Usługa Kompleksowego przygotowania posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Zawierciu
| Publication date | 2016-12-08 |
| End date | 2016-12-16 10:00:00 |
| Instytucja | Szpital Powiatowy |
| Miejscowość | Zawiercie |
| Województwo | śląskie |
| Branża |
|
Szczegóły |
|
| Numer ogłoszenia | 362772 / 2016 |
| Document type | ZP-400 |
| Cpv code | 158942209 |
| Adres strony internetowej siwz | |
Przedmiot zamówienia
| Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków szpitalnych i dostarczanie ich do miejsca dystrybucji wskazanego przez Zamawiającego znajdującego się w budynku Szpitala Powiatowego w Zawierciu, przy ul. Miodowej 14, 42-400 Zawiercie. 1.1.Przewidywana średnia ilość wydanych posiłków w skali 1 roku wynosi ok. 96 720 W tym: Ilość łóżek – 383 W tym: 1. Dieta podstawowa – 23 292 2. Dieta lekkostrawna – 47 988 3. Dieta dziecięca (1 do 3 lat) – 1 200 4. Dieta dziecięca (4-18 lat) – 2 470 5. Dieta cukrzycowa – 17 490 6. Dieta płynna – 3 800 7. Dieta papkowata – 480 Rodzaje diet: 1) Dieta podstawowa – 3 posiłki wyszczególnione (kcal.-białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo: 9gr.) 2) Dieta lekkostrawna – 3 posiłki, wyszczególnione (kcal- białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo:9gr.) 3) Dieta dziecięca (1 do 3 lat) – 4 posiłki wyszczególnione (kcal-białko:9gr.- tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.) 4) Dieta dziecięca (4-18 lat) – 4 posiłki wyszczególnione (kcal- białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo:9gr.) 5) Dieta cukrzycowa – 4 posiłki, wyszczególnione (kcal- białko:9gr.-tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.) 6) Dieta płynna – kleiki -3 posiłki, wyszczególnione (kcal-białko:9gr.- tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.) 7) Dieta papkowata - 3 posiłki, wyszczególnione (kcal.-białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo:9gr.) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia, a w szczególności: - Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. W sprawie higieny produktów żywnościowych - Codex Alimentarius (Kodeks Żywnościowy ) CAC/RCP 39 – 1993 - Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. O bezpieczeństwie zdrowotnym żywności i żywienia ( DZ. U. Rr. 171Poz.1225 ) - Norm HACCP - oraz z wewnętrznymi przepisami Zamawiającego. |
Dodatkowe informacje
| Biuletyn | 2016 |
| Nazwa | Szpital Powiatowy |
| Ulica | ul. Miodowa |
| Nr domu | 14 |
| Miejscowosc | Zawiercie |
| Kod poczt | 42400 |
| Panstwo | Polska |
| Wojewodztwo | śląskie |
| Tel | 326 740 361 |
| Fax | 326 721 532 |
| inwestycje@szpitalzawiercie.pl | |
| Adres strony url | www.szpitalzawiercie.pl |
| Regon | 27627111000000 |
| Czy obowiazkowa | Tak |
| Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
| Dotyczy | 1 |
| Rodzaj zam | inny: |
| Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
| Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.szpitalzawiercie.pl |
| Czy wymagane przeslanie ofert | Tak |
| Wymagane przeslanie ofert inny | pocztą |
| Czy podzielone na czesci | Nie |
| Oferty lub wnioski | Wszystkie |
| Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Dział Zamówień Publicznych Szpitala Powiatowego w Zawierciu, ul Miodowa 14, Pokój nr 14 Budynek D |
| Numer referencyjny | ZP/PN/60/2016 |
| Rodz zam | U |
| Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
| Czas | O |
| Okreslenie warunkow | zawodowej o ile to wynika z odrębnych przepisów: Wykonawca będzie posiadał uprawnienia do wykonywania działalności objętej zamówieniem tj. posiada aktualna koncesję – zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej oraz zgodę stacji sanitarno- Epidemiologicznej. Warunek zostanie spełniony jeśli Wykonawca przedłoży aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydanego w drodze decyzji , przez właściwy organ państwowej Inspekcji sanitarnej ( zatwierdzającej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania potraw w oparciu o surowce i produkty i świadczenia usług cateringowych transportem własnym , potwierdzenia posiadania systemu HACCP oraz oświadczenia zgodnie z zał. Nr 4 do SIWZ |
| Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Wykonawca będzie ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie przedmiotu zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 1.000.000,00 zł. |
| Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje co najmniej jedno zamówienie na usługi tożsame z przedmiotem zamówienia na kwotę minimum 702.000,00 zł. - Wykonawca wykaże że dysponuje lub będzie dysponować osobami wykonującymi zamówienia z podaniem ich wykształcenia , posiadanych kwalifikacji jak( kucharz, dietetyk lub technik technologii żywienia , kierowca) i wymogów określonych wymaganiami przypisanymi w tym zakresie ( tj. ustawą z dn. 25.08.2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. nr 171, poz. 1225 z 2006r. z późn. zm. ) i Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn.10.07.2006r. w sprawie wykazu prac , przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia naiwne osoby ( Dz. U nr 133,poz. 939 z 2006r. ) |
| Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
| Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
| Art 24 ust 5 pkt 4 | Tak |
| Art 24 ust 5 pkt 8 | Tak |
| Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
| Wykaz dokumentow zaswiadczen | Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu |
| Zakresie warunkow udzialu | Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu |
| Inne dokumenty niewymienione | aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydanego w drodze decyzji , przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( zatwierdzającej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania potraw w oparciu o surowce i produkty i świadczenia usług cateringowych transportem własnym ) potwierdzenia posiadania systemu HACCP oświadczenia zgodnie z zał. Nr 4 do SIWZ fPolisa O.C. wraz z dowodem jej opłacenia ( w przypadku innego dokumentu – ten dokument ) jako potwierdzenie ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności będącej przedmiotem zamówienia). Wykaz osób realizujących zamówienia zawierający informacje o podstawie do dysponowania tymi osobami. |
| Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje co najmniej jedno zamówienie na usługi tożsame z przedmiotem zamówienia na kwotę minimum 702.000,00 zł. |
| Czy wadium | Nie |
| Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
| Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
| Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
| Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
| Kod trybu | PN |
| Czy zmiana umowy | Nie |
| Kryt 0 | cena |
| Kryt 0p | 60 |
| Data skl | 16/12/2016 |
| Godz skl | 10:00 |
| Termin | on |
| Okres liczba dni | 30 |
| Zastosowanie procedury pzp | Tak |
| IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |
| IV 6 5 | Nie |
| Czy uniewaznienie | Tak |