Dostawa artykułów spożywczych w 2017 rokuCPV 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Publication date | 2016-12-05 |
End date | 2016-12-13 11:45:00 |
Instytucja | Dom Pomocy Społecznej |
Miejscowość | Bystrzyca Kłodzka |
Województwo | dolnośląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 358512 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
Część I - Drób CPV 15111200-6; Wieprzowina CPV 15113000-3 Część II CPV 15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskie Część III CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie Część IV CPV 03142500-3 Jaja, CPV 15800000-6 Różne produkty spożywcze CPV 15400000-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; CPV 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Część V CPV 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Część VI CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty Część VII CPV 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane OpisKurczaki 800 kg Nogi z kurcząt 585 kg Filet z kurczaka 160 kg Wątroba drobiowa 95 kg Łopatka b/k 650 kg Mięso wieprzowe od szynki 120 kg Karczek b/k 115 kg Schab b/k 180 kg Żeberka wieprzowe 70 kg Filet z indyka 170 kg Mięso gulaszowe z indyka 170 kg Kości wieprzowe 120 kg Porcje rosołowe 130 kgSzynka indycza 80 kg Pieczeń dietetyczna 120 kg Salceson z indyka 50kg Krakowska z indyka 46 kg Szynka wieprzowa wiejska 67 kg Smaczek w galarecie 60 kg Baleron 35 kg Polędwica sopocka 100 kg Polędwica drobiowa 50 kg Szynka konserwowa wieprzowa 100 kg Szynka konserwowa drobiowa 60 kg Schab biały – wędlina 14 kg Rolada z kurczaka 20 kg Pasztet kremowy drobiowy 60 kg Pasztet kremowy wieprzowy 85 kg Pasztet zapiekany 190 kg Pasztet drobiowy 50g, bez konserwantów, bez glutaminianu, bez wieprzowiny 2200 szt Kaszanka 90kg Salceson włoski 80 kg Kiełbasa szynkowa wieprzowa 25kg Kiełbasa szynkowa drobiowa 25 kg Kiełbasa żywiecka 75 kg Kiełbasa śląska 100kg Kiełbasa domowej roboty/wiejska 105 kg Kiełbasa podwawelska 145 kg Kiełbasa biała parzona 100 kg Ogonówka 82 kg Serdelki wieprzowe 160 kg Parówki drobiowe 215 kg Boczek wędzony 100 kg Konserwa mięsna 330g (zawartość mięsa wieprzowego min. 90%) 85 sztMleko 2% 10424l Mleko w proszku (zawartość tłuszczu min.26%) 80 kg Śmietana 12% 440 l Masło roślinne w kostce 250g 553kg Masło śmietankowe ekstra w kostce 200g 370 kg Margaryna do pieczenia ciast w kostce 250 g (typu Palma z murzynkiem) 20 kg Margaryna do smażenia w kostce 250g 150 kg Twaróg 500 kg Serek/twaróg śmietankowy 55 kg Ser topiony różne smaki 85 kg Ser topiony krążki 215 op Ser topiony blok 100g 870 szt Ser żółty podpuszczkowy, pełnotłusty ( (zawartość tłuszczu min.40%) 250 kg Serek twarogowo-śmietankowy w porcji (typu kiri, naturek) 230 op Serek twarogowo-śmietankowy w porcji wielosmakowy 20g (typu tartare ) 1300 szt Serek smakowy 120g 1500 szt Serek wiejski 150 g 2000 szt Serek homogenizowany waniliowy 150 g 50 szt Kefir 150g 300 szt Jogurt owocowy 130g 1000 szt Jogurt naturalny 150 g 1500 sztJaja (L 63g-73g) 21550 szt Olej 1l 368 szt Olej 0,5 l 44 szt Ryż 235 kg Mąka pszenna typ 500 615 kg Płatki owsiane 0,5 kg 160 szt Kasza manna 90 kg Kasza kukurydziana 40 kg Kasza gryczana 63 kg Kasza jęczmienna 80 kg Kleik ryżowy 300g 5 op Mąka ziemniaczana 55 kg Cukier kryształ 1530 kg Cukier puder 10 kg Sól 226 kg Herbata czarna granulowana 100g 1120 szt Kawa zbożowa 1 kg 240 szt Makaron różny 360 kg Zacierka babuni 250g 35 op Ocet 1l 75 szt Musztarda stołowa 180 g 335 szt Cynamon 20 g 75 szt Przyprawa do piernika 20 g 10 szt Gałka muszkatołowa 25g 14 szt Soda oczyszczona 70 g 10 szt Proszek do pieczenia 40g 25 szt Cukier waniliowy 30g 380 szt Ketchup łagodny 0,5kg 290 szt Kalafior mrożony 120 kg Brokuł mrożony 60 kg Fasolka szparagowa mrożona 40 kg Dżem 330g 2300 szt Syrop owocowy 330ml 80 szt Miód naturalny 25 g 2170 szt Miód wielokwiatowy 330g 24 szt Kwasek cytrynowy 20g 70 szt Kakao naturalne 200g 125 szt Czekolada mleczna100g 100 szt Wafelki kakaowe bez polewy 28g 1400 szt Rodzynki w czekoladzie mlecznej 150g 100 op Napój owocowy 200ml 100 szt Ciastka - biszkopty z galaretką w czekoladzie 130g (typu delicje) 100 op Batonik czekoladowy nadziewany 50 g (typu Pawełek) 90 szt Batonik biszkoptowy z nadzieniem (typu 7 days) 550 szt Chrzan w słoikach 60 szt Kukurydza konserwowa 130 szt Imbir 20g 15 szt Groszek konserwowy 65 szt Koncentrat pomidorowy 30% 200g 120 szt Sok pomidorowy 1l 100 szt Biszkopty 150 g 5 op Suchary 285g 10 op Wiórka kokosowe 100g 10 op Galaretka owocowa w proszku 10 szt Śmietana w proszku (typu śnieżka ) 6 szt Goździki 10 opChleb pszenny krojony 0,6kg 8755szt. Bułka paryska krojona 0,4 kg 7877 szt. Chleb graham krojony 0,5 kg 2210 szt. Bułki drożdżowe 120g 965 szt. Pączki 230 szt. Babka piaskowa 36 kg Część VI CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty Część VII CPV 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane Ziemniaki 9000 kg Ziemniaki młode (czerwiec, lipiec, sierpień) 2800 kg Kapusta biała 275 kg Kapusta młoda 145 szt Kapusta pekińska 282 kg Kapusta kiszona 340 kg Kapusta czerwona 325 kg Kapusta włoska 118 szt Seler korzeń 200 kg Seler młody z nacią 10 szt Pietruszka korzeń 203 kg Marchew 1500 kg Sałata 430 szt Burak czerwony 595 kg Botwina pęczek 35 szt Por kg 50 kg Por szt. 100 szt Papryka czerwona 50 kg Pieczarki 80 kg Cukinia 10 kg Ogórek zielony VI-IX 200 kg Ogórek zielony X-VI 170 kg Kalafior (min.500g) VI-IX 120 szt Brokuł (min.500g) VI-IX 50 szt Fasolka szparagowa 15 kg Czosnek kg 10 kg Czosnek szt 20 szt Rzodkiewka-pęczek 600 szt Szczypior-pęczek 400 szt Koper zielony-pęczek 240 szt Pietruszka natka-pęczek 160 szt Cebula 350 kg Pomidor czerwiec-wrzesień 400 kg Pomidor październik-maj 300 kg Sałatki warzywne konserwowe 900g 30 szt Sałatka szwedzka 900g 50 szt Ogórki kiszone 95 kg Ogórki małosolne 20 kg Szczaw konserwowy 330g 40 szt Papryka konserwowa 900g 120 szt Ogórki konserwowe 900g 300 szt Pieczarki konserwowe 900g 8 szt Fasola sucha 60 kg Groch suchy 26 kg Jabłka 500 kg Cytryny 45 kg Banany 330 kg Mandarynka 46 kg Nektaryna 16 kg Brzoskwinia puszka 15 szt Kiwi kg 37 kg Kiwi koszyk 6 szt Susz owocowy – mieszanka 250g 15 op Grzyby suszone - podgrzybek 0,5 kFilet mrożony z miruny, bez skóry, 110-170g shaterrpack 300 kg Makrela wędzona 86 kg Konserwa rybna w pomidorach 330g 592 szt Śledzie matias 50 kg Sałatka-krajanka śledziowa 100 kg Masełko rybne 15 kg Tuńczyk w kawałkach w sosie własnym konserwa 170g 555 szt Karp żywy 12 kg |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Dom Pomocy Społecznej |
Ulica | ul. Górna |
Nr domu | 23 |
Miejscowosc | Bystrzyca Kłodzka |
Kod poczt | 57500 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | dolnośląskie |
Tel | 0-74 8110555 |
Fax | 0-74 8110550 |
dpsbystrzyca@wp.pl | |
Adres strony url | www.dps.bystrzyca.bip-info.org |
Regon | 31054500000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | administracja samorządowa |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.dps.bystrzyca.bip-info.org |
Czy wymagane przeslanie ofert | Tak |
Wymagane przeslanie ofert inny | Ofertę należy złożyć w formie pisemnej za pośrednictwem operatora pocztowego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe (Dz. U. poz. 1529 oraz z 2015r. poz. 1830), osobiście lub za pośrednictwem posłańca. |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 7 |
Oferty wnioski dostepne | nie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert inny | nie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Dom Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej 57-500 Bystrzyca Kłodzka ul.Górna 23 |
Komunikacja elektroniczna wymaga | nie |
Numer referencyjny | DPS.AG.2710.1.2016 |
Rodz zam | D |
Okres2c | 31/12/2017 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy nie podlegający wykluczeniu, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące zdolności technicznej i zawodowej umożliwiającej należyte wykonanie zamówienia. Zamawiający określi minimalny poziom spełniania tych warunków poprzez wskazanie środków dowodowych jakie wykonawcy obowiązani będą przedłożyć na potwierdzenie warunków.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie wcześniej niż w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie, wykonali co najmniej 1 dostawę odpowiadającą wartością, ilością i asortymentem szczegółowemu spisowi przedmiotu zamówienia części przedmiotu zamówienia, na którą składana jest oferta. |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Nie |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Zakresie warunkow udzialu | W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu zamawiający może wezwać wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym, nie krótszym niż 5 dni terminie, aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu określonych w pkt 5.2 SIWZ. Zamawiający może żądać od Wykonawcy wykazu, zgodnie z załącznikiem nr 11, zawierającego co najmniej 1 dostawę odpowiadającą wartością, ilością i asortymentem szczegółowemu spisowi przedmiotu zamówienia części przedmiotu zamówienia, na którą składana jest oferta, wykonanych lub wykonywanych w okresie 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy ograniczenie liczby uczestnikow | Nie |
Czy obejmuje ustanowienie | Nie |
Czy pobranie umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zmiana cen w trakcie związania umową dopuszczalna jest wyłącznie po ogłoszeniu wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za dany kwartał 2017r komunikatem Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w Monitorze Polskim, jeżeli wskaźnik ten wzrośnie lub zmaleje o minimum 3%. Cena danych towarów może być w takim przypadku zmniejszona lub zwiększona o tyle procent o ile wzrośnie lub ulegnie zmniejszeniu wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem za dany kwartał roku 2017r. |
Kryt 0 | cena |
Kryt 0p | 60 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 13/12/2016 |
Godz skl | 11:45 |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |