Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych z podziałem na pakiety od 2 stycznia 2017r. do 31 rudnia 2017r.
Publication date | 2016-12-02 |
End date | 2016-12-12 10:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Osieku |
Miejscowość | Osiek |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 357208 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 30000001 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych zgodnie z poniższym podziałem na części zwanych dalej pakietami. Pakiet I - dostawa pieczywa, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 1 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8. Pakiet II - dostawa drobiu, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8. Pakiet III - dostawa mięsa i wędlin, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 3 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8. Pakiet IV - dostawa produktów mleczarskich, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 4 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8. Pakiet V - dostawa artykułów spożywczych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8 , 03.00.00.00-1 Pakiet VII - dostawa mrożonek i produktów przetworzonych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 6 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.10.00.00-8. Wykonawca dowiezie towar do siedziby zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonania umowy. Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.... oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z systemem HACCP. Każdy dostarczony produkt powinien być I klasy zgodnie z Polską Normą. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub Normami Europejskimi. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do zamawiającego, min. 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia. Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie dwóch dni roboczych od pisemnego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot jakości towaru i dostarczenie wolnego od wad następuje na koszt wykonawcy. W przypadku nie przestrzegania terminu dostawy jakości towarów oraz powtarzających się uchybień realizacji warunków umowy, zamawiający ma prawo wypowiedzenia umowy w trybie natychmiastowym. Oferowane artykuły żywnościowe winny spełniać wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Rozporządzenie Ministerstwa Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach zgodnie ze zmianą w/w Ustawy z dnia 28 listopada 2004 r. ( Dz.U. 2015r. poz. 35) wchodzą w życie z dniem 1 września 2016 r. OpisBułka tarta 1 kg. kg 110Chleb 1,1 krojony szt. 500 Bułka wrocławska 100 g szt. 800 Rogal maślany 90 g szt. 600 Bułka chłopska 100 g szt. 800 Weka krojona szt. 250 Buka słodka 100 g szt. 800 Bułka kajzerka z otrębami 60 g szt. 2000 Chleb gracham 400 g szt. 100 Chleb orkiszowy na wagę krojony kg 150 Chleb zdrowisz na wagę krojony kg 150 Chleb ciemny ze słonecznikiem na wagę krojony kg 100 Pieczywo razowe lub pełnoziarniste : żytnie, pszenne mieszane Pieczywo półcukiernicze i cukiernicze nie zawiera więcej niż : -10 g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia 0,45 g sodu/ 1,2g soli w 100 g / ml produktu gotowego do spożycia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ). Filet z kurczaka kg 250 Filet z indyka kg 100 Pałeczki z kurczaka kg 245 Udziec z indyka trybowany kg 200 Królik porcjowany kg 230 Szyja indycza kg 200 Kiełbasa szynkowa o zaw. mięsa 70 % kg 20 Kiełbasa krakowska o zaw. mięsa 70 % kg 20 Kiełbasa toruńska o zaw. mięsa 70 % kg 250 Szynka wędzona gotowana kg 30 Polędwica sopocka kg 40 Filet z indyka wędzony kg 50 Biodrówka wędzona kg 80 Kiełbasa drobiowa o zaw. mięsa 70 % kg 20 Łopatka wieprzowa b/k zmielona kg 500 Pieczeń wieprzowa b/k kg 250 Udziec wołowy b/k kg 250 Rosół wołowy kg 50 Schab b/k kg 300 Wędliny przetworzone powinny zawierać conajmniej 70 % mięsa i nie więcej niż 10 % tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia oraz 0,4 g sodu i 1 g soli w 100 g produktu gotowego do spożycia.Maślanka 1l w kartonie szt. 20 Jogurt grecki 1l szt. 350 Mleko w 5l. 2% l 5100 Masło Extra 1 kg 82 % tłuszczu kg 330 Margaryna mleczna 250 g szt. 550 Ser żółty GOUDA kg 80 Ser biały mielony kg 600 śmietana 12 % UHT w kartonie 500 ml szt. 250 Śmietana 12 % kubek 180 ml szt. 300 ananas puszka 565 g szt 200 Budyń śmietankowy b/c 35 g szt. 500 Miód pszczeli wielokwiatowy 3,5 kg kg 170 Herbata granulowana 100 g szt. 100 Ketchup 480 g łag. o zaw. pom. 120g w 100g prod. szt. 80 Jajka szt. 10000 Brzoskwinia w puszce 820 ml szt. 250 Sól morska 1 kg. kg 120 Konserwa filet śledziowy w pomidorach 170 g szt. 150 Kasza jęczmienna średnia kg 30 Kasza manna kg 70 Kakao bardzo ciemne 200 g szt. 220 Cukier wanilijowy szt. 1000 Ryż biały kg 100 Ryż brązowy 1 kg kg 200 Lubczyk 10 g szt. 150 Imbir 15 g szt. 40 Cukier kg 550 Makaron 5 jajeczny literki 250 g szt. 80 Mąka pszenna typ 480 kg 550 Makaron 5 jajeczny nitki 250 g szt. 80 Makaron kokardka pełne ziarno 500 g szt. 80 Cukier puder 0,5 kg szt. 50 Czosnek granulowany 0,02 g szt. 500 Chrupki kukurydziane 60 g szt. 300 Płatki kukurydziane 1000 g o zaw. cukru 15 g szt. 90 Płatki czekoladowe 500 g o zaw. cukru 15 g szt. 90 Olej o zaw. kwas. jednonasyconych pow. 50 % l 600 Chrzan słoik 180 g szt. 20 Dżem truskawkowy 240 g o zaw. 15 g cukru szt. 160 Bazylia 10 g szt. 120 Przecier pomidorowy 30 % 1000 ml słoik szt. 90 Ziele angielskie 15 g szt. 100 Liść laurowy 6 g szt. 100 Pieprz czarny mielony 50 g szt. 110 Oregano 10 g szt. 100 Sok czarna porzeczka 1 l o zaw. cukru 15 g l 100 Sok jabłkowy 1 l o zaw. cukru 15 g l 300 Sok pomarańczowy 1 l o zaw. cukru 15 g l 250 Rodzynka 1 kg kg 70 Orzechy włoskie 1 kg kg 20 Papryka słodka 50 g szt. 100 Drożdże 100 g szt. 100 Wafle ryżowe okrągłe 130 g szt. 150 Wafle tortowe suche okrągłe szt. 100 Groszek łuskany 400 g szt. 100 Herbata ekspresowa owocowa 40 g szt. 80 Herbata ekspresowa miętowa 40 g szt. 50 Kawa zbożowa Kujawianka 500 g szt. 200 Warzywa suszone bez soli 300 g szt. 120 Tuńczyk w oleju 170 g szt. 160 Kminek 20 g szt. 90 Musztarda 450 g szt. 30 Majeranek 8 g szt. 100 Mąka ziemniaczana 1 kg kg 60 Proszek do pieczenia 30 g szt. 150 Pulpa pomidorowa 2,5 kg szt. 60 Żurawina suszona 1 kg kg 15 Cynamon szt. 20 Tymianek szt. 100 Kurkuma szt. 100 Gałka muszkatołowa szt. 40 Morela suszona 1 kg kg 35 Musli z owoc susz. 300 g o zaw. cuk. 15 g szt. 40 Oliwa z oliwek 1 l szt. 40 Sezam 200 g szt. 40 Mąka kukurydziana 300 g szt. 40 Płatki migdałowe 70 g szt. 50 Żelatyna 50 g szt. 100 Kwasek cytrynowy 50 g szt. 50 Goździki 10 g szt. 50 Kasza kuskus 300 g szt. 30 Sok jabłkowy 0,2 l o zaw. cuk. 15g w 100 ml szt. 500 Herbatniki bez cukru 50 g szt. 1000 Soda 50 g szt. 20 wiśnia mrożona bez pestki 2,5 kg kg 500 agrest mrożony 2,5 kg kg 350 truskawka mrożona 2,5 kg kg 450 kalafior mrożony 2,5 kg kg 100 mieszanka warzywna mrożona w paski 2,5 kg kg 500 uszka mrożone z mięsem szt 50 bukiet warzyw 2,5 kg kg 180 dorsz bez lodu kg 350 mintaj bez lodu kg 350 fasola szparagowa zielona cięta 2,5 kg kg 50 malina mrożona 2,5 kg kg 60 jagody mrożone 2,5 kg kg 30 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 w Osieku |
Ulica | ul. Główna |
Nr domu | 123 |
Miejscowosc | Osiek |
Kod poczt | 32608 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | 0-33 8458112 |
Fax | 0-33 8458112 |
placeprz1@osiek,.pl | |
Adres strony url | www.bip.malopolska.pl/ugosiek |
Regon | 12049955800000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | administracja samorządowa |
Czy dostep dokumentow zamowienia | Tak |
Dostep dokumentow zamowienia | www.bip.malopolska.pl/ugosiek |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.bip.malopolska.pl/ugosiek |
Wymagane przeslanie ofert inny | Zamkniętą kopertę zawierającą ofrtę wrazz wymaganymi dokumantami należy złożyć w terminie do 12.12.2016 r. do godz. 10:00 |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zespół Szkolno-Pzedszkolny Nr 1 w Osieku, ul. Główna 123 32-608 Osiek |
Rodz zam | D |
Okres2c | 02/01/201731/12/2016 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 8 | Tak |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1. Zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu 2.Zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia zasobów niezbędnych do realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy) 2. Pełnomocnictwo o il ofertę składa pełnomocnik. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy ograniczenie liczby uczestnikow | Nie |
Czy obejmuje ustanowienie | Nie |
Czy pobranie umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy zmiana umowy | Nie |
Kryt 0 | Cena |
Kryt 0p | 60 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 12/12/2016 |
Godz skl | 10:00 |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Le czy nast | Nie |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |
IV 3 1 Przewidziane jest zastrzezenie | Nie |
IV 3 1 Przewidziany podzial | Nie |
IV 3 2 PodzialDialogu | Nie |
IV 3 3 PodzialNegocjacji | Nie |
IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |