Usługa Kompleksowego przygotowania posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Zawierciu

Publication date 2016-12-08
End date 2016-12-16 10:00:00
Instytucja Szpital Powiatowy
Miejscowość Zawiercie
Województwo śląskie
Branża
  • Przetworzone produkty spożywcze

Szczegóły

Numer ogłoszenia 362772 / 2016
Document type ZP-400
Cpv code 158942209
Adres strony internetowej siwz

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków szpitalnych i dostarczanie ich do miejsca dystrybucji wskazanego przez Zamawiającego znajdującego się w budynku Szpitala Powiatowego w Zawierciu, przy ul. Miodowej 14, 42-400 Zawiercie.
1.1.Przewidywana średnia ilość wydanych posiłków w skali 1 roku wynosi ok. 96 720
W tym:
Ilość łóżek – 383
W tym:
1. Dieta podstawowa – 23 292
2. Dieta lekkostrawna – 47 988
3. Dieta dziecięca (1 do 3 lat) – 1 200
4. Dieta dziecięca (4-18 lat) – 2 470
5. Dieta cukrzycowa – 17 490
6. Dieta płynna – 3 800
7. Dieta papkowata – 480

Rodzaje diet:
1) Dieta podstawowa – 3 posiłki wyszczególnione (kcal.-białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo: 9gr.)
2) Dieta lekkostrawna – 3 posiłki, wyszczególnione (kcal- białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo:9gr.)
3) Dieta dziecięca (1 do 3 lat) – 4 posiłki wyszczególnione (kcal-białko:9gr.- tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.)
4) Dieta dziecięca (4-18 lat) – 4 posiłki wyszczególnione (kcal- białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo:9gr.)
5) Dieta cukrzycowa – 4 posiłki, wyszczególnione (kcal- białko:9gr.-tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.)
6) Dieta płynna – kleiki -3 posiłki, wyszczególnione (kcal-białko:9gr.- tłuszcz:9gr.- węglo:9gr.)
7) Dieta papkowata - 3 posiłki, wyszczególnione (kcal.-białko:9gr.-tłuszcz:9gr.-węglo:9gr.)
Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia, a w szczególności:
- Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia
29 kwietnia 2004r. W sprawie higieny produktów żywnościowych
- Codex Alimentarius (Kodeks Żywnościowy ) CAC/RCP 39 – 1993
- Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. O bezpieczeństwie zdrowotnym żywności
i żywienia ( DZ. U. Rr. 171Poz.1225 )
- Norm HACCP
- oraz z wewnętrznymi przepisami Zamawiającego.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 2016
Nazwa Szpital Powiatowy
Ulica ul. Miodowa
Nr domu 14
Miejscowosc Zawiercie
Kod poczt 42400
Panstwo Polska
Wojewodztwo śląskie
Tel 326 740 361
Fax 326 721 532
Email inwestycje@szpitalzawiercie.pl
Adres strony url www.szpitalzawiercie.pl
Regon 27627111000000
Czy obowiazkowa Tak
Zamieszczanie obowiazkowe Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam inny:
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja Tak
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.szpitalzawiercie.pl
Czy wymagane przeslanie ofert Tak
Wymagane przeslanie ofert inny pocztą
Czy podzielone na czesci Nie
Oferty lub wnioski Wszystkie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Dział Zamówień Publicznych Szpitala Powiatowego w Zawierciu, ul Miodowa 14, Pokój nr 14 Budynek D
Numer referencyjny ZP/PN/60/2016
Rodz zam U
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 Nie
Czas O
Okreslenie warunkow zawodowej o ile to wynika z odrębnych przepisów: Wykonawca będzie posiadał uprawnienia do wykonywania działalności objętej zamówieniem tj. posiada aktualna koncesję – zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej oraz zgodę stacji sanitarno- Epidemiologicznej. Warunek zostanie spełniony jeśli Wykonawca przedłoży aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydanego w drodze decyzji , przez właściwy organ państwowej Inspekcji sanitarnej ( zatwierdzającej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania potraw w oparciu o surowce i produkty i świadczenia usług cateringowych transportem własnym , potwierdzenia posiadania systemu HACCP oraz oświadczenia zgodnie z zał. Nr 4 do SIWZ
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow Wykonawca będzie ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie przedmiotu zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 1.000.000,00 zł.
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje co najmniej jedno zamówienie na usługi tożsame z przedmiotem zamówienia na kwotę minimum 702.000,00 zł. - Wykonawca wykaże że dysponuje lub będzie dysponować osobami wykonującymi zamówienia z podaniem ich wykształcenia , posiadanych kwalifikacji jak( kucharz, dietetyk lub technik technologii żywienia , kierowca) i wymogów określonych wymaganiami przypisanymi w tym zakresie ( tj. ustawą z dn. 25.08.2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. nr 171, poz. 1225 z 2006r. z późn. zm. ) i Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dn.10.07.2006r. w sprawie wykazu prac , przy wykonywaniu których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia naiwne osoby ( Dz. U nr 133,poz. 939 z 2006r. )
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow Nie
Art 24 ust 5 pkt 1 Tak
Art 24 ust 5 pkt 4 Tak
Art 24 ust 5 pkt 8 Tak
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia Tak
Wykaz dokumentow zaswiadczen Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu
Zakresie warunkow udzialu Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Inne dokumenty niewymienione aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydanego w drodze decyzji , przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( zatwierdzającej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania potraw w oparciu o surowce i produkty i świadczenia usług cateringowych transportem własnym ) potwierdzenia posiadania systemu HACCP oświadczenia zgodnie z zał. Nr 4 do SIWZ fPolisa O.C. wraz z dowodem jej opłacenia ( w przypadku innego dokumentu – ten dokument ) jako potwierdzenie ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności będącej przedmiotem zamówienia). Wykaz osób realizujących zamówienia zawierający informacje o podstawie do dysponowania tymi osobami.
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje co najmniej jedno zamówienie na usługi tożsame z przedmiotem zamówienia na kwotę minimum 702.000,00 zł.
Czy wadium Nie
Czy przewiduje udzielenie zaliczek Nie
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej Nie
Kod trybu PN
Czy zmiana umowy Nie
Kryt 0 cena
Kryt 0p 60
Data skl 16/12/2016
Godz skl 10:00
Termin on
Okres liczba dni 30
Zastosowanie procedury pzp Tak
IV 6 2 SkrocenieTerminu Nie
IV 6 5 Nie
Czy uniewaznienie Tak

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)