PNO 1/Ż/2017

Publication date 2017-04-01
End date 2017-04-27 10:00:00
Instytucja Zakład Karny w Opolu Lubelskim
Miejscowość Opole Lubelskie
Województwo lubelskie
Branża
  • Warzywa przetworzone,
  • Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda

Szczegóły

Numer ogłoszenia 56691 / 2017
Document type ZP-400
Cpv code 158710004, 153314001
Adres strony internetowej siwz
They depend on the

Przedmiot zamówienia

Przedmiotem zamówienia są dostawy nabiału i przypraw. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na dwie części. Część I. gat. I - Nabiał: 1.Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg)/trwałość min. 14 dni,6000kg, 2.Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg)1200kg,3.Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka 250 g) /trwałość min. 14 dni, 4600kg, 4.Serek homogenizowany smaki (opakowanie 150 g)/trwałość min. 14 dni, 160kg. 5.Serek typu "Fromage" (opakowanie 100 g)/trwałość min. 14 dni
1600kg,6. Serek topiony (opakowanie 100 g) trwałość min. 14 dni,1800kg, 7.
Serek ziarnisty czysty /opakowanie 150g//trwałość min. 14 dni, 3000kg, 8.Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie 250g. trwałość min. 14dni,5500kg. 9 Jogurt owocowy /opakowanie 150g/ trwałość min. 14 dni, zawartość tłuszczu 1,5%, 2200kg, 10.Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25%, zawartość wody – nie więcej niż 45%, trwałość min. 14 dni.1650kg.
CZĘŚĆ II. gat. I: 1.Przyprawa do zup w płynie 1700kg 2.Ocet spirytusowy 10%
550l 3.Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) 1400kg, 4.Ketchup pikantny – gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona, 1400kg 5. Sos tatarski – (do mięs, wędlin, jaj i ryb, na bazie majonezu, konsystencja gęsta z widocznymi cząstkami warzyw) 1300kg, 6.Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 500kg 7. Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1100kg 8.Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) 1100kg 9. Sól kuchenna warzona jodowana 2200kg 10. Herbata czarna granulowana 600kg 11.Liść laurowy 5kg, 12. Majeranek otarty 70kg,13.Papryka chili mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych. 50kg, 14.Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych)50kg, 15.Pieprz ziołowy (smak piekący)70kg,16.Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych)150kg,17. Ziele angielskie 5kg, 18. Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) 110kg, 19.Koperek suszony 40kg,20.Kwasek cytrynowy 45kg 21. Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka” (barwa intensywnie żółta) 1000kg, 22.Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) 1000kg 23.Fasola biała „Jaś” 4000kg 24. Chrzan tarty (o zawartości min. 43% chrzanu na 100g produktu) 2000kg, 25. Groch łuskany 1500kg 26. Koncentrat pomidorowy 30% (masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej)
5500k 27. Przyprawa oregano suszone 30kg, 28.Przyprawa zioła prowansalskie suszone 25kg, 29. Przyprawa cynamon mielony 10kg. 30.Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1800kg, 31. Papryka marynowana- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1600kg. 32. Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in.: ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 800kg.33. Sałatka obiadowa z papryką (sałatka obiadowa o składzie: m.in.: kapusta biała, marchew, papryka czerwona, cebula) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 800kg, 34.
Rosół w proszku o smaku wędzonki 400kg, 35.Sos boloński w proszku 300kg, 36.Sos do surówek typu sałatkowy w proszku 300kg, 37.Bulion – rosół z kury w proszku 1000kg. 38.Żurek w proszku 400kg, 39.Barszcz czerwony w proszku 400kg, 40. Zupa grzybowa w proszku 300kg



Opis

Część I. gat. I - Nabiał: 1.Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg)/trwałość min. 14 dni,6000kg, 2.Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg)1200kg,3.Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka 250 g) /trwałość min. 14 dni, 4600kg, 4.Serek homogenizowany smaki (opakowanie 150 g)/trwałość min. 14 dni, 160kg. 5.Serek typu "Fromage" (opakowanie 100 g)/trwałość min. 14 dni
1600kg,6. Serek topiony (opakowanie 100 g) trwałość min. 14 dni,1800kg, 7.
Serek ziarnisty czysty /opakowanie 150g//trwałość min. 14 dni, 3000kg, 8.Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie 250g. trwałość min. 14dni,5500kg. 9 Jogurt owocowy /opakowanie 150g/ trwałość min. 14 dni, zawartość tłuszczu 1,5%, 2200kg, 10.Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25%, zawartość wody – nie więcej niż 45%, trwałość min. 14 dni.1650kg.CZĘŚĆ II. gat. I: 1.Przyprawa do zup w płynie 1700kg 2.Ocet spirytusowy 10%
550l 3.Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) 1400kg, 4.Ketchup pikantny – gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona, 1400kg 5. Sos tatarski – (do mięs, wędlin, jaj i ryb, na bazie majonezu, konsystencja gęsta z widocznymi cząstkami warzyw) 1300kg, 6.Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 500kg 7. Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1100kg 8.Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) 1100kg 9. Sól kuchenna warzona jodowana 2200kg 10. Herbata czarna granulowana 600kg 11.Liść laurowy 5kg, 12. Majeranek otarty 70kg,13.Papryka chili mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych. 50kg, 14.Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych)50kg, 15.Pieprz ziołowy (smak piekący)70kg,16.Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych)150kg,17. Ziele angielskie 5kg, 18. Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) 110kg, 19.Koperek suszony 40kg,20.Kwasek cytrynowy 45kg 21. Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka” (barwa intensywnie żółta) 1000kg, 22.Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) 1000kg 23.Fasola biała „Jaś” 4000kg 24. Chrzan tarty (o zawartości min. 43% chrzanu na 100g produktu) 2000kg, 25. Groch łuskany 1500kg 26. Koncentrat pomidorowy 30% (masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej)
5500k 27. Przyprawa oregano suszone 30kg, 28.Przyprawa zioła prowansalskie suszone 25kg, 29. Przyprawa cynamon mielony 10kg. 30.Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1800kg, 31. Papryka marynowana- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1600kg. 32. Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in.: ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 800kg.33. Sałatka obiadowa z papryką (sałatka obiadowa o składzie: m.in.: kapusta biała, marchew, papryka czerwona, cebula) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 800kg, 34.
Rosół w proszku o smaku wędzonki 400kg, 35.Sos boloński w proszku 300kg, 36.Sos do surówek typu sałatkowy w proszku 300kg, 37.Bulion – rosół z kury w proszku 1000kg. 38.Żurek w proszku 400kg, 39.Barszcz czerwony w proszku 400kg, 40. Zupa grzybowa w proszku 300kg

Dodatkowe informacje

Biuletyn 2017
Nazwa Zakład Karny w Opolu Lubelskim
Ulica ul. Owocowa
Nr domu 7
Miejscowosc Opole Lubelskie
Kod poczt 24300
Panstwo Polska
Wojewodztwo lubelskie
Tel 81 827 69 00
Fax 81 827 35 50
Email dkw_opole_lubelskie@sw.gov.pl
Regon 6039716600000
Czy obowiazkowa Tak
Zamieszczanie obowiazkowe Tak
Dotyczy 1
Rodzaj zam inny:
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja Tak
Zamieszczona bedzie specyfikacja www.zp.sw.gov.pl
Czy wymagane przeslanie ofert Tak
Wymagane przeslanie ofert inny psemnie w zaklejonej i opisanej kopercie pod adres: Zakład Karny w Opolu Lubelskim ul. Owocowa 7 , 24 - 300 Opole Lubelskie
Czy podzielone na czesci Tak
Oferty lub wnioski Wszystkie
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres Zakład Karny w Opolu Lubelskim ul. Owocowa 7 , 24 - 300 Opole Lubelskie
Rodz zam D
Okres2c 31/05/2018
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 Nie
Czas O
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow Nie
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie Tak
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia Tak
Wykaz dokumentow zaswiadczen Oświadczenie o baku podstaw do wykluczenia, aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy (w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa je każdy z Wykonawców.
Inne dokumenty niewymienione Formularz ofertowy (zał. nr 1 do SIWZ, pełnomocnictwo jeżeli dotyczy)
Wykaz potwierdzenie okolicznosci Zamawiający e zamierza wzywć Wykonawców do składania oświadczeń lub dokumentów w celu potwierdzenia okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp.
Czy wadium Nie
Czy przewiduje udzielenie zaliczek Nie
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych Nie
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej Nie
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej Nie
Kod trybu PN
Czy obejmuje ustanowienie Nie
Czy zmiana umowy Tak
Zmiana umowy Jeżeli w trakcie obowiązywania umowy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT,Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej o obowiązująca stawkę podatku od towarów i usług a dzień wystawienia faktury VAT.
Kryt 0 Cea
Kryt 0p 60
Czy aukcja Nie
Data skl 27/04/2017
Godz skl 10:00
Termin on
Okres liczba dni 30
Zastosowanie procedury pzp Nie
IV 3 1 Przewidziane jest zastrzezenie Nie
IV 3 1 Przewidziany podzial Nie
IV 6 2 SkrocenieTerminu Nie
IV 6 5 Nie
Czy uniewaznienie Tak

przetargibiurowe.pl  (+48) 600 092 062

Working hours:  Office, live chat: 800 - 1700  Support online: 24h

Michał Troc Customer service  

Szanowni Klienci! Drodzy Państwo!

Polityka prywatności (rozwiń) Klauzula Informacyjna (rozwiń) Lista Zaufanych Partnerów (rozwiń)