Dostawa mięsa, wędlin oraz drobiu.
Publication date | 2016-12-07 |
End date | 2016-12-15 09:00:00 |
Instytucja | Dom Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach |
Miejscowość | Suwałki |
Województwo | podlaskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 361094 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 151120006 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego, wołowego, wędlin wieprzowych i drobiowych oraz drobiu świeżego przez Wykonawcę codziennie od poniedziałku do soboty do godz. 700 lub wg. potrzeb Zamawiającego. Mięso, wędliny oraz drób będą dostarczane w ilości zgodnej z zamówieniami częściowymi składanymi przez osoby upoważnione, telefonicznie bądź pisemnie najpóźniej do godz. 1500 dnia poprzedzającego dostawę wg cen określonych w formularzu cenowym.OpisLp. Nazwa asortymentu Ilość w kg1. Łopatka wieprzowa z kością bez golonki i skóry - świeża 2850 2. Szynka wieprzowa bez golonki, odtłuszczona z kością i bez skóry- świeża 250 3. Karkówka wieprzowa z kością- świeża 2200 4. Schab wieprzowy z kością- świeży 500 5. Żeberka wieprzowe- świeże (ekstra mięsne) 90 6. Żeberka wieprzowe paski 400 7. Łopatka wołowa bez kości - świeża 35 8. Szynka wołowa bez kości- świeża 100 9. Boczek wieprzowy surowy- świeży 580 10. Słonina wieprzowa- świeża 410 11. Nogi wieprzowe- świeże 150 12. Golonki wieprzowe- świeże 20 13. Podgardle wieprzowe- świeże 20 14. Wątroba wieprzowa- świeża 110 15. Flak wołowy krojony gotowany 400 16. Kości wieprzowe z karkówki i schabu 100 Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg 1. Parówki – paluszki w osłonce poliamidowej, min. 60 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa, waga pojedynczej parówki 50 g. Typu Berlinki, Koktajlowe Sokołowa lub równoważne. 60 2. Kiełbasa parówkowa, osłonka naturalna, min. 60 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa, waga pojedynczej parówki 100 g. 350 3. Kiełbasa swojska, średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g lub równoważna 50 4. Kiełbasa grillowa średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g lub równoważna lub równoważna 10 5. Kiełbasa śląska średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g lub równoważna 130 6. Kiełbasa biała surowa średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 65 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g 100 7. Kiełbasa biała parzona średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 65 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 100 g 100 8. Kiełbasa wiejska średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 10 9. Kiełbasa myśliwska średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 85 10. Kiełbasa jałowcowa średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw jałowca, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 200 11. Kiełbasa zwyczajna średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 240 12. Kiełbasa podwawelska średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 78 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 210 g lub równoważna 300 13. Szynka staropolska min. 90 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu lub równoważna 120 14. Kiełbasa czosnkowa średnio rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw i czosnku, waga pojedynczego pęta 140 g lub równoważna 35 15. Kiełbasa piwna grubo rozdrobniona, osłonka papierowa, min 70 % mięsa, bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw baton długości ok. 20 cm lub równoważna 260 16. Kiełbasa z kija średnio rozdrobniona, wędzona (ciemna), osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 350 g lub równoważna 110 17. Kiełbasa palcówka średnio rozdrobniona, wędzona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta 140 – 250 g lub równoważna 100 18. Mortadela, parzona, osłonka poliamidowa, min. 40 % mięsa, baton długości 30 – 35 cm, bez widocznych oczek tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa lub równoważna 170 19. Mielonka słoikowa, grubo rozdrobniona z widocznymi kawałkami mięsa, otoczka z galaretki, min. 60 % mięsa wp., wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, baton długości 20 – 25 cm. Lub równoważna 650 20. Szynka wieprzowa gotowana, min. 80 % mięsa wp 70 21. Karkówka pieczona min. 90 % mięsa wp. 20 22. Szynka domowa/babuni min. 90 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu lub równoważna 800 23. Szynka z warzywami w galarecie produkt przygotowany z szynki wieprzowej (min. 70 % mięsa) pokrojonej w kostkę i warzyw (papryka, kukurydza, pieczarka, ogórek) równomiernie rozmieszczonych w klarownej galarecie, w osłonce poliamidowej lub równoważna 10 24. Szynka pieczona - wieprzowa wędzona, min. 80 % mięsa wp. 50 25. Szynka prasowana – wieprzowa min. 85 % mięsa, bez widocznych oczek tłuszczu, smak i zapach mięsa oraz przypraw lub równoważna 50 26. Golonka pieczona, min. 90 % mięsa wp 30 27. Kiełbaski wigierskie, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta ok. 50 g lub równoważna 30 28. Polędwica sopocka min. 85 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu lub równoważna 70 29. Kiełbasa delikatesowa min. 85 % mięsa wp, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, w osłonce papierowej, baton długości do 30 cm. Lub równoważna 30 30. Baleron min. 80 % mięsa wp. 310 31. Mielonka turystyczna 300 g (puszka konserwa), min. 40 % mięsa wp lub równoważna 20 32. Gulasz angielski 300 g (puszka konserwa), min. 85 % mięsa wp. lub równoważny 50 33. Żeberka prasowane drobno rozdrobnione, min. 50 % mięsa, osłonka poliamidowa, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa, baton długości 25 – 30 cm lub równoważny 100 34. Franfrukterki średnio rozdrobnione, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta ok. 30 g lub równoważne 200 35. Boczek wędzony/parzony min. 90 % boczku 120 36. Boczek zawijany min. 90 % boczku 30 37. Boczek pieczony min. 90 % boczku 30 38. Podgardle wędzone 50 39. Pieczeń delikatesowa, min. 60 % mięsa wp., bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, pieczeń długości 20 -25 cm lub równoważna 150 40. Pieczeń chłopska, min. 60 % mięsa - wyrób z mięsa wieprzowego, wątroby wieprzowej i min. mięsa drobiowego, z dodatkiem naturalnych przypraw, w kształcie bochenka, w otoczce, posypany pietruszką, parzony. Lub równoważna 200 41. Pasztet domowy (pieczony), min. 40 % mięsa wp., lub równoważny 150 42. Pasztet z papryką min. 40 % mięsa wp., lub równoważny 15 43. Salceson włoski mix z widocznymi kawałkami mięsa, min. 50 % mięsa wp., osłonka poliamidowa, baton o długości ok. 30 cm, o przekroju 8 – 10 cm lub równoważny 350 44. Kaszanka gryczana w naturalnej osłonce, waga pojedynczego pęta ok. 140 g 360 45. Krupnioki w naturalnej osłonce, waga pojedynczego pęta ok. 140 g lub równoważny 55 46. Kiszka pasztetowa w osłonce naturalnej, min. 40 % mięsa wp., pęta o długości 20 – 30 cm, 60 47. Wątrobianka w osłonce poliamidowej, min. 40 % wątroby wp.., baton długości 25 – 30 cm. 225 48. Galareta wieprzowa, min. 50 % mięsa wp. 285 49. Rolada ozorowa z galaretką, min. 70 % mięsa wp. + galaretka lub równoważna 10 50. Kiełbasa krakowska sucha w osłonce papierowej, średnio rozdrobniona, z widocznymi kawałkami mięsa, min. 75 % mięsa wp., baton długości 25 – 30 cm. Lub równoważna 15 51. Ogonówka min. 85 % mięsa wp. 410 52. Golonka konserwowa min. 90 % golonki wp. 230 53. Kabanosy średnio rozdrobnione, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, waga pojedynczego pęta ok. 45 g 5 54. Schab bez kości pieczony, min 90 % schabu 160 55. Kiełbasa krakowska parzona w osłonce papierowej, średnio rozdrobniona, z widocznymi kawałkami mięsa, min. 80 % mięsa wp., baton długości 25 – 30 cm. Lub równoważna 145 56. Kiełbasa żywiecka grubo rozdrobniona, osłonka naturalna, min. 70 % mięsa wp. bez widocznych oznak tłuszczu, z widocznymi kawałkami mięsa, wyczuwalny smak i zapach mięsa oraz przypraw, baton długości 20 – 25 cm lub równoważna 175 57. Przysmak śniadaniowy drobno rozdrobniony, min. 50 % mięsa, osłonka poliamidowa, lekko widoczne oznaki tłuszczu, wyczuwalny smak i zapach mięsa, baton długości 25 – 30 cm lub równoważny 65 Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg 1. Ćwiartka kurczęca świeża 2500 2. Filety z kurczaka świeże 200 3. Kurczak świeży 380 4. Mięso mielone drobiowe z indyka 20 5. Porcje rosołowe świeże 300 6. Skrzydełka świeże 250 7. Udziec z indyka świeży 255 8. Żołądki drobiowe 50 Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg 1. Polędwica drobiowa min. 80 % mięsa drobiowego, baton długości 25 – 30 cm lub równoważna 60 2. Mielonka drobiowa konserwowa z galaretką, drobno mielona z lekko widocznymi oznakami tłuszczu, osłonka poliamidowa, min. 75 % mięsa dr., wyczuwalny smak i zapach mięsa drobiowego, baton długości 20 – 25 cm lub równoważna 50 3. Kiełbasa biała drobiowa parzona średnio zmielona, min. 70 % mięsa dr., wyczuwalny smak i zapach mięsa drobiowego oraz przypraw 170 4. Polędwica drobiowa z indyka min. 70 % mięsa dr. 190 5. Złota szynka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 60 6. Szynka bukowa min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50 7. Szynka z piersi kurczaka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50 8. Szynka prasowana min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50 9. Szynka delikatesowa z piersi kurczaka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50 10. Szynka delikatesowa z piersi indyka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 50 11. Serdelki drobiowe, osłonka poliamidowa, min. 55 % mięsa dr., bez widocznych oznak tłuszczu, waga pojedynczego pęta 50 g 210 12. Galantyna drobiowa z kury (kura w galarecie), min. 60 % mięsa dr., widoczne kawałki mięsa lub równoważna 370 13. Rolada z indyka min. 70 % mięsa dr. 215 14. Pasztet drobiowy z indyka pieczony min. 40 % mięsa dr. 55 15. Udka lub podudzie drobiowe wędzone, min. 95 % podudzia dr. 75 16. Mortadela, parzona, osłonka poliamidowa, min. 40 % mięsa dr., baton długości 30 – 35 cm, bez widocznych oczek tłuszczu, wyczuwalny smak mięsa lub równoważna 110 17. Paszteciki różne /z kury, z indyka, kurczaka/ 120 – 135 g/ min. 40 % mięsa dr. pakowane hermetycznie w foremkę aluminiową 10 18. Paszteciki różne /z kury, z indyka, kurczaka/ 290 - 300 g/ min. 40 % mięsa dr. pakowane hermetycznie w foremkę aluminiową 10 19. Rolada z kurczaka min. 80 % mięsa dr. 20 20. Salceson drobiowy czosnkowy polski z widocznymi kawałkami mięsa dr., w osłonce poliamidowej, baton o długości 20 – 30 cm lub równoważny 205 21. Kiełbasa drobiowa delikatesowa min. 70 % mięsa dr., w osłonce poliamidowej, baton długości 20 – 30 cm lub równoważna 60 22. Szynka germazego drobiowa min. 70 % mięsa dr., w osłonce poliamidowej lub równoważna 140 23. Schab drobiowy w majeranku min. 70 % mięsa dr., lub równoważny 145 24. Indyk w galarecie min. 60 % mięsa dr., widoczne kawałki mięsa lub równoważny 10 25. Kurczak faszerowany min. 60 % mięsa dr. 130 26. Rolada faszerowana drobiowa min. 60 % mięsa dr. 120 27. Filet wędzony z indyka drobiowy min 70 % mięsa dr. 35 28. Pieczeń a’la kaczka min. 70 % mięsa dr., baton o wadze ok. 1 kg. lub równoważny 10 29. Baleron z indyka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna, osłonka barierowa 60 30. Kiełbasa żywiecka z indyka min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 40 31. Golonkowa, min. 70 % mięsa dr. lub równoważna, osłonka barierowa 60 32. Szynkowa kanapkowa, min. 70 % mięsa dr. lub równoważna, osłonka barierowa 40 33. Pieczeń rzymska min. 60 % mięsa dr. lub równoważna 40 34. Szynkowa luksusowa min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 60 35. Polędwiczka z indyka złota min. 70 % mięsa dr. lub równoważna 40 36. Kiełbasa podwawelska średnio zmielona, min. 65 % mięsa dr., wyczuwalny smak i zapach mięsa drobiowego oraz przypraw lub równoważna 40 37. Indyk pieczony 40 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Dom Pomocy Społecznej "Kalina" w Suwałkach |
Ulica | ul. gen. Kazimierza Pułaskiego |
Nr domu | 66 |
Miejscowosc | Suwałki |
Kod poczt | 16400 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | podlaskie |
Tel | 0-87 5628500 |
Fax | 0-87 5628507 |
dps_kalina@mgmnet.pl | |
Adres strony url | www.dpskalina.suwalki.pl |
Regon | 29334400000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | administracja samorządowa |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.dpskalina.suwalki.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | Tak |
Wymagane przeslanie ofert inny | Pisemnie |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Dom Pomocy Społecznej "Kalina" ul. Pułaskiego 66, 16-400 Suwałki |
Rodz zam | D |
Okres2c | 12 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Okreslenie warunkow | Wykonawca musi posiadać uprawnienia do produkcji, sprzedaży mięsa lub wędlin. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca musi posiadać pojazd spełniający warunki sanitarne. |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Nie |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Aktualny odpis z właściwego rejestru lub Centralnej Ewidencji Działalności Gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem wyznaczonego terminu składania ofert. |
Zakresie warunkow udzialu | Aktualny dokument (decyzja, zaświadczenie) potwierdzający spełnienie warunków sanitarnych przez pojazd, którym realizowane będą dostawy - wystawiony przez właściwy organ. Aktualny dokument (decyzja)potwierdzający spełnienie warunków sanitarnych na produkcję, sprzedaż mięsa lub wędlin - wystawiony przez właściwy organ. |
Inne dokumenty niewymienione | Formularz cenowy wypełniony i podpisany przez wykonawcę. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Cena dostarczanego towaru może ulec zmianie o wysokość kwartalnego wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych przez Prezesa GUS w Monitorze Polskim po upływie 7 dni od dnia otrzymania i podpisania przez obydwie strony aneksu do umowy. 2. Cena może ulec zmianie przy zmianie stawki podatku VAT. 3.Zamawiający zastrzega możliwość zwiększania lub zmniejszania ilości zamawianego towaru w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia mieszkańców Domu, w przypadku zmiany ilości zalecanych diet oraz zmiany jadłospisu dziennego lub miesięcznego. Zmiana ilości nie powoduje zmiany cen jednostkowych danego asortymentu. 4.Wykonawca zapewnia, że w przypadku obniżki na lokalnym rynku ceny towaru będącego przedmiotem niniejszej umowy, dostosuje swoje ceny do cen aktualnie obowiązujących, które nie będą wyższe od cen hurtowych. |
Kryt 0 | cena |
Kryt 0p | 100 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 15/12/2016 |
Godz skl | 09:00 |
IV 4 4 jezyki | Język polski |
Termin | on |
Okres liczba dni | 20 |
Zastosowanie procedury pzp | Nie |
IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |