Dostawa artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach
Publication date | 2016-12-06 |
End date | 2016-12-14 09:30:00 |
Instytucja | Areszt Śledczy w Katowicach |
Miejscowość | Katowice |
Województwo | śląskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 359438 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 155000008, 154000002 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach: Część 1 – Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne (kod CPV 1550000-8, 15400000-2) Część 2 – Różne artykuły spożywcze (kod CPV 15800000-6) Część 3 – Konserwy rybne (kod CPV 15200000-0) Część 4 – Ryby mrożone, przetwory rybne (kod CPV 15220000-6) Część 5 – Warzywa przetworzone – kiszonki (kod CPV 15330000-0) Część 6 – Jaja spożywcze (kod CPV 03142500-3) Część 7 – Cukier (kod CPV 15831200-4) Część 1 – Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne: 1. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 5 – 25 kg), 850 kg. 2. Serek topiony *(opakowanie jednostkowe 0,1 kg), 1550 kg. 3. Serek homogenizowany naturalny (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,1 – 0,15 kg,) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 1750 kg. 4. Serek kanapkowy naturalny do smarowania (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,1 - 0,150 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 450 kg. 5. Ser twarogowy chudy (opakowanie 0,2 – 0,25 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 2750 kg. 6. Serek typu fromage (opakowanie jednostkowe o gramaturze 0,08 -0,1 kg z folii wielowarstwowej lub kształtki z tworzywa sztucznego zamykane zakrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 950 kg. 7. Ser żółty twardy, pełnotłusty, podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu nie mniej niż 45%, bez dodatku tłuszczu roślinnego*, (opakowanie, kostka lub blok od 1,5 do 5 kg), 900 kg. 8. Serek ziarnisty (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 400kg g. 9. Jogurt owocowy (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,12 – 0,2 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 250 kg. 10. Jogurt naturalny (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,12 – 0,2 kg )termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 220 kg. 11. Śmietana 12% (opakowanie 0,2 – 1 litr) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 280 l. 12. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa (kostka 0,25 kg), zawartość tłuszczu minimum 40%, 7000 kg. 13. Olej roślinny jadalny (opakowanie jednostkowe od 1 - 5 litrów), 700 l. * - nie dopuszcza się produktów sero podobnych Część 2 – Różne artykuły spożywcze: 1. Dżem owocowy, opak. jednostkowe 25g, 180kg. 2. Miód pszczeli naturalny – opak. jednostkowe 25g, 100kg. 3. Dżem owocowy, opakowanie – wiaderka do 15kg, 1250kg. 4. Powidła śliwkowe, opakowanie - wiaderka do 15kg, 1250kg. 5. Marmolada wieloowocowa twarda, opakowanie – wiaderka do 15kg, 1250kg 6. Groszek konserwowy kl. I, opak. puszka od 0,4 do 5 kg, 420kg. 7. Papryka konserwowa w zalewie – opak. puszki lub słoje, waga netto po odcieku min. 45%wagi, 400kg. 8. Koncentrat pomidorowy 30% , opak. puszka do 5 kg, 1000kg. 9. Mieszanka warzyw suszonych – minimum 5 składnikowa (m.in. seler, pietruszka, marchew, cebula, por), opak. do 10 kg, 400kg. 10. Fasola biała „Jaś”, opak. do 50 kg, 1500kg. 11. Groch obłuskany, opak. do 50 kg, 1500kg. 12. Krajanka sojowa, opak. do 20 kg, 280kg. 13. Kotlety sojowe (schabowe), opak do 20 kg, 280kg. 14. Granulat sojowy, opak. do 20 kg, 80kg. 15. Herbata granulowana, opakowania do 10 kg, 170kg. 16. Kawa zbożowa, opakowania do 10 kg, 200kg. 17. Musztarda, opak. jednostkowe 1 kg, 200kg. 18. Majonez, 30kg. 19. Pieprz czarny mielony opakowanie do 1 kg, 75kg. 20. Majeranek w opakowaniach do 1 kg, 20kg. 21. Liść laurowy w opakowaniach do 1 kg, 15kg. 22. Ziele angielskie ziarno w opakowaniach do 1 kg, 15kg. 23. Papryka słodka mielona w opakowaniach do 1 kg, 40kg. 24. Czosnek mielony w opakowaniach do 1 kg, 45kg. 25. Koperek suszony w opakowaniach do 1 kg, 16kg. 26. Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka lub równoważna, 87kg. 27. Sól jodowana paczkowana po 1 kg, 1400kg. 28. Przyprawa w płynie typu magi w opakowaniach do 2l., 960l. 29. Ocet spirytusowy 10%,opak. jednostkowe 1l, 180l. 30. Przyprawa do mięs w proszku, 40kg. 31. Przyprawa do bigosu w proszku, 15kg. 32. Kminek przyprawa, 4kg. 33. Syrop wysoko słodzony, 450l. 34. Kwasek cytrynowy, 3kg. 35. Bulion drobiowy, opak. do 20 kg, 550kg. 36. Sos grzybowy w proszku, opak. do 20 kg, 50kg. 37. Sos pieczeniowy w proszku, opak. do 20 kg, 60kg. 38. Sos boloński w proszku, opak. do 20 kg, 70kg. 39. Sos myśliwski w proszku – opak. do 20 kg, 40kg. 40. Zupa w proszku – barszcz biały, opak. do 20 kg, 200kg. 41. Żurek śląski – zakwas w płynie do 1l, 720l. 42. Paprykarz warzywny opakowanie 120g (alupac), 144kg. Część 3 – Konserwy rybne: 1. Konserwa – sałatka rybna typu Neptun lub równoważna puszka z samootwieraczem – waga jednostkowa do 330g, 462kg. 2. Konserwa – paprykarz szczeciński puszka z samootwieraczem – waga jednostkowa do 330g, 561kg. 3. Konserwa – szprot w sosie pomidorowym puszka z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g, 412,50kg Część 4 – Ryby mrożone, przetwory rybne: 1. Filety śledziowe matias w wiaderkach do 12 kg, 400kg. 2. Ryba mrożona – filet z mintaja mrożony – w technologii shatterpack (SHP): ryby układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokach, zawartość glazury: 3-5% , w opakowaniach kartonowych do 25kg, 260kg. 3. Kotlet rybny mrożony – produkt garmażeryjny, panierowany, skład ryby min. 40%, 600kg. Część 5 – Warzywa przetworzone kiszonki: 1. Kapusta kiszona opak. beczki zamykane – pojemność do 80 kg, 7500kg. 2. Ogórki kiszone opak. beczki zamykane – pojemność do 80 kg, 4500kg. Część 6 – Jaja spożywcze: 1. Jaja konsumpcyjne – klasa świeżości – A, kategoria wagowa L, 55000szt. Część 7 – Cukier biały: 1. Cukier biały – opakowanie jednostkowe 1 kg, 5500kg Opis1. Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 5 – 25 kg), 850 kg.2. Serek topiony *(opakowanie jednostkowe 0,1 kg), 1550 kg. 3. Serek homogenizowany naturalny (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,1 – 0,15 kg,) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 1750 kg. 4. Serek kanapkowy naturalny do smarowania (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,1 - 0,150 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 450 kg. 5. Ser twarogowy chudy (opakowanie 0,2 – 0,25 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 2750 kg. 6. Serek typu fromage (opakowanie jednostkowe o gramaturze 0,08 -0,1 kg z folii wielowarstwowej lub kształtki z tworzywa sztucznego zamykane zakrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 950 kg. 7. Ser żółty twardy, pełnotłusty, podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu nie mniej niż 45%, bez dodatku tłuszczu roślinnego*, (opakowanie, kostka lub blok od 1,5 do 5 kg), 900 kg. 8. Serek ziarnisty (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 400 kg. 9. Jogurt owocowy (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,12 – 0,2 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 250 kg. 10. Jogurt naturalny (opakowanie z tworzywa sztucznego zamykane zatyczką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o gramaturze 0,12 – 0,2 kg )termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 220 kg. 11. Śmietana 12% (opakowanie 0,2 – 1 litr) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy, 280 l. 12. Margaryna roślinna do smarowania pieczywa (kostka 0,25 kg), zawartość tłuszczu minimum 40%, 7000 kg. 13. Olej roślinny jadalny (opakowanie jednostkowe od 1 - 5 litrów), 700 l. * - nie dopuszcza się produktów sero podobnychCzęść 2 – Różne artykuły spożywcze: 1. Dżem owocowy, opak. jednostkowe 25g, 180kg. 2. Miód pszczeli naturalny – opak. jednostkowe 25g, 100kg. 3. Dżem owocowy, opakowanie – wiaderka do 15kg, 1250kg. 4. Powidła śliwkowe, opakowanie - wiaderka do 15kg, 1250kg. 5. Marmolada wieloowocowa twarda, opakowanie – wiaderka do 15kg, 1250kg 6. Groszek konserwowy kl. I, opak. puszka od 0,4 do 5 kg, 420kg. 7. Papryka konserwowa w zalewie – opak. puszki lub słoje, waga netto po odcieku min. 45%wagi, 400kg. 8. Koncentrat pomidorowy 30% , opak. puszka do 5 kg, 1000kg. 9. Mieszanka warzyw suszonych – minimum 5 składnikowa (m.in. seler, pietruszka, marchew, cebula, por), opak. do 10 kg, 400kg. 10. Fasola biała „Jaś”, opak. do 50 kg, 1500kg. 11. Groch obłuskany, opak. do 50 kg, 1500kg. 12. Krajanka sojowa, opak. do 20 kg, 280kg. 13. Kotlety sojowe (schabowe), opak do 20 kg, 280kg. 14. Granulat sojowy, opak. do 20 kg, 80kg. 15. Herbata granulowana, opakowania do 10 kg, 170kg. 16. Kawa zbożowa, opakowania do 10 kg, 200kg. 17. Musztarda, opak. jednostkowe 1 kg, 200kg. 18. Majonez, 30kg. 19. Pieprz czarny mielony opakowanie do 1 kg, 75kg. 20. Majeranek w opakowaniach do 1 kg, 20kg. 21. Liść laurowy w opakowaniach do 1 kg, 15kg. 22. Ziele angielskie ziarno w opakowaniach do 1 kg, 15kg. 23. Papryka słodka mielona w opakowaniach do 1 kg, 40kg. 24. Czosnek mielony w opakowaniach do 1 kg, 45kg. 25. Koperek suszony w opakowaniach do 1 kg, 16kg. 26. Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka lub równoważna, 87kg. 27. Sól jodowana paczkowana po 1 kg, 1400kg. 28. Przyprawa w płynie typu magi w opakowaniach do 2l., 960l. 29. Ocet spirytusowy 10%,opak. jednostkowe 1l, 180l. 30. Przyprawa do mięs w proszku, 40kg. 31. Przyprawa do bigosu w proszku, 15kg. 32. Kminek przyprawa, 4kg. 33. Syrop wysoko słodzony, 450l. 34. Kwasek cytrynowy, 3kg. 35. Bulion drobiowy, opak. do 20 kg, 550kg. 36. Sos grzybowy w proszku, opak. do 20 kg, 50kg. 37. Sos pieczeniowy w proszku, opak. do 20 kg, 60kg. 38. Sos boloński w proszku, opak. do 20 kg, 70kg. 39. Sos myśliwski w proszku – opak. do 20 kg, 40kg. 40. Zupa w proszku – barszcz biały, opak. do 20 kg, 200kg. 41. Żurek śląski – zakwas w płynie do 1l, 720l. 42. Paprykarz warzywny opakowanie 120g (alupac), 144kg. Część 3 – Konserwy rybne: 1. Konserwa – sałatka rybna typu Neptun lub równoważna puszka z samootwieraczem – waga jednostkowa do 330g, 462kg. 2. Konserwa – paprykarz szczeciński puszka z samootwieraczem – waga jednostkowa do 330g, 561kg. 3. Konserwa – szprot w sosie pomidorowym puszka z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g, 412,50kgCzęść 4 – Ryby mrożone, przetwory rybne: 1. Filety śledziowe matias w wiaderkach do 12 kg, 400kg. 2. Ryba mrożona – filet z mintaja mrożony – w technologii shatterpack (SHP): ryby układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokach, zawartość glazury: 3-5% , w opakowaniach kartonowych do 25kg, 260kg. 3. Kotlet rybny mrożony – produkt garmażeryjny, panierowany, skład ryby min. 40%, 600kg.Część 5 – Warzywa przetworzone kiszonki: 1. Kapusta kiszona opak. beczki zamykane – pojemność do 80 kg, 7500kg. 2. Ogórki kiszone opak. beczki zamykane – pojemność do 80 kg, 4500kg.Część 6 – Jaja spożywcze: 1. Jaja konsumpcyjne – klasa świeżości – A, kategoria wagowa L, 55000szt.Część 7 – Cukier biały: 1. Cukier biały – opakowanie jednostkowe 1 kg, 5500kg |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Areszt Śledczy w Katowicach |
Ulica | ul. Mikołowska |
Miejscowosc | Katowice |
Kod poczt | 40067 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | śląskie |
Tel | 322 084 567 |
Fax | 322 512 931 |
zp_katowice@sw.gov.pl | |
Adres strony url | www.sw.gov.pl |
Regon | 27151806600000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | inny: |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Oferty wnioski dostepne | Areszt Śledczy w Katowicach, 40-067 Katowice, ul. Mikołowska 10a |
Numer referencyjny | D/Kw-220/4/16 |
Rodz zam | D |
Okres2c | 01/01/201731/12/2017 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Okreslenie warunkow | Działalność zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnień. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1) aktualny odpis z właściwego rejestru, lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia pa podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, b) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w niniejszym zamówieniu, jeżeli wymieniona osoba/osoby nie zostały wskazane do reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej, c) pełnomocnictwo – w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna,konsorcjum). |
Zakresie warunkow udzialu | 1) aktualny odpis z właściwego rejestru, lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia pa podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp, b) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w niniejszym zamówieniu, jeżeli wymieniona osoba/osoby nie zostały wskazane do reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej, c) pełnomocnictwo – w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna,konsorcjum). |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie o przynależności braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, składa każdy z Wykonawców. Wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień warunków umowy dotyczących terminu realizacji przedmiotu zamówienia jedynie w przypadkach niezależnych od wykonawcy, na skutek klęsk żywiołowych spowodowanych nieodwracalnymi działaniami przyrody lub na skutek działań osób trzecich. Udowodnienie ww. sytuacji leżeć będzie po stronie wykonawcy. Brzmienie istotnych postanowień projektu umowy może ulec zmianie w dowolnym zakresie jedynie przed terminem składania ofert. W uzasadnionych przypadkach dotyczących: wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie oferowanego asortymentu z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom, co najmniej takim (niegorszym) jak oferowany produkt z gwarancją zachowania oferowanej ceny. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmian zawartej umowy jedynie w przypadku, gdy wynikać to będzie z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy (m. in. zmiany wysokości podatku od towarów i usług) |
Kryt 0 | Cena |
Kryt 0p | 60 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 14/12/2016 |
Godz skl | 09:30 |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |