Dostawa artykułów żywnościowych w 2017r. dla Zespołu Szkół Nr 1 im. Stanisława Staszica w Płońsku
Publication date | 2016-12-09 |
End date | 2016-12-19 10:00:00 |
Instytucja | Zespół Szkół Nr 1 im. St. Staszica w Płońsku |
Miejscowość | Płońsk |
Województwo | mazowieckie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 362852 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 150000008, 151000009 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych w 2017r. dla potrzeb Internatu Zespołu Szkół Nr 1 im. Stanisława Staszica w Płońsku. Przedmiot zamówienia został podzielony na części I - VIII, w tym: CZĘŚĆ I – MIĘSO I PRZETWORY CZĘŚĆ II – JAJA CZĘŚĆ III – PIECZYWO CZĘŚĆ IV – CIASTA CZĘŚĆ V – OWOCE I WARZYWA CZĘŚĆ VI – PRODUKTY MLECZARSKIE CZĘŚĆ VII – MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY CZĘŚĆ VIII – RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE 2. Szczegółowy wykaz, zakres i wielkość poszczególnych części zamówienia, oraz wymagania dotyczące realizacji dostaw zostały określone w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia części I - VIII stanowiącym Załącznik nr 1 do SIWZ. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu innych artykułów spożywczych nie wymienionych w Opisie przedmiotu zamówienia (np. dla osób chorych lub z różnymi dietami) po cenach wynikających z ogólnie dostępnego cennika Wykonawcy na dzień złożenia zamówienia przez Zamawiającego do limitu posiadanych środków finansowych. 4. Podane ilości towaru są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw wg asortymentu podanego w ofercie w trakcie realizacji umowy - według własnych potrzeb do limitu posiadanych środków finansowych. 6. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów do siedziby zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności oraz rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w jego magazynach. 7. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami Zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy na dostawę następną. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku, a w uzasadnionych przypadkach na żądanie zamawiającego również w soboty. 8. Wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia uzasadnione jest specyfiką przedmiotu zamówienia a wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Wykonawca, który powoła się na rozwiązania równoważne opisanym przez Zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego. 9. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są różne artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych na rynku, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Standardy jakości określają dostawy jako dobra popularne, wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszt cyklu życia zamawianych dostaw ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych, wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS. 10. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczki na poczet wykonania zamówienia. Opis1. Przewidywana częstotliwość dostaw : codziennie od poniedziałku do piątku – nie później niż do godz. 8.00 rano.2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób sortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 6. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 7. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: - nazwę produktu, - termin przydatności do spożycia, - nazwę dostawcy – producenta, adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, - oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami. 1 Boczek surowy wieprzowy kg 30 2 Kurczak cały surowy kg 400 3 Karkówka b/k wieprzowa kg 100 4 Łopatka b/k wieprzowa kg 600 5 Szynka gotowana kg 60 6 Filet królewski kg 50 7 Szynka wieprzowa b/k kg 290 8 Żeberka wieprzowe kg 180 9 Filet drobiowy(mięso świeże nie mrożone, wyselekcjonowane z piersi kurczaka) kg 300 10 Porcja rosołowa (mięso świeże nie mrożone, korpus kurczaka pozostały po wytrybowaniu mięsa) kg 250 11 Podudzie z kurczaka mięso świeże nie mrożone kg 350 12 Udziec z kurczaka mięso świeże kg 350 13 Szynka wiejska kg 50 14 Kiełbasa cienka bez konserwantów, produkt z mięsa wieprzowego i wołowego w osłonkach parzony i wędzony bez dodatków białkowych, utleniaczy i środków chemicznych kg 70 15 Pieczeń myśliwska kg 60 16 Kiełbasa krakowska kg 70 17 Pieczeń wieprzowa kg 60 18 Ogonówka produkt wieprzowy wędzony parzony biodrówka b/k 75% kg 200 19 Łopatka wędzona kg 200 20 Parówki z szynki 90% mięsa bez konserwantów, bez dodatków białkowych, utleniaczy i środków chemicznych kg 180 21 Polędwica drobiowa kg 200 22 Polędwiczki wieprzowe odtłuszczone kg 50 23 Kiełbasa szynkowa tradycyjna parzona kg 200 24 Wołowina bez kości wyselekcjonowane z części udźca bez ścięgien i tkanki tłuszczowej kg 200 25 Kabanosy kg 60 26 Smalec w kostce (200g) szt. 150 27 Kiełbas krakowska podsuszana kg 50 28 Schab środkowy bez kości kg 250 29 Kiełbasa żywiecka kg 50 30 Pasztet wieprzowy kg 50 31 Polędwica sopocka kg 150 32 Schab pieczony kg 150 33 Filet z indyka (mięso świeże nie mrożone, wyselekcjonowane z piersi indyka) kg 50 35 Szynka wędzona kg 200 35 Indyk faszerowany kg 60 36 Kiełbasa cienka podwawelska kg 60 37 Słonina wieprzowa kg 30 38 Kości wieprzowe schabowe I gat. kg 250 1. Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie od poniedziałku do piątku – nie później niż do godziny 8.00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły, dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. 1 Jaja świeże – L – 63g szt. 5000 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: codziennie: poniedziałek – piątek, nie później niż do godz. 6.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 1. Chleb pszenny 500g gat. I Wymagania klasyfikacyjne: struktura i konsystencja – podłużny lub okrągły bochenek, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, barwa: skórki – brązowa do ciemnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu, miękisz – równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku o dobrej krajalności, smak i zapach – aromatyczny swoisty dla rodzaju chleba Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione porozrywane obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania bochenków szt. 1500 2. Chleb razowy 500g gat. I Wymagania klasyfikacyjne: struktura i konsystencja – podłużny lub okrągły bochenek, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, barwa: skórki – brązowa do ciemnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu, miękisz – równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku o dobrej krajalności, smak i zapach – aromatyczny swoisty dla rodzaju chleba Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione porozrywane obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania bochenków szt. 500 3. Chleb graham 400g gat. I Wymagania klasyfikacyjne: struktura i konsystencja – podłużny lub okrągły bochenek, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, barwa: skórki – brązowa do ciemnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu, miękisz – równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku o dobrej krajalności, smak i zapach – aromatyczny swoisty dla rodzaju chleba Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione porozrywane obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania bochenków szt. 100 4. Chleb pełnoziarnisty 400g gat. I Wymagania klasyfikacyjne: struktura i konsystencja – podłużny lub okrągły bochenek, skórka gładka lub lekko chropowata, błyszcząca, barwa: skórki – brązowa do ciemnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu, miękisz – równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku o dobrej krajalności, smak i zapach – aromatyczny swoisty dla rodzaju chleba Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione porozrywane obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, brak oznakowania bochenków szt. 100 5. Bułka tarta 1kg szt. 150 6. Bułka zwykła 100g gat. I Wymagania klasyfikacyjne: produkt – pieczywo spożywcze, produkowane z mąki pszennej,, struktura i konsystencja – podłużna lub okrągła bułka, z poprzecznym podziałem lub bez, skórka gładka, błyszcząca, lekko