Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 175 w Łodzi
Publication date | 2016-12-19 |
End date | 2016-12-28 12:00:00 |
Instytucja | Przedszkole Miejskie Nr 175 |
Miejscowość | Łódź |
Województwo | łódzkie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 369714 / 2016 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 151000009, 155000003 |
Adres strony internetowej siwz |
Przedmiot zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 175 w Łodzi z podziałem na pakiety: Pakiet 1 – Mięso wołowe i wieprzowe oraz wędliny Pakiet 2 – Mięso drobiowe i wędliny Pakiet 3 – Wyroby garmażeryjne Pakiet 4 – Nabiał Pakiet 5 – Artykuły spożywcze różne Pakiet 6 – Warzywa i owoce świeże oraz jajka Pakiet 7 – Mrożonki 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik 1A do specyfikacji stanowiący jednocześnie formularz ofertowy. 3. Kod wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00-3 produkty mleczarskie 15.80.00.00-6 różne produkty spożywcze 15.30.00.00-1 owoce, warzywa i podobne produkty 03.14.25.00-3 jajka 15.33.00.00-0 przetworzone owoce i warzywa 4. Zamawiający zgodnie z art. 24aa ustawy najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy Wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu i spełnia warunki udziału w postępowaniu. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo ograniczenia, łącznie z całkowitym wstrzymaniem zakupu ogólnej ilości towarów, jak i poszczególnych ich rodzajów i asortymentów w poszczególnych okresach obowiązywania umowy, jak i w stosunku do całej ilości towarów przewidzianej w przedmiocie zamówienia – w zależności zmiany profilu świadczonych usług. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne inne roszczenia poza roszczeniem o zapłatę za towar już dostarczony. 6. Produkty żywnościowe muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo- cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. 7. Produkty żywnościowe objęte dostawą spełniają wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP niezbędne w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: - odpowiednie normy jakościowe lub atesty, - odpowiednie oznakowanie i termin przydatności do spożycia, - odpowiedni sposób przewożenia towarów- zachowanie rozdzielności transportu, - odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 8. Wykonawca posiada aktualną decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej/Weterynaryjnej potwierdzającej spełnienia wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówień Zamawiającego zgodnymi z procedurami HACCAP. 9. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty lub atesty i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. 10. Wykonawca zobowiązuje się w przypadku zaistnienia nieprzewidzianych okoliczności uniemożliwiających Wykonawcy terminowe zrealizowanie dostawy, w ciągu 45 minut zapewnić usługę zastępczą, aby dowóz produktów a tym samym przygotowanie i podanie obiadu mogło odbyć się terminowo. 11. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez obcych zapachów, nie kruszących się, dopieczonych – dotyczy pieczywa itp. Dostarczone artykuły będą posiadały czytelne i trwałe oznakowanie, a zwłaszcza termin przydatności do spożycia. Przedmiot zamówienia będzie dostarczony do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności lub daty minimalnej trwałości. 12. Dostarczane artykuły, które są przeznaczone do bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) w danej partii zamówienia musza posiadać co najmniej 4 miesięczny termin przydatności do spożycia, licząc od daty ich dostarczania do Zamawiającego. Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, mięsa, wędlin i wyrobów garmażeryjnych, mleka i produktów mleczarskich. 13. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie przyjęcia, żądania wymiany lub reklamacji dostawy w przypadku stwierdzenia złej jakości dostarczonego artykułu, niezgodności ilościowej lub dostarczenia towaru, który nie został zamówiony. 14. W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienie ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie uzgodnionym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodne z zapotrzebowaniem Zamawiającego w dniu przez niego zaplanowanym. Opis1 Boczek wędzony parzony, wieprzowy 88,2% kg 442 Brzuch surowy bez kości, swieży kg 60 3 Karczek bez kości, kolor czerwony, świeży, nie tłusty kg 3080 4 Kiełbasa biała surowa, swieża. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 350 5 Kiełbasa krakowska sucha. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 88 6 Kiełbasa podwawelska. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 220 7 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 52%, kiełbasa grubo rozdrobniona parzona lub równoważne. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 22 8 Kiełbasa tatrzańska kg 22 9 Kiełbasa żywiecka sucha. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 17 10 Łopatka wieprzowa bez kości, swieża kg 880 11 Mielonka tyrolska. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 28 12 Mięso od szynki, mięso wieprzowe bez kości, kolor czerony, chude, świeże kg 1540 13 Ogonówka, zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 22 14 Pieczeń rzymska. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 22 15 Polędwica sopocka. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 30 16 Schab bez kości, świeży , kolor czerwony kg 935 17 Słonina bez skóry, wieprzowa kg 187 18 Szynka polska biała. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 17 19 Szynka konserwowa, produkt blokowy wieprzowy parzony, Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 11 20 Szynka wiejska. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 33 21 Szynka z komina. Zawiera 70% mięsa i niewięcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu. kg 55 22 Wątroba wieprzowa, swieża kg 150 23 Wołowina (antrykot, szponder), swieża kg 440 24 Żeberka paski wieprzowe, swieże kg 165 1 Ćwiartka z kurczaka, świeża kg 165 2 Filet wędzony z indyka kg 17 3 Filet z piersi indyka bez skóry, swieży kg 330 4 Filet z piersi kurczaka bez skóry, swieży kg 1650 5 Kurczak świeży kg 2200 6 Kurczak świeży kukurydziany kg 50 7 Mięso gularzowe drobiowe kg 220 8 Pałka kurczaka, podudzie, swieże kg 1210 9 Parówki drobiowe kg 286 10 Parówki drobiowe smakowite kg 165 11 Pasztet z indyka kg 66 12 Polędwica drobiowa kg 17 13 Schab drobiowy kg 11 14 Szynka drobiowy kg 17 15 Szynkowa drobiowa kg 17 16 Udziec wędzony kg 17 17 Wątroba drobiowa, kolor czerwony, świeża z indyka kg 240 18 Żywiecka drobiowa kg 11 1 Kluski śląskie kg 400 2 Kopytka kg 400 3 Naleśniki bez nadzienia szt. 660 4 Naleśniki z serem kg 880 5 Pierogi leniwe, kluski kg 660 6 Pierogi z kapustą i grzybami kg 360 7 Pierogi z mięsem kg 660 8 Pierogi z serem kg 400 1 Jogurt owocowy 150g mix smaków typu Jogobella. Świeży jogurt o nizszej zawartości tłuszczu, zawiera żywe kultury bakterii i extra duże kawałki owoców. Produkt zawierający nie więcej niż 10g cukrów, oraz nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g/ml. szt. 5720 2 Jogurt naturalny 350-400g. Zawartośc tłuszczu 3% - przecietna wartość enegetyczna w 100g jogurtu wynosi 327 kJ/78kcal. Warość odżywcza: białko 5,2g, węglowodany 7,5g, tłuszcz 3g. szt. 550 3 Masło (opakowanie min. 200g w tym 82% tłuszczu). Masło naturalne aromatyczne wyprodukowane ze śmietanki, bez żadnego dodatku tłuszczów roślinnych. Masło zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, E, K oraz lecytyne, która wspomaga prace mózgu. szt. 2860 4 Actimell mix smaków 100g szt. 2200 5 Mleko spożywcze, pasteryzowane, homogenizowane, objętość netto 1l - 1,5 %-2% tłuszczu l 5280 6 Ser żółty w całości 1kg ( typu GOUDA, Podlaski lub równoważny) kg 330 7 Ser żółty wędzony typu RAMZES 1kg KG 25 8 Serki homogenizowane owocowe typu jogo 140-150g . Produkt zawierający nie więcej niż 10g cukrów, oraz nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia szt. 550 9 Śmietana 400g - 12%. Skład śmietana pasteryzowana, skrobia modyfikowana, żewlatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego, żywe kultury bakterii i fermentacji mlekowej. szt. 1870 10 Śmietana 400g - 30% - 36% 240ml szt. 110 11 Twarożek mix smaków 150g (typu Almette) szt. 770 12 Twarożek mix smaków135g (typu łaciaty) szt. 110 13 Twaróg półtłusty 1kg. Zawartość tłuszczu wynosi 15%, a wartośc enegetyczna w 100g równa jest 123kcal (537kJ) kg 440 1 Ananas plastry w syropie, puszka 565-570g. Skład: ananasy plastry, woda, cukier. szt. 110 2 Barszcz czerwony -koncentrat typu Krakus, poj. 300-350ml. Produkt bez konserwantów szt. 33 3 Barszcz biały 100% smaku bez dodatku konserwantów w płynie 500 ml szt. 220 4 Bazylia 8-10g. Sypka przyprawa do potraw szt. 88 5 Brzoskwinie połówki w syropie , puszka 820-850g. Skład: brzoskwinie połówki, woda, cukier szt. 110 6 Budyń z cukrem 1,3 kg mix smaków - wymagane opakowanie zbiorcze. Budyń przygotowany tylko na mleku, wzbogacony o witamine C i naturalne składniki. Skład: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana 60g. op. 22 7 Carry 20g, przyprawa mielona szt. 110 8 Chrzan z kwaskiem cytynowym 290g , skład korzeń chrznu 52%, woda, cukier, olej roślinny szt. 66 9 Cukier kryształ 1kg kg 660 10 Cynamon mielony 20g, sypka przyprawa do potraw szt. 110 11 Czosnek granulowany 20g szt. 165 12 Dżem mix smaków 220g -235g. Dżem 100% owoców - gładki, bez cukru. Dżem powinien nadawać się do ciast, naleśników i jedzenia z pieczywem. Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. szt. 308 13 Fasolka biały Jaś paczkowana ziarno wielkości 18-25mm kg 88 14 Filet z makreli w pomidorach 175g szt. 198 15 Gałka muszkatałowa 10g szt. 44 16 Groch łuskany połówki 1kg -oczyszczone z łuski i rozłupane ziarna grochu bez żadnych dodatków kg 132 17 Groszek konserwowy 400g - skład: groszek, woda, sól. Produkowany z wysokiej jakości groszku. Puszka łatwootwieralna szt. 33 18 Groszek ptysiowy 80g szt. 330 19 Grzanki wrocławskie 150g szt. 330 20 Herbata czarna 100x2g, wysokogatunkowa typu Lipton lub równoważna. op 176 21 Herbata owocowa 20-25x2g mix smaków typu Herbapol op. 44 22 Imbir 15g szt. 33 23 Kakao ciemne niskotłuszczowe 10%-12%, op. 150g, Kakao zawiera witaminy C, PP, B6, B2, B1, B12 oraz nician wzbogacone w wapno i magnez, z dodatkiem cukru winogronowego. szt. 66 24 Kasza gryczana 1kg - prażona wyprodukowana z najwyższej jakości gryki. Barwa złocisto-brązowa swoisty smak. kg 330 25 Kasza jaglana 400g - wyprodukowana z najwyzszej jakości ziaren prosa. szt. 55 26 Kasza jęczmienna średnia 1 kg- wyprodukowana z najwyzszej jakości ziarna jęczmienia. kg 385 27 Kasza manna 1 kg - bez żadnych dodatków i konserwantów, otrzymana z przemiału wysokiej jakości oczyszczonego ziarna pszenicy. kg 110 28 Kasza pęczak - kasza jęczmnienna wyprodukowana z najwyższej jakości ziarna jęczmienia.- 1kg kg 132 29 Kawa zbożowa rozpuszczalna 150g - skład jeczmień, żyto, buraki cukrowe (zboża -72%). szt. 66 30 Ketchup łagodny 320-450g typu Pudliszki lub równoważny - produkt nie może zawierać konserwantów, zużyto do jego produkcji nie mniej niż 120g pomidorów do przygotowania 100g gotowego produktu szt. 132 31 Kisiel z cukrem z witaminą C bez sztucznych barwników 1,3 kg - wymagane opakowanie zbiorcze hermetycznie zamknięte szt. 22 32 Kukurydza konserwowa złocista, ziarno kalibrowane, bez dodatku cukru, masa całkowita 340g, po odcieku 285g, puszka łatwootwieralna, szt. 220 33 Kurkuma 20g , przyprawa mielona szt. 88 34 Liść laurowy 6-8g . Skład liść laurowy 100% szt. 66 35 Lubczyk 20g. Skład: 100% lubczyku, otarty szt. 88 36 Majeranek 14g. Skład 100% majeranku. Otarty szt. 165 37 Majonez 700ml typu Winary lub rówoważny szt. 132 38 Mąka kukurydziana 400g szt. 22 39 Makaron nitka rosołowa, 5 jajeczny, 500g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach. szt. 330 40 Makaron kolanka ozdobne 500g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach. szt. 110 41 Makaron łazanki 500g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach. szt. 385 42 Makaron nitka spaghetti 500g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach. szt. 660 43 Makaron świderki 500g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach. szt. 1210 44 Makaron wstążki szeroka, 4 jajeczny , 500g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach. szt. 220 45 Makaron zacierka 200-250g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach. szt. 176 46 Makaron pióra 400g - bez konserwantów, sztucznych dodatków, barwników, aromatów, produkowany wg tradycyjnej domowej receptury z najwyższej jakości mąki pszennej pełniziarnistej i jaj, naturalny kolor oraz zapach. szt. 220 47 Mąka pszenna paczkowana typu 480 op.1kg Szadkowska lub równoważna kg 330 48 Mięta expresowa 20 x2g, naturalny aromat op 33 49 Miód naturalny produkt Polski 370 g, wielokwiatowy 100% naturalny szt. 1320 50 Musli tropikalne mix smaków, 350-400g. Musli zawieraja płatki owsiane, pszenne, kukurydziane, mix owoców, witaminy, żelazo, wapn, nadające się do spożycia bez gotowania. szt. 55 51 Musztarda 900g-1kg. Produkt nie zawiera sztucznych barwników szt. 66 52 Ogórki konserwowe 900g , skład: świeże ogórki, woda, ocet, cukier, sól, gorczyca, czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, korzen chrzanu, liść laurowy. Produkt bez konserwantów. szt. 88 53 Olej rzepakowy 1l - skład: rafinowany olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 100%. Filtrowany na zimno typu Kujawski. szt. 682 54 Oregano 8 - 10g. Skład oregano 100%, otarte szt. 88 55 Papryka konserwowa 0,9l szt. 88 56 Papryka mielona słodka 20g . Skład papryka 100%. szt. 88 57 Pieprz czarny mielony 20g . Skład pieprz czarny 100%. szt. 66 58 Pieprz ziołowy mielony 15g szt. 55 59 Płatki górskie owsiane do zaparzania 500g. Płatki z mąki owsianej wzbogacone witaminami. Bez sztucznych dodatków smakowych i zapachowych. Bogate w witaminy i mikroelementy. szt. 88 60 Płatki ryżowe 250 g. produkt z ryżu poddany specjalnej technologii-płatkowaniu. Bez sztucznych dodatków smakowych i zapachowych. Bogate w witaminy i moikroelelnty. op 55 61 Pomidory w puszce całe bez skórki 400g w puszce łatwootwieralnej szt. 1100 62 Pomidory w puszce krojone bez skórki 400g w puszce łatwootwieralnej szt. 1650 63 Pryprawa do kurczaka 25g typu Knor lub równoważna. Przyprawa sypka, ziołowo korzenna do mięs szt. 66 64 Przecier ogórkowy z ogórków kwaszonych 100%, masa netto 350g szt. 550 65 Przyprawa do gyrosa typu Knor lub równoważna 25g szt. 88 66 Przyprawa warzywna sypka naturalna op. 3 kg typu Kucharek. Skład: sól, suszone warzywa 30%,(marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, por, papryka, natka pietruszki, czosnek), cukier, ekstrakt drożdżowy, przyprawy (pieprz czarny kurkuma, koper)- linia przyprawa przedszkolno szkolna szt. 28 67 Ryż biały 1kg bez żadnych dodatków i konserwantów. kg 440 68 Soczki owocowe 100% w kartoniku, poj. 200ml z rurką bez zawartości cukru szt. 33000 69 Soki 1l różne smaki . 100% bez konserwantów i dodatków, pateryzowany bez powietrza. szt. 440 70 Sos słodko kwaśny 520g, Skład: warzywa (marchew 8,8%, papryka czerwona i zielona 8,8%, pomidor 8%, pędy bambusa 2%), woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat pomidorowy 4%, ananas 3,4%, przecier jabłkowy, ocent spirutusowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, substancja zagęszczająca - guma guar, sól, przyprawa i zioła, olej rzepakowy, maltodekstryna, aromaty z pora i marchwi, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, zawiera śladowe ilości soi. szt. 165 71 Sos słodko kwaśny 550g Skład: warzywa (marchew 8,8%, papryka czerwona i zielona 8,8%, pomidor 8%, pędy bambusa 2%), woda, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, koncentrat pomidorowy 4%, ananas 3,4%, przecier jabłkowy, ocent spirutusowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, substancja zagęszczająca - guma guar, sól, przyprawa i zioła, olej rzepakowy, maltodekstryna, aromaty z pora i marchwi, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, zawiera śladowe ilości soi. szt. 165 72 Sól niskosodowana 1kg kg 385 73 Szczaw konserwowy 100%, 320-350g , produkt bezkonserwantów- 100% szt. 220 74 Szproty w oleju170g. szt. 88 75 Tuńczyk w zalewie. Zawierają 60% ryby w 100g produktu szt. 77 76 Ziele angielskie 10g szt. 44 77 Zioła prowansalskie 8-10g . Skład: mieszanka oregano, tymianku, cząbru, rozmarynu, bazylii i majeranku. szt. 220 78 Żurek 800g szt 33 1 Arbuz: soczysty, dojrzały, czerwony miąższ kg 275 2 Banany: dojrzałe, żółte, jędrne, świeże, w kiściach kg 2750 3 Brokuły świeże szt. 165 4 Brzoskwinie świeże szt. 1100 5 Buraki: ,swieże, jędrne, czerwone kg 935 6 Cebula surowa świeża kg 385 7 Cytryny soczyste, dojrzałe, świeże kg 198 8 Czereśnie kg 110 9 Czosnek świeży główka szt. 55 10 Gruszki typu Klapsa, Konferencja, dojrzałe jędrne, świeże kg 1320 11 Jabłka typu Ligol, Janagold kg 3630 12 Jajka kl. A 63-73g z terminem spożycia do 28 dni szt. 9350 13 Kalafior duży, biały, świeży , jędrny szt. 110 14 Kapusta biała surowa, młoda, świeża, główka kg 660 15 Kapusta czerwona, moda świeża, główki kg 440 16 Kapusta kiszona naturalnie, bez dodatku octu kg 1100 17 Kapusta pekińska, zielona, świeża kg 330 18 Kiełki rzodkiewki op. 440 19 Kiwi kg 88 20 Koperek zielony, świeży w pęczkach op 715 21 Mandarynki klementynki, bezpestkowe, dojrzałe, soczyste, świeże kg 770 22 Marchew, kolor czerwony, jędrna, czysta, świeża kg 4730 23 Mix sałat kg 330 24 Natka pietruszki zielona świeża w pęczkach op 1595 25 Ogórki kiszone w wodzie kg 1595 26 Ogórki świeże, szklarniowe, gruntowe, twarde, świeże, zielone kg 440 27 Owoc Kaki szt. 275 28 Owoc melon szt. 220 29 Papryka czerwona, żółta, zielona, jędrna, świeża kg 220 30 Pieczarki białe, swieże czyste kg 220 31 Pietruszka kg 1100 32 Pomarańcze, diojrze, sodkie, soczyste, świeże kg 330 33 Pomidory czerwone, jędrne, świże i dojrzałe kg 440 34 Por świeży, zielony kg 616 35 Rzodkiewka koloru czerwonego, świeża, w pęczkach op 473 36 Sałata liściasta, zielona, świeża, główka (krucha bez goryczy) szt. 1760 37 Sałata lodowa szt. 440 38 Seler korzń, świeży kg 1100 39 Szczypiorek cienki, zielony, świeży w pęczkach op 660 40 Śliwki duże , dojrzałe, soczyste kg 275 41 Truskawki czerwone, aromatyczne, dojrzałe, słodkie kg 110 42 Winogrono białe, dojrzałe, świeże, słodkie kg 440 43 Ziemniaki swieże, jędrne, czyste kg 16170 1 Brokuły 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierajżcy sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 165 2 Brukselka 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 33 3 Fasola szparagowa zielona cała 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 110 4 Fasola szparagowa zielona cięta 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 165 5 Fasola szparagowa zółta 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 110 6 Jeżyny 2,5kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 55 7 Kalafior2,5 kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 220 8 Maliny 2,5kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 110 9 Marchew mini kostka 2,5kg . Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 330 10 Marchew mini cała 2,5kg. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 220 11 Marchewka z groszkiem. Warzywa zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 330 12 Mieszanka kopmozycja leśne owoce. 