PNO 1/Ż/2017
Publication date | 2017-04-01 |
End date | 2017-04-27 10:00:00 |
Instytucja | Zakład Karny w Opolu Lubelskim |
Miejscowość | Opole Lubelskie |
Województwo | lubelskie |
Branża |
|
Szczegóły |
|
Numer ogłoszenia | 56691 / 2017 |
Document type | ZP-400 |
Cpv code | 158710004, 153314001 |
Adres strony internetowej siwz | |
They depend on the |
Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia są dostawy nabiału i przypraw. Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na dwie części. Część I. gat. I - Nabiał: 1.Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg)/trwałość min. 14 dni,6000kg, 2.Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg)1200kg,3.Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka 250 g) /trwałość min. 14 dni, 4600kg, 4.Serek homogenizowany smaki (opakowanie 150 g)/trwałość min. 14 dni, 160kg. 5.Serek typu "Fromage" (opakowanie 100 g)/trwałość min. 14 dni 1600kg,6. Serek topiony (opakowanie 100 g) trwałość min. 14 dni,1800kg, 7. Serek ziarnisty czysty /opakowanie 150g//trwałość min. 14 dni, 3000kg, 8.Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie 250g. trwałość min. 14dni,5500kg. 9 Jogurt owocowy /opakowanie 150g/ trwałość min. 14 dni, zawartość tłuszczu 1,5%, 2200kg, 10.Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25%, zawartość wody – nie więcej niż 45%, trwałość min. 14 dni.1650kg. CZĘŚĆ II. gat. I: 1.Przyprawa do zup w płynie 1700kg 2.Ocet spirytusowy 10% 550l 3.Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) 1400kg, 4.Ketchup pikantny – gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona, 1400kg 5. Sos tatarski – (do mięs, wędlin, jaj i ryb, na bazie majonezu, konsystencja gęsta z widocznymi cząstkami warzyw) 1300kg, 6.Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 500kg 7. Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1100kg 8.Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) 1100kg 9. Sól kuchenna warzona jodowana 2200kg 10. Herbata czarna granulowana 600kg 11.Liść laurowy 5kg, 12. Majeranek otarty 70kg,13.Papryka chili mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych. 50kg, 14.Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych)50kg, 15.Pieprz ziołowy (smak piekący)70kg,16.Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych)150kg,17. Ziele angielskie 5kg, 18. Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) 110kg, 19.Koperek suszony 40kg,20.Kwasek cytrynowy 45kg 21. Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka” (barwa intensywnie żółta) 1000kg, 22.Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) 1000kg 23.Fasola biała „Jaś” 4000kg 24. Chrzan tarty (o zawartości min. 43% chrzanu na 100g produktu) 2000kg, 25. Groch łuskany 1500kg 26. Koncentrat pomidorowy 30% (masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) 5500k 27. Przyprawa oregano suszone 30kg, 28.Przyprawa zioła prowansalskie suszone 25kg, 29. Przyprawa cynamon mielony 10kg. 30.Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1800kg, 31. Papryka marynowana- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1600kg. 32. Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in.: ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 800kg.33. Sałatka obiadowa z papryką (sałatka obiadowa o składzie: m.in.: kapusta biała, marchew, papryka czerwona, cebula) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 800kg, 34. Rosół w proszku o smaku wędzonki 400kg, 35.Sos boloński w proszku 300kg, 36.Sos do surówek typu sałatkowy w proszku 300kg, 37.Bulion – rosół z kury w proszku 1000kg. 38.Żurek w proszku 400kg, 39.Barszcz czerwony w proszku 400kg, 40. Zupa grzybowa w proszku 300kg OpisCzęść I. gat. I - Nabiał: 1.Śmietana 18 % w kubku (opakowanie o pojemności do 1kg)/trwałość min. 14 dni,6000kg, 2.Mleko w proszku pełne o zawartości tłuszczu nie mniej niż 26 % bez domieszki tłuszczy roślinnych (opakowanie do 25 kg)1200kg,3.Ser twaróg chudy, ofoliowany (opakowanie kostka 250 g) /trwałość min. 14 dni, 4600kg, 4.Serek homogenizowany smaki (opakowanie 150 g)/trwałość min. 14 dni, 160kg. 5.Serek typu "Fromage" (opakowanie 100 g)/trwałość min. 14 dni1600kg,6. Serek topiony (opakowanie 100 g) trwałość min. 14 dni,1800kg, 7. Serek ziarnisty czysty /opakowanie 150g//trwałość min. 14 dni, 3000kg, 8.Kefir naturalny o zawartości tłuszczu do 2% opakowanie 250g. trwałość min. 14dni,5500kg. 9 Jogurt owocowy /opakowanie 150g/ trwałość min. 14 dni, zawartość tłuszczu 1,5%, 2200kg, 10.Ser żółty podpuszczkowy dojrzewający o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25%, zawartość wody – nie więcej niż 45%, trwałość min. 14 dni.1650kg.CZĘŚĆ II. gat. I: 1.Przyprawa do zup w płynie 1700kg 2.Ocet spirytusowy 10% 550l 3.Musztarda (typu sarepska, masa gęsta jednolita bez obecności drobnych cząstek, smak piekący) 1400kg, 4.Ketchup pikantny – gęstej konsystencji, barwa ciemnoczerwona, 1400kg 5. Sos tatarski – (do mięs, wędlin, jaj i ryb, na bazie majonezu, konsystencja gęsta z widocznymi cząstkami warzyw) 1300kg, 6.Groszek konserwowy – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 500kg 7. Kukurydza konserwowa – opakowanie od 400g. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1100kg 8.Majonez (masa gęsta jednolita o barwie jasnożółtej) 1100kg 9. Sól kuchenna warzona jodowana 2200kg 10. Herbata czarna granulowana 600kg 11.Liść laurowy 5kg, 12. Majeranek otarty 70kg,13.Papryka chili mielona (kolor jasno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych, smak mocno piekący bez posmaków obcych. 50kg, 14.Papryka słodka mielona (kolor ciemno czerwony, zapach intensywny bez zapachów obcych)50kg, 15.Pieprz ziołowy (smak piekący)70kg,16.Pieprz czarny mielony (zapach i smak intensywny piekący, bez zawartości substancji obcych)150kg,17. Ziele angielskie 5kg, 18. Czosnek granulowany (zapach i smak intensywny dla czosnku, bez zawartości substancji obcych) 110kg, 19.Koperek suszony 40kg,20.Kwasek cytrynowy 45kg 21. Uniwersalna przyprawa do potraw w proszku typu „jarzynka” (barwa intensywnie żółta) 1000kg, 22.Sos meksykański (do kanapek na bazie sosu pomidorowego z papryką, konsystencja gęstego sosu, barwa ciemnoczerwona) 1000kg 23.Fasola biała „Jaś” 4000kg 24. Chrzan tarty (o zawartości min. 43% chrzanu na 100g produktu) 2000kg, 25. Groch łuskany 1500kg 26. Koncentrat pomidorowy 30% (masa jednolita gęsta o barwie ciemno-czerwonej) 5500k 27. Przyprawa oregano suszone 30kg, 28.Przyprawa zioła prowansalskie suszone 25kg, 29. Przyprawa cynamon mielony 10kg. 30.Ogórek konserwowy – słój. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno – smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona, ogórki powinny być proste w kształcie foremnym zbliżonym do walca o smaku i zapachu charakterystycznym dla ogórków konserwowych słodko – kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1800kg, 31. Papryka marynowana- produkt spożywczy otrzymany z papryki świeżej półsłodkiej, słodkiej, pozbawionej gniazd nasiennych i innych części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 1600kg. 32. Sałatka obiadowa na bazie ogórka – m.in.: ogórek kwaszony, marchew, papryka czerwona, cebula) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,. Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 800kg.33. Sałatka obiadowa z papryką (sałatka obiadowa o składzie: m.in.: kapusta biała, marchew, papryka czerwona, cebula) kl. I - Produkt spożywczy otrzymany z szatkowanych świeżych warzyw, w zalewie, z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd poszatkowane warzywa zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja warzywa lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana,Cena jednostkowa netto dotyczy produktu netto po odcieku /bez zalewy/ 800kg, 34. Rosół w proszku o smaku wędzonki 400kg, 35.Sos boloński w proszku 300kg, 36.Sos do surówek typu sałatkowy w proszku 300kg, 37.Bulion – rosół z kury w proszku 1000kg. 38.Żurek w proszku 400kg, 39.Barszcz czerwony w proszku 400kg, 40. Zupa grzybowa w proszku 300kg |
Dodatkowe informacje
Biuletyn | 2017 |
Nazwa | Zakład Karny w Opolu Lubelskim |
Ulica | ul. Owocowa |
Nr domu | 7 |
Miejscowosc | Opole Lubelskie |
Kod poczt | 24300 |
Panstwo | Polska |
Wojewodztwo | lubelskie |
Tel | 81 827 69 00 |
Fax | 81 827 35 50 |
dkw_opole_lubelskie@sw.gov.pl | |
Regon | 6039716600000 |
Czy obowiazkowa | Tak |
Zamieszczanie obowiazkowe | Tak |
Dotyczy | 1 |
Rodzaj zam | inny: |
Czy zamieszczona bedzie specyfikacja | Tak |
Zamieszczona bedzie specyfikacja | www.zp.sw.gov.pl |
Czy wymagane przeslanie ofert | Tak |
Wymagane przeslanie ofert inny | psemnie w zaklejonej i opisanej kopercie pod adres: Zakład Karny w Opolu Lubelskim ul. Owocowa 7 , 24 - 300 Opole Lubelskie |
Czy podzielone na czesci | Tak |
Oferty lub wnioski | Wszystkie |
Dopuszczone wymagane przeslanie ofert adres | Zakład Karny w Opolu Lubelskim ul. Owocowa 7 , 24 - 300 Opole Lubelskie |
Rodz zam | D |
Okres2c | 31/05/2018 |
Czy przewiduje udzielenie zamowien 67 | Nie |
Czas | O |
Czy zdolnosc techniczna wymaga wykonawcow | Nie |
Czy zamawiajacy przewiduje wykluczenie | Tak |
Czy oswiadczenie niepodleganiu wykluczenia | Tak |
Wykaz dokumentow zaswiadczen | Oświadczenie o baku podstaw do wykluczenia, aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy (w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa je każdy z Wykonawców. |
Inne dokumenty niewymienione | Formularz ofertowy (zał. nr 1 do SIWZ, pełnomocnictwo jeżeli dotyczy) |
Wykaz potwierdzenie okolicznosci | Zamawiający e zamierza wzywć Wykonawców do składania oświadczeń lub dokumentów w celu potwierdzenia okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp. |
Czy wadium | Nie |
Czy przewiduje udzielenie zaliczek | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie katalogow elektronicznych | Nie |
Czy wymaga zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej | Nie |
Czy dopuszcza zlozenie oferty wariantowej zasadniczej | Nie |
Kod trybu | PN |
Czy obejmuje ustanowienie | Nie |
Czy zmiana umowy | Tak |
Zmiana umowy | Jeżeli w trakcie obowiązywania umowy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT,Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej o obowiązująca stawkę podatku od towarów i usług a dzień wystawienia faktury VAT. |
Kryt 0 | Cea |
Kryt 0p | 60 |
Czy aukcja | Nie |
Data skl | 27/04/2017 |
Godz skl | 10:00 |
Termin | on |
Okres liczba dni | 30 |
Zastosowanie procedury pzp | Nie |
IV 3 1 Przewidziane jest zastrzezenie | Nie |
IV 3 1 Przewidziany podzial | Nie |
IV 6 2 SkrocenieTerminu | Nie |
IV 6 5 | Nie |
Czy uniewaznienie | Tak |