający nie dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających.

7.Informacja na temat możliwości powierzenia przez wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom.

Zamawiający dopuszcza realizację zamówienia w części przez podwykonawców, za których działania bądź zaniechania Wykonawca odpowiada jak za swoje własne.
W przypadku, gdy Wykonawca zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w ofercie musi wskazać dane części, które zamierza powierzyć do wykonania przez Podwykonawcę. Konieczność powierzenia wykonania danej/ych części przez Podwykonawców, wynikła w trakcie realizacji zamówienia, wymaga uzyskania akeptacji Zamawiającego. Wykaz podwykonawców należy opisać w zał. nr 4 do SIWZ.
8.Wymagania stawiane Wykonawcy:
8.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymii jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.
8.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy,

8.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.

8.4 Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia.

Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.

9. Wymagania organizacyjne

- produkty żywnościowe będące przedmiotem zamówienia muszą odpowiadać wszelkim normom i standardom dopuszczającym je do sprzedaży i spożycia, w przypadku mięsa i przetworów świeżych, nie mrożonych wymagane jest dopuszczenie ich do spożycia przez lekarza weterynarii;

1) dostawa produktów żywnościowych odbywać się będzie w roku szkolnym 2016/2017, zgodnie z organizacją roku szkolnego

2) miejscem dostaw produktów żywnościowych jest stołówka Publicznego Gimnazjum, Wykonawca zamówienia zobowiązany jest we własnym zakresie i na koszt własny zapewnić dostawę przedmiotu zamówienia do stołówki;

3) dostawy odbywać się będą sukcesywnie, częściami, w oparciu o telefoniczne lub pisemne zamówienia z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;

4) dostawy artykułów mleczarskich, nabiału i pieczywa odbywać się będą codziennie (od poniedziałku do piątku), w dniu złożenia zamówienia, w godzinach rannych, w razie potrzeby również w godzinach popołudniowych, uzgodnionych z Zamawiającym;

5) dostawy produktów mięsnych, drobiowych oraz wędlin odbywać się będą ok. trzy razy w tygodniu w terminie uzgodnionym z Zamawiającym;

6) transport, opakowania oraz produkty muszą spełniać wymogi HACCP
7) Wykonawca w formularzu cenowym (dla określonej części) poda ceny jednostkowe na poszczególne produkty żywnościowe oraz łączną wartość netto i brutto zamówienia dla całej części. Dla części nr 8 - Dostawa warzyw i owoców okres niezmienności cen zaoferowanych przez Wykonawcę wynosi 90 dni od dnia podpisania umowy, a ceny poszczególnych pozycji, określone w formularzu cenowym mogą być aktualizowane co dwa miesiące (obniżone lub w przypadku znacznych zmian cen artykułów spożywczych i innych przekraczających 10% podanych wartości w formularzu cenowym podwyższone w związku sezonowością i dostępnością produktów na rynku). Każdorazowa zmiana cen uzgadniana będzie z Zamawiającym i wymagać będzie jego akceptacji);

8) rozliczenie z tytułu dostarczanych produktów żywnościowych będzie następować na podstawie faktur VAT, wystawianych przez Wykonawcę dla faktycznie odebranego towaru w terminach:
a) w okresie od 1 września 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku dwa razy w miesiącu, tj. pierwsza faktura do 15 dnia każdego miesiąca, a druga do ostatniego dnia miesiąca,
b) w okresie od 1 stycznia 2017 roku do 31 sierpnia 2017 roku przy każdej dostawie towaru dla faktycznie odebranego towaru.
W uzasadnionych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do wskazania późniejszego terminu dostarczenia faktury VAT.
9) Reklamacje dot. poszczególnych produktów żywnościowych załatwiane będą w ciągu 1 dnia. Zgłaszanie reklamacji - telefonicznie lub fax.
10. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia opisane zostały w załączniku nr 5 - Projekt umowy.

Opis

Szczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZSzczegółowy opis i ilości produktów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, zawiera Formularz cenowy stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ

Dodatkowe informacje

Biuletyn 1
Nazwa Publiczne Gimnazjum im. Jana Pawła II
Ulica ul. Nowa 2
Nr domu 2
Miejscowosc Wińsko
Kod poczt 56-160
Wojewodztwo dolnośląskie
Tel 0-71 3898337
Fax 0-71 3898337
Internet http://ugwinsko.bipgmina.pl/
Regon 93204449600000
E mail sekretariat@winsko.pl
Czy obowiazkowa Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam Administracja samorządowa
Rodz zam D
Czy czesci Tak
Ilosc czesci 11
Czy wariant Nie
Czy dialog Nie
Czy uzup Nie
Czas Obowiązuje termin
Czas mies 12
Wadium nie dotyczy
Zaliczka Nie
Uprawnienie Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Wiedza Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Potencjal Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Zdolne Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Sytuacja Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
Oswiadczenie potwierdzenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 1 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 2 Tak
Oswiadczenia wykluczenia 8 Tak
Dok grup kap 1 Tak
Dok podm zag 1 Tak
Inne dokumenty 1. Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez osoby uprawnione 2. Tabele cenowe dla części, na którą Wykonawca składa ofertę - wypełnione i podpisane przez osobę uprawnioną
Niepelnosprawne Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy 1) W przypadkach przewidzianych w umowie dopuszcza się wprowadzenie zmian za zgodą Zamawiającego. 2) Zmiany przewidziane w umowie mogą być inicjowane przez Zamawiającego lub przez Wykonawcę. 3) Zmiany umowy, o których mowa w ust. 1 muszą być dokonywane z zachowaniem przepisu art. 140 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych, stanowiącego, że umowa podlega unieważnieniu w części wykraczającej poza określenie przedmiotu zamówienia zawarte w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 4) Zmiany, o których mowa mogą dotyczyć: 1) zmiany danych wykonawcy (np. zmiana adresu, nazwy) lub zmiany wynikającej z przekształcenia podmiotowego po stronie Wykonawcy lub Zamawiającego, 2) obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej zniżki cen, gdzie Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych. Każdorazowa zmiana cen (w przypadku cen promocyjnych) uzgodniona będzie z zamawiającym. 3) podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, w tym zmiany numeru katalogowego produktu bądź nazwy własnej produktu, pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych, przy zachowaniu ceny oferowanej dla dotychczasowego produktu, 4) zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, 5) w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, na możliwość dostarczania odpowiednich towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny oferowanej dla danego towaru 6) przedłużenia terminu wykonania umowy w przypadku niewyczerpania kwoty określonej w §6 ust. 1 7) zwiększenia wartości umowy w przypadku zwiększonego zapotrzebowania na oferowany towar, którego zamawiający nie mógł przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności, przy czym wartość ta nie może przekraczać 10% kwoty brutto wymienionej w §6 ust. 1, 8) zmiany ceny jednostkowej dostarczanego towaru pod warunkiem uzasadnionego pisemnego wniosku złożonego co najmniej 14 dni przed planowanym terminem dostawy towaru, którego cena ulega zmianie, 9) zmiany cen w przypadku zmian podatku VAT na podstawie obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresie zmiany personelu Wykonawcy i Zamawiającego, za uprzednią zgodą Zamawiającego (np. osoby odpowiedzialnej za realizację zamówienia), 10) warunków płatności z zastrzeżeniem, że zmiana ta będzie korzystna dla Zamawiającego, 5) Dokonanie zmian, wymaga podpisania aneksu do umowy. 6) W przypadku podpisywania oferty przez osoby niewymienione w odpisie z właściwego rejestru - Zamawiający żąda załączenia pełnomocnictwa do podpisania oferty lub podpisania oferty i zawarcia umowy;
Kryt cena B
Kryt 1p 95
Kryt 2 Termin płatności faktury
Kryt 2p 5
Spec www http://ugwinsko.bipgmina.pl/
Spec war ul. Nowa 2, 56-160 Wińsko, sekretariat
Data skl 19/07/2016
Godz skl 10:00
Miejsce Publiczne Gimnazjum w Wińsko, ul. Nowa 2, 56-160 Wińsko
Termin Obowiązuje termin
Okres liczba dni 30
Inf dodat Nie dotyczy
Czy uniewaznienie Nie

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)