2,5kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 330 13 Mieszanka wieloowocowa op. 5kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 275 14 Miszanka chińska 2,5kg. Skład: kiełki soi 25%, papryka paski 14%, czerwona cebula w plastrach 13%, grzyby mun 12%, pędy bambusa 12%, marchew paski 105, por plastry 10%, cebula plastry 4%. kg 55 15 Mix warzyw 2,5kg. Skład: fasolka żółta cała 30%, fasolka zielona cała 30%, brokuły 15%, marchew młoda 15%, żółta marchew młoda 10%. kg 55 16 Porzeczka czarna 2,5kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 110 17 Porzeczka czerwona 2,5kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 55 18 Truskawki mrozone - op. 10kg. Owoce zamrożone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 330 19 Wiśnie bez pestek. Owoce zamrżzone tuz po zbiorach, błyskawicznie głęboko mrożone i przechowywane w niskich temeraturach. Produkt nie zawierający sztucznych barwników i wzbogacniaczy smaków. kg 220 |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2016 |
Nazwa | Przedszkole Miejskie Nr 175 |
Ulica | ul. Ćwiklińskiej |
Nr domu | 9 |
Miejscowosc | Łódź |
Kod poczt | 92508 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | łódzkie |
Tel | 426 730 118 |
Fax | 426 730 118 |
pm175lodz@op.pl | |
Adres strony url | www.pm175.szkoly.lodz.pl |
Regon | 47001047700000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | inny: |
Czy dostep dokumentow zamowienia | Tak |
Dostep dokumentow zamowienia | www.pm175.szkoly.lodz.pl |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.pm175.szkoly.lodz.pl |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Numer referencyjny | 1/PM175/2016 |
Rodz zam | D |
Okres2c | 09/01/201731/12/2017 |
Szacunkowa wart zam calosc | 459610.59 |
Waluta calosc | PLN |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 1 | Tak |
Art 24 ust 5 pkt 3 | Tak |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona do złożenia w wyznaczonym terminie nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 24 ust. 1 : 1. Odpisu z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy. 1.1 Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa powyżej, składa dokument/dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty winny być wystawione nie wcześniej, niż 6 miesięcy przed dniem składania ofert. 1.2 Jeżeli w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje się dokumentów, o których mowa powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym odpowiednio oświadczenie wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub oświadczenie osoby, której dokument miał dotyczyć, złożone przed notariuszem lub przed organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego właściwym ze względu na siedzibę lub miejsce zamieszkania wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Dokument winny być wystawiony nie wcześniej, niż 6 miesięcy przed dniem składania ofert. 1.3 W przypadku wątpliwości co do treści dokumentu złożonego przez wykonawcę, zamawiający może zwrócić się do właściwych organów odpowiednio kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, o udzielenie niezbędnych informacji dotyczących tego dokumentu. 1.4 W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w ust. 1 niniejszego Rozdziału w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę oświadczenia lub dokumenty. 1.5 W przypadku wskazania przez Wykonawcę oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w ust. 1, które znajdują się w posiadaniu zamawiającego, w szczególności oświadczeń lub dokumentów przechowywanych przez zamawiającego zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy, Zamawiający korzysta z posiadanych oświadczeń lub dokumentów, o ile są one aktualne. 1.6 W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, każdy z warunków określonych w ust. 1 winien spełniać co najmniej jeden z tych wykonawców albo wszyscy ci wykonawcy wspólnie. 2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być złożone w formie oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określić zakres umocowania. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: a) żaden z Wykonawców nie może podlegać wykluczeniu z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy; b) przynajmniej jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy łącznie musza spełniać warunki udziału w postępowaniu. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy ograniczenie liczby uczestnikow | Nie |
Czy obejmuje ustanowienie | Nie |
Czy pobranie umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy umowy ramowej dynamicznego katalogow | Nie |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | 1. Zmiany warunków umowy mogą być dokonane na wniosek Wykonawcy w terminie 14 dni od dnia przesłania zawiadomienia w formie aneksu do umowy. 2. Zmiany cen rzeczy, będących przedmiotem niniejszej umowy, mogą być dokonywane w przypadku zmian stawek podatku od towarów i usług lub opłat celnych. 3. W przypadku szczególnych okoliczności, takich jak wstrzymanie lub zakończenie produkcji, strony dopuszczają możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową w cenach nie przewyższających cen zawartych w ofercie przetargowej. 4. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania odpowiedników towarów objętych umową w cenach niższych niż ceny zawarte w ofercie przetargowej. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany wielkości opakowania towaru objętego umową przetargową z możliwością przeliczenia ceny nie przekraczającej ceny zaoferowanej w ofercie przetargowej. 6. W przypadku niezrealizowania umowy w terminie – w zakresie ilości i wartości przedmiotu zamówienia, z przyczyn dotyczących Zamawiającego – wynikających z niewykorzystania w działalności ilości wyrobów dostarczanych, Zamawiający przewiduje możliwość przedłużenia terminu realizacji umowy, nie dłużej niż o dwa miesiące. |
Kryt 0 | Cena |
Kryt 0p | 60 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 28/12/2016 |
Godz skl | 12:00 |
IV 4 4 jezyki | język polski |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Zastosowanie procedury pzp | Tak |
IV 3 1 Przewidziane jest zastrzezenie | Nie |
IV 3 1 Przewidziany podzial | Nie |
IV 3 2 PodzialDialogu | Nie |
IV 3 3 PodzialNegocjacji | Nie |
IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |
IV 6 6 | VI. WYKAZ OŚWIADCZEN I DOKUMENTÓW WYMAGANYCH W POSTĘPOWANIU 1. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia należy przedłożyć wraz z ofertą: a) aktualne na dzień składania ofert o dopuszczenie do udziału w postępowaniu oświadczenia stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu; (zgodnie z wzorem załącznika nr 2 do SIWZ), b) pełnomocnictwa do podpisywania oferty (w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza). Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty tylko w przypadki, gdy oferta jest podpisana przez osobę nie figurującą w rejestrze lub wpisie do centralnej ewidencji działalności gospodarczej. 2. W celu potwierdzenia, że oferowane towary będące przedmiotem zamówienia odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda: a) Oświadczenia Wykonawcy dotyczącego dostarczanych artykułów spożywczych różnych (załącznik nr 6 do SIWZ) 3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert przekazuje Zamawiającemu: 3.1 oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 4. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec ich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasady, warunków udział w postępowaniu. - zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w ust. 1 pkt. a. 5. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. 6. Oświadczenie, o których mowa w niniejszej SIWZ składane przez Wykonawcę i inne podmioty, na zdolnościach lub sytuacji których podlega Wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy Pzp składane są w oryginale. 6. Dokumenty, o których mowa w niniejszej SIWZ inne niż oświadczenia składane są w oryginale lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem. 7. Poświadczenia za zgodność z oryginałem dokonuje odpowiednio Wykonawca, podmiot na którego zdolnościach lub sytuacji polega Wykonawca , Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |