Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych z podziałem na pakiety od 2 stycznia 2017r. do 31 rudnia 2017r.

Publication date 2016-12-02
End date 2016-12-12 10:00:00
Instytucja Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Osieku
Miejscowość Osiek
Województwo małopolskie
Branża
  • Maszyny biurowe i liczące, sprzęt i materiały, z wyjątkiem mebli i pakietów oprogramowania,
  • Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne,
  • Urządzenia medyczne, farmaceutyki i produkty do pielęgnacji ciała

Szczegóły

Numer ogłoszenia 357208 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 150000008, 30000001
Adres strony internetowej siwz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych zgodnie z poniższym podziałem na części zwanych dalej pakietami.
Pakiet I - dostawa pieczywa, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 1 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8.
Pakiet II - dostawa drobiu, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8.
Pakiet III - dostawa mięsa i wędlin, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 3 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8.
Pakiet IV - dostawa produktów mleczarskich, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 4 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8.
Pakiet V - dostawa artykułów spożywczych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8 , 03.00.00.00-1
Pakiet VII - dostawa mrożonek i produktów przetworzonych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 6 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8.
Wykonawca dowiezie towar do siedziby zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonania umowy. Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.... oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z systemem HACCP. Każdy dostarczony produkt powinien być I klasy zgodnie z Polską Normą. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub Normami Europejskimi. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do zamawiającego, min. 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia. Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie dwóch dni roboczych od pisemnego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot jakości towaru i dostarczenie wolnego od wad następuje na koszt wykonawcy. W przypadku nie przestrzegania terminu dostawy jakości towarów oraz powtarzających się uchybień realizacji warunków umowy, zamawiający ma prawo wypowiedzenia umowy w trybie natychmiastowym.
Oferowane artykuły żywnościowe winny spełniać wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Rozporządzenie Ministerstwa Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach zgodnie ze zmianą w/w Ustawy z dnia 28 listopada 2004 r. ( Dz.U. 2015r. poz. 35) wchodzą w życie z dniem 1 września 2016 r.

Opis

Bułka tarta 1 kg. kg 110
Chleb 1,1 krojony szt. 500
Bułka wrocławska 100 g szt. 800
Rogal maślany 90 g szt. 600
Bułka chłopska 100 g szt. 800
Weka krojona szt. 250
Buka słodka 100 g szt. 800
Bułka kajzerka z otrębami 60 g szt. 2000
Chleb gracham 400 g szt. 100
Chleb orkiszowy na wagę krojony kg 150
Chleb zdrowisz na wagę krojony kg 150
Chleb ciemny ze słonecznikiem na wagę krojony kg 100
Pieczywo razowe lub pełnoziarniste : żytnie, pszenne mieszane Pieczywo półcukiernicze i cukiernicze nie zawiera więcej niż : -10 g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia 0,45 g sodu/ 1,2g soli w 100 g / ml produktu gotowego do spożycia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ). Filet z kurczaka kg 250
Filet z indyka kg 100
Pałeczki z kurczaka kg 245
Udziec z indyka trybowany kg 200
Królik porcjowany kg 230
Szyja indycza kg 200
Kiełbasa szynkowa o zaw. mięsa 70 % kg 20
Kiełbasa krakowska o zaw. mięsa 70 % kg 20
Kiełbasa toruńska o zaw. mięsa 70 % kg 250
Szynka wędzona gotowana kg 30
Polędwica sopocka kg 40
Filet z indyka wędzony kg 50
Biodrówka wędzona kg 80
Kiełbasa drobiowa o zaw. mięsa 70 % kg 20
Łopatka wieprzowa b/k zmielona kg 500
Pieczeń wieprzowa b/k kg 250
Udziec wołowy b/k kg 250
Rosół wołowy kg 50
Schab b/k kg 300
Wędliny przetworzone powinny zawierać conajmniej 70 % mięsa i nie więcej niż 10 % tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia oraz 0,4 g sodu i 1 g soli w 100 g produktu gotowego do spożycia.Maślanka 1l w kartonie szt. 20
Jogurt grecki 1l szt. 350
Mleko w 5l. 2% l 5100
Masło Extra 1 kg 82 % tłuszczu kg 330
Margaryna mleczna 250 g szt. 550
Ser żółty GOUDA kg 80
Ser biały mielony kg 600
śmietana 12 % UHT w kartonie 500 ml szt. 250
Śmietana 12 % kubek 180 ml szt. 300
ananas puszka 565 g szt 200
Budyń śmietankowy b/c 35 g szt. 500
Miód pszczeli wielokwiatowy 3,5 kg kg 170
Herbata granulowana 100 g szt. 100
Ketchup 480 g łag. o zaw. pom. 120g w 100g prod. szt. 80
Jajka szt. 10000
Brzoskwinia w puszce 820 ml szt. 250
Sól morska 1 kg. kg 120
Konserwa filet śledziowy w pomidorach 170 g szt. 150
Kasza jęczmienna średnia kg 30
Kasza manna kg 70
Kakao bardzo ciemne 200 g szt. 220
Cukier wanilijowy szt. 1000
Ryż biały kg 100
Ryż brązowy 1 kg kg 200
Lubczyk 10 g szt. 150
Imbir 15 g szt. 40
Cukier kg 550
Makaron 5 jajeczny literki 250 g szt. 80
Mąka pszenna typ 480 kg 550
Makaron 5 jajeczny nitki 250 g szt. 80
Makaron kokardka pełne ziarno 500 g szt. 80
Cukier puder 0,5 kg szt. 50
Czosnek granulowany 0,02 g szt. 500
Chrupki kukurydziane 60 g szt. 300
Płatki kukurydziane 1000 g o zaw. cukru 15 g szt. 90
Płatki czekoladowe 500 g o zaw. cukru 15 g szt. 90
Olej o zaw. kwas. jednonasyconych pow. 50 % l 600
Chrzan słoik 180 g szt. 20
Dżem truskawkowy 240 g o zaw. 15 g cukru szt. 160
Bazylia 10 g szt. 120
Przecier pomidorowy 30 % 1000 ml słoik szt. 90
Ziele angielskie 15 g szt. 100
Liść laurowy 6 g szt. 100
Pieprz czarny mielony 50 g szt. 110
Oregano 10 g szt. 100
Sok czarna porzeczka 1 l o zaw. cukru 15 g l 100
Sok jabłkowy 1 l o zaw. cukru 15 g l 300
Sok pomarańczowy 1 l o zaw. cukru 15 g l 250
Rodzynka 1 kg kg 70
Orzechy włoskie 1 kg kg 20
Papryka słodka 50 g szt. 100
Drożdże 100 g szt. 100
Wafle ryżowe okrągłe 130 g szt. 150
Wafle tortowe suche okrągłe szt. 100
Groszek łuskany 400 g szt. 100
Herbata ekspresowa owocowa 40 g szt. 80
Herbata ekspresowa miętowa 40 g szt. 50
Kawa zbożowa Kujawianka 500 g szt. 200
Warzywa suszone bez soli 300 g szt. 120
Tuńczyk w oleju 170 g szt. 160
Kminek 20 g szt. 90
Musztarda 450 g szt. 30
Majeranek 8 g szt. 100
Mąka ziemniaczana 1 kg kg 60
Proszek do pieczenia 30 g szt. 150
Pulpa pomidorowa 2,5 kg szt. 60
Żurawina suszona 1 kg kg 15
Cynamon szt. 20
Tymianek szt. 100
Kurkuma szt. 100
Gałka muszkatołowa szt. 40
Morela suszona 1 kg kg 35
Musli z owoc susz. 300 g o zaw. cuk. 15 g szt. 40
Oliwa z oliwek 1 l szt. 40
Sezam 200 g szt. 40
Mąka kukurydziana 300 g szt. 40
Płatki migdałowe 70 g szt. 50
Żelatyna 50 g szt. 100
Kwasek cytrynowy 50 g szt. 50
Goździki 10 g szt. 50
Kasza kuskus 300 g szt. 30
Sok jabłkowy 0,2 l o zaw. cuk. 15g w 100 ml szt. 500
Herbatniki bez cukru 50 g szt. 1000
Soda 50 g szt. 20
wiśnia mrożona bez pestki 2,5 kg kg 500
agrest mrożony 2,5 kg kg 350
truskawka mrożona 2,5 kg kg 450
kalafior mrożony 2,5 kg kg 100
mieszanka warzywna mrożona w paski 2,5 kg kg 500
uszka mrożone z mięsem szt 50
bukiet warzyw 2,5 kg kg 180
dorsz bez lodu kg 350
mintaj bez lodu kg 350
fasola szparagowa zielona cięta 2,5 kg kg 50
malina mrożona 2,5 kg kg 60
jagody mrożone 2,5 kg kg 30

Dodatkowe informacje

Biuletyn 2016
Nazwa Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Osieku
Ulica ul. Główna
Nr domu 123
Miejscowosc Osiek
Kod poczt 32608
Panstwo Polska
Wojewodztwo małopolskie
Tel 0-33 8458112
Fax 0-33 8458112
Email placeprz1@osiek,.pl
Adres strony url www.bip.malopolska.pl/ugosiek
Regon 12049955800000
Czy obowiazkowa Tak
Zamieszczanie obowiazkowe Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam administracja samorządowa
Czy dostep dokumentow zamowienia Tak
Dostep dokumentow zamowienia www.bip.malopolska.pl/ugosiek
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja Tak
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.bip.malopolska.pl/ugosiek
Wymagane przeslanie ofert inny Zamkniętą kopertę zawierającą ofrtę wrazz wymaganymi dokumantami należy złożyć w terminie do 12.12.2016 r. do godz. 10:00
Czy podzielone na czesci Tak
Oferty lub wnioski Wszystkie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zespół Szkolno-Pzedszkolny Nr 1 w Osieku, ul. Główna 123 32-608 Osiek
Rodz zam D
Okres2c 02/01/201731/12/2016
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 Nie
Czas O
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow Nie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie Tak
Art 24 ust 5 pkt 1 Tak
Art 24 ust 5 pkt 8 Tak
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia Tak
Wykaz dokumentow zaswiadczen 1. Zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu 2.Zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu
Inne dokumenty niewymienione 1. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia zasobów niezbędnych do realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy) 2. Pełnomocnictwo o il ofertę składa pełnomocnik.
Czy wadium Nie
Czy przewiduje udzielenie zaliczek Nie
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej Nie
Kod trybu PN
Czy ograniczenie liczby uczestnikow Nie
Czy obejmuje ustanowienie Nie
Czy pobranie umowy ramowej dynamicznego katalogow Nie
Czy umowy ramowej dynamicznego katalogow Nie
Czy zmiana umowy Nie
Kryt 0 Cena
Kryt 0p 60
Czy aukcja Nie
Data skl 12/12/2016
Godz skl 10:00
Termin on
Okres liczba dni 30
Le czy nast Nie
Zastosowanie procedury pzp Tak
IV 3 1 Przewidziane jest zastrzezenie Nie
IV 3 1 Przewidziany podzial Nie
IV 3 2 PodzialDialogu Nie
IV 3 3 PodzialNegocjacji Nie
IV 6 2 SkrocenieTerminu Nie
IV 6 5 Nie
Czy uniewaznienie Tak

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)