Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych z podziałem na pakiety od 02.01.2017 do 31.12.2017.
Publication date | 2016-12-05 |
End date | 2016-12-13 10:00:00 |
Instytucja | Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Królowej Jadwigi w Osieku |
Miejscowość | Osiek |
Województwo | małopolskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 359080 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 30000001 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy sukcesywne artykułów żywnościowych zgodnie z poniższym podziałem na części zwanych dalej pakietami. Pakiet I - dostawa pieczywa, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet II - dostawa mięsa i wędlin, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet III - dostawa drobiu, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet IV - dostawa nabiału, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet V - dostawa mrożonek, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8. Pakiet VI - dostawa artykułów spożywczych, których ilość i asortyment zostały określone w załączniku nr 2 do SIWZ. Wspólny słownik zamówień ( CPV ): 15.00.00.00-8 03.00.00.00-1. Wykonawca dowiezie towar do siedziby zamawiającego własnym transportem i na własny koszt. Wykonawca odpowiedzialny będzie za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia w okresie wykonania umowy. Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z systemem HACCP. Każdy dostarczony produkt powinien być I klasy zgodnie z Polską Normą. Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub Normami Europejskimi. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do zamawiającego, min. 2/3 pełnego terminu ważności od dnia dostarczenia. Wszystkie stwierdzone po odbiorze i zgłoszone przez zamawiającego wady jakościowe artykułów spożywczych zobowiązują wykonawcę do bezpłatnej wymiany artykułów spożywczych na wolne od wad w terminie dwóch dni roboczych od pisemnego zgłoszenia zastrzeżeń jakościowych towaru. Zwrot jakości towaru i dostarczenie wolnego od wad następuje na koszt wykonawcy. W przypadku nie przestrzegania terminu dostawy jakości towarów oraz powtarzających się uchybień realizacji warunków umowy, zamawiający ma prawo wypowiedzenia umowy w trybie natychmiastowym. Oferowane artykuły żywnościowe winny spełniać wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością. Rozporządzenie Ministerstwa Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia dzieci i młodzieży w tych jednostkach zgodnie ze zmianą w/w Ustawy z dnia 28 listopada 2004 r. ( Dz.U. 2015r. poz. 35) wchodzą w życie z dniem 1 września 2016 r.OpisBułka tarta 1 kg Kg 60 Chleb 1,20kg krojony Szt. 400 Bułka wrocławska 100g Szt.2500 Rogal maślany 90g Szt. 1850 Bułka z ziarnami 100g Szt. 1850 Weka wrocławska krojona 500g Szt. 350 Bułka kebab 100g Szt. 750 Bułka graham 100 g Szt 1850 Pączek z marmaladą 100g Szt 210 Chleb 7 ziaren krojony 500g Szt 150 Chleb żytni krojony 600g Szt 280 Bułka ślimak 100g Szt 800 Chleb tostowy Szt 80 Chleb orkiszowy krojony 400g Szt 175 Paluch zbożowy 100g Szt. 500 Pieczywo półcukiernicze i cukiernicze nie zawiera więcej niż: 10g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia 0,45 sodu/1,2g soli w 100g/ml produktu gotowego do spożycia. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) Pręga wołowa Kg 170 Kiełbasa toruńska o zaw. mięsa 70% Kg 210 Schab bez kości Kg 155 Kiełbasa drobiowa o zaw. mięsa 70% Kg 30 Kiełbasa szynkowa o zaw. mięsa 70% Kg 25 Kiełbasa krakowska o zaw. mięsa 70% Kg 30 Szynka wieprzowa krojona Kg 25 Łopatka wieprzowa b/k nietłusta Kg 210 Szynka bez kości Kg 110 Polędwica sopocka o zaw. mięsa 70% Kg 25 Mięso wieprzowe zmielone pierwszy gatunek Kg 210. Winy przetworzone powinny zawierać conajmniej 70 % mięsa i nie więcej niż 10 % tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia oraz 0,4g sodu i 1g soli w 100g produktu gotowego do spożycia. Kurczak Kg 380 Ćwiartka z kurczaka Kg 450 Filet z kurczaka Kg 280 Podudzie z kurczaka Kg 250 Udziec z indyka trybowany Kg 140 Filet z indyka Kg 90Maślanka w kartonie 1l Szt. 20 Jogurt naturalny 180g b/c Szt. 800 Mleko w kartonie 1l 2% Szt. 600 Masło Extra 200g 82% tłuszczu Szt. 1500 Jogurt naturalny 165g b/c Szt. 1300 Ser żółty GOUDA Kg 90 Ser biały półtłusty Kg 120 Śmietana 15% ukwaszona w kartonie 500 ml Szt. 150 Jogurt owocowy 150g o zaw.cukru do13,5gw 100g Szt. 2200 Margaryna mleczna 250g Szt. 50 Filet rybny z Mintaja bez lodu Kg 450 Truskawki mrożone 2,50kg Szt 100 Jarzynka mrożona 450g Szt 100 Maliny mrożone 2,50kg Szt 20 Filet z morszczuka Kg 300 Mieszanka kompotowa 2,5kg 6 składnikowa Szt 140 Budyń śmietankowy b/c 35g Szt. 200 Cukier 1kg Kg 300 Miód pszczeli wielokwiatowy 3,5kg Szt 35 Herbata granulowana 80g Szt. 160 Ketchup480g łagod o zaw.pomid.120gw100g prod Szt 80 Jajka Szt. 4500 Groszek konserwowy 400g Szt. 25 Sól morska 1 kg Kg 85 Konserwa filet śledziowy w pomidorach 170g Szt. 70 Kasza jęczmienna średnia Kg 70 Kasza manna Kg 30 Kakao bardzo ciemne 150g Szt 30 Ryż biały długoziarnisty 1kg Kg 70 Ryż brązowy długoziarnisty1kg Kg 40 Lubczyk 10g Szt 40 Zioła prowansalskie 10g Szt 40 Kukurydza konserwowa 400g Szt. 20 Makaron 5 jajeczny gwiazdki 250g Szt 30 Mąka pszenna typ 500 Kg 300 Makaron 5 jajeczny nitki 250g Szt. 95 Makaron muszelki 400g Szt. 70 Makaron świderki 500g Szt. 120 Makaron 5 jajeczny tarte ciasto 250g Szt. 50 Brzoskwinia w puszce 850ml połówki Szt 60 Ananas w puszce 560g plastry Szt 60 Makaron pióra 400g pełne ziarno Szt 80 Olej 1l o zaw.kwasów jednonasyc. pow.50% Szt 150 Ogórek konserwowy 900ml Szt. 50 Makaron świderki 400g pełne ziarno Szt 50 Bazylia 10g Szt. 40 Przecier pomidorowy 28-30% 1000ml Szt. 40 Ziele angielskie 15g Szt. 30 Liść laurowy 6g Szt. 15 Pieprz czarny mielony 20g Szt. 50 Oregano 10g Szt 40 Sok100% 200mlozaw.cukrudo15g w100mlw kart. Szt 700 Papryka konserwowa 900 ml Szt. 30 Herbata owocowa exp.40g Szt 48 Rodzynka 1kg Szt 20 Słonecznik łuskany 1kg Szt 20 Papryka słodka 20g Szt. 50 Fasolka konserwowa czerwona 380g Szt. 20 Wafle eko zbożowo-ryżowe 58g Szt 100 Ciastka owsiane 900g Szt 30 Płatki kukurydziane500go zaw. cukru do 15g Szt. 40 Proszek do pieczenia 30g Szt. 30 Chrupki kukurydziane 200g Szt. 80 Kisiel 36g o zaw. cukru do 15g w 100g Szt. 300 Baton zbożowy 20g b/c Szt 950 Biszkopty 2kg luz (4x500g) Kg 10 Kawa zbożowa exp 147g Szt 20 Mąka żytnia 500g Szt 20 Herbatniki luz 1,60kg Kg 16 Cukier wanilowy 30g Szt 25 Żelatyna spożywcza 50g Szt 15 Wafle ryżowe naturalne 130g Szt 140 Herbata żurawinowa exp. 40g Szt 36 Groszek ptysiowy 125g Szt 80 Herbata miętowa exp. 40g Szt 36 Galaretka 75g o zaw. cukru do 15g w 100g Szt. 300 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Królowej Jadwigi w Osieku |
Ulica | Główna |
Nr domu | 450 |
Miejscowosc | Osiek |
Kod poczt | 32-608 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | małopolskie |
Tel | 338458122 |
Fax | 338458122 |
sp2osiek@gmail.com, jolantazurek1@wp.pl | |
Adres strony url | www.bip.malopolska.pl/ugosiek |
Regon | 070623962 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | administracja samorządowa |
Czy dostep dokumentow zamowienia | Tak |
Dostep dokumentow zamowienia | www.bip.malopolska.pl/ugosiek |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.bip.malopolska.pl/ugosiek |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Szkoła Podstawowa Nr 2 w Osieku, ul. Główna 450, 32-608 Osiek |
Rodz zam | D |
Okres2c | 02/01/201731/12/2017 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 8 | Tak |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1. Zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu 2.Zaświadczenia właściwej terenowej jednostki organizacyjnej Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego albo innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu |
Inne dokumenty niewymienione | 1. Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia zasobów niezbędnych do realizacji zamówienia (jeżeli dotyczy) 2. Pełnomocnictwo o ile ofertę składa pełnomocnik. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy ograniczenie liczby uczestnikow | Nie |
Czy obejmuje ustanowienie | Nie |
Czy pobranie umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy zmiana umowy | Nie |
Kryt 0 | cena |
Kryt 0p | 60 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 13/12/2016 |
Godz skl | 10:00 |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Le czy nast | Nie |
Le czy nasta | Nie |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |
IV 3 1 Przewidziane jest zastrzezenie | Nie |
IV 3 1 Przewidziany podzial | Nie |
IV 3 2 PodzialDialogu | Nie |
IV 3 3 PodzialNegocjacji | Nie |
IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |