Sukcesywna dostawa dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie, ul. Helclów 2 : Część I - świeżych warzyw Część II - świeżych owoców krajowych Część III - owoców tropikalnych Część IV - warzyw i owoców mrożonych

Publication date 2016-12-19
End date 0000-00-00 00:00:00
Instytucja Dom Pomocy Społecznej im. L. A. Helclów
Miejscowość Kraków
Województwo małopolskie
Branża
  • Owoce, warzywa i podobne produkty,
  • Warzywa przetworzone,
  • Produkty głęboko mrożone,
  • Części lamp i sprzętu oświetleniowego

Szczegóły

Numer ogłoszenia 369600 / 2016
Document type ZP-403
Cpv code 153000001, 153311709, 158960005
Depends on

Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa z podziałem na części: 1.1. Część I - świeże warzywa 1.2 Część II - świeże owoce krajowe 1.3 Część III - owoce tropikalne 1.4. Część IV - warzywa i owoce mrożone 2. Przedmiotu zamówienia obejmuje: 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zamieszczony w wykazie asortymentu ujętego w: a) Załączniku Nr 1 (Część I - świeże warzywa), do niniejszej SIWZ b) Załączniku Nr 2 (Część II - świeże owoce krajowe), do niniejszej SIWZ c) Załączniku Nr 3 (Część III - owoce tropikalne), do niniejszej SIWZ. d) Załączniku Nr 4 (Część IV - warzywa i owoce mrożone), do niniejszej SIWZ. 2) Warunki realizacji przedmiotu zamówienia: Dostarczany towar musi być : a) świeży, nie przejrzały, nie zwiędnięty, bez szkodników i robaków, czysty, (bez ziemi, innych cząstek, ale nie umyty) bez uszkodzeń i odbarwień ( dot. części przedmiotu zamówienia, tj. I; II; III;) – zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia ujętego w wykazie asortymentu, stanowiącego Załącznik nr 1 i/lub Nr 2i/lub Nr 3 i/lub Nr 4 do SIWZ, b) nie pryskany co najmniej przez okres karencji opryskami przed zerwaniem, c) dostarczane produkty mają być pierwszej jakości, spełniające polskie normy oraz prawidłowo opakowane, oznakowane i dostarczane, d) być wolne od wad uniemożliwiających ich spożycie, e) posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania, mający odpowiedni termin ważności do spożycia podany na opakowaniu, e) dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, f) w przypadku Części IV – warzywa i owoce mrożone: towar oznakowany etykietą zawierającą : • nazwę środka spożywczego, • wagę towaru, • wykaz składników występujących w środku spożywczym, • termin przydatności do spożycia. 3) Wykonawca zobowiązuje się do: a) zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanych towarów - zapewnienia specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonych produktów objętych niniejszą Umową i zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego, b) w przypadku towarów dostarczanych w opakowaniach, dostarczenia zamówionej ilości towaru netto, tj. nie wliczenia wagi opakowania np. (odpadki , sznurki, folie, siatki),w wagę zamówionego towaru, c) odbioru pustych opakowań po dostarczonym towarze do siedziby Zamawiającego. U W A G A : W przypadku Części IV – warzywa i owoce mrożone Wykonawca zobowiązuje się do zachowania tzw. ciągu chłodniczego tj. transportu i przechowywania towaru w urządzeniach chłodniczych zapewniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie. 4) Zamawiający wymaga aby Wykonawca: a) dokonywał nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego - na okres do następnej dostawy, b) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamówioną partię towaru, najpóźniej następnego dnia roboczego po dniu otrzymaniu pisemnego zamówienia (mail; fax) – do godziny 11.00. Wykonawca zobowiązany jest utrzymywać w stałej gotowości do odbioru faks oraz skrzynkę poczty elektronicznej. Zamawiający zobowiązany jest wysłać zamówienia do godziny 12.00. Zamówienia złożone po godzinie 12.00 będą realizowane do drugiego dnia roboczego – do godziny 11.00. c) dostawy będą realizowane sukcesywnie, po cenach określonych w wykazie asortymentu stanowiącym Załącznik nr 1 i/lub Nr 2i/lub Nr 3 i/lub Nr 4 do SIWZ, d) w razie stwierdzenia niedoborów ilościowych lub wad w dostarczonej partii towaru Zamawiający zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca uzupełni niedobory ilościowe lub wymieni wadliwą partię towaru na wolną od wad w następujących terminach: 1) w dniu otrzymania zgłoszenia do godziny 17.00 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło do godz. 13.00 2) w następnym dniu roboczym do godziny 8.00 - 11.00 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło po godz. 13.00. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości poszczególnych pozycji zamawianego asortymentu - do wysokości wynagrodzenia umownego brutto, określonego we wzorze Umowy §4 ust. 1, stosownie do potrzeb Zamawiającego stwierdzonych w trakcie okresu obowiązywania Umowy. 4. Miejscem dostawy i wniesienia przez pracowników Wykonawcy zamawianego towaru jest siedziba Zamawiającego – DOM POMOCY SPOŁECZNEJ IM. L.A. HELCÓW – KRAKÓW, UL. HELCLÓW 2 - Dział Żywienia piwnica. 5. Dostawy towaru będą realizowane w godzinach – od 8.00 do 11.00 we wszystkie dni robocze. 6. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego transportem i na koszt Wykonawcy. 7. Wymogi Zamawiającego: 1) przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności: a) powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone w Ustawie z 25 sierpnia 2006r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2015r. poz. 594 z późn.zm.) oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (tj. Dz. U z 2015r. poz. 29 z póź. zm.). 8. Część IV – warzywa i owoce mrożone : oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w zakresie stosowania wdrożonego w produkcji i obrocie systemu HACCP. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom HACCAP – Wykonawca przed zawarciem Umowy (dotyczy: Części IV) zobowiązany jest do przedłożenia następujących dokumentów: a) świadectwo HACCP wystawiony przez niezależną akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub c) protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 9. Przedmiot zamówienia jest powszechnie dostępny oraz ma ustalone standardy jakościowe. Cena produktów uwzględnia wszystkie koszty pośrednie i bezpośrednie, tj. : a) koszt transportu wliczony w cenę towaru, b) koszty rozładunku i wnoszenia towaru wliczone w cenę towaru, c) nieodpłatne użyczenie pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy, d) odbiór zużytych opakowań po dostarczonym towarze.

Dodatkowe informacje

Biuletyn 2016
Zamieszczanie obowiazkowe Tak
Nazwa Dom Pomocy Społecznej im. L. A. Helclów
Ulica ul. Helclów
Nr domu 2
Miejscowosc Kraków
Kod poczt 31-148
Wojewodztwo małopolskie
Tel 126330828
Fax 126343151
Adres strony internetowej url www.dpshelclow.l
Czy obowiazkowa Tak
Czy biul pub Tak
Biul pub poz 350463
Czy zmiana ogl Nie
Dotyczy 1
Rodzaj zam administracja samorządowa
Nrbiuletynu 1
Nrpozycji 350463
Numer referencyjny DPS /ZP/2522/2532 /ZP/D/18 N/2016
Rodz zam D
Czy podzielone na czesci Tak
Kod trybu PN

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)