Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w formularzu ofertowym dołączonym do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Wymagania ogólne wobec dostarczanych artykułów: wysoka jakość organoleptyczna ( wygląd, smak, zapach ) i odżywcza, termin ważności upływający nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy, nieuszkodzone opakowania jednostkowe. Miejscem dostawy jest magazyn stołówki Zamawiającego. Dostawca dostarczy artykuły własnym transportem i na własny koszt. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji ( potwierdzonej faksem na życzenie Dostawcy ) przekazywanej każdorazowo przez upoważnionego pracownika zamawiającego. Dowóz towaru będzie się odbywał transportem Dostawcy i na jego koszt. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na dostawę : pakiet nr 1 - mięso wieprzowe ,wędliny ( masa łączna - 4.770 kg; pakiet nr 2 - nabiał ( w tym masło śmietankowe 600 kg, śmietana 1.500l, jogurt ( różne smaki opak. 115-150g 9.000szt, ser twarogowy półtłusty 400kg ); pakiet nr 3 - trwałe art. spożywcze ( w tym mąka Wrocławska 1.600kg, olej roślinny uniwersalny 1.100l, cukier kryształ 750kg; pakiet nr 4 - mrożonki ( kostka rybna 700kg, porzeczka czarna 450kg mieszanka kompot 550kg cały pakiet o łącznej masie 2.485 kg ); pakiet nr 5 - mięso drobiowe, 2.700kg, jaja kurze 12.200szt ); świeże warzywa i owoce ( sezonowo ) ( marchew 3.600kg, banany 2.000kg, cały pakiet o łącznej masie 29.285kg ).
Opismięso wieprzowe, wędliny ( masa łączna - 4.770kgNabiał - ( w tym masło śmietankowe 600kg, śmietana 1500lTrwałe art. spożywcze - ( w tym mąka Wrocławska - 1600kg, olej roślinny 1.100l Mrożonki ( kostka rybna 700kg , porzeczka czarna 450kgMięso drobiowe 2.700kg, jaja kurze 12.200sztŚwieże warzywa i owoce - marchew 3.600kg , banany 2.00kg |
| Biuletyn |
2016
|
| Nazwa |
Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr II
|
| Ulica |
ul. gen. K. Pułaskiego
|
| Nr domu |
3
|
| Miejscowosc |
Opole
|
| Kod poczt |
45048
|
| Panstwo |
Polska
|
| Wojewodztwo |
opolskie
|
| Tel |
77 40 21 870; 726 720 714
|
| Fax |
774021887
|
| Email |
mieciosto@interia.pl ; sekretariat@lo2.opole.pl ; lison@lo2.opole.pl
|
| Adres strony url |
www.lo2.opole.pl
|
| Regon |
16034709900000
|
| Czy obowiazkowa |
Tak
|
| Zamieszczanie obowiazkowe |
Tak
|
| Czy przeprowadza centralny zamawiajacy |
Tak
|
| Dotyczy |
1
|
| Rodzaj zam |
inny:
|
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja |
Tak
|
| Zamieszczona bedzie specyfikacja |
www.lo2.opole.pl
|
| Czy podzielone na czesci |
Tak
|
| Oferty lub wnioski |
Wszystkie
|
| Rodz zam |
D
|
| Okres2c |
1202/01/201730/12/2017
|
| Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 |
Nie
|
| Czas |
O
|
| Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow |
Nie
|
| Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie |
Nie
|
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia |
Tak
|
| Inne dokumenty niewymienione |
1. Wypełniony i podpisany formularz OFERTA stanowiący załącznik nr 1 do niniejszej SIWZ,który należy sporządzić ściśle wg wzoru druku załączonego przez Zamawiającego.
- adresu korespondencyjnego składającego ofertę,
- określenia przedmiotu zamówienia,
- informacji o ilości i rodzaju złożonych załączników,
- datę sporządzenia oferty i podpis upoważnionej osoby.
2. Wypełniony druk „ FORMULARZA CENOWEGO”, który należy sporządzić ściśle wg
wzoru stanowiącego odpowiednio zał. nr 2, 3, 4, 5, 6, do SIWZ;
3. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji
działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub
zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż
6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
4. Oświadczenie, że Dostawca spełnia wymogi określone w art. 22 ust.1 pkt. 1, 2, 3, 4 oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 Prawo Zamówień
Publicznych z dnia 29 stycznia 2004r. ( zał. nr 8 do SIWZ )
5. Informację o tym, że nie należy do grupy kapitałowej ( oświadczenie : zał. nr 9 do
SIWZ ) bądź listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej ( zał. nr 8 do
SIWZ ); należy zwrócić uwagę na :niepotrzebne skreślić”,
6. Podpisany projekt umowy ( zał. nr 10 do SIWZ ). ( uwaga- podpisując projekt umowy
Dostawca wyraża zgodę na warunki w niej zawarte ) .
7. Dostawca dostaw mięsa i produktów mięsnych musi przedłożyć kserokopię dokumentu
potwierdzającego stosowanie systemu HACCP ( certyfikat bądź zaświadczenie
o trwającym wdrażaniu ).
|
| Czy wadium |
Nie
|
| Czy przewiduje udzielenie zaliczek |
Nie
|
| Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych |
Nie
|
| Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych |
Nie
|
| Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej |
Nie
|
| Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej |
Nie
|
| Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej |
Nie
|
| Kod trybu |
PN
|
| Z kim umowa bedzie zawarta |
S
|
| Czy ograniczenie liczby uczestnikow |
Nie
|
| Czy obejmuje ustanowienie |
Nie
|
| Czy pobranie umowy ramowej dynamicznego katalogow |
Nie
|
| Czy umowy ramowej dynamicznego katalogow |
Nie
|
| Czy zmiana umowy |
Nie
|
| Kryt 0 |
najniższa cena
|
| Czy aukcja |
Nie
|
| Data skl |
12/12/2016
|
| Godz skl |
10:00
|
| Termin |
on
|
| Okres liczba dni |
30
|
| Zastosowanie procedury pzp |
Nie
|