chropowata w miejscu podziału, barwa skórki – złocista do jasnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu, miękisz – równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku o dobrej krajalności, sprężysty, równomiernie porowaty smak i zapach – aromatyczny swoisty dla tego rodzaju bułek Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, bułki o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bułki zdeformowane, zgniecione szt. 7000 7. Bułka graham 80 gat. I Wymagania klasyfikacyjne: produkt – pieczywo spożywcze, produkowane z mąki pszennej,, struktura i konsystencja – podłużna lub okrągła bułka, z poprzecznym podziałem lub bez, skórka gładka, błyszcząca, lekko chropowata w miejscu podziału, barwa skórki – złocista do jasnobrązowej, której intensywność na przekroju maleje w kierunku miękiszu, miękisz – równomiernie zabarwiony, suchy w dotyku o dobrej krajalności, sprężysty, równomiernie porowaty smak i zapach – aromatyczny swoisty dla tego rodzaju bułek Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, bułki o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwej porowatości, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bułki zdeformowane, zgniecione szt. 7000 1. Przewidywana częstotliwości dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 8.00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, zgodne z obowiązującymi normami. 1 Drożdżówki z budyniem 80g szt. 800 2 Pączki z marmoladą 70g szt. 1500 3 Ciasto drożdżowe 1kg szt. 60 4 Rożki z jabłkiem 70g szt. 800 5 Drożdżówka z serem 80g szt. 800 6 Drożdżówka z owocami 80g szt. 800 7 Makowiec 500g szt. 120 8 Keks 500g szt. 120 9 Sernik 500g szt. 120 10 Szarlotka 500g szt. 30 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: : codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 1 Banan - całe bez żadnych ubytków i uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru i pakowania, bez śladów gnicia owoc musi być czysty, świeży bez obcych zapachów lub smaków każdy owoc winien być równej długości o żółtym kolorze skóry i białym miąższu. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni kg 500 2 Buraki - średniej wielkości, zdrowe, czyste, jędrne bez objawów gnicia i zepsucia kg 200 3 Cebula - sucha średniej wielkości bez objawów gnicia, jędrna kg 120 4 Gruszki – kl. I nie mogą być podziurawione bez ubytków i uszkodzeń powstałych podczas wzrostu i transportu Równej wielkości. Owoc nie może być robaczywy, bez obcych zapachów. kg 150 5 Kiwi - zdrowe nie uszkodzone, jędrne o zdrowym zielonym miąższu kl. 1. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni kg 100 6 Kapusta czerwona - średniej wielkości, nie uszkodzona o świeżym wyglądzie bez objaw gnicia lub zepsucia kg 180 7 Kapusta biała - główki, zdrowe nie uszkodzone o świeżym wyglądzie bez objaw gnicia lub zepsucia kg 200 8 Kapusta kiszona - dobrej jakości, bez smaku goryczki kg 300 9 Kapusta pekińska - zdrowa, nie uszkodzona o świeżym wyglądzie bez objaw gnicia lub zepsucia kg 170 10 Marchew - czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono-pomarańczowa, obcinana, nie popękana, średniej wielkości bez uszkodzeń kg 400 11 Mandarynki – świeże. Wolne od uszkodzeń i skaleczeń kl. 1. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni kg 100 12 Natka pietruszki pęczki - świeża w pęczkach bez objawów gnicia czysta i wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych szt. 160 13 Ogórki kiszone - dobrej jakości bez objaw pleśni, twarde kg 120 14 Ogórek świeży - zdrowy twardy, bez uszkodzeń bez objawów gnicia lub zepsucia. musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni kg 350 15 Pomidor - średniej wielkości nie uszkodzony i twardy. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni. kg 360 16 Pieczarki - świeże, średniej wielkości, czyste, biała bez objaw gnicia i zbrązowiałym trzonie kg 160 17 Sałata lodowa - świeża, główki bez objawów gnicia, zwiędnięcia lub zepsucia. szt. 100 18 Pietruszka korzeń - obcinana, średniej wielkości, korzenie zdrowe czyste nie uszkodzone kg 70 19 Pomarańcza - zdrowa, świeża nie uszkodzona bez odgnieceń lub skaleczeń równej wielkości Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni kg 150 20 Por - czysty, zdrowy, cały bez objaw gnicia o świeżym wyglądzie szt. 30 21 Seler korzeniowy - zdrowy, cały, obcinany, średniej wielkości, miąższ biały, bez szkodników kg 200 22 Sałata - świeża, główki bez objawów gnicia, zwiędnięcia lub zepsucia szt. 200 23 Szczypiorek pęczki - świeży, czysty bez jakichkolwiek zanieczyszczeń w pęczkach. szt. 150 24 Rzodkiewka pęczki - świeża, jędrna, średniej wielkości w pęczkach, bez objaw gnicia. Warzywo musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni. szt. 250 25 Cytryny - kl. 1 świeży, zdrowy owoc bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, żółty kg 50 26 Koperek świeży pęczki - świeży w pęczkach bez objawów gnicia czysty i wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych. szt. 160 27 Nektarynka - świeża bez uszkodzeń, bez odgnieceń owoc słodki w smaku o miękkim i soczystym miąższu, równej wielkości kl. 1. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni kg 50 28 Przecier ogórkowy 400g szt. 240 29 Szczaw konserwowy 270g szt. 140 30 Arbuz gat. I – czysty, jędrny niepopękany, świeży. Bez jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych kg 150 31 Jabłka - lobo, kortland, champion, inne – kl. 1, nie mogą być podziurawione bez ubytków i uszkodzeń powstałych podczas wzrostu i transportu Minimalna średnica 5 cm, równej wielkości Owoc nie może być robaczywy, bez obcych zapachów. kg 700 32 Brzoskwinia – ładny świeży i twardy owoc bez odgnieceń owoc słodki w smaku o miękkim i soczystym miąższu , równej wielkości kl. 1. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni kg 50 33 Kalafior świeży - świeży, obcinany, średniej wielkości zdrowy nie uszkodzony o świeżym wyglądzie bez objaw gnicia lub zepsucia kg 100 34 Kapusta włoska - główka nienaruszona o świeżym wyglądzie bez oznak kwitnienia zdrowa, bez oznak gnicia lub zepsucia. kg 60 35 Papryka świeża 4 kolory - świeża, zdrowa, jędrna czysta wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych kg 180 36 Czosnek główki - pałki kompletne, średniej wielkości, nie przerośnięte kg 3 37 Śliwki - świeże, zdrowe, bez uszkodzeń bez objawów gnicia, zwiędnięcia lub zepsucia. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni. kg 180 38 Truskawki świeże - zdrowe, czyste, nie uszkodzone. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni. kg 20 39 Ziemniak bulwa gatunek I. Odmiana jednorodna Minimalna średnica bulwy 5 cm. Opakowanie – worek raszlowy 15 kg Cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zmarznięcia, oznaki kiełkowania, stłuczenia, obecność szkodników, uszkodzenia przez choroby i szkodniki. kg 5000 40 Ziemniaki młode bulwa gat.1 – od czerwca kg 200 41 Winogrona - zdrowe, bez uszkodzeń. Owoc musi znajdować się w stanie dojrzałości umożliwiającym przechowywanie go przez okres 5 dni. kg 30 1. Przewidywana częstotliwości dostaw: codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 6.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, zgodne z obowiązującymi normami. 1 Masło śmietankowe kostka zaw.tł.min.82% 200g szt. 1800 2 Mleko spożywcze w folii 1l, 2% mleko pasteryzowane szt. 1200 3 Śmietana 12% kubek 250ml, bez konserwantów, wartość energetyczna 100g szt. 1000 4 Serek wiejski granulowany 200g szt. 700 5 Serek homogenizowany naturalny 150g, bez konserwantów szt. 500 6 Kefir 200g szt. 50 7 Śmietana 18%tłuszczu świeża bez dodatków i konserwantów 250g szt. 100 8 Ser twardy żółty gouda kg 180 9 Ser twardy żółty salami kg 50 10 Ser biały twaróg półtłusty 3,50% tłuszczu kg 300 11 Serek kanapkowy 150g szt. 200 12 Jogurt naturalny 180g szt. 240 13 Jogurt owocowy 140g szt. 1000 14 Ser sałatkowy feta 270g szt. 30 15 Jogurt 7 zbóż owocowy 200g szt. 700 16 Jogurt pitny truskawka 250g szt. 700 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 8.30 rano; 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 1 Bukiet jarzyn z 9 rodzajów warzyw 2kg szt. 80 2 Fasolka szparagowa zielona mrożona 2kg szt. 40 3 Kalafior mrożony 1kg szt. 160 4 Marchew mrożona kostka 1kg szt. 160 5 Marchew z groszkiem mrożone 1kg szt. 160 6 Pyzy ziemniaczane mrożone z mięsem 1kg szt. 150 7 Pyzy ziemniaczane mrożone 1kg szt. 150 8 Truskawki mrożone całe owoce 1kg szt. 50 9 Makrela wędzona kg 80 10 Filet z tilapii kg 150 11 Filet z mintaja kg 150 12 Filet z dorsza bałtyckiego lub atlantyckiego kg 150 13 Brokuły róża 1kg szt. 160 14 Filet z morszczuka kg 150 15 Pierogi z serem 1kg szt. 100 16 Zupa jarzynowa mrożona 8 składników kg 150 17 Barszcz ukraiński mrożony kg 80 18 Filet śledziowy Matjas kg 60 1. Przewidywana częstotliwość dostaw – codziennie od poniedziałku do piątku nie później niż do godz. 8.30 rano 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 1 Budyń 64g bez cukru na ¾ litra mleka szt. 200 2 Barszcz biały w proszku na naturalnym zakwasie z dodatkiem mąki pszennej bez glutaminianu sodu i innych ulepszaczy 80g szt. 300 3 Chrzan tarty delikatesowy ostry na kwasku cytrynowym pasteryzowany bez konserwantów innych dodatków op. 290g szt. 40 4 Dżem niskosłodzony różne smaki 280g,Sporządzony z 40g owoców na 100g produktu szt. 450 5 Przyprawa gyros 20g szt. 30 6 Cukier biały kryształ 1kg szt. 400 7 Śliwka suszona 200g szt. 15 8 Cukier wanilinowy 32g szt. 40 9 Groszek konserwowy puszka z otwarciem 400g o zawartości masy netto 240g szt. 300 10 Herbata wieloowocowa 80g szt. 150 11 Fasola biała drobna sucha 1kg szt. 50 12 Groch łuskany połówki 1kg szt. 50 13 Herbata liściasta 80g szt. 200 14 Kawa INKA 150g szt. 60 15 Kakao 100 g wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1276kj/307kcal, białko 204g, węglowodany 15,6g, tłuszcz 11g szt. 160 16 Koncentrat pomidorowy 30-35% op.190g, bez sztucznych barwników i konserwantów, pasteryzowany szt. 400 17 Ketchup 500g, (łagodny/pikantny),skład: 163g pomidorów na 100g produktu szt. 200 18 Kukurydza w puszce z otwarciem 400g szt. 200 19 Kasza manna 1kg szt. 40 20 Kasza gryczana 1kg szt. 100 21 Kasza jęczmienna średnia 1kg szt. 40 22 Makaron zacierka 250g szt. 50 23 Kasza pęczak 1kg szt. 60 24 Mąka ziemniaczana 1kg szt. 5 25 Liść laurowy 10g szt. 100 26 Mąka pszenna kurpiowska 1kg szt. 300 27 Przyprawa bazylia – liść suszony krojony 5g szt. 10 28 Przyprawa curry 25g szt. 10 29 Przyprawa do mięsa mielonego 20g szt. 30 30 Przyprawa do ryb 20g szt. 30 31 Ocet jabłkowy 200ml szt. 20 32 Makaron bez ulepszaczy z mąki z pszenicy różne rodzaje -500g szt. 600 33 Miód naturalny bez dodatków 380g szt. 20 34 Majeranek 10g szt. 100 35 Musztarda sarepska w opakowaniach szklanych bez konserwantów na produktach krajowych 170g szt. 100 36 Przyprawa estragon 10g szt. 5 37 Płatki kukurydziane 250g szt. 60 38 Olej rzepakowy, rafinowany o zawartości kwasów jednonasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych powyżej 40%opak. 1 l szt. 190 39 Pieprz czarny mielony 15g szt. 250 40 Pieprz ziarnisty 15g szt. 100 41 Sól warzona, jodowana 1kg szt. 100 42 Przyprawa gałka muszkatołowa mielona 15g szt. 10 43 Przyprawa imbir mielony 50g szt. 10 44 Ziele angielskie w ziarnach 14g szt. 100 45 Sezamki 27g szt. 600 46 Przyprawa kminek 20g szt. 10 47 Przyprawa oregano 10g szt. 10 48 Czekolada gorzka z orzechami 100g szt. 180 49 Przyprawa tymianek 10g szt. 10 50 Przyprawa warzywna (zmielone warzywa i przyprawy bez konserwantów i glutaminianu sodu)opakowanie 500g szt. 30 51 Orzechy włoskie łuskane 100g szt. 600 52 Rodzynki sułtańskie 100g szt. 600 53 Oliwki czarne 180g szt. 10 54 Oliwki zielone 180g szt. 10 55 Otręby pszenne 150g szt. 30 56 Otręby żytnie 150g szt. 30 57 Papryka mielona ostra 20g szt. 20 58 Papryka mielona słodka 20g szt. 20 59 Pieczywo chrupkie różne rodzaje 100g szt. 60 60 Koperek suszony 20g szt. 50 61 Płatki śniadaniowe różne rodzaje o zawartości mniejszej niż 10 gram soli, 10 gram cukru w 100g produktu 250 g szt. 60 62 Płatki ryżowe 200g szt. 40 63 Ryż biały długo ziarnisty 1kg szt. 100 64 Słonecznik łuskany 100g szt. 600 65 Soki owocowe, owocowo-warzywne, warzywne, naturalne, bez dodatku cukru, konserwantów, przeciwutleniaczy, pasteryzowane opak. 330ml szt. 120 66 Kwasek cytrynowy 10g szt. 50 67 Woda mineralna niegazowana 0,5 litra szt. 600 68 Zioła prowansalskie 10g szt. 10 69 Żurek na naturalnym zakwasie 500ml szt. 20 70 Morele suszone 200g szt. 10 71 Sosy winegret 9g szt. 50 72 Ogórki konserwowe 0,9l szt. 150 73 Kompot: truskawka, wiśnia, czarna porzeczka 0,9l szt. 170 74 Majonez 0,9l szt. 150 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Zespół Szkół Nr 1 im. St. Staszica w Płońsku |
Ulica | ul. Sienkiewicza |
Nr domu | 8 |
Miejscowosc | Płońsk |
Kod poczt | 09100 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | mazowieckie |
Tel | 236 622 987 |
Fax | 236 622 987 |
zsz1plonsk@enter.net.pl | |
Adres strony url | www.zs1plonsk.pl |
Regon | 19882900000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | jednostka organizacyjna administracji samorządowej |
Czy dostep dokumentow zamowienia | Tak |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zs1plonsk.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | Tak |
Wymagane przeslanie ofert inny | pisemnie |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Maksymalna liczba czesci jednemu wykonawcy | 8 |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zespół Szkół Nr 1 im. Stanisława Staszica w Płońsku, 09-100 Płońsk, ul. H. Sienkiewicza 8 |
Numer referencyjny | ZS1.26.1.2016 |
Rodz zam | D |
Okres2c | 31/12/2017 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w powyższym zakresie. |
Sytuacja finansowa okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w powyższym zakresie. |
Zdolnosc techniczna okreslenie warunkow | Zamawiający nie określa warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w powyższym zakresie. |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | 1) odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy; |
Inne dokumenty niewymienione | Wykonawca składa wraz z ofertą dokumenty i oświadczenia: 1. Informacja o podwykonawcach wg Załacznika Nr 3 do SIWZ 2.zobowiązanie innego podmiotu do udostępnienia wykonawcy swoich zasobów - jeżeli dotyczy 3. pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy 4. wypełniony formularz cenowy potwierdzający spełnienie wymagań zamawiającego co do oferowanego przedmiotu zamówienia 5.Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji o złożonych ofertach, o której mowa w przepisie art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w przepisie art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp – Załącznik Nr 4 do SIWZ. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy obejmuje ustanowienie | Nie |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Dopuszcza się zmiany w ilościach poszczególnych środków spożywczych określonych w formularzach cenowych w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia się liczby osób korzystających ze stołówki szkolnej. 2. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości dostaw wg asortymentu podanego w ofercie w trakcie realizacji umowy - według własnych potrzeb do limitu posiadanych środków finansowych. 4. Zmiana wynagrodzenia Wykonawcy określona w oparciu o ceny jednostkowe produktów przedstawione przez Wykonawcę w formularzach cenowych może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT. Wówczas wynagrodzenie należne Wykonawcy podlegać będzie automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującej w chwili powstania obowiązku podatkowego. 5. Za zgodą zamawiającego dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS. 6. Za zgodą zamawiającego, na pisemny wniosek Wykonawcy cena jednostkowa może być waloryzowana w okresie obowiązywania umowy dwa razy w ciągu roku do wysokości wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny na stronie internetowej www.stat.gov.pl. 7. Ceny jednostkowe produktów Wykonawca może obniżyć w każdym momencie obowiązywania umowy bez wymagalności zawierania aneksu do umowy. |
Kryt 0 | Cena |
Kryt 0p | 100.00 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 19/12/2016 |
Godz skl | 10:00 |
IV 4 4 jezyki | Polski |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |
IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |